Rabu, 10 Mac 2010

tak boleh lupa itu lirik.....

.
ahad lepas... setelah diplan baik punyer..... finally aku decide untuk join EnAdam turun ke Sogo pada pagi ahad tu.... oleh kerana ni idea EnAdam... jadi dia kena pickup aku... huhuhu....:)

around kul 7.45pagi dia dah terjegat kat pintu masuk area kawasan tempat aku tinggal.... so... bila semua ready... kitorang gerak menuju ke KL.... sampai kl... around 8.15 gitu....


sampai terus roger another member aku.. si EnSaiful... so lihatlah... keadaan masih tenang lagi... oleh kerana... masih terlalu awal.. kitorang decide gi mengeTEH dulu....

settle mengeTeh... nengok keadaan dah bertambah ramai... tapi still tak leh masuk.. pakguard SOGO tak benarkan... jadi melepak kat tangga depan SOGO... sambil duk mendengar lagu lagu yang budget leh diingat dengan sekali dengar.... :-?

sambil sambil tu... menharap agar LeTourDeLangkawi pun berlangsung... tapi ialah masih terlalu awal.. tak mungkin mereka akan sampai seawal itu kan... kalau apek apek yang berbasikal adalah... :P

lagi 5 minit nak kul 10... kitorang dah mula masuk barisan... dengan harapan pintu buka jer... terus redah... huhuhu.... ini adalah first time seumur hidup aku melihat macam mana SOGO mula beroperasi... kagum gak... siap ada announcement memberi tahu agar semua bersabar... motif... ingat kitorang mai nak shopping ke apa... :-SS

dan another thing yang aku perasan... ni bila pintu dah buka lah... pekerja sogo akan berdiri tegar selama 2 - 5 minit kot... untuk mengucapkan selamat datang pada pengunjung yang mai nak bershopping... kagum aku.. dah macam dengan lagu Negaraku... ;))

ok tutup citer pasal opening SOGO... citer pasal macam gelagat mereka yang mai nak ke REDBOX bila pintu dibuka.... huhuhu memang lucu ok... berebut rebut.. yang nak naik lift.... yang nak naik escalator.... yang naik escalator arah bertentangan pun ada... bertapa gigih nyer orang itu.... kagum aku...

walhal... kat SOGO tu.. escalator dia ada 2 arah.... tapi ramai tak sedar yang dari lagi satu arah tu... hehehe so aku follow arah yang tak ada orang tu.... jadi awal gak lahh sampai atas... EnAdam and EnSaiful dorang naik lift.... huhuhuh :)

sampai atas... rupanya dah penuh pun kat ruang legar REDBOX... aku duk mencari EnAdam and EnSaiful... di mana mereka.... roger roger... rupanya EnAdam tengah beratur nun jauh di belakang sana... mujur EnAdam ni tinggi kan.. so jelas kelihatan topinya...

then berhubung melalu telefon... EnSaiful rupanya runner gi photostate MyKad... then EnAdam minta aku untuk runner cari pen... untuk isi borang katanya.... so aku pun turun balik ke SOGO tingkat 5 kot.. duk cari pen... jumpa rembat 2 batang.... :P

bila naik balik.. still tak kelihatan EnAdam and EnSaiful.. mean dorang belum sampai area meja borang.... bila aku perhatikan... tup tup tukang jaga borang kata borang dah habis... roger EnAdam... dia kata takkan dah habis.. ni laju jer gerak... katanya...:-/

aku jawab.. ialahh laju.. dah semua balik tangan kosong apa nak buat.... cuba nengok muka EnAdam agak upset bila dia tahu borang memang dah habis... so kesian kan... penat penat jer aku turun balik cari pen... huhuhuhu :(

hemmm aku sempat gak snap mereka yang berjaya mendapatkan borang... dan mengisi borang tersebut.... sungguh meriah ok.... bila aku perhatikan banyak plak benda nak diisi.... hehehhe.... lagu yang korang kena list kan pun rasanya macam banyak... setiap kategori dia nak 3 lagu... jenuh lahh ko nak pikir lagu apa ko nak nyanyi kan... ;)

bila dah tak dapat borang apa lagi... cargon pulang lahh.. EnSaiful balik umah dia.. aku dan EnAdam... duk meroyan ke Pyramid.... tu pun sebab aku mahu mencari kanta untuk mata aku... huhuhu... tapi yang best nyer... ntah macam mana EnAdam pun boleh terjebak buat KantaMata.... motif.... sejak bila EnAdam rabun.... :-/

so selesai je buat spek bagai..... kitorang pun baliklahh.. tak tau dah nak buat apa... nak nengok movie pun fullhouse and tak tau nak nengok citer apa.... huhuh... finally decide... balik....

so gitulahh citer pasal ke audition JLL tu..... hahahha tiba tiba rasa buang masa jer... mai awal awal finally tak dapat borang... mana tak nyer... yang mai lebih 1000orang borang yang disediakan rasanya just 100++ jer... bolehh.... memang confirm tak dapat lahh... hahahha tapi memang kelakar... bila dipikirkan balik...

apa nak buat tak ada rezeki cuba ajhe tahun depan..... bak kata pakguard yang jaga borang tu pada EnAdam... huhuhu.. :P tapi sampai la ni aku still tak dapat lupa bila lihat mamat tu.. berlari menaiki escalator arah bertentangan.... kagum.... aku...:D

oklahhh as usual stayTuned for next entry.... ok...

TakSangkaYer...:-t
.

3 ulasan:

HaZiFah berkata...

mula² aku bc; igt korg beriya kot ader sales hapa ke kol8 dh terpacak kat dpn Sogo.Skali nk daftar Jgn Lupa Lirik? cit~~~ hahhahahha

p/s: ader hikmah kot napa korg x dan isi borang tu~~~maybe korg la bakal pelajar AF musim baru (hakhakhak)

NoraJoey berkata...

la dowang pegi ek??choi tak ajak..hahaha..
member aku sorang dpt masuk...20hb ni kut recording die...huhu

KeMatZ berkata...

pza..... budak AF.. memang tak lahh audition pun tak gi... tapi JLL pun sekrang pelik... dah macam nak masuk AF....

nora.... ko dan dan jer.... tak ajak.... bukan ko bz bercinta ke... :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin