Sabtu, 29 Mei 2010

cokelat.... movie.... arabic food

.
bangun jer pagi tu.... aku dah rasa kebosanan.... maklumlahh cuti... tapi ko dah terbangun macam hari kerja... apakah.. lepas tu guling guling atas tilam pun tak leh lelap.... :(

so... surfing pun membosankan.... tiba tiba decide nak pi layan Buffet Chocolate kat bandar baru bangi... memang dah plan... before this ngan groupie... tapi biasalahh mcam acuh tak acuh jer kan... wakakka... apa aku merapu ni... mabuk cokelat ke apa... :P

so... bersiap... roger.. si EnFaizal dan CikLolly.... and the same time aku roger si EnDean... coz dia ada bilang mahu join... so... semua ON... so aku gi pickup EnDean and CikLolly dan terus gerak mencari destinasi.... dengan menggunakan concept redahjerr... finally kitorang sampai.... EnFaizal dah menunggu dia tak apalahh dia ada GPS... choiii... :P


sesampai jer... dah kelihatan banyak kereta parking bersepah ok... dammed memang betul meriah.... lepas tu kitorang pun bergerak lahhh masuk ke kawasan kilang yang aku lihat dah macam buglow orang kaya bandar baru bangi jer... :P

lihat lahh... ramaikan... adakah akan bermula rusuhan di dalam... wakakkaka... memandai jer mulut longkang ini berkata kata... wakakkaka..... so kena tunggu turn untuk masuk yek.... :)

bila dah masuk kat perkarangan bunglow tu... so bermula lahh.. sessi menunggu giliran untuk mendapatkan cokelat masing masing.... heheh.... tak perlu nak rebut rebut ok... masing masing akan dapat nyer... so tak perlu nak tolak menolak.... langgar berlanggar... mahupun tikam menikam... motif.... aku melalut.... :P

setelah beratur... tunggu giliran bagai..... finally sampai giliran aku plak... heheeh so ni lahh yang aku dapat.... ala ni just for testing jer.... kalau sedap beli lahh... tapi kalau nak lagi... sila beratur lagi... ;)

ada macam macam rasa.... paling sedap yang warna putih... pada akulahh... rasanya tu white almond kot... memang marvelous.... but paling aku tak bleh blahh.. black chocolate ke apa.. bentuk bar tu... serius pahit... wakakka.... tapi ada gak chocolate yang ala ala buah keranji pun ada... :P

so... dah puas makan sampai kenyang... belilahh sedikit... buat makan makan di rumah... paling tak bleh blah... CikLolly beli chocolate chili... motif... tapi serius pedas ok... cokelat ni sesuai untuk mengajar budak budak supaya tak suka pada cokelat... wakakka... :P

selesai kitorang mabuk cokelat... masing masing no idea and no planning... so sembang sembang... finally decide ke alamanda... sampai alamanda... banyak plak benda yang lain dari yang lain ada pada kat alamanda ni... maklumlahh aku memang dah berzaman ok tak ke alamanda.. so banyak aku tak ingat.... antaranya benda bawah ni...

apakah function tiang ni.... dan yang best.. diletak pada escalator yang naik jer.. turun tak ada plak... pada aku turun lahh lagi bahaya kan... heheheh... ntahlahh... tak paham... dan banyak banyak shopping complex kat sini aku jumpa benda ni... rasanya ada tak tempat lain... wakakkaa....:P

ok tu just selingan.... sajhe jer sentilkan dalam citer ni... so finally kitorang decide layan movie... movie apa...:-? ni dia...

Prince of Persia.... hemmm ok gak citer ni... nasib banyak aksi... almaklumlahh aku dah lahh kekenyangan makan cokelat... kena plak dapat sit bawah nooo ok... so.. if citer ni banyak berbual sure lahh movie ni yang nengok aku... :P

tapi cerita ni membuatkan terjaga ok... sambil ralat mengisi perut dengan kunyahan popcorn... hehehhe... pada aku cerita ni menghiburkan... dan aku syorkan korang tonton... berbaloi.... hehehe... nak review panjang.. aku malas... tapi tak apa.. kalian lehh gi ke blog member aku.. confirm dia akan review nanti.... sila ke sini yek.... MOVIE :P

selesai movie... ronda ronda kat dalam alamanda... finally decide nak cari makan... coz tiba tiba kelaparan melanda... then EnFaizal decide ke Cyberjaya... layan makanan arab.... heheheh :P

so... SABA' Restoran... menjadi pilihan... dan kitorang pun order lahhhh menu kitorang masing masing... hehehe.... aku order Roasted Chicken... not bad gak.... rasanya... hehehehe... walaupun pada aku.. sama jer.... hahah tiba tiba time makan teringat masakan nasi minyak abah aku... bolehh.... hahahha this year sure tak dapat.. coz abah aku beraya di SABAH.... :(

so... after makan tu... kitorang tiba tiba telah decide membuat kerja giler..... hahaha.... ianya semua berpunca dari teguran pada sambal untuk hidangan kitorang itu.... tup tup terus.... idea terpancul dari mulut ini... untuk membuat kerja giler....:))

nak tahu apakah kerja giler kitorang... as usual... stayTuned... for next entry.....;)

TakSangkaYer... :-t
.

Khamis, 27 Mei 2010

karok vs william...

.
setelah settle event Rockabola... aku pun terus cargon... coz sememangnye dah plan mahu testing vocal di Shah Alam... hahahah :P so gi pickup member aku si Dean.... and kitorang berdezuupp ke Shah Alam.... :)

sesampai di Shah Alam... 3 data pengintai.... apa yang dorang intai... choiii.... mulalah nak merapu aku ni... dorang dah lepak menunggu kitorang... so terus ke Karaoke kat Hotel Quality... so bermula sessi mengetest VOCAL masing masing.... \:D/


actually ni second time aku duk mengeTEST vocal ngan dorang ni... but this time ada ahli bari... CikNor.... dammed... suara ketika menyanyi lain sungguh dari suara ketika berbual..... serius beb... ini macam ko lehh masuk AF9 next year..... matilahh aku kena smack ngan dia kalau dia baca statement aku ni.... :P

selesai ngetest vocal.... kitorang no plan... but perut masing masing dah buat konsert metalicca dah.... hahah so semua decide mahu melepak di William..... yang memang terbaik.... ;)


so malam tu kitorang order apa yek.... yang aku ingat aku order lasagna meat ball chicken..... hahahha... si Dean order Nasi Goreng Ketam... CikEva order Nasi goreng Tomyam Ayam 2 Rasa.... dan si CikAnne and CikNor.... speggethi apa ntah.... wakakak.... tak ingat nama.... :P

biasalah.. sambil makan... sambil duk hanyam ketupat... wakakka.... sampai ayam pandan CikEva pun dorang nak hanyam jadikan ketupat... ehhh apakah aku dah melalut ni.... so selesai semua masing masing cargon.... hehehhe gitulahhh kekdahnyer.... :P

so as usual stayTuned for next entry ok.... ;)

TaksangkaYer...:-t
.

Rabu, 26 Mei 2010

Video RockaBola Gempak Selebriti Astro Bkt Jalil....

.
as usual aku sharing link video video yang aku telah capture and upload kat YT..... so sila enjoy.... \:D/

- ROCKABOLA -

so what
we will rock you
nobody
get party started
single ladies
selekters
we are the champion
tension
cek mek molek

hemmm dalam dalam banyak persembahan aku suka kat 2 persembahan ni... first Russian Roulette versi Yazer and another one Menggegar Dunia versi Adam & Nadia..... :P


Russian Roulette


Menggegar Dunia

so gitulah kekdahnyer..... so as usual stayTuned for next entry...;)

TakSangkaYer...:-t
.

Isnin, 24 Mei 2010

karnival GSA di Bukit Jalil............

.
last weekend selesai ajhe aku settle urusan menghantar orang tersayang ku ke KLIA... aku pun memandu tanpa hala tuju.... dari KLIA.... aku menuju ke Putrajaya.... finally aku terlajak ke Bukit Jalil.... motif...:-?

kebetulan on that date ada event final AF8... so as usual... sure ada karnival di area perkarangan stadium kan... so... aku pun gerak secara solo... :)

sampai jer area stadium.. jam around kul 3.... tapi keadaan lengang.... pelik bin ajaib... tiba tiba teringat... zaman AF5 dan AF6.... around kul 2 dah pack macam JomHeboh.... serius beb... tapi this season... hambar.... booth pun tak banyak... imagine... booth sponsor besar pun tarak... apakes... :-?

abaikanlah citer booth.. lagi pun aku mai... just mau layan Gempak Selebriti Astro Rockabola... itu pun sebab si Nadia ada terlibat... heheheh... so mai lahh dah lama tak nengok adik perform live... :P

sebelum event start... kebetulan semua artist GSA ni.. meet fans kat area khemah astro... so sempat lahh snap snap gambar.... and kebetulan aku jumpa member yang menjadi emcee time tu... hahah selama ni duk chat kat FB jer... so kali ni lepak borak secara live...

around kul 3.40 macam tu.... event dimulakan.. dengan persembahan budak budak AF8 yang dah tersingkir... semua perform lagu baru dorang.... dan sudah semestinya aku ada capture video... but just persembahan AIN jer lahh... heheheheh...;)

selesai persembahan 7 pelajar AF8 selesai.... persembahan Gempak Selebriti Astro Rockabola pun di mulakan.... aku seperti biasalah... snap snap gambar... capture video yang aku suka.... :))

persembahan kali ni drama musical yang more tu permaianan bola... kira ada since lakonan pertandingan antara POYO FC dan KILAU FC kalau tak silap aku... so memang banyak aksi lucu dipersembahkan...

dan selesai jer persembahan RockaBola ni... aku pun cargon... seperti aku bilang tadi aku memang mai ke Bukit Jalil kali just nak nengok RockaBola jer... dan bukan berniat mahu menonton final AF8.... heheheh lagi pun malam ada plan lain ngan officemate... hehehehehe......:P

tapi apa yang aku perhatikan sambutan kali ni... serius memang hambar.... kalau nak compare time zaman AF5 dan AF6 (aku citer pasal dua season ni coz aku ada time tu.... around kul 2 dah riuh suasana luar stadium).... this time tak tau kenapa.... maybe dah hilang seri bak kata member aku... wakakkaka apa apa jer lahhh kan... :P

so gitulahh... video as usual akan disharing nanti..... ye... so stayTuned for next entry.....;)

TakSangkaYer...:-t
.

Ahad, 23 Mei 2010

Ain AF8 - Penunggu Sepi

.

Penunggu Sepi



Aku menyayangi mu
Dengan tulus dan jujur
Tapi ku rasa kau tidak

Kita makin terpisah
Walau dibilang sayang
Kerna ku rasa kau tidak

Cukup jangan tambah lagi
Luka ku didalam hati
Biarkan aku sendiri.. kasih..
liriktube.blogspot.com
Cukup jangan dusta lagi
Kau dah tidak mencintai
Biarkan aku menjadi ..penanggung sepi..

Kita makin terpisah
Walau dibilang sayang
Kerna ku rasa kau tidak

Cukup jangan tambah lagi
Luka ku didalam hati
Biarkan aku sendiri.. kasih..

Cukup jangan dusta lagi
Kau dah tidak mencintai
Biarkan aku menjadi ..penanggung sepi..

Khamis, 20 Mei 2010

Sofaz - Dan Bila Esok

....

DAN BILA ESOK



di dalam hati selalu tersimpan
rasa yang takkan pernah bisa ku ungkapkan
kau diam tanpa kata
saatku ungkap semua rasa

di saat ku ingin dekat denganmu
kau semakin jauh meninggalkanku
dan kau diam tanpa kata
saatku ucap semua rasa

dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu
tuk cinta yang pernah kita miliki
tuk selama-lamanya

dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
tuk bisa menjagai hati ini
tuk selama-lamanya

mungkinkah esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatiku
untuk cinta yang pernah engkau miliki
untuk selama-lamanya

dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu
untuk cinta yang pernah kita miliki
tuk selama-lamanya

video Showcase Hotlink JomHeboh......

.
ok as usual aku akan sharing link video yang aku capture time persembahan Showcase Hotlink JomHeboh kat putrajaya.... baru baru ni... so layan kan persembahan TOMOK dan kumpulan SOFAZ.... \:D/


- Sofaz -

- Sofaz & Tomok -

1. ku tak bisa
2. sejati
3. tercipta untukku
4. tinggal kenangan

amacam.... ;) so as usual stayTuned untuk next story dari ruangan HampehDoTComZonE..... :)

TakSangkaYer....:-t
.

Selasa, 18 Mei 2010

kisah di putrajaya......

.
sabtu lepas... pada awal awal plan aku... nak bangun seawal boleh untuk ke imigresen.... tapi finally kesiangan... lalu cancel... tiba tiba rasa sengal tak tahu nak buat apa...:-?

surfing... sempat chat ngan officemate.... then ntah apa mimpi setelah dipikirkan bagai... terus aku decide gi office... kebetulan material untuk job aku dah masuk... so adalah kerja nak buat... lalu terus ke office... :P

actually... aku sebenarnyer hari tu... waiting calling dari parent aku... ialah ikutkan ada majlis kat sri kembangan.... tapi sampai ke around 2 cam tak ada apa pun... sah... memang dorang tak nak susahkan aku.... hehehhe :) tapi aku ada kemushkilan lahh plak... :-? yang ni tak beria plak... cuba kalau cousin aku yang utara nyer majlis... tak kira majlis apa... bersungguh sunguh suruh aku join.. motif.... :))

ok abaikan issue atas.. just selingan... biasalahh karut mengarut dah melanda... ntah apa apa ntah aku type... so... around 3 aku decide mahu ke putrajaya... dengan satu tujuan... heheheh tak apa biarkan aku simpan apa tujuan nyer... kebetulan officemate aku mahu join... so kitorang gerak ke putrajaya....

sampai putrajaya.... bermulalahh cerita.... first.. aku kena park bapak jauh... kat PICC.... event kat arean presint 4, 3 dan 2.... area area Palace Of Justice lahhh kan.... ok.. nasib ada bas dan trem... ok aku kagum... perkhidmatan bagus.... imagine bas tu hanya bawa aku ngan member aku jer.. dari PICC ke JPN... perhh... curtlasstt tak... :)

then kat JPN naik trem... sampai kat presint 4.... bermulalah aku dah lost... benda yang aku nak nengok aku tak jumpa... jenuh kitorang pusing pusing... lorong seni boleh plak tersorok dalam bangunan apa aku lupa... abaikan... setelah bosan... so decide jejalan kat lorong panjang tu....


then kebetulan.. ada event tomoi... so layan sebentar... heheheh not bad gak... nengok dorang beraksi.... kemudian.... kitorang gerak... pelan pelan kayuh katanya... jalan dari hujung ke hujung... tak tentu arah... finally decide ke JomHeboh.... ahahahhah :))

jomHeboh seperti biasa... tak ada bezanyer.... booth semua lebih kurang jer.... so nothing special.... kemudian nengok kat booth lestary.... then sempat snap snap gambar.... layankan jer... apa yang ada di situ.... :P

kemudian... pusing pusing... teringat pada member gigih.. si NoraJoey... sms... tanya lokasi.... dapat jawapan sebelah booth hotlink.... ok... jumpa sembang sembang... sememangnyer dorang ni gigih ok... dari kul 10pagi dorang dah tercongok kat booth hotlink... motif.... :P (aku speku jer... jangan caya...;) )

ohhh... no wonder lahh dorang ni gigih... sebab ada TOMOK... wokkeh... no hal.... aku time tu dah mula sengal... tanya member aku.. apa plan... kebetulan ada SOFAZ malam nanti... so kitorang decide lepak jer... then cari tempat makan.... sambil tunggu showcase Hotlink.... :)

around 8.15 showcase dimulakan.... Tomok memulakan persembahan... oklahh Tomok perform 4 buah lagu... nanti aku akan sharing di next entry... tapi kalian boleh google kat youtube dah... semua dah ter-UP.... heheheh ;)

habis sajhe Tomok perform... giliran SOFAZ plak menghiburkan hadirin.... memang best... persembahan malam tu... aku plak memang layan band SOFAZ kira puas hati lahhh gak kan.... walaupun hajat utama aku ke putrajaya gagal.... atleast dapat gak layan band SOFAZ perform huhuhuhuh :P

di pertengahan persembahan SOFAZ sempat gak invite si TOMOK untuk perform bersama so ada lah beberapa persembahan yang mereka berduet.... bila aku nengok balik berapa video yang aku capture... dammed... banyak gak... 18 file.... hahahha... nanti aku sharingkan... seperti aku kata tadi.. actually sudah berada di youtube.... :)

habis jer persembahan SOFAZ... kitorang cargon.... jam around kul 1045.... ok... naik trem... pusing ke area depan masjid putra.... nak dijadikan cerita.... trem tu kemudian patah balik ke arah JPN... oklahhh memang haluan kitorang pun.... tapi ada gak beberapa penumpang yang tak tahu trem tu tak akan patah balik ke area bulatan depan masjid... tu... erkkkkk :-SS

ok abaikan... tup tup trem tu kata dorang just sampai arean bangunan JUSTICE OF PALACE.... then dorang sibuk nak ke petronas kejar masa untuk isi minyak apakah..... so kat sini aku dah mula nak mencarut... nak tahu kenapa.... imagine... aku kena menapak ke PICC dari JUSTICE OF PALACE.... perkhidmatan yang aku puji tadi di siang hari aku tarik balik...

kerana perkhidmatan itu tidak sampai ke malam... tanpa sebarang announcement.... sememangnyer lahanat sungguh..... so menapaklahh aku ngan member aku... ke area kitorang park... apa nak buat...:(

nengok.... kereta aku sebuah jer.... tapi actually ada gak 4 buah kereta lain... yang aku fikir dorang confirm kena jalan kaki macam aku gak.... kesian kan....

so kat sini aku dah decide if ada event macam ni kat putrajaya... then kena park jauh macam ni... kena naik shuttle bas bagai... better lupakan... confirm korang rasa terikat dan tak bebas... dan pada aku event macam ni memang tak sesuai dibuat di PUTRAJAYA... putrajaya sememangnyer hanya untuk kawasan pentadbiran jer....

sebab sebabnyer macam ni lahh parking bapak jauh... lepas tu... tak terurus...... better buat kat bukit jalil... parking pun tak lahh jauh mana.... tapi nak buat macam mana kan... benda dah jadi.. kalau aku tahu macam ni jadinyer... petang tu aku dah gi amik kereta aku and park area berhampiran.... coz time petang pak polisi dah tak tutup jalan plak.... pelik kan.... :-?

so gitulahh kekdahnyer cerita peristiwa yang aku rasa takkan aku lupakan... dan bila dipikirkan... kelakar pun ada.... =)) giler ko berjalan sejauh itu... tak pernah dibuatnyer... nasib malam... tak panas... kalau siang terik semacam... mahu pitam.... choiiiii :P

oklahhh as usual stayTUned for next entry... kali ni rasa berjela plak aku mengarut kan... hahahha layankan jer....:)

TakSangkaYer... :-t
.

Isnin, 17 Mei 2010

unsangkerable.....

.
sabtu lepas.... tiba tiba aku dapat sms dari member aku... si CikSukaHati... katanya ada beberapa gambar aku ada dalam rancangan Nasi Lemak Kopi O...... erkkk aku blur jap... memandangkan kat umah tv aku ada problem buat masa ni... so... aku cadang nengok online..

so tadi aku baru nengok.... erkkkk... perhhh unsangkerable sungguh... boleh terselit beberapa gambar dari blog ini... :)) serius TakSangka..... hahahahha :P.. so aku dload... dan aku up balik dalam blog ni... so korang layanlahh yek..;)


video

hemmm.... amacam... apa yang aku nak buat yek... ahhahahaha tapi serius... unsangkerable..... macam mana lahh leh terselit ke situ... wakakkakakka :))

TakSangkaYer.... :-t
.

Sabtu, 15 Mei 2010

semulia insani......

.
tiba tiba aku terbaca sebuah nukilan member aku ni... time tu... aku tengah buat kerja aku... dia duk menaip tak tau apa dia taip kat pc hadapan workstation aku... tup tup dia past kat aku... so aku sajhe nak sharingkan kat blog aku ni... memandangkan aku pun macam tak ada story nak citer kan... so... layan kan....

Semulia insani…

Pelita atau lilin meneranggi malam
Aku lebih rela memilih dia
Senang sentiasa menerangiku
Walau jerih perih pasti rela
Menjaga menemani saat suka duka
Ingin memberi hanya yang terbaik
Menatang kasih seminyak penuh
Lantera hati biar terluka
Asal permata hati beroleh bahagia...

Benarkah tanganmu mengoncang dunia
Dari buaian hingga mengenal dunia
Kaulah insan semulia insani
Yang sentiasa bertakhta diperdu kaseh
Corak putih hitam atau bermacam ragam
Kau telan sepahitnya jadam
Demi indah cerminan pandanganmu
Tulus mulus nawaitu kasehmu
Agar permata hatimu terus di gilap
Hingga jadikan aku adalah aku
Semulia insan pada pandangan mata hatimu....

Ibu,umie,mak,mom,mummy,atau apa pangillanpun
Aku mengenal erti kaseh bukan dari kekaseh
Hanya darimu insan yang mengenalkan aku
Erti duniawi jalanan hiraki pilihan sendiri
Andai bisa kutatang secermat pegangangan
Akan daku persembahkan semurni kaseh
Lalu ku semat erat di lubuk sanubarimu
Jasa baktimu meski seumur hidupku
Tiada terbalas meski dunia aku tukarkan
Hanya buat sang indah kau pelangi hidupku....

nukilan: AJAIAZRAI

so amacam.... actually ni aku memang copy paste dari file yang dia bagi kat aku untuk aku baca... so if ada ejaan yang rasa macam tak berapa nak betul... sila abaikan maybe ada sebab kenapa dia tulis macam tu... ala lagi pun ni bukan untuk paper Bahasa Melayu mahupun Sastera Sijil Pelajaran Malaysia kan... hahahha :)) apa aku melalut ni....

so kalau ada yang nak comment comment lahh yek... aku macam nak suruh jer dia perform kat depan orang ramai... mana tau dia ni ada bakat tersimpan ke... lehh suruh dia perform kat FRINJAN ke... or MASKARA ke... heheheh dan dan jer aku... ;)

so as usual stayTuned for next entry ok....

TakSangkaYer...:-t
.

Khamis, 13 Mei 2010

"ketika aku kecil" sudah dimilikki..... :)

.
ya... tak sia sia malam tadi aku speeding dari KotaKemuning ke Pyramid... untuk mencari cd ini..... ni semua gara gara tersekat kat mamak layan badminton.... hahahahha :)


akhirnya.... setelah aku duk mencari di rak Speedy Video Pyramid... finally aku terlihat CD seperti di atas.... and terus grab bayar... dan terus pulang ke rumah.... :)

buat pengetahuan aku ke Pyramid memang purposely nak cari CD ni jer... hahahahha.. so now sudah dapat... dalam CD ni siap dapat Voucher RM50 hinggit dari NIASARA Florist.... dan now aku blur... bila masa aku nak gunakannyer yer.... :-?

so gitulahh.. pada kalian... yang belum memiliki.. dan ingin memiliki sila segera mencari ok... wah.. sempat aku promote... hahahha... dah alang alang promote.... teruskan jer kan... dalam CD ni ada 6 buah lagu.... iaitu....:
  1. hujan bunga di kuala lumpur
  2. tolong ingatkan aku
  3. cuba jangan
  4. dan ku biarkan aku terlepas
  5. bentes
  6. ketika aku kecil
kalau nak dengar secara live.... click jer kat tajuk lagu tu... aku ada linkkan ke video persembahan secara live.... heheheh... so selamat mendengar...

# tiba tiba macam teringin mendapatkan signature penyanyi ini di CD tersebut.... :P

TakSangkaYer...:-t
.

Rabu, 12 Mei 2010

with orang tersayang......

.
ahad lepas... seperti dirancang seminggu sebelum ni.... aku telah dibook oleh orang tersayangku untuk menjadi supir mereka.... motifkan nak kena book seminggu bagai.... :P paling tak bleh blah ayat abah aku.....

"
sila cancelkan segala urusan anda pada minggu hadapan ye.... ni dah inform seminggu awal..." apakah... :))

so kul 1030pagi aku dah shoot ke BukitJalil tunggu parent aku mai dari SouthParkz.... bila dah sampai... terus cari tempat nak minum... kebetulan parent aku belum breakfast... kata abah aku lah... tapi ibu aku citer lain plak... huhuhuh :)

so.. kebetulan... AbgNgah aku pun... ada kat KL... unexpected dorang stay one nite kat sini... ingat just mai pickup anak dia si Ayeen tu and balik... tup tup... stay one nite... so roger si Ayeen... ajak lepak breakfast sekali....

so breakfast reramai hari tu... sambil gelak gelak one family... after breakfast... kena ke kolej si Ayeen ni... coz barang dia tak muat kereta abah dia.... barang banyak sangat... so kat akulahh dia campak... barang yang terlebih itu...

so now... bonet aku dah macam store.. penuh ngan buku... ni kalau aku gi pasar pagi kat ShahAlam buka bonet jual buku dia ni ada yang dapat untung ni... :P

ok.. actually orang tersayang aku ni mai KL ada sebab... coz ada invitation wedding anak pada kawan sekerja abah aku ni... kira pengantin perempuan... rakan sepermainan ketika aku kecil lahh.. xpecially time Company Trip.... ;)

so... majlis berlangsung kat Dewan Serbaguna di TTDI... time sampai jer.... kebetulan pengantin baru ajhe nak diarak masuk.... tapi aku tak tahu kenapa aku tak berapa aktif untuk snap snap gambar... hahahah.... maybe bukan member rapat kot.... hahah so no need to gigih sangat... just one two picca dah lahh kan... :P

di majlis ni juga... pada aku bukan sajhe majlis perkahwinan untuk pengantin... tapi merupakan majlis small gathering untuk abah aku dan rakan seangkatan dia kembali bertemu selepas semua dah pencen dari berkerja.... nice kan.... :)

parent aku bergambar ngan parent pengantin.... hehehehhe selain tu.. pakcik dan makcik aku pun ada gak situ... so selesai makan makan.. chit chat.... bagai.... kitorang pun cargon.... then parent aku pun tak ada agenda lain... and just say dorang nak balik dah ke SouthParkz.... so send parent aku kat BukitJalil.... :(

so gitulahhh ceritanya... pada hari aku bersama orang tersayangku.... hehehehhe... tapi aku cukup bosan ke majlis itu... bukan apa... bosan dengan persoalan yang berbunyi seperti ini... "
GILIRAN ANDA BILA LAGI ?" dammed.... so hazab occay soalan itu.. wakkakaka.... apa nak buat... memang tu lahh soalan lazim.... :P

so begitulahhh kekdahnyer.... so as usual... stayTuned... for next entry.... ops sebelum aku terlupa.... nak ucapakan SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT ANI & BOY SEMOGA PERKAHWINAN KALIAN BERKEKALAN HINGGA KE HUJUNG NYAWA..... INSYAALLLAH..... TAHNIAH !!

TakSangkaYer... :-t
.

Selasa, 11 Mei 2010

from BBQ to I-City Photoshoot.......

.
ok.... continue citer pasal BBQ.... so finally aku sempat gak sampai kat majlis BBQ dalam keadaan selamat... walaupun terpaksa redah jammed di 3 kawasan berlainan.... sepanjang perjalanan dari BukitTinggi Klang ke Kajang.... abaikan.... :)

so... sampai sampai jer... terus buat buat busy... amik kipas dan terus mengipas... eheheh volehh.... tuan rumah keluar... terus kena carut pasal lambat sampai.... huhuhuhuhu :P


tapi oklahh.. atleast sampai gak... so biasalah... kerja membakar pun tak perlu lama.. sebab majlis pun dah nak sampai ke penghujung... so mean banyak semua dah tersedia... tinggal ngap... dan lagipun yang hadir pun ada yang dah pulang.... huhuhuhu :)

so aku pun meneruskan misi... mengisi perutku... menarik gak.. selain benda yang di BBQkan..... seperti ayam.. udang... sotong.. turut tersedia... satay kajang... nasi goreng... lempeng.... pizza domino... erkkk motif ada pizza..... hahahahha :))

so sambil duk makan makan tiba tiba masing masing bertanya each other... apa nak dibuat selepas BBQ..... pada mulanyer nak KAROK... erkk... tapi aku no hal... walaupun aku baru jer sebelumnyer melalak test vocal kat KOTAK HIJAU.... huhuhuu ;)

but finally entah macam mana semua decide nak photoshoot.... and tempat dipilih ialah... i-City SA..... :P

dammed.... nak ke i-City tiba tiba.. boleh jammed cam lahanat... ingat jammed semua orang nak ke i-City.... rupa rupanya kat area tasik berhampiran... ada team Forensik... hahahha siapa lahh kena tembak ni... opss.... :P.... tapi serius tak tau apa kes... either dorang jumpa mayat... or ada kereta terbabas masuk dalam tasik.... :-?

so sampai jer kat tempat dituju... terus usha tempat... wakakkaka.... tapi malam tu boleh tahan gak ramainyer manusia kat situ.... so sampai... usha place... and mulakan tugas... :)

snap snap snap.... sampai penat.... sampai bosan... wakakka... bila dan penat and bosan... terus cargon... and cari port melepak untuk mengeTEH.... finally decide... PakLi.... ;)

so gitulahhh.. kekdahnyer activities groupie kali ni... heheheh... so as usual.... stayTuned for next entry....

TakSangkaYer.... :-t
.

Isnin, 10 Mei 2010

changKala OK di Kotak Hijau.....

.
perhhh dah lama dah aku tak meriuhkan ruangan hampeh aku ni... tak taulahhh lately ni... aku pun mushkil... either aku memang no story nak sharing or aku dalam mood GARFIELD setiap isnin.... hemmmm :-?

so... aku continue... mengarut kat HampehDotComZonE ni..... so last saturday... merupakan hari bekerja... motif kerja hari sabtu... nak buat macam manakan... sebulan memang first week kerja... tapi sabtu tu 2nd week... so... ialahh 1st week hari tu kan hari pekerja.. so postpone ke 2nd week.... choiii sangatkan... so memang tak bererti if dapat cuti umum on Saturday.... :(

so... sabtu biasa kerja halfday jer... motiflahh nak kerja full day... client pun cuti ok... ko nak deal apa nyer... wakkaka... so tiba tiba colleague ajak berjimba jimba di BukitTinggi.... and dorang set mau ChangKala OK kat Kotak Hijau... coz kat Bukit Tinggi tak ada Kotak Merah :P


memandang tengok timing... pada aku sempat... join... walaupun petang tu aku supposedly kena ke kajang ada BBQ umah KakKunyeeT... tapi ok kot... join... and niat just lepak kejap.. nyanyi beberapa lagu then cargon.... ;)

tapi.... finally.. amik ko.... sampai ke 4.30ptg... baru aku cargon dari KotakHijau.... ikutkan janji kat umah KakKunyeeT kul 3.30petang.... apa lagi habis jer sessi changKala Ok... speeding terus ke kajang untuk BBQ.... hopefully aku sempat lahh sampai... before aku di BBQ oleh groupie.... :P

so nak tau apa story BBQ.... as usual... stayTuned for next entry...:)

TakSangkaYer... :-t
.

Ahad, 2 Mei 2010

Double Trouble.....

.
1 Mei hari tu.. sempena hari buruh... aku sudah planned untuk nonton konsert Double Trouble ni... heheheh :) nak balik kampung parent aku tak ada.. coz dorang ke Ipoh..... nengok cucu kesembilan dorang... si Mikhail.... hehehe aku.. ntah tak tau bila akan jenguk... :-?

so... konsert kali ni aku gi ngan CikSue and meet si Pijul partner concert aku yang mai ngan geng dia.... so memandangkan tix kitorang belum beli lagi.. jadi gerak awal.... :P

ingatkan sampai around 6ptg belum ada orang lahh.. lehh target parking kat tempat biasa.... sekali semuanya meleset.... sampai jer dah jammed... giler aahhh... so decide park kat area PusatSains... bayar rm10.... dammed tix tak beli dah bayar parking sampai 10bugs... apakah... :-?

sampai kaunter... syukur tix ada... hahahhah so... tix sudah dibeli... huhuhuhu :)

sebelum masuk.. lepak.. try roger geng geng yang mai... tapi just dapat meet si Apu and the gang jer... lain... cam Midy tak jumpa... coz memang ramai manusia... sebelum masuk try usha merchandise yang ada... hehehehe....

hemmm usha usha... gua sauk satu baju.... dammed.. ingat nak belikan member yang memesan.. maklumlahh dia tak dapat join... tapi.. bila tanya saiz just tinggal XL, XXL dan XXXL jer... perhh.. S, M dan L semua sold out... giler laju..... baru kul 6 dah habis... giler kentang.... hahahah =D>

bila everything done... so kitorang pun plan masuk awal... nak usha environment macam mana... heheh so beraturlahhh melepasi segala rintangan.... cool... camera lepas masuk.... ini macam lahhh... orang boleh bawa camera... sebab mau jadikan kenangan... apa barang konsert gah camera tak lehh bawa masuk.... Akademi Fantasia boleh bawa masuk.. cuma tak leh snap jer... hahahah :))

so masuk dewan... mula mula cari port... konon nak duduk lahh.. pada mulanya lahhh kan... tapi... hahahha apakah kan.. kalau mai duk layan kat sit... hahaha so... aku ngan Pijul turun ke tengah.... hehehehhe ;)


seperti biasalah.. kalau nama pun konsert kat Malaysia... artist Malaysia.... hemmm.... tak pernah punctual.... around 9 baru nak start..... hemmm bila dah start... time for enjoy... yeahhhh... \:D/

hemmm time ni... aku just sempat capture satu lagu jer... lepas tu aku terus simpan camera and layan konsert... dammed cool.... hahahha..... xpecially Wings.... dammed lagu yang korang persembahkan memang layan... seronok menyanyi beramai sambil lompat lompat.... hehehehe cool.... :)

aku ngan Pijul hahahha rakan konsert... jumpa bila ada konsert jer... bolehh... wakakkakak.... bro apa cer... ada bran mau turun tour kat JB nyer bulan 6 ni... hahahha dan dan jer aku ni... wakakkakak..... tapi memandangkan malam tu memang menarik ada gak tertarik mau turun tour ke Selatan bulan 6 ni hahahha so wait and see.... :))

dalam keseronokan layan konsert malam tu... ada gak beberapa benda yang aku rasa agak kureng.... erkkk antaranya... paling tak bleh blahh benda ni.... X(

bapak budget... sampai tag yang normally untuk konsert pun tak ada... sampai kena pakai benda jadah atas tu... hahaha ingat MYDIN ke apa.... gilerr aaa... lepas tu terjuntai sambil ada cat merah yang masih belum kering ok.....apakahh... budget orang akan pakai sampai habis... ko nak melompat kena cucuk mata orang sebelah sapa nak jawab.... apaDahhh... =;

lain.... pasal... terlalu banyak stop... dammed... orang dah feel lehh plak stop lama sangat.... intro panjang setiap lagu.... membuatkan ramai dah down.... tapi time midley memang cara.... non stop jer..... patut macam tu lahh baru best.... ini stop... lepas intro ketukan drum akan take around 2 minit or 3 minit.... apakah.... ntahlahh just my opinion.... kalau pembukaan no hal beb.. ni kat tengah tengah... (:|

satu lagi.... penonton yang mai.... apakahh ko mai layan konsert... tup tup ko nak duduk kat tengah tengah.... dammed... ko ingat layan SURE HEBOH ke apa... kalau dah tak larat ke belakang jer lahh... bukan apa... imagine orang lain duk terlompat lompat... kang tepijak sia sia jer.... benda ni memang berlaku ok.. ada lahh minah ni duk area aku.. sorry lahh kalau saya ada terpijak or terlanggar.. sapa suruh duk area situ... :P

hahahha oklahh citer panjang pun dah settle dah konsert ni... tapi pada aku... pada keseluruhan memang BEST.... lebih better dari konsert AWAN BIRU yang mendung tu.... serius..... sampai membuatkan aku teringi turun ke JB untuk next tour... hahahha... tunggu dan lihat.... :P

apa apa pun tahniah pada penganjur yang berjaya menganjurkan konsert DOUBLE TROUBLE kali ni... selute sama korang... good jub.... =D>

so gitulahh... so before ending my story ni... layan dulu video yang aku capture.... GEMURUH..... ok... layan... and stayTuned for next entry.... ;)



TakSangkaYer.... :-t
.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin