Ahad, 27 Julai 2008

Konsert Reunion Akademi Fantasia 6.......

.
nak bercerita tentang thread aku kali ni... pasal konsert Reunion Superstar Akademi Fantasia.... (star ke... persoalannya... wahh... statement....) wakakakka.... hemmm konsert reunion ni... telah berlangsung dengan selamatnya pada jumaat malam yang lepas 25hb Julai..... di Dataran Pahlawan Melaka.....

Buat kali keduanya aku gi layan konsert reunion ni.. well first time aku layan kalau tak silap Konsert Reunion AF 1 kot... kat area KLCC dorang buat... hehehhehe dan ni buat kali kedua kot dorang buat di luar KL.... tahun lepas buat kat Alor Setar.. dan kali ni di Melaka... hehehe.. dan rasanya ni first time dorang buat pada hari Jumaat... apakah... heheheh.... layan kan ajhe...

so aku gi ngan member aku naik kereta dia... dan sampai around kul 6 macam tu.. so lepak dan jumpa budak budak semua dan berkelah lahh kitorang duduk atas padang beramai ramai sambil layan konsert... hemmm aku pun actually tak tau nak citer apa... just layan sampai habis... so korang layan kan ajhe gambar gambar kat bawah ni ye... heheheh....

Abang DollaH.... heheh merupakan Pengurus Pentas Untuk Konsert Reunion ni.... hehehehhe waktu konsert 9 dan Final Bang Dollah tak jadi Pengurus Pentas... so agak hambar AF dibuatnya.. nak nak time iklan... hehehhe... Tak Sangka Ye... hari tu ramai jerit minta Bang Dollah perform... so next time maybe Bang Dollah lehh prepare kot... wakakakka.... Redah Jerr....

AC Mizal... merupakan pengacara malam konsert Reunion kali ni.. hemmm lama gak tak lihat dia ni mengacara... wakakakka tapi pada aku lahh pada pendapat aku lahhh Bang Aznil still the best.. heheheh.. jangan marah.... Tapi kali ni sempat gak dengar si AC Mizal nyanyikan lagu FIONA.... tapi tak habis lahh ala ala 2 rangkap ajhe gitu.... layankan ajhe...

Persembahan pelajar dimulakan dengan nyanyian joget beramai ramai... hemmma actually aku tak sure lagu apa dorang nyanyi... heheheh so pada siapa yang tau... please inform kat aku... heheh nanti aku update.... thanx...

Faisal... mendahului persembahan artis AF6 kali ni.. dengan nyanyian beliau... lagu Kerna Dia... dendangan Yasin....

Lufya... hehehhe cute nye minah ni... minah ni buat persembahan dengan menyanyikan lagu Rock... hemm lagu Permata Biru dendangan Ella

Next.. Naim plak continue buat persembahan.... mamat ni nye lagu pun aku lupa... so sesiapa tau please update kat aku.. thanx...

Yana... wow.. lainnya penampilan minah ni.. Yana telah menyanyikan lagu Hanya Di Mata dendangan Erra Fazira...

Mama Rina... kali ni menyampaikan lagi dangdut... lagu Boleh Lah Boleh... dendangan Mas Idayu... layan....

Stanly... menyampaikan lagu Ku Impikan Bintang.. dendangan Sean Ghazi... hemm persembahan si Stanly ni telah dirakam hitam putih.. ala ala gambar zaman dulu gitu...

Toi pulak menyanyikan lagu Halusinasi... dendangan Kumpulan Meet Uncle Hussin...

Saida... OkLahTu.... kali ni membawa lagu adik dia.. lagu Ku Mahu... teringat citer SpaQ... walaupun aku tak layan.. wakakka..

Riz... menyampaikan lagu NAKAL dendangan Kumpulan GIGI... hemmm aku suka lagu ni... tiba tiba teringat performance Gigi time SunBurst dan performance Dayang, Judika dan HardyMirza time Anugerah Planet Musik... hehehehehhe

Nadia.... hemmm performance yang menarik.. wah... lagu Ku Akui dendangan Dewi Sandra.... heheheh dance yang menarik... bantuan dancer cikgu linda jasmin katakan.. memang superb... seronok melayan... hehehehehe.....

Ika... si cute manis ni... hehehehhe menyampaikan lagu Cinta dendangan Amy Mastura...

Alif... kali ni menyampaikan lagu... Mabuk... heheh dendangan Kumpulan Spider....

Nubhan.... hemmm menyampaikan lagu kumpulan Samsons... tajuk dia apa ye.... Hey Gadis... tapi aku just dengar Hey.. ajhe yang lebih... hemmmm apa apa jhe lahhh....

Stacy.. selaku Juara AF6... another performance yang aku suka... coz ada dance... memang mantap tu jo.... hemm dengan bantuan dancer dari group asal dia.. kumpulan Evoke... performance Stacy dengan lagu Ku Telah Jatuh Cinta dendang Agnes Monica memang MaLaTops....

Performance Duet Pertama... TOI & SAIDA.. actually performance ni selepas performance si Yana... kalau tak silap... sajhe ajhe aku nak citer lepas performance solo... so Toi & Saida menyampaikan lagu Siapa Dia Sebelum Aku.. dendangan Roy dan Fransisca Peter... performance dorang memang best...

Performance Duet kedua.... Nubhan & Stacy... performance ni selepas performance si Stanly.... kali ni pasangan ni menyampaikan lagu dari kumpulan Mendua... Hampir Ke Situ...

Persembaan Duet ketiga... hemmmm siapa lagi kalau bukan pasangan RIA.... Riz & Nadia... hemmm dorang telah menyampaikan lagu Perlu Kamu dendangan KrisDayanti dan Ajai... hemm layan persembahan dorang ni... hehehehhe....

selepas ajhe si Stacy perform solo... konon konon si AC nak berduet ngan si Stacy lagu Sandarkan Pada Kenangan... sekali time nyanyi ajhe... si Mawi yang muncul... hemmm layan kan ajhe... (pelik kenapa plak ada si mawi dalam reunion kali ni..??? dah lah tak ingat nak stacy.... heheheheh)

hemmm... settle ajhe semua... seperti biasalahh performance beramai ramai lagi.. dengan lagu.. Kitalah Bintang... ye ke ... aku main hembus ajhe... dan ditutupi ngan lagu wajib... Menuju Puncak... lama tak nengok si Nadia Dance menuju puncak... hehehehe layan.....kan ajhe....

settle sessi bergambar bagai.... dan salam peminat... pun diadakan... so kitorang pun berkumpul jap... dan lepas tu terus lepak mengeTEH kat mamak bawa dataran tu... around kul 4 gak lahh baru kitorang balik ke apartment untuk tido... so gitu lah citernya...

hemmm nantikan lahh ye... aku akan sharedkan video yang aku capture... dan cerita di hari kedua di Melaka... heheheh... so layankan ajhe...

TakSangkaYe.
.

5 ulasan:

kunyeet berkata...

Fadan muka ko kematz...
Fenat2 p sampai melaka, sekali ada sawi daa.....wahahahaha....

eh, reunion last year bukan ke kat aloq setaq....

KeMatZ berkata...

kunyeet... bukan sawi lahh bawang.. wakakakak..... tu lah tiba tiba jhe... a`ahh lahh aku silap... kat aloq staq.... hehehehe nanti aku update....

papa_jahat berkata...

top3 best performance reunion af6

-ika
-nadia
-nadia duet ngn riz-

stacy biase2 je maybe kepenatan be4 tuh i rase..

saya berkata...

Kematz, nak tanye, bila nak share video online tu selalu guna program ape yer? sbb bile kitaorg guna eit guna ulead then tekan je share video online terus dia pindahkan ke wmv. Terus pecah gambar dalam tu. Thank you.

KeMatZ berkata...

saya.... hemmmm kematz just guna moviemaker ajhe.... hehehhehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin