Sabtu, 22 Mac 2014

Tahu by Fynn Jamal

.


 dan kau tanya dalam diam
dengan mata kau biar pejam
bagaimana mampu wujud sunyi
di riuh engkau berdiri

satu persatu hilang ertinya
berdikit dikit menyesak dada
mahu kau lari dan bersembunyi
tapi mana engkau harus pergi

haus tak terpuas lautan
lapar tak terkenyangkan
kau tahu namun tak kau akukan

kau selongkar bumi langit petala
sedang jawabnya lama engkau ada
maka perlu apa engkau bongkar gali
kalau cuma diletak tepi

sayu tak terjelas fikiran
rebah tak tersambukan
kau tahu
namun tak kau akukan

apa kau cari
yang sebetul betulnya
lama mana begini
bertelanjang jiwanya

apa kau nanti
yang sesungguh sunguhnya
malam siang berganti
jawabnya tetap sama


sayu tak terjalas fikiran
rebah tak tersambukan
kau tahu
kau sayu
kau rindu
sama tuhan


====================
TAHU by FYNN JAMAL
====================

TakSangkaYer ... :-t
.

4 ulasan:

amalina rahim berkata...

salam. hi, tumpang tanya, mcm mna nk dgr lagu tahu ni. i cari kat youtube takde pun. :/

KeMatZ berkata...

salam ...

kay YT memang tak ada lagi kot ... belum ada insan yang nak share ...

cuba try kat iTunes ... saya dapatkan di situ ... :)

APeaze berkata...

salam..
bahagian lirik "apa kau nanti" tu salah... yg betul "apa kau cari" :)

KeMatZ berkata...

APeaze ..

Salam ... thanks kerana perasan benda ni actually sajhe jer letak coz bila di rangkap tu diulang ulang lebih kerap disebut "dinanti" tu yang letak dinanti :D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin