Selasa, 24 November 2009

Mencari Lokasi...

.
mencari lokasi... :-? motif... lokasi apa yang aku cari.. beria jer aku ni... so actually aku nak mencari satu tempat ni lahh.. untuk memudahkan aku nanti pada hari sebenarnya... tak lahh kelam kabut... jadi aku plan ke cyberjaya.. bersama my pren.. siapa lagii Mally... or nama glamour dia AdamArjuna... :P


so pickup dia kat umahnya... then lepak lunch terlebih dahulu... so tak pikir banyak dimana mahu mengisi perut just gi je seksyen2... first time ok aku gi makan situ setelah berubah wajah.. semakin bersih dan teratur.... cayalah... =D>

jadi settle jer.... terus menuju ke cyberjaya... berpandukan pada alamat yang aku salin... agak menyulitkan plak untuk mencari... serius jenuh ok.... :-o

tapi bak kata pepatah... malu bertanya sesat jalan... jadi aku pun gunakanlahh konsep ringan mulut gitu... :) berhenti kan satu bangunan ni... kebetulan ada pakguard... then tanya... belum habis soalan aku untuk bertanya... guard ni sudah jawab tidak tahu...

actually aku pun confuse... either dia memang tak tahu lokasi yang aku tanya tu atau dia tak paham bahasa aku.... inilahh masalahnyer kalau guard yang ditanya itu berasal dari cambodia ataupun myanmar.... #-o

so... aku kembali ke kereta.. dan terus mencari di mana lokasi sebenar tempat itu.... finally aku berhenti lagi tepi jalan... kali ni kat bangunan Maybank.. dan aku lihat ada sorang mamat melayu... hopefully dia tahu lahhh.... [-o< bila dah jumpa mamat tu... alhamdullillah... dia tau di mana lokasi yang aku ingin kucari itu... jadi... aku pun gi lahh usha usha lokasi tersebut.... so.. bila dah jumpa tempat yang dicari.... next ialah... photoshoot... ya... si adam ni dah gigih bawa prop dia bagai... nak photoshoot katanya... so kitorang pun berhentilahh di mana mana yang rasanya nampak menarik.... hehehhe.... snap snap.... lahh.. jadilahh aku sorang photographer yang tak bertaulih sebentar.... :))
atas tu antara gambar dia lahhh.... well just guna camera cap ayam jer ok... kira boleh lahh... ops kalau korang nak nengok lebih banyak aksi mamat ni... sila ke blog photo beliau.... di sini... arjuna's PHOTOBLOG....

so pada sesiapa yang memerlukan model sambilan... silalah hubungi beliau di laman blog yang telah aku linkkan itu... wahhh tiba tiba aku jadi PA ko plak Adam... motif... :P

so settle aku menjadi tukang amik gambar tak bergaji.... kitorang terus gerak ke shah alam... kebetulan hari tu ada Radio Fest kat bulatan Bazarrina.... so sajhe jer nak jenguk.... tp malangnya apa yang kitorang nampak macam tak ada sambutan jer... :(

serius beb... macam tak ada booth radio pun... tak tau lahh kalau mungkin sebab dah last day kan... so ntahlahh... aku pun mai sebab nak layan konsert nyer ajhe.... :)

time aku sampai kebetulan... band pesawat tengah perform.... lagu ExcuseMe.... time ni pun aku dah dengar dari car park lagi.. jadi memang tak sempat nak layan lahh... dan time aku sampai dorang dah nak perform last song... erkkk.... lambat...

but nasib baik last song dorang perform lagu baru iaitu Bingit.... coz aku memang tak ada lagi koleksi lagu ni yang full... kalau ada sebelum ni tak full... so rezeki aku lahh dapat snap video... :P so korang layanlahh aku sharing buat korang video itu...



mesti korang pelik... awat aku sharing terus kat entry ni... :-? ialahh biasa kan aku akan buat entry khas... untuk video yang aku capture... actually sebab... aku just capture video ni jer... :P

habis dorang perform... aku ngan adam pun balik... coz satu cam hambar jer event ni... another one.. sebab cuaca macam nak hujan... jadi better balik... lepak kat pakli.... hahahha :))

so.. time lepak pakli... roger si Aie....:)] ajak lepak sekali.. dammed lama siot tak lepak ngan mamat ni.... last aku jumpa dia ni bila zaman ntah... tu pun kat cosmopoint time dia training kat wisma simedarby.... choiii... lama sehhh :P

so lepak lepak... sembang sembang... macam macam topic... business lahhh.. itu ini lahhh... bak kata macam macam ada lahh... so around maghrib.. kitorang pun cargon....

singgah jap umah si adam... transfer gambar dia jap.... and then balik... lahh.... so gitulahh berahirnya ceritaku di hari ahad.... hahahha :)

so stayTuned... for next entry ok... if ada lahh... hehehhe

TakSangkaYer... :-t
.

3 ulasan:

NoraJoey berkata...

la ko g ker??mmg la tak dpt sambutan..aku yg duk sblh tuh jerk pn tak turun padang..wakakka..aku ada g petang kul 3lbh camtu..konon nk g booth radio..skalinye nan ado...choii sgt...time tuh lak aizat ngah sound check..so layan kejap jerk pastu blk umah..muahahaha

TRG Batik berkata...

MACAM MANA UNTUK MENGHUBUNGI EN ADAM?
BOLEH KAMI DAPATKAN CONTACT NUMBER BELIAU?

TERIMA KASIH
TRG BATIK

KeMatZ berkata...

nora... lorr ko ada ke... awat tak bilang awal awal lehh lepak sama sama... tapi memang hambar ok event tu.... serius first time aku gi konsert dengar satu lagu balik... :P

TRG Batik... erkkk... sila drop comment kat blog yang saya linkkan.... :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin