Khamis, 11 Ogos 2011

night shift

.
2 hari ni aku kena tukar shift ... kena kerja malam ... actually bukan apa ... cuma untuk backup member aku yang kesian kat dia dah 2 minggu berturut turut kerja malam ... mau tak bising bini dia nanti wakakakak ... hal ni pun coz one of our team dah tender ... so sebagai langkah before menanti budak baru masuk ... aku ngan Aidil kena rotate kerja malam ... so aku baru jer selesai sessi transfer knowledge regarding job daily yang diprocess ketika malam hari ... :)

apa yang aku leh katakan ... actually seronok gak kerja malam ni ... lebih tenang ... dan relax ... tak payah nak berebut rebut guna machine if ko nak buat sample ke apa kan ... cuma x best nyer ko lonely nanti ... ialah sorang sorang maaa ... tapi apa ada hal team production ramai kat bawah ... hahahahah [
ramai memang ramai ... budget kalau aku jerit dari atas dorang dengar hahahah :-SS ]

tapi serius ... memang relax ... pala hotak pun relax ... tak ada lahh ko nak mengadap selalu drama drama petang kat tv yang selalu sangat ditayangkan kalau ko duk kerja shift siang ... heheheheh ;)

tapi ni baru sessi TOK ... untuk real time nyer akan berlangsung ... ehh ko ingat ni perlawanan bola berlangsung bagai ... so real time yang aku kena bertugas malam ialah next week start hari rabu selama 3 malam ... cool kan ... takyah aku layan job job adhoc hahahahah :P

tiba tiba macam best jer buat daily job ni ... tapi tu lahhh tak adalahh mencabar mana sangat ... coz routine dia sama jer ... just click click and print ... wahhh gituuuuuu tak siap suruh jer partner ko buat bila siang hari ... hahahahha :P

so gitulahh xperience aku kerja malam ... first day agak lepak sikit coz siang nyer aku kerja malam aku masuk kerja lagi ... but second day more relax walaupun 2nd day aku dah start process semua job ... sifu aku si Farid tu aku suruh dia relax and tido ... this time jer dia ada ... minggu depan aku kena handle it sendirian berhad ... :D

nak kata tak pernah shift malam ... memang tak pernah ok ... tapi kalau stayback sampai larut malam ... tu pernah lahh .... time kerja as developer untuk make sure task settle before go a live ... :)

so gitulah kekdahnyer ... 2 hari ni aku jadi ala ala drakula or kupu kupu malam ... di mana orang lain duk lena dibuai mimpi ... aku duk mencari sesuap nasi ... :P

so as usual stayTuned for next entry dari aku ... selamat berpuasa ... selamat berbuka dan selamat bertugas pada semua .... ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

2 ulasan:

LaYar_LaRa berkata...

owh, gitu...tp jaga2 kalau ada pacik2 yg mintak pinjam mancis dari tingkap ko tuh....;p

KeMatZ berkata...

oh yang tu aku dah kawtim baik nyer ngan pakcik tu ... aku dah letak mancis tu kat area S&M department ... :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin