Sabtu, 2 Januari 2010

Hutan Mossy Yang Tersimpan......

.
Bercerita pasal Hutan Simpan Mossy... yang terletak di Brinchang... idea nak ke sini bila sebelum ni member aku si Nany and Sue ajak mendaki ke Gunung Irau.... tapi mentah mentah aku reject... tak larat nak mendaki... :P

tapi bila aku melihat blog si Nany.... aku rasa tertarik untuk ke Hutan Simpan Mossy ni... wOw... jadi planning ngan groupie... and mostly ON... seperti dirancang... pada 1st Januari kitorang plan ke sana...

berkumpul around kul 8.30pagi.... kat Q-Bistro Bandar Tasik Permaisuri.... sebab just ke sana naik 2 kereta... so aku tinggalkan myboo aku... and naik... lancer... wOw....

yang join trip kali ni... selain aku... Awie, Hadek, Ins, Lolly dan Kunyeet... owner lancer...:P setelah breakfast bagai... around kul 9 gak gerak...

lepas singgah kat R&R Tapah... boleh plak kat sini.. si Awie duk beli ketupat palas dan rendang... amik ko... so berkelah jap kat pondok R&R.... hehehhe..:)

kemudian teruskan perjalanan...

sampai jer... jumpa member si Hadek kat area Equatorial before gerak ke tempat dituju.... amik ko... jalan gitu sempit ok... dan before this.. sepanjang aku ke Cameron... tak pernah terfikir nak ke sini... :-?

ialahh.. kalau ke Cameron... kalau tak gi ladang teh... gi duk layan Strawberry... tak pun duk layan kebun kebun bunga... layan sayuran lahh.. tapi tak pernah terpikir nak layan hutan simpan... :P

so bila sampai hutan simpan... photoshoot pun dimulakan.. hahah... memang seronok.... macam mcam aksi dilakukan... cuma aksi lompat jer tak buat... hahahha :))

cuaca plak time tu memang ala ala gerimis mengundang gitu... so... time tu pulak aku duk feel pakai ponco... hahaha... selesai seronok monok layan kat mossy... kitorang gerak.. nak photoshoot kat ladang teh... ;)

singgah cafe BOH... pekena teh... sejuk sejuk memang masyuk pekena teh panas.... tapi kalau lah time tu cafe tu ada buat MeeGoreng Mamak mesti lagi masyuk...

tapi masalahnyer tak ada... jadi pekena teh ngan sandwich... and cake... selesai makan.... possing time... kat ladang teh... macam macam aksi... ala ala bollywood pun ada... ala ala flying budha pun ada... wakaka..

bila timing dah around kul 5.... ladang pun mau tutup... kitorang pun gerak... and finally decide trus balik kl.... time balik... singgah jap kat satu kedai besar... untuk si Kunyeet beli sayur sayuran... katanya...

aku... aku tak beli apa apa pun... just beli strawberry jer.. tu pun just one pack... pada aku rasa pelik plak naik cameron tak beli strawberry... hahahha :P

tapi kalau ikutkan aku... nak beli kaktus... tapi memandangkan parent aku pun berada di negeri bawah bayu... so cancel... jadi tak beli apa apa... wah.. memang purposely naik untuk photoshoot jer.. bolehhh =))

so sampai KL.. around 9mlm... si Zie... ajak lepak umah dia.. ada makan makan... actually Zie pun pada mulanya nak join the group but last minute ada hal... so dia decide nak buat makan makan untuk kitorang....

jadi melepak sampai ke 3 pagi... voleh... ntah apa apa jer kan... wakkaka.. duk melayan UNO Spin nyer pasal lahh.. sampai aku tertido tepi meja... wakkaka.. :)

so gitulahh kekdahnyer.... berjaya juga mission kitorang photoshoot kat Hutan Simpan Mossy... next venue... belum sure... in planning... maybe Fraser Hill or Melaka... dammed... bila tak tau... :-?

so as usual... stayTuned... for next entry....

*
ingat nak photoshoot kat kawasan paya bakau lahh.... :P

TakSangkaYer... :-t
.

4 ulasan:

MrYusSmile berkata...

nice2...suka program mcm ni..cailayok!!

kunyeet berkata...

apsal x upload gambar drive lancer? xper...**** x baca blog uols ni....:-)

KeMatZ berkata...

yus... memang menarik.. kalau macam ko kaki gunung.. ko leh gi mendaki gunung irau terus... heheheh

kak kunyeet... hehehhe segan... wakakak....

arina sativa berkata...

ala letak la gambo iols yang nampak slim sikit...ughh harus diet lagi ok :'(

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin