Rabu, 7 September 2011

interviewer ....

.
apakah aku nyer entry title ni .... apakes ... hehehehe giler ahhh tak pernah dibuatnya ... tapi tadi telah berlaku .... :D


serius .... kalau selama ni ko yang asyik diinterview tapi tadi dalam sejarah hidup aku ni ... aku plak kena interview candidates perhhh mean aku menjadi Interviewer ... apakah ... layak kah aku ... hahahahha serius memang choii .... :P

ni pun orang kata bidan terjun ... terpaksa gantikan colleague aku yang tengah bercuti tiba tiba ... bos tanya aku untuk turut serta dalam sessi interview budak baru ni ... aku pun ... APAKAH ... apa aku nak tanya ... :-?

kena plak bila ko belek belek resume candidates tu ... lol ... junior aku lah plak .... amik kau .... cuma bukan course aku lahh but still under on faculty ... hahahahha ... :D

so tadi ntahlahh yang aku tanya more on teknikal part dan commitment yang dia leh bagi dalam kerja dia ... tu jer ... ialahh kadang kadang kita ni time interview semua boleh .... last last nan hado ... :P

tapi apa yang aku dapat tahu time kau duk menginterview orang ialah ... hemmm tak kisah pun janji ko jawab ... walaupun ada kala bila kita fikir perluker ko jawab macam tu ... hehehehe tu lahh kan ... selama ni kita selalu pikir boleh ke nak jawab macam ni ke macam tu ker ... walhal kalau kita jadi tukang interview macam macam jawapan kita leh jumpa .... :)

so apa apa pun ... itu lahh citer kali ni .... satu pengalaman baru untuk aku ... hahahahha macam haram jadah hahahahhaha ;)

**
ntah ntah macam manalah perasaan seorang pendidik yang cuba untuk menanda jawapan jawapan exam pelajar yang ofcoz menjawab mengikut fahaman masing masing ... lagi pening .... :P

TakSangkaYer ... :-t
.

4 ulasan:

LaYar_LaRa berkata...

perrggghhhhhhhhhh.........kalo kacak ko amik je la.....xyah nak APAKAH sgt la...;p

missgee berkata...

Perasaan bermacam2..
Nak bagi markah ke tak..
Kadang lama berpikir
jawapan macm salah tapi
macam betul..
Kadang tue arr bila semak jawapan
terus sakit jiwa :P

P/S: Pegang konsep "cari jawapan untuk bagi markah.. Bukan potong markah dengan cari kesalahan" :)

KeMatZ berkata...

LL ... motip ko nak cari yang kacak... kalau kacak/cantik tapi tak leh beri comitment baik tak yah .... peningkan aku jer nanti ... choiii

KeMatZ berkata...

erkkk .. CikguMissGee dah comment ... kan peningkan ... no wonderlahh saya ni tak ada bakat dalam mendidik ... and no wonder sampai laa ni asyik tak failed jer kena panggil dek DPLI or KPLI hahahah :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin