Isnin, 30 Jun 2014

Kisah Minifigures II

.
memblogkan diri dengan kisah minifigures kali ni ... hehehe ... baru baru ni ntah apa mimpi ... colleague kat office aku telah menderma beberapa minifigures pada aku ... tuuuu diaaa :P


aku seperti biasalahh orang memberi kita menerima ... lagi pun dia bagi minifigures bukannya bom ke apa kan ... hahahaha so sampai kat aku memandangkan semua watak watak atas ni aku dah ada ... mula lahh aku memodifightkannya menjadi nampak lain ... hahahahah janji ... depa ni meramaikan jemaah lego iols ... giiituuuuu :P

apa apa pun terima kasih kawan kerana memberi kepada aku .... ;))

TakSangkaYer .. :-t
.

Ahad, 29 Jun 2014

Salam Ramadhan 1435

.

Salam Ramadhan DiUcapkan Kepada
Semua Pengunjung
Hampeh Dot Com Zone

Semoga Kita Semua Mendapat
Hidayah dan Berkat
Di Bulan Yang Mulia Ini

Selamat Berpuasa
;)


TakSangkaYer .. :-t
.

Sabtu, 28 Jun 2014

Terima Kasih Sayang ...

.
ntah apa mimpi ... time nak gi kerja ... tup tup Sayangku bekalkan aku bekalan ini ... katanya untuk kawan kawan office ku ... terima kasih sayang ... :D



terima kasih kerana sudi buatkan suamimu kek ini ... terima kasih sayang ... luv u so much .... :D

terharu ... ;)


TakSangkaYer .. :-t
.

Jumaat, 27 Jun 2014

Tahniah JDT ...

.


Rasanya Masih Tidak Terlambat Lagi
Untuk Aku Wish Tahniah Buat Pasukan
Bola Sepak
JOHOR DARUL TAKZIM
Di Atas Kejayaan Merangkul 
KEJUARAAN LIGA SUPER 2014

TAHNIAH JDT
LUASKAN KUASA MU


* dengan kejayaan ni maka bernazarlah daku puasa 2 hari ... Alhamdulillah ... selesai ... :D


TakSangkaYer ...
.

Khamis, 26 Jun 2014

Awan by Syafiq Aizat

.
kembali memblogkan diri dengan sharing pasal novel yang baru jer selesai dibaca ... hemmm kali ni novel yang aku nak share ialah Awan yang dihasilkan oleh Syafiq Aizat dan diterbitkan oleh FIXI ... for tha info ... Awan merupakan sambungan dari novel AJAIB ... :D


selesai aku baca ... apa yang aku leh katakan ... penulisan kali ni hemmm oklahhh tak ada lahh teruk sangat ... dan tak ada lahh best sangat pun ... kira boleh baca ... ialahh kalau aku duk perhatikan mereka mereka yang dah baca novel ni semua kata touching bagai ... tapi bagi aku ... tak lahh plak ... tak tau celah mana nak ditouchingnyer ... erkkk ... :P

tapi maybe citarasa masing masing kan ... mungkin tidak pada aku ... mungkin pada kalian ianya dabooom ... ye tak .. so kalau kalian yang belum lagi dapatkan Awan ni ... so boleh lahh dapatkannya di toko toko buku berhampiran ... mungkin kena dengan citarasa korang mana tau kan ... :P

dah alang alang aku duk sembang pasal Awan ni ... tetiba nak tanya pada mereka yang dah memiliki novel Awan ni ... korang perasan tak novel ni ada ulangan cetakan ... erkkkk ke aku jer yang dapat cetakan ini ... atau ianya untuk cetakan Pertama sajhe ... :-/



no wonderlahhh tebal semacam ... mengalahkan KELABU gitu ... opsss motip masuk citer pasal novel Kelabu ... heheheh ... abaikan .. :P

TakSangkaYer .. :-t
.

Rabu, 25 Jun 2014

Syukur Alhamdulillah

.
 

Syukur Alhamdulillah
Dari Just Sembang Sembang
Tanpa Hitam Putih
Akhirnya
Termaktub Sudah

Alhamdulillah
Syukur
Dengan Apa Yang Diperolehi
Walaupun
.....



TakSangkaYer ... :-t
.

Selasa, 24 Jun 2014

I'm EL ... So .. ??

.

hari ni aku EL
so
apa masalahnya

Yeahh !!!


TakSangkaYer ... :-t 

Isnin, 23 Jun 2014

Cobaan Fire Drill AntaraBandar

.
baru baru ni ... AntaraBandar ada buat training fire drill ... so actually nama pun training kan ... so mostly semua dah tau dah bila akan kedengaran bunyi loceng itu ... hehehehe ... so nak dijadikan cerita ... time berbunyi ada loceng kebakaran tu ... maka bermula lahh semua berlakon beria ria melarikan diri ... :P

makanya kitorang pun semua berkumpullah di tempat yang ditetapkan ... dan menurut kata penganjur ... kitorang semua selamat gituuuu kira menepati masa yang ditetapkan lahh ... katanya ... :D




nengok gambar gambar kami ... hahahaha semua muka ceria jer padahal kilang dah terbakar dah ... hahahaha dan yang paling tak bleh blahhh aku just dapat selamatkan figure Android aku jer ... dammed ... aku nyer lego lego semua jahanam .... x leh jadi ni ...

tapi sekurang kurangnya aku sempatlahh gak grab mywallet, car key ... dan handphone bagai ... coz ada member aku semua ni dia duk tinggal jer ... hahahaha nampak tak ... mentang mentang ni just cobaan ... semua buat tak kisah pun ... hehehe ... ehh apa aku melalut ni ... 

so gitulahh kisahnya ... harap harap tak ada lahh apa apa benda kejadian yang tidak diingini berlaku wehhh ... jenuh aku nak selamatkan barang barang aku nanti ... hope semuanya OK ... Aminnnn ... :D 

TakSangkaYer ... :-t
.

Ahad, 22 Jun 2014

FM at WorkStation

.
dah lama rasanya aku tak buat entry pasal FM kan ... hahahaha so kali ni entah apa mimpi aku buat lahh entry pasal FM ... dan FM kali ni FM yang ada kat workstation aku ... which aku hasrat nak bawa pulang and masuk dalam muzium ... :P


so ni lahh dia koleksinyer ... ianya telah selamat aku bungkus dan bawa pulang untuk dimasukkan ke dalam muzium ... hehehehe :P

heheheh lately ni aku rasa aku dah kureng sikit kat FM ... kenapa ye ... tapi untuk FM HRC rasanya still go on kot ... erkkkkk -SS

TakSangkaYer ... :-t
.

Sabtu, 21 Jun 2014

kisah antena mybooku

.
memblogkan diri kali ni dengan kisah antena mybooku ... aku tak tau lahh apa punya perangailah kan ... dan aku sendiri tidak pasti bila ianya terjadi ... aku sedar pun time nak naik kereta after ngeteh ngan clix aku ... tup tup nampak pelik kat antena aku ... apakah berbalut balut ... :-/


sudahhhh rupanya dah kena tukar lahhh plak .... dengan nirojhim mana aku pun kurang pasti .... aduhhhhhh ni yang rasa macam tak best jer ... dulu time aku duk kat area MentariUfukTimur lehh lahh aku accept if benda ni terjadi ... in kat GelanggangHijau takkan lahh ianya berlaku juga kan ...

ke time brother aku pakai ... tapi aku pun kurang pasti kan ... hemmm ntahlahhh tapi bagi aku ... pada nirojhim tu ... hemmmm menjawablahh ko ye nanti ...


atas ni gambar yang aku baru jer ganti ... kalau dulu lagi hazab aku dapat sampai togel macam tu ... kali ni berbalut lahh gak sampai aku pun tak berapa perasan kan .... hemmm ntahlahhh redha jerrr lahhh 

TakSangkaYer .. :-t
.

Jumaat, 20 Jun 2014

Laksam Kak Lah

.
baru baru ni ... before aku shutdown laptop untuk pulang aku duk usha phone aku kot kot ada sms apa kan ... tup tup dapat sms dari Abe dengan arahan suruh mai umah dia katanya ada hidangan maggie sup katanyalahh sambil pesan kat aku untuk invite si Daus and Wahida sekali .... :D

time tu aku pun roger dorang sambil sembang dengan si Wahida apakah si Abe mimpi duk nak hidang maggie sup ... ke dia gigih nak tunaikan apa yang aku duk pesan kata kat dia dah lama aku tak pekena maggie sup yang dia masak ... opsss ... 

so sampai ajhe kat umah dia ... tup tup ini yang terhidang ... Laksam dan Kek Cokelat yang dibuat oleh wife Abe ... Kak Lah ... :D



kitorang ni biasalahh ... orang invite suruh makan ... memang lajuuuuu .. ialahh bukan invite ajak gaduh kan ... hahahaha ... so kat sini aku nak say thanx a lot lahhh [ itupun kalau si Abe dan Akak baca blog aku ni ... hahahahah =)) ] kerana sudi mempelawa kitorang untuk mai makan makan kat umah kalian ... 

kekadang tu aku duk naik segan pun ada ... ialahhh sampai laaa ni aku sendiri masih tidak berkesempatan nak menginvite mereka sekeluarga ke teratak kecil aku tu ... hemmmm ni asyik asyik aku jerlahh yang tercongok ke rumah mereka ... :D

insyaALLAH satu hari nanti pasti akan jadi ... dan aku doakan agar bertambah murah rezki buat Abe dan Akak sekeluarga .... :P insyaALLAH kalau ada lagi makan makan ... jangan risau kitorang akan sampai juga ... insyaALLAH ... :)

so gitulahh kisahnya ... opsss lupa plak ... nak minta ijin kat cik Wahida kita ... coz aku guna gambar dari insta dia ... hehehe ialah nak up gambar laksam yang aku makan memang tak berapa nak menarik hehehehe ... so aku gunakan gambar cik Wahi kita lah ye ... cik Wahi minta kebenaran post gambar uols ye ... ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Khamis, 19 Jun 2014

kisah air panas

.
kembali memblogkan diri ... nak citer pasal air panas ni ... bukan kerana aku tengah panas ... hahaha tapi sajhe nak sharing dan duk pikir apalahh yang aku duk pikirkan ... ehhh apa aku cuba  sembangkan ... hemmmm :-/

pada mulanya aku ingat kan bunyik tuck tuck tuck tu ... macam bunyik cicak duk merayau rayau dalam plastic sampah kat dapur aku ... so aku pun abaikan jer lahh ... tapi bila tiba masa untuk aku buat nescafe untuk layan world cup ... tup tuppp ... ini yang aku lihat .... :-SS
 


hammbiikkkkk .... rupanya bunyik tuck tuck tuck tu dari hot water dispenser aku rupanya ... which is aku lehhh lupa tutup pada pagi time before aku ke kerja lepas aku refill airnya .... hooooeemmmgeeeeee :-SS

astaga ... nasiblahh tidak terjadi benda benda yang tak berapa nak sedap didengar ... alhamdulillah ... aku off kejap then aku refill air baru and syukur ianya still ok untuk digunakan ... hemmm perhhh kalau ingat kembali ... imagine dari full sampai kering kontang dibuatnya .... perhhh nasib tak malatop ... :-SS

aku pun tak tau apa yang aku kalutkan or fikirkan ... maybe mengantuk layan bola kot ... hahahahahha apadahhhh harap harap ianya tidak berlaku lagi ... :P

TakSangkaYer ... :-t
.

Rabu, 18 Jun 2014

mana hilangnya Bon Odori

.

hari ni workstation aku
panas yang amat
aircond shutdown
nasiblah
ada ini kipas
sebagai penyelamat
fuuuhhh

tetiba tertanya
kenapa tiada lagi 
???


TakSangkaYer ... :-t
.

Selasa, 17 Jun 2014

1000 IG

.
 
 

what tha story ??
hahah just nak sharing
IG aku dah ada 1000 keping picca

motip ??
sajhe jer nak meroyan
ada aku kisah
hahahahah

TakSangkaYer
;)

Isnin, 16 Jun 2014

Siong by M Faiz Syahmi & Neesa Jamal

.
kembali memblogkan diri ... kali ni nak sharing pasal novel yang aku baru jer selesai baca weekand lepas ... huhuhu ... novel yang aku maksudkan tu ialah Siong hasil penulisan duo M Faiz Syahmi and Neesa Jamal ... dan semestinyalah novel ni diterbitkan oleh Fixi .. :D


bila selesai aku telaah novel ni ... apa yang aku lehh katakan ... kalau dari cover dan tajuk nampak memang macam seram ... but seram nyer hanya seketika ... which is bagi aku ... masih lagi ada yang tak berapa nak kena ... hemmmm ntahlahhh kalau nak compare dengan novel KACAU ... memang agak sukar lahh nak fight kan ... aku rasa Kacau more seram lagi ... bagi aku lahh ... 

tapi bagi aku ... Siong ni pun tak ada lahh hazab sangat ... masih boleh diterima pakai ... hahahah hamboiiii ko ingat apa boleh terima pakai ... maksud aku masih boleh dibacalahh ... feel aku jer kot tak sampai ... korang semua maybe ok kot ... so kalau korang nak tau jalan citer dia macam mana ... apa lagi ... silalah grab di mana mana toko buku berhampiran ... amacam ... :D

TakSangkaYer ... :-t
.

Ahad, 15 Jun 2014

100 Hari MH 370

.

 

100 Hari KehilanganMu
Pray For MH370

Amin


TakSangkaYer ... :-t
.

Sabtu, 14 Jun 2014

Speed Limit by Boyce Avenue

.


All your life you’ve tried to fill a void, oh
Fake a smile but couldn’t find the joy, no
They slow you down just to make sure you fit in, oh
But they were wrong cause I wouldn’t change a thing, no

If you want somebody to love you
You know I will
If you want somebody to need you
You know I will

So baby, get up
Come on, get in the fast lane
You are the one
That’s got a hold on me
I say we got to live our lives
Yeah with no speed limit

Get up, come on
You make my heart race
You are the one
That keeps the pace I need
I say we got to live our lives
Yeah with no speed limit
With no speed limit

Behind your walls I fell for the girl in pain, oh
So all along your struggles were not in vain, oh

If you want somebody to love you
You know I will
If you want somebody to need you
I always will

So baby, get up
Come on, get in the fast lane
You are the one
That’s got a hold on me
I say we got to live our lives
Yeah with no speed limit

Get up, come on
You make my heart race
You are the one
That keeps the pace I need
I say we got to live our lives
Yeah with no speed limit
(If you want somebody and need somebody to love)
There’s no limit, oh
There’s no limit
(If you want somebody and need somebody to love)
There’s no limit, oh
There’s no speed limit

There’s no speed limit… yeah

Get up
Come on, get in the fast lane
You are the one
That’s got a hold on me
I say we got to live our lives
Yeah with no speed limit

Get up, come on
You make my heart race
You are the one
That keeps the pace I need
I say we got to live our lives
Yeah with no speed limit
With no speed limit
No speed limit


================================
Speed Limit by Boyce Avenue
================================

TakSangkaYer ... :-t
.

Jumaat, 13 Jun 2014

Ola Bola !!! Netherlands

.

demam worldcup sudah bermula
seperti orang lain
aku turut serta
pasukan pilihan aku
haruslah
The Dutch

Netherlands
Holland
Belanda

Yeahhh !!!



TakSangkaYer :-t

Khamis, 12 Jun 2014

Kisah R0K0K

.
lagi sekali aku terpanggil nak buat entry pasal hal ni ... ntahlahh apa mimpi aku rasa this week banyak betul aku terima info ni ... hemmm ada tak korang terima info seperti bawah ni ... tak kisah aku rasa FB, Insta confirm penuh ... coz dalam group whatsapp pun hampir semua group yang aku join ada info ni ... :-/

 

yang menjadi tanda tanya aku ... kenapa fatwa atas ni bagaikan hanya difatwakan tapi tak disebarkan secara menyeluruh ... imagine dari 1995 tu ... now ... dah nak masuk 2015 ... kenapa masih lagi tidak diwarkan secara terang akan kesahihan fatwa ni ...

ini yang kita jumpa hanya di laman sosial ... yang duk share pada mereka mereka yang tidak merokok yang fikir diri suci sesuci ummah lindungan kaabah gitu ... dah tepek benda ni ... sindir menyindir bagaikan keluarga mereka ... sahabat mereka tidak ada yang merokok .. :(

para para ulama pun hanya berbicara pada ceramah ceramah dengan mula mengatakan bahawa individu yang merokok tidak bertanggungjawab ... ayah yang tidak bertanggungjawab ... benih yang haram ... dan macam macam lagi ... hemmmm 

yang jadi persoalannya ... kenapa tak benar benar ditegakkan fatwa yang katanya telah diputuskan tersebut ... bagai macam ada something wrong somewhere plak aku nengok pada fatwa tu ... tetiba duk mention Saudi punya fatwa ... plak ... :-/

aku ni beria bukan apa ... cuma nak kepastian dan kekadang aku rasa jemu dah dengan issue issue macam ni ... ntahlahhh nanti lebih lebih disalah anggap plak ... so terpulang lahh ye ... masing masing boleh fikir ... pada pihak bertanggungjawab ... sekiranya benar fatwa tu benar benar wujud ... sebarkan secara menyeluruh ... guna saluran tv dan radio agar semua rakyat Malaysia tahu akan hal ini ... ingat bukan semua rakyat malaysia ada internet .... Wallahualam ... Peace :D

** jadilah penyuluh bukan penghukum ... ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Andai Hatiku Bersuara by Rya Rahman & Chomel

.
baru baru ni time aku duk melepak ngan si Adam tup tup dia leh tunjuk aku satu video ni ... bila aku layan perhhh ... layan gak ... sampai dia pelik aku macam tak berapa tahu pasal si Chomel ni ... 

hahaha ntahlahh maybe aku skrang dah lama dah tak follow or fail dengan perkembangan retis YT ni ... hahaha tapi depa ni memang awesome lahhh jom layankan ... \:D/

 

TakSangkaYer ... :-t
.

Rabu, 11 Jun 2014

World Cup 2014 Art by Red Hongyi

.
tetiba aku terjumpa ini video ... and apa yang aku leh katakan ... DAMMED COOL ... AWESOME !!! 



TakSangkaYer ... :-t
.

Kisah DNA

.
tetiba aku rasa terpanggil untuk buat entry pasal kisah DNA yang skrang tengah hangat duk diperkatakan ... hemmmmm :-/


ya memang hangat kisah ni kan ... kalau kita perhatikan macam macam benda keluar ... dengan kisah cuci darah lahhh ... dengan kisah suruh tutup kilang lahhh ... dan yang terkini kisah dua Pendakwah bercanggah pendapat ... :-SS

aku pun mula mula just dengar dengar ... tup tup boleh plak dapat mail dari forum Cari ... oppsss kantoi sangat before this ko sorang forumer Cari.com kan ... hahahah :P then aku tertarik untuk meroyan kan blog aku ni ... :P

pada aku ... aku skrang pun dah blur dan mushkil ... since bila plak ianya Halal ... hemmm adakah hanya kerana dia Pendakwah Terbilang apa yang diperkatakan boleh kita terima bulat bulat ... dan aku rasa tak salah Pendakwah A ni untuk menyuarakan pendapatnya ... yang Pendakwah B ni tetiba emo dan pertikaikan kredibiliti Pendakwah A ni apakah ...

tetiba aku terpikir ... aikk pendakwah pendakwah pun tak sependapat macam mana rakyat nak terima ... yang ni kata lain ... yang tu kata lain ... finally ... hantam sajhelahhh ... cuma bagi aku ... kalau dah rasa was was dan tak pasti ... tinggalkan ... kalau yakin teruskan ... sebab bagi aku ... sekiranya kita was was dan sangsi pekara yang Halal pun jadi haram ... ye dakk .. (betulkan aku sekiranya aku salah :) )

Wallahhualam ... aku pun nak sembang lebih pun risau gak ... karang tak pasal pasal jer kan ... so kita tunggu dan lihat ajhe kesudahan cerita ini ... ye dak walaupun banyak benda yang bermain difikiran ini ... seperti depa nak saman jutaan ringgit dan nak tutup kilang ... aku duk tertanya ... kalau menang saman jutaan ringgit tu ... siapa akan dapat duit tu ... dan kalau kilang tu tutup apa nasib pekerja pekerja kilang tu ... ?????

opsss terlebih plak dah ... dah dah karang macam macam persoalan lagi timbul ... tapi tu lahh sebelum bertindak fikirlahh menyeluruh ... jangan ikut emosi ... PEACE !!!!

TakSangkaYer ... :-t
.

Selasa, 10 Jun 2014

Terbang Tunduk by Fynn Jamal

.
time duk layan TV tup tup terlayan satu documentari ... and ada lagu baru si Fynn Jamal ... apa lagi terus cari and layan sampai muntah .... hahahahahah jom layankan ... pada mereka yang baru jer tahu akan kehadiran lagu ini seperti aku hahahaha :P


Bertahanlah wahai raksa
Jangan kau terhenti
Berpautlah wahai nyawa
Ini bukan mimpi

Saksikan dengan mata
Rasakan dengan jiwa
Kau sedang tinggi

Jauhnya kau terbang
Siapa sangka?
Getir yang menghalang
Tak besar mana

Payah
Payah semalam
Moga mudah selama

Tiap apa yang mematah tegakmu
Tiap yang menolak
Tiap yang memijak-henyak
Biar di belakangmu
Jangan dikenang
Moga dibuang
Dendam dan sayu

Tuhan
Jangan kau izin aku lupa
Jangan kau biarkan aku mendepang dada
Pasakkan hatiku pada kaki
Paksakan ku tunduk sehingga mati
 
 
TakSangkaYer ... :-t
.

Pinjam by Anuar Shah

.
memblogkan diri dengan sharing pasal novel yang baru baru ni aku selesai telaah ... dan kali ni novel Fixi bertajuk Pinjam yang dihasilkan oleh Anuar Shah ... :D


setelah selesai aku baca ... apa yang aku lehhh katakan ... hemmmmm ... oklahhh ... not bad ... tapi tak lahh superb sangat ... terlalu banyak karektor dalam citer ni ... sehinggakan timbul tanda tanya ... hemmm apa nak buat ... hahahahha abaikan saja ..

so if kalian nak tau jalan cerita ni lebih lanjut ... kalian lehhh dapatkan segera di toko toko buku berhampiran kalian ye ... kali ni aku agak upset sebab koleksi Fixi aku kali ni bukan yang cetakan pertama ... hemmmm :(

TakSangkaYer ... :-t
.

Isnin, 9 Jun 2014

All Of Me cover by Boyce Avenue

.
usha usha YT Boyce Avenue tup tup depa ada cover ini song ... so jom layankan ... \:D/


What would I do without your smart mouth?
Drawing me in, and you kicking me out
You've got my head spinning, no kidding, I can't pin you down
What's going on in that beautiful mind
I'm on your magical mystery ride
And I'm so dizzy, don't know what hit me, but I'll be alright

My head's under water
But I'm breathing fine
You're crazy and I'm out of my mind

'Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
'Cause I give you all of me
And you give me all of you, oh

How many times do I have to tell you
Even when you're crying you're beautiful too
The world is beating you down, I'm around through every mood
You're my downfall, you're my muse
My worst distraction, my rhythm and blues
I can't stop singing, it's ringing, in my head for you

My head's under water
But I'm breathing fine
You're crazy and I'm out of my mind

'Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
'Cause I give you all of me
And you give me all of you, oh

Give me all of you
Cards on the table, we're both showing hearts
Risking it all, though it's hard

'Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
'Cause I give you all of me
And you give me all of you

I give you all of me
And you give me all of you, oh

===============================
JOHN LEGEND - ALL OF ME
===============================


TakSangkaYer ... :-t
.

Minifigures Series 13 (The Simpsons)

.
memblogkan diri ... kali ni nak citer pasal minifigures ... so Series 13 a.k.a Series The Simpsons telah pun lengkap aku milikki :D

 

amacam ... hehehehe so now boleh lek lek lepak tunggu Series 14 or maybe berusaha untuk teruskan menggrab Series 2 ... hahahahha :P

TakSangkaYer ... :-t
.

Ahad, 8 Jun 2014

Mountains by Yuna

.
tetiba rasa nak ajak layan video ni .... Mountains by Yuna ... \:D/ 



I wish I meant something to you
Like you did to me

I wish I could stay as new
As when you first saw me

Oh my
Head is tight from just tryna hide my views
Oh when
I keep trying my best just keep you

Kiss me in the corner
You're such a heart
So that you remember
Baby when I'm gone…

While we're still having fun
Well I'm still waiting
(Waiting for the mountains to fall)

Baby when I am gone
You were something
(Waiting for the mountains to fall)

I'm not as smart as your books
But I know how to look
Out for you…

I come with the head and the heart
Being using it from the start

And my
Brain is starting to suffering bcos of you
Still
I've been trying my best just to please you

Kiss me in the corner
You're such a heart
So that you remember
Baby when I'm gone…

While we're still having fun
Well I'm still waiting
(Waiting for the mountains to fall)

Baby when I am gone
You were something
(Waiting for the mountains to fall)

Kiss me in the corner
You're such a heart
So that you remember
Baby when I'm gone…

While we're still having fun
Well I'm still waiting
(Waiting for the mountains to fall)

Baby when I am gone
You were something
(Waiting for the mountains to fall)


TakSangakYer ... :-t
.

Sabtu, 7 Jun 2014

Kisah My Detolf

.
memblogkan diri dengan kisah Detolf ... hemmmm actually aku memang dah plan nak modify aku nyer detolf ni ... ialahh kalau korang nengok bentuk asal dia ... memang ada 4 layer ... so rasa macam tak cukup plak and banyak space terbuang ... so aku decide nak tambah layer ... :P

so time nak tambah layer ni ... macam macam cabaran dan dugaan aku hadapi ... hahahah macam siall jer ayat kan ... macam nak buat apa jer ... modify detolf tambah layer jer kot ... hahahah tapi Alhamdulillah ... dengan gabungan idea dari beberapa orang termasuk kepala otak aku sendiri akhirnya berjaya aku selesaikannya ... :P


tuuu dia ... dengan cermin yang ditempah ... wire rope grip serta extension akhirnya ... berjaya aku memodify detolf aku kepada beberapa layer ... seperti dibawah .... fuuuuhhhhhhhh :D


amacam .... hahahahha amik kau ... berlayer layer dibuatnya detolf aku ... hahahahahah terus terfikir ... macam kena beli lagi satu detolf jahhh untuk display aku nyer minifigures ... erkkkk lek lek dululahhh pelan pelan kayuh ... :P



paling best ... benda atas ni ... koleksi sharpener aku yang aku duk simpan kat umah SouthParkz ... akhirnya aku decide untuk bawa pulang ke kota lumpur ni ... so bolehlahhh aku display kat dalam detolf aku hahahaha =)) 

dah lahh benda ni agak rare ... mana nak cari ye ... rasa nak tambah lagi koleksi yang aku belum ada ... hahahha kalau ada dikalangan korang yang tau mana port nak dapatkan benda ni ... roger roger ye ... kalau kena dengan price boleh lahh grab selalu ... :P

TakSangkaYer ... :-t
.

Jumaat, 6 Jun 2014

Lego Shop vs Art Friend

.
hemmmm tetiba aku nak sharing pasal 2 port yang boleh membuatkan aku berjam jam di dalamnya ... walaupun aku kluar tangan kosong ... hahahaha ... first place ialah LEGO SHOP kat the Curve ... :-SS



ok serius aku memang baru tahu ... ini pun kebetulan aku nak ke Daiso untuk cari box untuk minifigures aku ... gigihkan sampai nak ke Daiso The Curve macam Daiso lain tak ada ... tapi memang tak ada pun box yang aku nak kat Daiso tempat lain ... :P ntah macam mana before ke Daiso nampak sign Lego Shop baru dibuka ... so terus jer usha usha ...

dammed memang rasa nak grab jer semua ... tapi tu lahhh price dia ... membuatkan ko rasa nak pitam ... hahahahah boleh plak time tu aku nampak figure untuk set Simpson ... hemmm nasib baik aku dah order dengan anak buah aku ... so abaikan sajha ... :) so pada kalian yang ada hobi kumpul koleksi Lego boleh lahh gi usha usha kat sini ... selain ke Toy R Us ... :P

another port yang aku katakan ialah Art Friend ... serius aku akui yang aku ni memang bukan budak art ... tapi ntah apa jadahnya ntah aku boleh berjam jam dalam kedai ni ... :-SS



macam macam lahh idea mai time aku kat kedai ni xpecially dalam bab bab nak display ko nyer collection ... serius dan kat sini gak aku ngan wife aku jumpa benda yang boleh digunapakai untuk modify detolf kitorang ... hemmmm tapi belum pasti lagi ianya berjaya atau tidak ... hahahahha :P

so ini dua tempat baru aku yang ada kat The Curve ... nampak gaya aku ada reason untuk ke The Curve selain nak ke Daiso ... hahahah boleh usha usha LEGO and cari idea kat Art Friend ... heheheh volllehhhh ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Khamis, 5 Jun 2014

Monolog Pantai by Wani Ardy

.
tetiba aku terdengar lagu ni yang aku capture time si Wani perform kat Hari Bintang Jatuh ... dammed ... lagu ni betul betul feel ... dah lama rasanya aku tak layan persembahan Wani ni secara live ..

so memandangkan lagu time HBJ tu aku dah remove from YT aku ... so aku share yang si Wani sendiri up ... layannnn \:D/


Bersenandung alun ombak
Berselimut langit kelam
Bertikarkan pasir dingin
Berlampukan bintang kerdip

Hampir pasti siang pulang
Mungkin saja semua hilang
Terbang dan jatuh, tetap sini
Percaya Maha Mengetahui

Ku ujar rindu dalam sejuta bahasa
Ku hitung kasih hingga infiniti

Lagu ini terlalu murah berbanding senyumanmu dipagi waktu
Lirik ini terlalu kerdil berbanding rasa yang menyuap jantungku
Indah dari segala puisi yang digubah
Indah dari segala gambar yang pernah dirakam

So tell me, where were you?

Hampir pasti angin deru
Mungkin saja jadi debu
Sehingga itu, tetap sini
Percaya Maha Mengetahui

Ku ujar rindu dalam sejuta bahasa
Ku hitung kasih hingga infiniti
Takkan tercukup

Lagu ini terlalu murah berbanding senyumanmu dipagi waktu
Lirik ini terlalu kerdil berbanding rasa yang menyuap jantungku
Indah dari segala puisi yang digubah
Indah dari segala gambar yang pernah dirakam

So let me make the best of now


** dah lama tak dengar lagu lagu yang menarik lirik dan melodinya dari si Wani ni ... :(

TakSangkaYer ... :-t
 

Rabu, 4 Jun 2014

Kisah Minifigures I

.
tetiba rasa nak buat entry entry tentang mini figures plak ... hahahaha :D baru baru ni aku ada beli on set of minifigures Cinema .. hemmm ini pun bila si WanMamat duk tunjuk aku benda ni kat eBay ... so aku pun suruh jer dia tolong belikan ... :P 


yang nak dijadikan cerita ... bila aku duk usha usha eBay tu ... coz selama ni aku duk usha kat Lelong jah ... ntah macam mana aku lehh terjebak duk grab ... another 4 minifigures ni ... :-SS


minifigures yang atas ni actually dari Series 2 ... aku kan dalam misi mengumpul Series 2 dan 1 ... hahahahha so bila usha usha kat eBay ada yang menarik ... harga pun not bad ... so tu yang duk tergrab tu ... hahahaha :P


ehhh yang sekor ni apa plak ... ni another daynya lahh plak ... duk usha usha nengok menarik dan terus grab ... so now ... untuk Series 2 aku sudah ada 8 wokkeh ... so another 8 lagi untuk digrab ... huhuhuhu which is aku usha price nyer ... astaga ... menangis dibuatnya .... :(

TakSangkaYer ... :-t
.

Mungkin Ya

.

  
 
bila difikirkan
ada betulnya

"mereka mereka
yang bijak pandai
agama itulah
yang kebanyakkannya
membuatkan
seseorang itu
jauh dari
agama"

mungkin ya
mungkin ada kebenarannya
:-/


TakSangkaYer ...:-t
.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin