Sabtu, 31 Mei 2014

Dendam Anak Jagoan by Aisa Linglung & Nami Cob Nobbler

.
memblogkan diri lagi dengan sharing pasal novel ... dan kali ni novel hasil duo Aisa Linglung dan Namo Cob Nobbler bertajuk Dendam Anak Jagoan .. :D


selesai baca dendam anak jagoan ni ... apa yang aku leh katakan .. hemmm oklahhh not bad ... tapi tak ada lah superb sangat ... but still lehh baca lah kan ... dan yang menarik bagi aku pun bila dah sampai part kemunculan Remy kat tengah tengah tu ... hahahaha :P

tapi tu bagi aku lahh .. maybe bagi korang ... mana tau kena dengan jiwa korang kan ... so apa lagi ... gi dapatkan novel ni di toko toko berhampiran dengan korang untuk merasai adakah novel ni benar benar dendam or biasa jahhh ... :P

TakSangkaYer ... :-t
.

Jumaat, 30 Mei 2014

Yeahh ... Finally

.

 

Yeahhh !!!
akhirnya sudah berada dalam
genggaman

Terima Kasih FIXI

TakSangkaYer ... :-t
.

Khamis, 29 Mei 2014

Wak Gibson Dalam Kenangan ...

.

AL - FATIHAH
Semoga roh Wak Gibson
dicucuri rahmat dah ditempatkan
dikalangan mereka mereka
yang beriman

AL- FATIHAH
:(


TakSangkaYer .. :-t
.

Rabu, 28 Mei 2014

Jangan Terlalu Emo ...

.
tetiba aku tertarik nak sharing nasihat or pendapat DrMaza yang aku terima dalam twitter aku ... ini pun bila malam tadi aku layan Buletin Utama TV3 ... bila melihat mereka ni bersungguh sungguh dengan penuh emosi membantah pasal Cadbury ... so bacalahh apa yang disampaikan oleh DrMAZA ni ye ... :D

 

bagi aku ... tak yah nak emosi sangat ... kalau dah tak tahu tak jatuh hukum pun ... bukan memang telah diajar apa dari dulu ... bila kita dah tahu kita tak yah lah makan dah Cadbury tu ... lagi pun bukan kita makan hari hari Cadbury tu ... apa yang penting ... kita yakin ... kalau JAKIM dah sahkan HALAL maka halallah makanan kita tu ... tapi kalau kita dah was was usah dimakan makanan itu walaupun ada cop halal sebab kita dah was was ... betul tak ???

tak yah nak emosi bersungguh sungguh ... watlek watpeace ... aku pun kalau nengok depa emo kat FB ke Twitter ok lagi ... ini sampai masuk tv tu beb ... apakahhhh ????

TakSangkaYer ... :-t
.

Selasa, 27 Mei 2014

Pavlova SukaHati

.
 

weekand baru ni
CikSukaHati mengsurprisedkan
diri ini
dengan hidangan
PAVLOVA

PAVLOVA
yang diidam idamkan

PAVLOVA 
air tangan
isteri tersayang

Terima Kasih SAYANG
;)

TakSangkaYer :-t
.

Isnin, 26 Mei 2014

# Amri Yahyah #

.
masih lagi pasal bola Selangor JDT .... hahaha kali ni nak sharing pasal Amri Yahyah ... respect sama dia ... walaupun dah tak bermain dengan Selangor ... tapi beliau tetap memberi hormat pada penyokong Selengor The Red Giant ... walaupunnnnn .... :D
 
video


TakSangkaYer ... :-t
.

The Red Giant vs Southern Tiger

.
memblogkan diri kisah bola liga super ... bila tiket pun sudah ada ditangan sehari sebelum perlawanan akhirnya malam sabtu tu ... sekali lagi aku turun stadium untuk memberi sokongan pada pasukan Johor Darul Takzim ... walaupun pada malam tu ... aku duduk bersama penyokong Selangor kerana aku the only one JDT lagi tiga member aku semua RedGiantFans kot ... :D







tak ada apa yang dapat aku katakan ... malam tu sungguh AWESOME ... dengan ribuan penyokong yang hadir ... serius aku leh katakan umpama layan FINAL kot ... walhal ini baru game liga jahhh ... seriuss AWESOME ... siap ada penyokong duk kat tangga lagi ... perhhh 

nampak penangan games Selangor dan JDT ... memang awesome ... dan untuk julung kalinya aku mai ke Stadium Shah Alam ... untuk masuk ke stadium kena ikut lorong yang ditetapkan ... pintu depan untuk penyokong JDT pintu belakang untuk fans Selangor ... tak pasal pasal aku suruh si WanMamat tukar balik pakai baju biasa ... kat dalam baru change pakai jersy selangor ... :P

apa apa pun malam tu bertambah AWESOME bila JDT menang 1-0 .... perhhhhh aku hanya mampu mengayok dengan ciuman tangan [ adegan popular yang dilakukan oleh Lan Zailan :P ] pada Daus, Joe dan WanMamat ... ialahh nak react lebih lebih ada yang ke buang masuk dalam stadium karang hahahahha =))




settle games kitorang pun plan pekena nasi lemak kat PJ ... tapi tu lahh malam tu as aku mention macam game final kan ... so aku sejam lebih tu stuck dalam jammed ... haaadoiiiii nasiblahhh malam tu JDT menang ... kuranglahhh stress nyer .... hahahahha nampek mengayok :P



ohhh lupa nak habaq ... hahahha malam tu gak ... aku ada grab mafla baru JDT ... and kali ni nyer mafla siap ada  gambar player lagi ... kira kualiti ala ala mafla Barcelona vs Malaysia hari tu ... oklahhh this year pun aku belum beli mafla baru lagi ... hehehehe LUASKAN KUASA MU JOHOR .... :D

TakSangkaYer ... :-t
.

Ahad, 25 Mei 2014

Kali

.
 

pertama kali
itu

PERCUBAAN

untuk kali keduanya
itu

PENGAJARAN

kali ketiga

MAAF TIADA KALI KETIGA

:D


TakSangakYer .. :-t
.

Sabtu, 24 Mei 2014

Kisah Tiket Bola

.
kembali memblogkan diri ... kali ni nak citer pasal semalam nyer hal ... ntah macam mana ... after jumaat ... aku ngan Pop tergerak untuk gi cari tiket bola ... ye .. tiket bola Liga Super ... antara Selangor vs Johor Darul Takzim ... akan berlangsung malam ni .. :D


actually time pagi tu ... aku dah terbaca kat twitter yang ada mengatakan tix dah mula dijual .. dan orang ramai kot beratur nak beli ... perhhh time tu aku duk sembang kata ... motip lahh sangat ... bukannya game final pun ... liga jer kot ... tapi bila aku sendiri dah sampai kat stadium memang betul apa yang diperkatakan ..  siap dah start jualan dah pun :-SS


nengok ... aduhhh nasib lahhh time ni poket tak berapa nak mengizinkan ... so tak dapatlahh sangat nak membeli .. just beli tiket jer lahhh ye ... dan akhirnya aku berjaya grab 5 tiket :D


so ini malam ... aku akan bersama sama colleague aku yang majoriti semua Red Giant Fans akan turun ke Stadium Shah Alam ... aku .. aku tetap memberi sokongan pada JDT ... walaupun ini malam aku terpaksa duk dengan mereka penyokong Red Giant ... apa ada hal ... bukan aku tak pernah buat ... heheheheh Luaskan Kuasa Mu JOHOR .... :D

AYUHHHH PENUHHKANNN STADIUM SHAH ALAM ... :)

TakSangkaYer ... :-t
.

Jumaat, 23 Mei 2014

Semi Final Kilauan Emas ...

.
lagi sekali aku terpanggil untuk bersembang sembang pasal Kilauan Emas 4 ... dan baru jer lepas konsert Semi Final ... :D
 
 

dan apa yang aku lehhh katakan ... Kilauan Emas kali ni memang boleh pukul habislah dengan rialiti show lain yang seangkatan dengannya ... xpecially The Band tu ... SERIUSS !!!

dan aku nak ucapkan tahniah buat kelima lima OTAI yang telah melayakkan diri kalian ke peringkat FINAL ... Congrats buat Zain, Nas, Ben, Nordin dan Arip ... kalian memang layak ... dan bagi aku ... aku tidak kisah pun siapa siapa di antara kalian yang bakal dinobatkan sebagai Juara ... :D

kalau korang tanya aku persembahan terbaeeekk malam tu ... ni pilihan aku ... \:D/


Nas


Arip & Zain

amacam ... ;)


TakSangkaYer ... :-t
.

Khamis, 22 Mei 2014

Makey Makey Ver. 2.0

.
citer pasal makey makey ... kalau before this korang perasan aku ada sharing pasal Makey Makey ... so event tu kitorang teruskan lagi ... dan kali ni ... mastermind dia aku ngan Wahida past kat orang lain plak ... hehehe kitorang serahkan pada Alip dan Abe ...


so memandangkan ini bukan kitorang yang handle ... kitorang just collect duit dan past jer kat depa ... jadinya kali ni aku mai ... ala ala diva gitu ... kononnya lahh ... ialahh kalau ikutkan Makey Makey before this ... kitorang lepas asar dah sampai ... so kali ni oleh kerana tak terlibat secara langsung ... so mai after maghrib lahh kan ... :P

lokasi pun kali ni bukan kat umah Abe ... kali ni Matle plak jadi tuan tanah ... luas sikit kawasannya ... dah tak ramai jiran tetangga ... so tak lah segan sangat kan ... heheheh so ... berlangsunglah Makey Makey version 2.0 :D

acara bakar membakar pun bermula ... dan menu malam tu ... macam biasalahh Ayam .. Kambing ... dan kali ni ada Ikan ... serta ada Kuey Teow dan Mee Kuah dan lain lain makan sampingan :P




dan yang best untuk kali ini ... aku ngan Wahida sudah plan satu event baeekkkk punya ... kita kasi celebrate bday budak bulan 5 ... kalau dalam planning asal ... ada 4 orang yang kena ... ini termasuk bapak budak ... hahahah bapak budak tu coz anak dia yang bday jatuh bulan 5 ... tapi terpaksa cancel ... dan yang kena hanya seorang ...




Alif Aliluddin yang menyambut ulang tahunnya pada bulan 5 ... telah diraihkan dengan mandian TEPUNG .... bukan tepung saja ... malah air ikan serta air oren turut menjadi air mandian beliau ... hahahah memang heaven ...

kena plak dia ni jenis active ... habis semua dia kejor nyer ... dan tak ada sorang pun terlepas dari kena selet dengan dia ... tak dapat orang nyer kereta orang tu pun jadi ... haaaadooooiiiii lahh Alip .. tapi apaadahal ... bukan selalu kan ... =))



so bila semua dah selesai ... masa pun dah time ... kemas kemas bagai ... dan kitorang semua pun bersurai ... perhhh aku apa lagi pulang dengan badang berbau sos barbeque ok ... satu malam gak badan aku rasa panas panas jer ... dek kehangatan sos barbaque tu ... :(

apa apa pun ... thanx a lot pada semua yang telah menjayakan Makey Makey Version 2.0 ni ... insyaALLAH ... sekiranya ada kelapangan lagi ... Makey Makey Version 3.0 akan berlangsung ... tapi bila tu aku kurang pasti bila ... dan siapa mastermind dia ... kita tunggu dan lihat ...

pada Alip ... tahniahhh ... kerana berjaya take over task aku ngan Wahida untuk kali ni ... diharap kamu dapat teruskan tugas ini ... amacam ... mu buat lagi GEEEMMMPAAAAKKKKKK punya .... BOLEH ???

TakSangkaYer ... :-t
.

Rabu, 21 Mei 2014

Karma !!

.

memaafkan
merupakan jalan mudah
biar masa yang menentukan
lepaskan
biarkan
karma
akan menjalankan
bahagiannya

kita tidak akan faham
akan sekarang
tapi
suata ketika nanti
kita akan terfikir
yang kita hadapi
selama ini
adalah
pusingan roda
kehidupan
 


TakSangkaYer .. :-t
.

Selasa, 20 Mei 2014

Respect !!

.


senang
kau respect orang
orang akan respect kau

what you give
you get back

easy rite !!!


TakSangkaYer .. :-t
.

Isnin, 19 Mei 2014

Say Something by iamNeeta

.
opss ... baru ku tahu depa ni ada cover lagu ni ... jom layankan \:D/


TakSangkaYer .. :-t

Ahad, 18 Mei 2014

24 Minggu by Ana Raffali

.
kembali lagi memblogkan diri ... kali ni nak sharing pasal buku bertajuk 24 Minggu hasil penulisan Ana Raffali yang diterbitkan oleh Selut Press ... :D


actually buku Ana Raffali ni merupakan himpunan puisi puisi yang dihasilkan sendiri oleh beliau ... perhhh bukan saja boleh buat lagu ... malah sekarang sudah menjadi penulis ... tapi apa beza pun jika si Ana ni memang berbakat dalam penulisan lirik lagu kan .. so tak ada masalah kot nak menulis puisi ... :P

so sekiranya korang ingin mendapatkan buku himpunan puisi by Ana Raffali ni ... korang boleh dapatkan di toko toko buku berhampiran .. kalau risau tak jumpa ... directly jer beli dengan cara seperti bawah ni ... :P




macam aku buat ... nak beli time pesta buku tak berkesempatan ... so order jer thru whatsapps ... siap dapat otograph lagi ... hehehehe ... amacam ... sure rare kan ... :P

dah lama rasanya tak dengar or melihat persembahan Ana Raffali secara live ... dengan lagu lagu baru beliau ... hope beliau akan buat come back after this ... :) 

*** masih teringat lagi lagu dendangan beliau yang aku pernah request time mai nengok persembahan live beliau ... GHOST and MASIH :-SS

TakSangkaYer ... :-t
.

Sabtu, 17 Mei 2014

1st Bday Qhaleef

.
memblogkan diri dengan citer pasal bday plak ... baru baru aku dapat invitation oleh MatLe untuk mai umah dia ... ada makan makan katanya ... rupa rupanya ... makan makan sempena celebration bday si Qhaleef :P ... so bila dah dijemput ... mai lahh kan ... orang suruh mai makan bukan suruh mai bertumbuk ... hahahaha :P


majlisnya pun simple jer ... aku pun time tu ... tak sempat nak bawa hadiah ke apa ... nantilahh ye Qhaleef ... ada masa nanti PokCik past hadiah Qhaleef kat abah Qhaleef ye ...

apa apa pun PokCikZam doakan agar Qhaleef sihat dan bakal menjadi kebanggaan pada kedua orang tua mu Qhaleef ... :D

TakSangkaYer ... :-t
.

Jumaat, 16 Mei 2014

Lolos Penjara by Naufal Tarmizi

.
kembali memblogkan diri dengan citer pasal novel ... dan kali ni nak sharing pasal novel Lolos Penjara hasil penulisan Naufal Tarmizi yang diterbitkan oleh Lejen Press :D


selesai telaah novel ni ... apa yang aku leh katakan ... aku seronok membacanya ... walaupun kalau dipikirkan memang mengarut ... tapi agak menarik lahh jalan cerita dia ... heheheh ... dan kalau difikir fikir kembali bukan tak terjadi pada dunia nyata kan ... hemmm

cuma apa yang aku rasa kureng ending dia jer hemmmm ... macam tu jer ending hemmmm ... rasa macam ... looorrrr itu jer ker ending dia ... :( tapi apa apa pun novel tetap menarik dan membuatkan rasa nak cuba cari penulisan si Naufal ni ... :P

so gitulah ye ... kalau kalian ingin tau lebih details gi lahh dapatkan novel ni segera di toko toko buku berhampiran ... :D

TakSangkaYer ... :-t
.

Khamis, 15 Mei 2014

Si Muaz mai jenguk clix AntaraBandar

.
baru baru ni ... si Muaz lagi sekali mai ke kota lumpur ... hehehe kalau hari tu dia mai nak jenguk maman dia ... ehhh dan dan jer aku kan jenguk maman dia ... kali ni si Muaz nak menjenguk geng geng abah dia kat AntaraBandar ... :P

so time lunch set kitorang pun lepaklah lunchie bersama di Monkara ... heheheh ... antara yang turun bukan semua pun ... just clix IT jahh tu pun si Haiza, Pop dan Fateh ... opss lupa plak tersentil juga si Wahida ... :)






baru aku perasan ... tak ada plak picca si Pop ... opsss matilahh kalau dia jumpa entry ni sure dia sentap ... coz tak tepek muka dia ... hahahhaha :P

macam biasalahh time lunchie tu ... kalau dah berkumpul sembang tak hengat ... sampai tak sedar masa dah time ... ;)

apa apa pun thanx to Muaz and Marissa serta abah dan ibu mereka kerana sudi jenguk jenguk kitorang di sini ... :P

TakSangkaYer .. :-t
.

Rabu, 14 Mei 2014

Air Tangan Isteri :)

.
memblogkan diri again ... kali ni sajhe nak sharing kisah masakan wahhh gituuuu ... :P dan baru baru ni ... my beloved wife telah berjaya menghidangkan menu yang aku gemar ... tuuu diaa ... ayam rost :D


walaupun rasanya tak lahh sehebat masakan air tangan my1stMasterChef and my2ndMasterChef tapi aku bersyukur kerana isteriku berjaya juga menghidangkan menu ini ... lagi pun ini percubaan pertama dia ... hehehehe ... ni mesti time balik SouthParkz baru baru ni ... dia menuntut ilmu dengan my2ndMasterChef ... :P

apa apa pun thanx sayang for tha menu ... love u ... :D

TakSangkaYer .. :-t
.

Selasa, 13 Mei 2014

Say Something cover by Boyce Avenue

.
yok layankan clip video ni ... perhhh !!!


Say something, I'm giving up on you
I'll be the one, if you want me to
Anywhere I would've followed you
Say something, I'm giving up on you

And I am feeling so small
It was over my head
I know nothing at all

And I will stumble and fall
I'm still learning to love
Just starting to crawl

Say something, I'm giving up on you
I'm sorry that I couldn't get to you
Anywhere I would've followed you
Say something, I'm giving up on you

And I will swallow my pride
You're the one that I love
And I'm saying goodbye

Say something, I'm giving up on you
And I'm sorry that I couldn't get to you
And anywhere I would've followed you (Oh-oh-oh-oh)
Say something, I'm giving up on you

Say something, I'm giving up on you
Say something...

=====================================
A Great Big World - Say Something
=====================================

TakSangkaYer ... :-t
.

Isnin, 12 Mei 2014

Babyrina by Ridhwan Saidi

.
bila sebut jer Babyrina sure ramai mereka mereka anak anak 80's and 90's akan tersenyum dan akan memikirkan kisah lama dulu yang hangat diperkatakan ... :P

tapi yang aku nak share ni ... ialah novel yang bertajuk Babyrina hasil penulisan Ridhwan Saidi ... :D


so selesai aku telaah novel ni ... apa yang aku leh katakan ... not bad gak jalan cerita dia ... dan aku rasa tak sama pun jalan cerita yang aku dengar dulu dulu tu pun ... which is citer dulu dulu tu pun aku rasa belum pasti kesahihannya ... hehehehe :P

so jika ada kalian yang ingin tahu kisah yang boleh dikatakan seram seram and ala ala suka kisah main spirit bagai ni ... boleh lahhh dapatkan novel ni di toko toko buku berhampiran dengan kalian ... :)

TakSangkaYer ... :-t
.

Ahad, 11 Mei 2014

1st Bday Izzara Ise

.
kembali memblogkan diri ... pada 6 hb lepas ... aku, Wahida dan Daus sempat meraihkan bday si kecik ni ... dah setahun sudah si Nur Izzara Ise ni ... :D





AcikZam doakan agar Izzara sentiasa sihat dan menceriakan family Izzara ye ... sorrylah ye Zara, AcikZam tak belikan apa apa hadiah untuk Izzara ... nanti ye .. actually AcikZam tak ada idea nak bagi apa ... hahahaha :P

so Izzara dah setahun sudah ... :D

TakSangkaYer ... :-t
.

Sabtu, 10 Mei 2014

Lengkap sudah Series Lego Movie !!

.
wokkehh ... just nak mention ... akhirnya lengkap sudah Series Lego Movie aku ... kalau pada entry before this ada aku mention yang series tu tak lengkap ... so now ... tidak lagi ... :P


offcoz thanx a lot to anak buah aku yang cute sorang tu ... kerana gigih mendapatkan minifigures atas ni ... thanx Ayeen :D

Yeaahhhh !!!! LENGKAP SUDAHHHH !!!!!

TakSangka Yer ... :-t
.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin