Jumaat, 29 Mac 2013

letih sudah

.

bagaikan satu kebetulan
aku sudah letih
penat
meladeni semua ini
aku ingin lihat
apa akan terjadi

aku ingin
ketenangan
biarlah
aku sudah letih
itu yang aku
pasti

aku ingin bercuti
maka
blog ini pun aku bercuti
cuti mengejut
:D

TakSangkaYer ... :-t
.

Khamis, 28 Mac 2013

Mizz Nina & Jay Park - Around The World

.
tak tau kenapa ... dalam keadaan hati tengah hangin ... tetiba bila aku layan clip video ni ... ala ala relax plak ... [please jangan kluar statement klise ... aku bosan

hemmm jom layan ... kalau korang nak layan sekali ... hahahah \:D/


I'm livin' my life
Cause this is my time
And I feel like touching the sky
I travel the globe
I want you to roll
Around the world, around the world we go

Nope, some can not keep up
Catch me jet-setting from point A to B
And if we're only livin' once
Best believe we're makin' history

From Malaysia to Korea
Gonna need a couple of Visas
While I'm rackin' up the miles
I'm gonna go wild wild wild

I'm livin' my life
Cause this is my time
And I feel like touching the sky
I travel the globe
I want you to roll
Around the world, around the world we go

(Around the world)
(Around the world)

Gonna set it off up in this club (Set it off, set it off)
I feel like floatin' when you're touching me
Feels like I'll never get enough
Gotta leave your country but I'll be back in a week

From Korea to Malaysia
On a very special occasion
Girl I'm rackin' up the miles
So let's get wild wild wild

I'm livin' my life
Cause this is my time
And I feel like touching the sky
I travel the globe
I want you to roll
Around the world, around the world we go

Around the world
Around the world

Jay Park:

... first class ticket
... after party is ...
Sold my love like a Ahjik solo
But it's all good, we can start with you, girl
Jay Park, Mizz Nina, go around the world
Come on

We're flying, we're flying
We're flying high
We're makin' moves, we're makin' moves
We're makin' moves around the world

I'm livin' my life
Cause this is my time
And I feel like touching the sky
I travel the globe
I want you to roll
Around the world, around the world we go

Around the world
Around the world

==============================================
Around The World by Mizz Nina & Jay Park
==============================================

TakSangkaYer ... :-t
.

still undercontrol

.

tak tau kenapa hari ni aku rasa hangin satu badan ... serius ... sehingga tanpa aku sedari aku telah melakukan pekara yang tak ku sangka ianya akan berlaku ... mungkin keadaan memaksaku begitu ... ntahlahhh .... aku sudah penat ... aku sudah letih ... biarkanlahh apa nak jadi ... ku berserah saja ... sabarlahh duhai hati .... harap harap aku mampu control diri ini ... UNDERCONTROL :|


TakSangkaYer .. :-t

Rabu, 27 Mac 2013

Kotak vs Judika

.
time aku duk drive ... tetiba terdengar versi lagu Aku Yang Tersakiti ... tapi versi Judika & Kotak ... ntah apa mimpi aku pun usha usha kat YT ... tup tup jumpa clip video ni ... :-SS


tetiba aku rasa best plak versi dorang berdua ni ... serius ... tak pasal pasal berkali kali aku duk layan lagu ni ... :P


TakSangkaYer ... :-t
.

Selasa, 26 Mac 2013

sabarlah

.

sabarlah
mungkin ini semua dugaan



TakSangkaYer ... :-t
.

Isnin, 25 Mac 2013

Titanium cover by Madilyn Bailey

.

You shout it out,
But I can't hear a word you say
I'm talking loud not saying much
I'm criticized but all your bullets ricochet
You shoot me down, but I get up

I'm bulletproof, nothing to lose
Fire away, fire away
Ricochet, you take your aim
Fire away, fire away
You shoot me down but I won't fall
I am titanium
You shoot me down but I won't fall
I am titanium

Cut me down
But it's you who'll have further to fall
Ghost town, haunted love
Raise your voice, sticks and stones may break my bones
I'm talking loud not saying much

I'm bulletproof, nothing to lose
Fire away, fire away
Ricochet, you take your aim
Fire away, fire away
You shoot me down but I won't fall
I am titanium
You shoot me down but I won't fall
I am titanium
I am titanium
I am titanium

Stone-hard, machine gun
Fired at the ones who run
Stone-hard as bulletproof glass

You shoot me down but I won't fall
I am titanium
You shoot me down but I won't fall
I am titanium
You shoot me down but I won't fall
I am titanium
You shoot me down but I won't fall
I am titanium
I am titanium  


===============================
Titanium by David Guetta
===============================

TakSangkaYer ... :-t

Ahad, 24 Mac 2013

ke umah Kak Eye

.
memblogkan diri ... kali ni citer pasal semalam ... aku berkesempatan gi invitation kenduri potong jambut anak Kak Eye kita ... :P

pada mulanya macam malas nak gi ... tapi bila ada orang pickup so tanya si Daus ... dia ON jah .. terus kitorang gerak ... selain aku ngan Daus ... si Wahida tukang pickup and then kitorang gi pickup CikNor ... maknanya berempatlah kitorang ke rumah kak Eye :D


tapi boleh time on the way ke umah Kak Eye kitorang leh tersinggah beli jagung bakar ... walllawehhh ... so pekena jagung dulu the baru continue ke majlis potong jambul ... :P


sampai umah Kak Eye ... kitorang lepak lepak ... time tu masih berlangsung mahraban ... so kitorang lepak jer lahh luar ... bila dah settle semua ... kitorang pun mula makan makan ... dan aku ntah apa mimpi ... tak nengok benda lain ... just Roti Jala ... hahahaha siap dapat tapau lagi dari KakEye kita ... :P


selain dapat tapau Roti Jala .. aku dapat gak FM gambar anak Kak Eye ni yang bernama Muhammad Fareez Hakimi ... heheheheh ... time dah on the way balik baru aku perasan yang aku tak snap picture si Fareez hahahahha :P

so gitulahh kisah untuk entry kali ni ... harap harap adik Fareez akan membesar dengan sihat ye ... dan aku harap sangat Kak Eye dapat masuk semula continue kerja cepat .... aku dah tak larat wehh handle semua ni sorang sorang ... member hanyam ketupat pun tak ada... :(

as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Sabtu, 23 Mac 2013

how to use BAH

.
kembali memblogkan diri ... ketika aku tengah bosan bosan releaskan stress aku ... tetiba aku terjumpa clip ni ... hahahha tak pasal pasal aku tersenyum sendiri ... aduhh mana lahh dia ni dapat idea nak buat video ni bah ... :P


dan bila aku layan video ni teringat kat member aku si Safri ... budak Semporna Sabah ... time belajar dulu .. selalu kitorang ajuk berbual sama dia dengan tambah BAH setiap penghujung ayat ... hahahah termasuk aku ... dan antara ayat paling kerap kitorang guna ... 

"Kau Sudah Makan Kah Bah ?? "

memang hangin satu badan dibuatnya ... hahahha tapi memang NOSTALGIA bah ... :D

so gitulahh kisah untuk entry kali ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku .. ;)

** di mana rasanya si Safri sekarang ya ?

TakSangkaYer .. :-t
.  

Jumaat, 22 Mac 2013

Anggap Jer Lahhh

.



pelik dan mushkil
why so complicated

tak perlu
nak bermadah berhelah bagai
tak perlu
nak ungkit kisah lama
tak perlu

jika diri sendiri
bijak mengguna akal dah fikiran
pastinya bukan itu 
jawapan yang dinantikan

its ok
ANGGAP JERR LAH
kau memang cilaka

noted

"No Heart Feeling"
.

TakSangkaYer ... :-t
.

Khamis, 21 Mac 2013

lihatkan sajhe

.


lihatkan sajhe
tak perlu
berkata apa apa

sekiranya
masih mampu
tersenyum

senyum sajhe

tetapi
jika sebaliknya
biarkan dan lihatkan
sajhe

TakSangkaYer ... :-t
.
 

Rabu, 20 Mac 2013

wow ... kagum

.
ehhh kenapa tetiba entry title ni pelik jer ... hahaha tapi apa apa pun tetiba terkagum bila ada pesert XFactor Denmark perform lagu ni ... wallawehhh ... KAGUM :D


serius ... aku kagum ... tahniah YUNA ... :D

TakSangkaYer .. :-t

Selasa, 19 Mac 2013

dapat KeyChain PD

.


tup tup ... dapat ole ole dari PD ... wallawehhhh ... dah lama aku tak dapat ole ole keychain ... hehehehehe siap ada nama plak tu ... giler terharu ... hahahahaha

apa apa pun thanx a lot pada WanMuhammad kerana sudi belikan ole ole dari PD ... appreciated sangat ... :D

so gitulahhh kisah untuk entry kali ni ... as usual stayTuned for next entry ok ;)

TakSangkaYer .. :-t
.

Isnin, 18 Mac 2013

Harimau Malaya vs Saudi Arabia

.
memblogkan diri lagi ... kali ni nak sharing citer pasal bola plak ... hahahah pelik kan ... since aku follow Darul Takzim ni kerap plak aku turun stadium ... hahahah tak bleh blahhhh ... but kali ni bukan team JDT lawan ... tapi Harimau Malaya ... depa berentap dengan team dari Arab Saudi ... :D


so untuk games kali ni ... as usual lahh aku bersama Daus dan Abe turun stadium ... cuma kali ni si Paan tak dapat join coz time games ni berlangsung dia kerja malam ... so kul 8 dah kena bertugas ... so kitorang bertiga jer ... after maghrib jer kitorang terus gerak ke stadium ... :)



penonton tak ramai pun kali ni ... maybe sebab ada live kot kat tv ... heheheheh dan aku baru perasan malam tu ada live Hoki final gak ... dammed sambil layan bola ni aku duk layan update kat twitter pasal hoki ... :P

dan seperti kalian semua tahu ... keputusan games ni berapa kan ... tu diaaaa ... Harimau Malaya tumpas 1-4 .... hemmm tak apa ... maybe tak ada luck malam tu ... :|



tuuu diaaa sempat kitorang snap gambar bertiga ... hahahha snap sendiri ... tu yang muka aku separuh tu ... wakakkakak apa apa pun aku pun tak tau apa mimpi aku malam tu ... before games start aku dengan slumber grab baju Harimau Malaya versi ala ala baju softball ni ... :-SS


so now aku dah ada baju Harimau Malaya ... hahahah tetiba teringat kisah lampau time company aku suruh pakai jersey Malaysia ... jenuh aku nak mencari sebab tak ada size ... hahahahhaha apa nak buat ...

so gitulahh kesudahan cerita untuk entry kali ni ... apa apa pun selamat maju jaya buat pasukan Harimau Malaya dari aku di Hampeh Dot Com Zone ... and as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Ahad, 17 Mac 2013

Catch My Breath cover by Alex Goot & Against The Current

.
tetiba best plak layan dorang ni perform ... \:D/


I don't wanna be left behind
Distance was a friend of mine
Catching breath in a web of lies
I've spent most of my life
Riding waves, playing acrobat
Shadowboxing the other half
Learning how to react
I've spent most of my time

Catching my breath, letting it go,
Turning my cheek for the sake of the show
Now that you know, this is my life,
I won't be told what's supposed to be right

Catch my breath, no one can hold me back,
I ain't got time for that
Catch my breath, won't let them get me down,
It's all so simple now

Addicted to the love I found
Heavy heart, now a weightless cloud
Making time for the ones that count
I'll spend the rest of my time
Laughing hard with the windows down
Leaving footprints all over town
Keeping faith, karma comes around
I will spend the rest of my life

Catching my breath, letting it go,
Turning my cheek for the sake of the show
Now that you know, this is my life,
I won't be told what's supposed to be right

Catch my breath, no one can hold me back,
I ain't got time for that
Catch my breath, won't let them get me down,
It's all so simple now

You helped me see
The beauty in everything

Catching my breath, letting it go,
Turning my cheek for the sake of the show
Now that you know, this is my life,
I won't be told what's supposed to be right

Catching my breath, letting it go,
Turning my cheek for the sake of the show
Now that you know, this is my life,
I won't be told what's supposed to be right

Catch my breath

Catch my breath, no one can hold me back,
I ain't got time for that
Catch my breath, won't let them get me down,
It's all so simple now
It's all so simple now

Catching my breath, letting it go,
Turning my cheek for the sake of the show
Now that you know, this is my life,
I won't be told what's supposed to be right

(Catch my breath)

Catch my breath, no one can hold me back,
I ain't got time for that
(Catch my breath)
Catch my breath (catch my breath), won't let them get me down,
It's all so simple now


====================================
Catch My Breath - Kelly Clarkson
====================================

TakSangkaYer ... :-t
.

Sabtu, 16 Mac 2013

sup OH sup

.

baru baru ni ... ntah apa mimpi ... time lepak ngeTEH aku teringin nak pekena SUP AYAM mamak style ... hemmmm walaupun rasanya tak lahh ummmppphhh sangat tapi kira boleh lahh kan .... :P

tetiba time menikmati Sup ni aku teringat kat Abah aku ... ialahh kalau time dia turun KL dulu ... kitorang selalu pekena Sup kat area chowkit ... turun hotel jalan kaki kat area ChowKit ... dammed motip tetiba aku teringat kat Abah aku ... hemmm :|

ntahlahh kan ... maybe time tu jiwa tak betul kot ... hahahaha dan dan aku jer ... ni yang rasa nak gi area ChowKit pekena Sup ni hahahahha ... dan dan jer aku kan ... =))

so gitulah kisah untuk entry kali ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Jumaat, 15 Mac 2013

at Kedai Kopi

.
memblogkan diri lagi ... kali ni nak citer pasal gi dinner kat Kedai Kopi Shah Alam ... benda ni actually not in plan pun ... aku dah lahh serabut dengan task yang macam haram jadah ... tapi memandangkan lapar ... so kluar cari makan dulu ... join sekali macam biasa lahh Udin, Paan dan Wahida ... :D


pemilihan tempat pun selepas masing masing no idea nak makan kat ner ... last last aku sebut jer tepi tasik ... wakakak then baru teringat Kedai Kopi port lepak zaman belajar dulu ... heheheh bila dah sampai sini nengok menu teringin nak pekena Maryland Chicken ... terus order ... :D



suasan dan environment still sama macam dulu ... tak ramai sangat orang lepas sini ... cuma masakan dia dah tak berapa nak umppphhh macam dulu ... ntahlahh kenapa dan mengapa aku pun kurang pasti maybe tekak aku jer kot rasa lain ... serabut katanya hahahah maybe :-?

so gitulahh kisahnya untuk entry kali ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Khamis, 14 Mac 2013

Last Kiss cover by Boyce Avenue, Megan & Liz

.


I still remember the look on your face
Lit through the darkness at 1:58
The words that you whispered
For just us to know
You told me you loved me
So why did you go away?
Away

I do recall now the smell of the rain
Fresh on the pavement
I ran off the plane
That July 9th
The beat of your heart
It jumps through your shirt
I can still feel your arms

But now I'll go sit on the floor
Wearing your clothes
All that I know is
I don't know how to be something you miss
I never thought we'd have a last kiss
Never imagined we'd end like this
Your name, forever the name on my lips

I do remember the swing of your step
The life of the party, you're showing off again
And I roll my eyes and then
You pull me in
I'm not much for dancing
But for you I did

Because I love your handshake, meeting my father
I love how you walk with your hands in your pockets
How you kissed me when I was in the middle of saying something
There's not a day I don't miss those rude interruptions

And I'll go sit on the floor
Wearing your clothes
All that I know is
I don't know how to be something you miss
Never thought we'd have a last kiss
Never imagined we'd end like this
Your name, forever the name on my lips

So I'll watch your life in pictures like I used to watch you sleep
And I feel you forget me like I used to feel you breathe
And I keep up with our old friends just to ask them how you are
Hope it's nice where you are

And I hope the sun shines
And it's a beautiful day
And something reminds you
You wish you had stayed
You can plan for a change in weather and time
But I never planned on you changing your mind

So I'll go sit on the floor
Wearing your clothes
All that I know is
I don't know how to be something you miss
Never thought we'd have a last kiss
Never imagined we'd end like this
Your name, forever the name on my lips

Just like our last kiss
Forever the name on my lips
Forever the name on my lips

Just like our last.

================================
LAST KISS by TAYLOR SWIFT
================================

TakSangkaYer ... :-t
.

Rabu, 13 Mac 2013

floating

.

tetiba aku terfikir untuk pulang awal
sampai di rumah
tetiba aku perlukan ketenangan
selesai urusanku
tup tup
bedebushhhhh !!!

floating dalam kolam
YA

terus tenang di dalam kolam renang
walaupun
tidak setenang
floating di lautan
sekurang kurangnya dapat meringankan
tekanan minda

YA
memang seronok kalau dapat
FLOATING

perhhh !!!


TakSangkaYer ... :-t
.

Selasa, 12 Mac 2013

Yuna - Home

.
wow ... lagu baru Yuna ... jom layan ... katanya videoclip ni just guna Note2 ... hemmmm jom layan \:d/


Beam like a rainbow
Proud of who you are
And colours
Why don't you let it show
We are beautiful

Oooh
Never forget that this belongs to you and I
No matter where we are
We know where we belong

I can feel it inside me
In my bones
I am made out of the things that I love
I am me the most when I'm home
When I'm home
When I'm home

I love all the things we do
We are different
Your roots keep it close to you
Hold it forever

No matter where we are
We know where we belong

I can feel it inside me
In my bones
I am made out of the things that I love
I am me the most when I'm home
When I'm home
When I'm home

I've a feeling inside me
In my bones
I am made out of the things that I love
I am me the most when I'm home
When I'm home
When I'm home 

==================
HOME by YUNA
==================

TakSangkaYer .. :-t
. 

Isnin, 11 Mac 2013

Darul Takzim vs Selangor

.
memblogkan diri ... kali ni nak citer pasal bola ... hahahah baru baru ni aku sekali lagi turun padang untuk menonton pasukan Johor Darul Takzim beraksi ... hemmmm imagine this time depa kena lawan Red Giant ... Pasukan Selangor di Stadium Shah Alam ... :-SS


so semestinya lahh partner layan bola aku si Paan dan Daus pun berminat nak turun stadium ... ialahh depa kan Selagorian ... hemmm dan kali ni aku berseorangan jer sokong JDT coz si Udin balik kampung ada hal ... tapi selain kitorang bertiga ... si Abe dan Wahida pun join sekali ... ni memang unexpected ... :-?




stadium memang penuh ... serius ... nak park pun susah tak macam time kitorang layan Selangor vs Kelantan ... cuma kali ni kitorang beli tiket awal ... si Paan jadi runner ... lihat jer lahh stadium memang penuh ... atas tu penyokong Red Giant ... dan second tu penyokong Harimau Selatan :D


mesti korang tertanya tanya aku duk area mana ... hahahahha ni memang slumber aku buat ... memang pada mulanya aku dah masuk kawasan Harimau Selatan ... tapi ialahh si Daus ngan Paan ni dah lah berbaju Selangor ... so aku dengan rela hati ikut majoriti ... tak kan nak split dua kan ... hahaha memang tak feel layan macam tu :P



slumber tak ... aku duk dengan peminat Red Giant memang kental aku dibuatnya ... dan seperti semua tahu kan ... keputusan malam tu berpihak pada Selangor dengan keputusan 4 berbalas 1 ... dammmeddd aduhhhh nasib malam tu MatYo score hahahahha :P


dan yang penting aku selamat ... hahahahah bongok nyer statement ... ramai gak yang risau apa akan terjadi kalau aku berada dalam group Red Giant semua ... hahaha tak apa aku dah usha ... ada juga penyokong Harimau Selatan yang loneranger dalam group depa ... hahaha kira macam aku punya kes gak ... pun duk area aku tu ... :P



hemmmm ... ialahh korang menang malam tu ... tak apa ... nanti kita revenged semula cehhhh ... dan dan jer aku ... apa apa pun memang slumber betul lahh aku malam tu ... if aku fikirkan semula memang aku tergelak sendiri ... hahahahha :P


settle ajhe games kitorang terus cargon ... coz kebetulan Abe malam tu bertugas ... so tak sempat lahh aku nak usha usha baju Harimau Selatan yang warna Merah or Pink tu ... hemmm tak apa next time maybe ... :P

apa apa pun Selamat Maju Jaya buat Skuad Harimau Selatan ... Nasib malam tu ... MatYo score ... ehhh apakahhh ... hahahaha so jadinya inilah kisah untuk entry kali ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;) 

TakSangkaYer ... :-t
.

Ahad, 10 Mac 2013

Diamkan jer

.

diam
ya
diamkan jer
biarkan

kita lihat
kita perhatikan
kita biarkan

sejauh mana
permainan mereka
sehebat mana
perlakuan mereka
setangkas mana
tindakan mereka

diamkan
sajhe


TakSangkaYer ... :-t
.

Sabtu, 9 Mac 2013

TZ open table

.
memblogkan diri ... kali ni nak citer bila x-bos kitorang sudi nak open table sempena last day beliau kat company kitorang ... well kalau ada yang perasan kitorang pernah buat farewell untuk beliau ... tapi ntah macam mana dia diserap balik as consultant ... dan kali ni .. dia fully finished contract ngan company kitorang :|

so time dia mai office untuk urusan beliau .. tup tup dia singgah bilik IT and ajak lepak makan ... kitorang apa lagi ... lagipun ajak makan makan kan ... bukan ajak bergaduh ... hehehhe :P



venue yang dipilih ialah kat Restoran Mohd Chan ... dan menu macam biasalahhh ... order jer apa yang kitorang nak ... lagi pun TZ yang open table ... hehehehe :P

apa apa pun thanx a lot pada TZ di atas segala tunjuk ajar sepanjang beliau menjadi bos weols ... dan semua beliau success dalam apa jua yang beliau lakukan selepas ini ... insyaALLAH ... :D

gitulahh kisahnya untuk entry kali ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer .. :-t
.

Jumaat, 8 Mac 2013

insyaALLAH

.

kenapa ni enKematz ??
apa yang cuba kamu lakukan
apa yang cuba kamu luahkan
apa yang cuba kamu buktikan
apa yang kamu mahukan

ntahlah
aku pun tidak pasti
tapi
apa yang aku pasti
aku boleh lakukannya
lakukan dengan cara aku
insyaALLAH

satu kepuasan
pada diri aku
andaikata aku berjaya
sahut cabaran ini
insyaALLAH

aku yakin
 :D

TakSangkaYer ... :-t
.

Khamis, 7 Mac 2013

aduh serabut wehh

.


serius
OTAK AKU TENGAH SERABUT
aduhh

satu persatu
bagaikan bertubi tubi
ianya hadir

dengan kerja yang tak terhandle
dengan ketiadaan idea
 membuatkan
kau berkerja dalam
keadaan tertekan

ditambah dengan
fikiran bercelaru
teringatkan
keselematan keluarga
saudara mara
di sana
membuatkan kau
gelisah

jarang sekali
untuk aku menyendiri
kerana bila aku menyendiri
mula aku akan berfikir
dan mula mahu bertindak
di luar kawalan
otak yang waras

tapi
syukur alhamdulillah
aku dapat hadapi semua ini
 terima kasih
pada mereka yang memberi sokongan
sekurang kurangnya
aku dapat kurangkan
keserabutan diri

walaupun
aku masih lagi
SERABUT

ADUHHHHH !!!


TakSangkaYer ... :-t
.

Rabu, 6 Mac 2013

e-Rokok

.
ehh kenapa tetiba enKematz duk buat topic pasal e-Rokok ni ... hahahah sajhe jer ... tetiba rasa nak beli and try e-Rokok ni ... volleh ... xpecially time time stress kan ... boleh gak fefeeling ala ala hilang tension ... hahahah dan dan jer kan ... :P


ohhh jap e-Rokok yang aku maksudkan ialah rokok elektronik ... seperti gambar di atas ... aku perhatikan skrang macam satu fenomena ok ... kalau ko gi jejalan ke Uptown ker DownTown ker ... Pasar Malam ker ... Pasar Karat ker ... mesti ko akan nampak benda ni dijual dengan banyak nyer ... seriusss ... :P

ala ala macam kedai DVD or VCD satu ketika dahulu ... ko limpas beberapa buah kedai sure ko jumpa kedai yang jual barang ni ... perhhh ... sampai aku pun naik pelik ... jual eRokok juga ... sampai pernah aku ternampak ada yang jual dengan cara CarBooth ok ... tetiba aku teringat macam jualan minyak wangi OneDropPerfume erkkk :-SS


dan paling tak bleh blahhh ... abang aku sorang ni pun sama terjebak nak guna eRokok ni ... hemmmmm dah jadi satu hal bila dia mai sini dia ajak aku cari benda ni ... nasib lahh aku tau gak kat mana mana yang ada jualan longgok benda ni ... so no big deal ...;))

tapi yang peliknya ... bukan saja abang aku ni jer lahh member member aku yang guna benda ni semua ... tetap masih lagi hisap rokok kotak ... so apa kelebihan benda ni ... hehehehehe harga bukan main mahal ok ... kononnya nak jimat ... tapi finally beli rokok kotak gak ... katanya tak feel ... tiada rasa tetinggal di bibir katanya ... katanya lahh hahahahah aku pun kurang pasti ... :P

tapi apa apa pun .. kita nengok jer lahhh sampai mana ianya bertahan kan ... cuma benda ni boleh lahh ko hisap dalam kereta ... kerana bau dia tak lahh sekuat bau rokok ... tapi tetaplahh SORRY TO SAY aku katakan ... memang tak boleh juga hisap dalam MyBooku ... 

hemmm ... ehhh dahh lahh aku pun dah tak tau nak sembang apa lagi pasal eRokok ni ... opsss aku harap abangNgah aku ni tak lahh baca entry aku ni kan ... kalau tak mau aku kena smack dengan dia ... hahahahah dah lahh dia tak perasan pun aku captured gambar dia tengah berurusan jual beli eRokok tu ... hahahha =))

so ... cam biasalahhh ... stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Selasa, 5 Mac 2013

sakainyerr lahhhh

.
ehhh jap ... apakahh entry aku kali ni ... pelik plak ... hahahah sajhe nak sharing ... dah lah time ni aku memang tengah stress ngan kerja ... boleh plak dapat benda ni ... 


aduhhhhh kalau setakat printout benda ni baik tak yah serahkan kat aku ... sia sia kena carut ngan aku ... aku nak buat apa kalau kosong semua ... bungkus nasi lemak ... aduhhhhh ... 

unsangkereble kan ... sebulan aku tak masuk office ... :-SS

TakSangkaYer ... :-t
.

Isnin, 4 Mac 2013

Cherry Ghost - People Help The People

.
layan jer .... :|


TakSangkaYer ... :-t
.

Ahad, 3 Mac 2013

#PrayForSabah

.
lama rasanya aku tak memblogkan diri ... but dont worry nanti akan ku publish satu persatu cerita cerita yang aku ingin sharingkan walaupun kalau ikutkan rasa hati dah outdated ... tapi ada aku kisah ... blog aku kan ... 


so oleh kerana aku tak tahu kenapa hati aku tidak tenteram .. dan tak tau nak luahkan kat mana ... maka hari ni aku kembali memblogkan diri ... so citer citer yang akan aku sharing nanti mungkin kalian kena check previous previous entry walaupun belum publish lagi ... 

serius ... hari ni sepanjang aku berada di AntaraBandar siang tadi hati rasa tak tenteram .. kerja ntah ke mana ... aku cuba tersenyum dan gelak ketawa depan colleague aku ... tapi bila aku mula sendiri aku kembali risau ...

bermula dengan panggilan telefon dari parent aku ... aku semakin risau bila dapat berita dari sana ... kalau ikutkan hati aku ... nak ajak aku paksa dorang balik ke SouthParkz untuk sementara waktu hingga keadaan stabil ... tapi apakandayakan ...

ala kalian mesti semua tahu kan apa yang aku cuba sampaikan ... ya .. parent aku berada di sana ... malah sedara maraku pun ramai di sana ... ada yang berhampiran lagi dengan tempat kejadian ... membuatkan aku rasa tidak senang duduk bila memikirkan keselamatan mereka ... 

apa yang aku mampu lakukan ... hanya berdoa ... agak keadaan kembali pulih ... dan tiada benda buruk yang berlaku terhadap keluarga dan sedara maraku di sana ... di sini aku mohon pada kalian yang terbuka page aku ni ... sama sama kita berdoa agart Sabah kembali aman ... please #PrayForSabah ....


TakSangkaYer ... :-t
.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin