Sabtu, 29 Disember 2012

GoodBye for 2012

.

bila entry ini terpublish
mungkin aku sudah menuju pulang ke
SOUTHPARKZ

mungkin juga
aku sudah berada di
SOUTHPARKZ

maka
dengan ini
aku ingin nyatakan
ini adalah
entry terakhirku
untuk
TAHUN 2012

dan aku akan
bercuti dari memblogkan
diri ini hingga ke tahun hadapan

apa apa pun
aku ingin mengucapkan
SELAMAT TINGGAL 2012
dan
SELAMAT DATANG 2013

Thanks
kalian kerana sudi
mai jenguk
HampeH DoT CoM ZonE

PEACE
:D


TakSangkaYer .. :-t
.

Jumaat, 28 Disember 2012

Faithfully by Boyce Avenue

.

Highway run
Into the midnight sun
Wheels go round and round
You're on my mind

Restless hearts
Sleep alone tonight
Sending all my love along the wire
They say that the road
Ain't no place to start a family
Right down the line it's been you and me
And loving a music man
Ain't always what it's supposed to be
Oh Girl
You stand by me
I'm forever yours
Faithfully

Circus life
Under the big top world
We all need the clowns to make us smile

Through space and time
Always another show
Wondering where I am lost without you
And being apart ain't easy on this love affair
Two strangers learn to fall in love again
I get the joy of rediscovering you
Oh girl
You stand by me
I'm forever yours
Faithfully

Oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh oh
Faithfully
I'm still yours
I'm forever yours
Ever yours
Faithfully

======================
Journey - Faithfully
======================

TakSangkaYer ... :-t
.  

Khamis, 27 Disember 2012

Diamond at Victoria Secret Fashion Show

.

Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond

Find light in the beautiful sea
I choose to be happy
You and I, you and I
We’re like diamonds in the sky

You’re a shooting star I see
A vision of ecstasy
When you hold me, I’m alive
We’re like diamonds in the sky

I knew that we’d become one right away
Oh, right away
At first sight I left the energy of sun rays
I saw the life inside your eyes

So shine bright, tonight you and I
We’re beautiful like diamonds in the sky
Eye to eye, so alive
We’re beautiful like diamonds in the sky

Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond
Shining bright like a diamond
We’re beautiful like diamonds in the sky

Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond
Shining bright like a diamond
We’re beautiful like diamonds in the sky

Palms rise to the universe
As we moonshine and molly
Feel the warmth, we’ll never die
We’re like diamonds in the sky

You’re a shooting star I see
A vision of ecstasy
When you hold me, I’m alive
We’re like diamonds in the sky

At first sight I felt the energy of sun rays
I saw the life inside your eyes

So shine bright, tonight you and I
We’re beautiful like diamonds in the sky
Eye to eye, so alive
We’re beautiful like diamonds in the sky

Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond
Shining bright like a diamond
We’re beautiful like diamonds in the sky

Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond
Shining bright like a diamond
We’re beautiful like diamonds in the sky

Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond

So shine bright, tonight you and I
We’re beautiful like diamonds in the sky
Eye to eye, so alive
We’re beautiful like diamonds in the sky

Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond


=======================
RIHANNA - DIAMONDS
=======================

TakSangkaYer ... :-t
.

Rabu, 26 Disember 2012

Cerpen by KhairulNizam Bakeri

.
memblogkan diri dengan kisah pasal buku yang aku baru jer selesai telaah ... hemmm dan kali ni ... buku tu keluaran FIXI yang bertajuk CERPEN by Khairulnizam Bakeri ... :)


kalau before this FIXI ada terbitkan CERPEN by NadiaKhan kini giliran penulis PECAH plak si Khairulnizam Bakeri ... menerbitkan koleksi cerita pendek beliau ... :D

setelah aku baca 17 cerpen yang tersedia apa yang aku leh katakan sememangnya awesome ... dan antara cerpen di dalam buku ni yang aku gemar ialah Jenazah, Puncak dan Nikah ... perhhhh memang style :P

so apa lagi ... if kalian nak tau apa cerita dalam CERPEN ni ... nak feel sendiri ... sila grab sebelum ianya kehabisan stock ... heheh 

jadinya ... gitulahh kisah untuk entry kali ni ... as usual stayTuned for next entry aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Selasa, 25 Disember 2012

rasa

.

manis pahit masam masin
penat lelah duka
kecewa hampa
gembira suka ketawa
bangga

semuanya 
kau akan rasa
bila tiba waktunya

bila
itu persoalannya
kekadang ianya hadir
tanpa
diduga

TupTup

MUNCULLAH DIA

.............

TakSangkaYer ... :-t
.

Try by Jess Moskaluke

.

Ever wonder about what he's doing
How it all turned to lies
Sometimes I think that it's better to never ask why

Where there is desire
There is gonna be a flame
Where there is a flame
Someone's bound to get burned
But just because it burns
Doesn't mean you're gonna die
You've gotta get up and try try try
Gotta get up and try try try
You gotta get up and try try try

Eh, eh, eh

Funny how the heart can be deceiving
More than just a couple times
Why do we fall in love so easy
Even when it's not right

Where there is desire
There is gonna be a flame
Where there is a flame
Someone's bound to get burned
But just because it burns
Doesn't mean you're gonna die
You've gotta get up and try try try
Gotta get up and try try try
You gotta get up and try try try

Ever worried that it might be ruined
And does it make you wanna cry?
When you're out there doing what you're doing
Are you just getting by?
Tell me are you just getting by by by

Where there is desire
There is gonna be a flame
Where there is a flame
Someone's bound to get burned
But just because it burns
Doesn't mean you're gonna die
You've gotta get up and try try try
Gotta get up and try try try
You gotta get up and try try try
Gotta get up and try try try
Gotta get up and try try try
You gotta get up and try try try
Gotta get up and try try try

You gotta get up and try try try
Gotta get up and try try try


=============================
PINK - TRY
=============================


TakSangkaYer ... :-t
.

Isnin, 24 Disember 2012

right choice

.

kekadang sebelum membuat
sesuatu keputusan
atau
tindakan
kita kena berfikir panjang

fikirkan akibatnya
fikirkan kesannya
fikirkan segalanya
fikirkan

berfikir panjang
jangan terlalu mengikut
EMOSI

apa apa pun
terpulang
kalau
itu pilihannya
kalau
itu
THE RIGHT CHOICE

-------------------------------

TakSangkaYer .. :-t
.

Bday si Harris Ise

.
continue sharing kisah yang dah lepas ... hahaha memanglah kan takkan aku nak sharing kisah yang belum berlaku kan ehhh apa aku mengarut ni ... abaikan ;))

so kali kisah celebrate bday si Harris anak si Abe ... well actually Abe memang dah plan benda ni awal dengan kitorang ... dan kalau ikutkan bday si Harris ni on 15hb tapi coz kitorang ada Bowling tournament so postpone ke esoknya ... :P

ala budak budak ... mana lah tau bila bday dia sebenar ;)) so seperti dirancangkan ... on Sunday habis ajhe aku ngan colleague aku OT ... kitorang terus shoot ke umah Abe ... untuk majlis bday si Harris :D



tuuu dia ... bday boy kita ... Harris dah 6 tahun dah dia hehehe next year dah darjah 1 ... opps sila abaikan kek tu ye ... coz uncle Fateh kita bawa laju sangat tup tup kek pun hancur macam tu ... so sad :(



rumah Abe ni memang tipulah kalau just menu Kek Bday jer kan ... ada lahh yang Akak sediakan untuk kitorang ... tu diaaaa mee kari ngan Laksam ... amik kaw memang marvelous and awesome sungguh ... memang kenyang terbongkang kitorang dibuatnya hahahah :P


gambar atas antara tetamu yang mai ... tapi semua atas ni colleague AntaraBandar lahhh ... member member Abe yang lain aku tak tepek lahh heheheh ... :P


gambar atas ni ialah Bday Boy dengan hadiah hadiah yang dia terima seronok lahh dia ... nasib lahh adiknya tido ... kalau tak mau sentap si adik hanya melihat abang jer dapat hadiah ... ialah budak budak mana tau sangat kan ... tau nyer nak juga hahahah :P


tapi atas ni tak bleh blahhh ... siapa yang hadiahkan dia puzzle ni .. tup tup aku ngan Wahida kena tolong buildkan ... hahahahah ialah nak suruh Abe ... memang bertuah lahhh ... hahahahah :P

so gitulahh bila semua dah settle dah kenyang ... dan Abe pun kebetulan malam tu kerja ... kitorang semua pun pulang ke pangkal jalan ... pada Muhammad Harris ... Selamat menyambut ulang tahun kelahiran yang ke 6 ye ... semoga sentiasa sihat dan gembira selalu ... :)

pada Abe ngan Akak thanks sebab sudi invite kitorang dan sediakan makanan yang marvelous itu ... tetiba teringin nak pekena LAKSAM vollehhhh hahahaha =))

so jadinya itu lahh kisah entry kali ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Ahad, 23 Disember 2012

The Turquoize Bowling Tournament AntaraBandar

.
what tha title dahh ... hahahha ;)) sajhe jer aku duk tepek title macam tu ... ala ala meneruskan kisah bowling AntaraBandar yang lepas ... yang mana .. :-? ala yang Pinkerz tu ... click sini PINK

oklahh tutup kisah Pinkerz now kembali ke Turquoize plak ... ok event ni berlangsung last week ... 15 hb ... so laaa ni baru aku berkesempatan nak sharing kan ... hahaha sampai aku skip skip dengan kisah cerita lain ... heheheh :D

so for this time ... lokasi still sama di IOI Mall Puchong cuma tema warna lain ialahh takkan nak Pink lagi kan ... memang tak bleh blahh lahh kan kalau pink again .. :-SS  


tuuu dia ... group yang bertanding ... kali ni agak ramai gak yang berentap compare last year ... ada 22 team dan satu team ada 5 bowlers amik kawww ... tapi ialahh ada team tu tak ada pun kelima lima bowlers dorang hahahah ntahlahh maybe ada sebab tertentu yang mereka tak dapat hadir ... :|

kalau last year or pada amnyer lahh biasa mesti bermain atleast 3 games kan ... tapi kali ni kerana depa kata 5 orang dalam satu team so risau take time ... jadi tournament this time hanya 2 games ajhe ... hemmm apakah .. tapi nak buat macam mana kan keputusan pihak penganjur ... kita redha jer lahhh hahahah :P

aku hemmm ... ntahlahh dengan before games ni aku terima berita yang tak berapa nak best ... yang membuatkan mood aku terus down ... so permaianan aku pun ala ala santai jer ... serius ... bila games pertama aku dah hayammm sangat ... aku terus decide duk snap snap picca guna camera CikNurul kita ... :P




ok kat atas tu antara pic pic yang aku snap ... accept gambar aku lahhh hehehehe itu si Redza yang snap guna camera dia ... aku tak tau lahhh apa action yang aku snap ... janji aku snap jer lahhh hehehe lagi pun aku bukan pro sangat dalam photography ni ingat nak import si Adam from SenseOfViews tapi dia ada job plak :P




bila dah selesai 2 games kitorang semua berentap ... dah puas posse posse bagai ... finally time yang dinantikan pun muncul tiba ... hehehehe iaitu penyampaian hadiah ... :D


TAHNIAH pada mereka mereka di atas yang telah dinobatkan sebagai pemenang untuk musim ini ... heheheh aku ... as aku mention before this pun ... aku akan lepaskan kejuaraan aku tu pada orang lain ... hahahaha statement poyo padahal main memang HampeHDoTCoM hahaha =))

apa apa pun aku juga ingin wish TERIMA KASIH pada TEAM MATE aku walaupun this time tak ada rezeki ye ... :D

D'15TH


dan juga tidak lupa pada crew crew Kelab Sukan dan Kebajikan AntaraBandar yang telah berjaya menganjurkan event ini dengan jayanya ... TERIMA KASIH ... :)

pada Azizi dan Tom thanks a lot kerana memenuhi pemintaan aku untuk menyulam nick name aku kat baju bowling aku ni ... heheheh memang nangis dan sentap ok crew crew lain ... mau tak nyer crew semua just cop jahh ... aku SULAM ok ... mampoooo thanks a lot :D

pada Wahida, Udin, Fateh dan Daus ... thanks a lot kerana membantu aku dalam niat aku tu ... heheheh syukur berjaya juga ianya terlaksana tanpa terkantoi ... TERIMA KASIH Gengs ... 

so gitulahhh kisahnya ... apa apa pun walaupun before games tu kitorang dikejutkan dengan beberapa berita sedih ... tapi event ni tetap diteruskan ... cuma ialahh kemeriahan tu tak berapa nak meriah sangat ... andai ada mereka tu maybe lagi meriah kot ... hemmm :|

apa apa pun semua sudah selesai ... jadi nya gitulahh entry untuk kali ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Sabtu, 22 Disember 2012

Lari Dari Syurga

.
memblogkan diri lagi ... kali ni aku nak sharing ... buku yang aku baru jer habis telaah ... hemmm ... apa apa pun syukur berjaya gak aku habiskan buku ni ... buku bertajuk Lari Dari Syurga keluaran Buku Hitam ... :D


setelah aku habis jer baca ... apa yang aku leh katakan ... oklahh boleh dimaafkan kerana ini ada koleksi CERPEN ... dan ada lebih kurang 17 orang tak silap aku penulis dalam buku ini ... ialahh pada aku tak semua dalam 17 cerita tu best kan ... dan tak plak semuanya hazab ... tapi tetap ada kan ... :D

so itu maybe pendapat aku ... yang hazab tu aku just go thru jer lahh yang ok tu aku duk focus ... hahahah tapi dont worry if kalian rasa ingin tahu kalian lehh dapatkannya maybe Lari Dari Syurga ni kena dengan citarasa kalian ... tapi jika ditanya pada aku ... aku rasa Tiket Ke Neraka dan Bukan Dari Jibril lagi awesome kot ... :P

so gitulahh kisahnya untuk entry kali ni ... as aku mention kat atas syukur aku berjaya gak habiskannya [ 2minggu gak lah itupun aku paksa diri aku habiskan tadi siang :| ] coz bukan tak ada buku yang aku baca sampai laaa ni tak habis habis in the end aku tolak ke tepi ... tu memang amat hazablahh bagi aku ... :-SS

jadinya as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

20122012 punya kisah

.
memblogkan diri ... kali ni nak citer pasal 20122012 ... apa ada pada 20122012 ... ok memang date ni nampak cun ... tapi apa kaitannya dengan hidup aku ... hahahaha memang tak ada apa apa lahhh cuma apa yang aku tahu hari tu ... aku EL ... :D

pada mulanya plan nak EL sebab konon konon nak layan si Kimberly Legget secara live di kaca televisyen sempena Miss Universe 2012 ... wahhh gigihkan ... :P 



tapi apakandaya ... aku cuma plan jer ... TupTup aku ada hal lain ... so secara kebetulan plak ianya on that date ... so terpaksalah aku abaikan Miss Universe ni ... dan uruskan hal yang tetiba muncul ni hahahhaha :|

tapi aku tetap teruskan EL aku tu ... so bila aku selesai sajhe urusan aku yang tetiba muncul tu ... aku pun kembali semula ke rumah dan bila aku sampai rumah Miss Universe dah sampai Top 5 dah mean time tu if tak silap aku sessi soal jawab ... dan bila ku tanya housemate aku ... katanya Legget tak dapat pun placing untuk top 16 ... dammmed :(


dan seperti semua tahu ... yang menang Miss Universe this year ialah Miss USA ... Olivia Culpo ... tapi pada aku ... aku lebih berkenan ngan Miss Russia and Miss SouthAfrika ... [ ini pun aku suruh member office aku dload then layan volleh =)) ] tapi apakan daya kalah ... apa apa pun terima jerrrlahhh 

ok lahhh tutup kisah Miss Universe itu ... dan tukar citer lain ... memandangkan aku ngan housemate aku dua dua tak kerja ... so kitorang plan nak gi ke IKEA ... wallaaa ... time tu aku dah mula pikir teringin nak CubaTryTest MeatBall Ikea yang selalu diperkatakan sedap itu ... :D



mana tak nyer ... setiap kali aku ke IKEA sure penuh ... so kali ni alhamdulillah ... ada kekosongan dan misi kitorang berjaya ... hehehehe tapi bagi aku ... rasa meatball dia biasa jer ... dan aku ingatkan besar ... rupanya ala comel jer ... bagi aku meatball kat William still terbaik ... cuma dia tak jual menu meatball jer lahh :P


selain tu ... sempat gak kitorang gi beli karipap Ikea yang turut popular dikalangan mereka yang gemar ke Ikea ... hahahaha untuk karipap ni memang nyummieee ... telur + kentang ... perhhh kalau ko up ke FB or instagram confirm ada yang terliur ... heheheh sorry ye kekawan ... :P

kalau dah ke Ikea tu ... memang tipu lahh kalau ko balik lenggang kangkong kan ... for sure mesti ada benda yang ko grab ... nak tau aku grab apa ... hemmm salah satunya ... benda bawah ni ... :-SS


tuuuu dia ... board Fridge Magnet ... hehehehhe chop chop ... board jer ye ... FM nyer tu ... bukan aku beli semalam ... tapi dah lama ... ialahh sebab board semua dah penuh ... itu pasal kena beli baru ... so barulahh FM FM tersebut terdisplay ... hehehehe :)

so selebihnya ... aktiviti aku hari tu ... melepek kat rumah dengan membuat tahi mata ... serius ... sampaikan waktu malam aku sukar nak tido ... coz terlebih tido disiang hari ... padan muka pada aku ...

jadinya ... 20122012 pada aku tak ada lahh apa yang best ... just a date jer ... hahahahha gitulahh kisahnya untuk entry aku kali ni ... so as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Jumaat, 21 Disember 2012

#TupTup dapat Buku Cerpen

.
ehhhh motip tetiba duk #TupTup ... hahahha tapi itulahh yang terjadi ... duk aku tengah syok settlekan job aku ... tup tup colleague aku roger kata ada bungkusan aku sudah sampai ... terus aku duk terpikir ... ehhh bila masa aku ada beli barang ... nak kata beli LEGO tak ada plak ... tapi dia kata buku ... :-?

sekali aku turun ... #TupTup dapat buku CERPEN seperti gambar di bawah ini :D


terima kasih pada FIXI ... baru aku tau kenapa aku terima buku CERPEN ... so nantikan lahh review aku ye ... itu pun kalau mood membaca aku kembali ... buat masa ni mood membaca aku down ok ... tu ada buku yang aku belum habis baca lagi ... rasanya dah nak masuk 2 minggu dah ... hahahah hope aku dapat habiskannya sebelum aku menelaah CERPEN by KhairulNizam ni ... ntah ntah aku terus skip baca buku ni kot ... :-SS

jadinya ... gitulahh ye ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Khamis, 20 Disember 2012

Burger Giant Wan Botak

.
continue memblogkan diri ... still lagi dengan cerita makan makan ... hahahah matilahh makan jer kerjannya kan ... so kali ni nak citer pasal kitorang gi layan burger kat Burger Wan Botak Seksyen 24 Shah Alam ... well tempat yang selalu kitorang pekena oblong tu :)

tapi kali ni ... tetiba aku teringin nak pekena Burger Giant ... ni pun bila si Udin kata si Wan dah jual burger Giant ... time tu aku rasa adakah sebesar burger 1kg ... hahaha memang tak lahh motip sangat kan ...

tapi burger giant ni dia punya tebal memang ada ala ala 1kg nyer burger style ... serius ... aku sampai jer terus order special punya seperti yang tertera di bawah ni :D



serius ... memang feel giler makannya ... coz still leh ngap ... hahahaha tapi tu lahh lenguh gak mulut ko ngunyah burger nyer hahahah tebal ok ... hahahahha ... 

so if korang nak try boleh lahh gi dapatkannya ... kat situ aku perasan siap ada satu menu baru lagi oBulat ... actually oBulat ni katanya oblong dalam bentuk bulat ... heheheh tak apa next time aku akan try menu ni ... another one aku nak try burger IKAN ... biasa kat mcD jer kan ... ni kat gerai burger Wan Botak ok ;))

gitulahh kisahnya untuk entry kali ni ... serius aku memang dah lama tak gi gerai ni ... tup tup ada menu baru ... so as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Rabu, 19 Disember 2012

dari durian ke asam pedas

.
memblogkan diri ... perhhh actually ada benda lain sebenarnya aku nak share kat sini ... tapi entahlah kenapa ... tup tup aku macam no idea nak sharing benda tu ... hahahah maybe sebab aku still kena duk edit edit gambarnya kot ... hahahah poyo :D

so aku skip dulu citer tu ... aku update benda lain ... kisah makan makan volleh ... ni aku tak tau lahh idea siapa ... tak pasal pasal aku terjebak ... after office hour time nak dinner ... boleh plak si Fateh ngan CikWahida kita ni ... ajak gi dinner ... 

ok fine ... dinner no hal ... dan another misteri si Paan a.k.a Bubul pun join sekali ... perhhh tak pernah pernah si Bubul join kitorang ... tapi apa ada hal ... hahahah ... so keluar jer dari kilang tup tup si Fateh boleh ke arah yang aku duk terfikir nak ke mana ... :-?

amikk kawwww ... tup tup dia singgah kat gerai jual Durian ... erkkkk :-SS


choii ... aku ni bukannya suka sangat ngan Durian ni ... tapi tak ada lahh sampai tak lehh makan langsung ... so nak tak nak aku jamah gak lahh ... dan yang secara kebetulan ... production ada problem ... hahaha nasib gerai ni dekat ngan area kilang kitorang kerja ...

so aku runner jap kasi settle apa yang patut tinggalkan dorang bertiga melantak Durian ... bila aku dah settle aku kembali jemput dorang ... dan lepas tu ... mulalah kitorang decide nak makan apa ... ntah apa mimpi tup tup ... ASAM PEDAS terlintas di fikiran kitorang ... so destinasi kitorang restoran eRASA kat seksyen 15 Shah Alam :D


tuuu diaa ... Asam Pedas Ikan Pari ... memang terangkat dibuatnya ... berpeluh peluh ko makannya ... hahahahah ehhh macam mana kat bawah ni ada roti ... roti apakahhh :-/


tu namanya ... Roti Arab Sardine ... tapi tak tau kenapa dia leper ... hahaha menu ni si CikWahida kita yang makan ... ala ala diet katanya ... padahal dia dah kekenyangan melantak durian sampai 3 biji dia sorang ... hahahahhaa [ matilahh aku kalau dia baca entry ni hahahah ;)) ]

so bila sudah kenyang ... kitorang pun kembali ke pangkal jalan ... jadinya ... gitulahh kekdahnya untuk entry kali ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Selasa, 18 Disember 2012

Thanx 4 Tha FM #19

.
memblogkan diri ... perhhh dah lama rasanya aku tak buat entry pasal Fridge Magnet ... erkkk :-SS sampai ada yang tanya aku dah tak kumpul FM ker ... :P

actually aku still lagi kumpul FM ... don't worry ... if ada yang nak bagi ole ole kat aku FM aku tetap akan accept dan terima ... wahhh gituuuu statement ;))

so untuk entry kali ni ... aku baru jer dapat FM dari Lost World Hostspring & Spa ... Sunway City Ipoh seperti gambar di bawah :D


terima kasih bebanyak buat CikWahida kita yang sudi belikan ole ole dari sana untuk kita ye ... hehehe akhirnya ada gak FM Dari Sunway City Ipoh ... hahahah coz last time si KakEye pun ada ke sini tapi dia tak belikan pun ... Sentap ... [ motip nak emo kan ... macam lahh KakEye baca entry iols ni :P ]

so gitulahh kisah untuk entry kali ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Isnin, 17 Disember 2012

Bagaikan ...

.

Bagaikan Tidak Percaya
Bagaikan Tidak Mengerti
Bagaikan Tidak Memahami
Bagaikan Tidak Mengetahui
Bagaikan Tidak Yakin
Bagaikan Tidak Diterima


Bagaikan ....  Hilang Begitu Saja


TakSangkaYer ... :-t
.

Ahad, 16 Disember 2012

mengejut

.

serius
bagaikan satu tanparan hebat
ketika duduk
bersarapan dengan member
dapat mesej
mengejut

serius
bila aku jumpa dia
dia pun
terkejut
dia pun tidak sangka
mengejut
betul betul
mengejut

seperti dibilang
andai tiba masanya
pergi jua

alhamdulillah
semua selesai
sabar banyak banyak
sahabatku
di atas pemergian abahmu

Al-Fatihah
buat arwah

.............................

TakSangkaYer ... :-t
.

Jumaat, 14 Disember 2012

Boyce Avenue - Every Breath

.


It sounds like this is nothing new
And that it hasn't been for a while
You wake up on the other side
And you strain to force a smile
The fairy tale inside your head
Has become your new best friend
But I can show you that I'll be there
Before the story ends

'Cause when I needed a place to hang my heart
You were there to wear it from the start
And with every breath of me
You'll be the only light I see

I'm racing to the finish line
Of a lifetime that's barely started
The peace of mind I left behind
I pray you'll keep in your perfect garden
You're waiting on a minute hand
And a countdown that lasts for days
But I'm here tell you
It won't be long before I'm here to stay

'Cause when I needed a place to hang my heart
You were there to wear it from the start
And with every breath of me
You'll be the only light I see

The weightlessness and a lack of rest
Away from you I'm in over my head

Even when it's dark before the dawn
I'll feel your grace and carry on
And with every breath of me
You'll be the only light I see

When I needed a place to hang my heart
You were there to wear it from the start
And with every breath of me
You'll be the only light I see

Even when it's dark before the dawn
I will feel your grace and carry on
And with every breath of me
You'll be the only light I see
The be the only light I see

==============================
Boyce Avenue - Every Breath
==============================


TakSangkaYer ... :-t
.

Khamis, 13 Disember 2012

bila rasanya .. ?

.
tetiba rasa nak buat entry pasal ni ... hahahah motip sesangat kan dengan title entry Bila Rasanya ... bila rasanya apa EnKematz woiii hahahha ... actually aku duk terpikir bila rasanya aku akan seperti gambar di bawah ni :P


hahahaha motip sangat kan ... actually kalau korang nak tau ni time aku last sekali aku potong rambut aku pendek ... 6 July 2010 ... time tu aku baru jer confirmed kerja kat AntaraBandar :P dan since tu aku hanya trim jer rambut aku yang mostly trim tepi jahhh :P

dan lastly sekali aku potong rambut aku ialah last year ... 11 Disember 2011 ... erkkkk entry ni kot ... cuba layan OHTIDAK ... dan since last tu sampai laaa ni ... akhirnya rambut aku begini ... :-ss



hammmbeeekkk kawwww ... aku pun baru sedar yang rupanya panjang gak rambut aku ... hahahaha no wonderlah dah ramai colleague perempuan aku kata ... rambut aku lagi panjang dari dorang ... hahahahha apakahhhh ... :P

so now aku duk terpikir pikir sampai bila aku akan simpan rambut aku ni ... kira niat aku nak berambut panjang sudah pun tercapai ... serius dari zaman sekolah menengah kot aku memang nak sangat rambut panjang ... tak sangka akhirnya tercapai ... :D

now tengah pikir ... bila akan berakhirnya nya kisah ini ... so nantikanlahhh ye ... mana tau #TupTup ... pendek sudeyhhh :P

jadinya ... seperti biasalahh stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Rabu, 12 Disember 2012

jenguk Marissa Sumayyah

.
memblogkan diri ... kali ni nak citer kisah siang tadi ... wahhh dan dan jer kan ... time lunch after makan kat cafe niat hati nak gi mengeTEH dulu ... tapi entah macam mana boleh plak kitorang terlencong gi jenguk si Marissa Sumayyah yang dah genap 4 bulan :D



hemmmm ... dah 4bulan baru WakZam nak mai ye Marissa ... wahhh Wak gitu rasa lain plak aku biasa anak member member ni aku gelarkan diri aku Maman ... hahaha tetiba ngan si Udin ni aku gelarkan Wak plak volleh ... tetiba rasa berusia plak :P

oklahh Marissa nanti WakZam mai lagi ye ... nanti kita gi jejalan naik car ye ... then nanti kita borak borak kosong lagi ye ... jangan lupa ye pesan WakZam tadi heheheh [ matilahhh aku kalau si Udin ni baca statement aku ni :-SS ]

gitulahh kisahnya entry aku kali ni ... so as usual stayTuned for next entry aku ye ... ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Selasa, 11 Disember 2012

Zee Avi - Concrete Wall

.
tetiba layan plak lagu ni .... \:D/


What is this all about?
Settle down, please don't yell or shout
The landlord, he lives downstairs
We'll get evicted
Please don't be too loud

You say I'm passive-aggressive
How can I not be?
When you're always talking at me
You say I'm unresponsive
And here you are
Talking over me

You make me wanna throw this shoe
Right through that concrete wall
Maybe you should pack your things
If it's that dreadful
Then just leave it all

Don't wanna keep on sharing my bed
With someone that I have to love less and less
Every time I try to make you smile
You say that I'm being a child
Well, I tried my best

You say that I need therapy
Well, my darling, so do you
Don't need for you to tell me
What is wrong in all I say or do

Please don't try to throw this shoe
Right through that concrete wall
Maybe you should pack your things
If it's that dreadful
Then just leave it all

============================
Zee Avi - Concrete Wall
============================

TakSangkaYer ... :-t

Isnin, 10 Disember 2012

opss dapat present !!!

.
memblogkan diri ... kali ni nak citer pasal aku tetiba dapat hadiah plak ... erkkk serius ... masuk office pagi tadi ... memang tak ada something or apa pun kat laptop aku ... tapi bila aku balik dari kluar lepak ngeTeh dulu [nampak sangat suka ngulor gi minum bagaikan :D ] tup tup sampai kat workstation ada present :-SS


bila aku nengok ... ada nama aku dan ayat Happy 3rd Anniversary ... kat present tu ... jap jap ... ni bukan anniversary couple or loving apa bagai ye ... ni merupakan 3rd Anniversary aku membanting tulang di AntaraBandar ... mean 3 tahun aku dah kerja kat AntaraBandar :P [takut ada yang salah faham ... macam yang terjadi kat FB ... macam mana aku lehh terlepas kat FB pun aku tak sure niat just nak publish kat Instagram choiii :P ]


mula mula aku dah nervous dah ... siapalahh yang bagi ... hadiah ni bagai kan ... ialahh 3 tahun jer kot ... orang lain more than 5 years pun tak dapat apa apa pun ... motip aku baru 3 tahun dapat hadiah bagai kan ... hahahah [dalam otak dah pikir ntahapapantah]

tapi setelah aku buka dan lihat apa yang aku dapat ... aku tahu sudah siapa yang memberi ... hehehehe TERHARU plak aku dibuatnya ... apa apa pun thanks a lot pada yang memberi itu .... aku hargai sangat pemberian ini ... hahahahha .... apa kalian nak tahu siapa beri ... tak yah lahhh biarlah rahsia ... hahahah motip sangatkan kan kan kan nak tau ... nak gossip lahh tu ... wekkk wekkkk :P

so gitulahh kisahnya untuk entry kali ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Ahad, 9 Disember 2012

Mini Figures Series 5 ... Completed

.
kembali memblogkan diri ... dan kali ni nak citer pasal LEGO nyer Mini Figures ... dan dengan slumber dan bangganya nak inform that aku sudah completed untuk Series 5 :D


terima kasih pada anak buah ku yang cute sorang tu ... coz membantu maman dia ni dalam misi mengumpul mini figures ni ... :)

well bila Series 5 ni dah completed now memang misi aku ialah untuk Series 1 dan 2 yang aku rasa agak sukar kot nak completekannya .... hemmmm tapi tak apa ... aku akan cuba juga ... pelan pelan kayuh kata orang :P

so gitulahh as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Sabtu, 8 Disember 2012

Boyce Avenue - On My Way

.


I wasn't there the moment
You first learned to breathe
But I'm on my way, on my way
I wasn't there the moment
You got off your knees
But I'm on my way, on my way

Lay down
And come alive in all you've found, All you're meant to be
For now
Wait until the morning light
Close our eyes to see
Just close your eyes to see

A tear must have formed in my eye
When you had your first kiss
But I'm on my way, on my way
So leave a space deep inside for everything I'll miss
Cause I'm on my way, on my way

Lay down
And come alive in all you've found
All you're meant to be
For now
Wait until the morning light
Close our eyes to see
Just close your eyes to see

And when you feel no saving grace
Well I'm on my way, on my way
And when you're bound to second place
Well I'm on my way, on my way
So don't believe it's all in vain
Cause I'm on my way, on my way
The light at the end is worth the pain
Cause I'm on my way, on my way

I'll be there the moment
You come out in white
Cause I'm on my way, on my way
=============================
Boyce Avenue - On My Way
=============================

TakSangkaYer ... :-t
.

Jumaat, 7 Disember 2012

3 Tahun Sudeyhhh

.

wow
aku hampir terlupa
dan
aku baru sedar
dah 3 tahun
rupanya aku berbakti
di
AntaraBandar

perhhh
adakah jodohku bersama
AntaraBandar
masih berkekalan
doa-doakanlah

sekiranya
tiada jodoh
apakandaya
ketentuan sudah

3 tahun
suka ceria happy
duka luka perit
lelah penat
semuanya
ada

terima kasih
kawan kawan
sahabat sahabat
yang sentiasa
memberi sokongan

PEACE
:D

TakSangkaYer .. :-t
.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin