Ahad, 30 September 2012

from H&M to Jalan Alor

.
ok continue citer ... after jer settle jenguk si Raif Adheem ... tetiba idea giler si Hadek muncul ... ajak lepak ngeTEH kat Genting ... dammed ... aku biasalahh ON JAH ... but cari another geng lahh jap lagi sendu jer berdua kat atas tu ... hahahaha =))

roger si Awie ngan wife dia ... kebetulan dorang ada kat SgWang ... so nak dijadikan citer ... dorang pada mulanya ON ... so kitorang decide meet kat SgWang and kebetulan si Hadek nak gi H&M untuk tukar seluar yang dia beli ... :)
 

so gerak lahh ke area Bukit Bintang ... tapi just naik satu kereta ... so naik kereta baru si Hadek ... heheheh ;)) perhhh ni yang rasa nak angkat kereta baru gak ni ... dah 2 kali aku nengok kereta ni ... memang selesa and besar ... chop chop chop dari sibuk cari kereta baru baik aku settle benda lain kan ... pakai jer Mybooku tu selagi boleh :D

so sampai kat H&M ... perhhh apakah ramainya umat kat situ ... siap nak masuk kena que bagai ... aku dah rasa erkkkkk apakahhh ... dah macam kat JPO plak dah ... nak masuk kedai kena tunggu turn :D nasiblahh si Hadek nak change barang ... kalau just purpose usha usha dah lama aku bilang ... LUPAKAN ... :P

so settle urusan si Hadek ... then roger si Awie semula ... tup tup dia kata dia lupa yang on pagi nanti dia kena gerak ke Pahang so tak jadi lahh lepak ngeTeh kat Genting ... so meet si Awie ngan wife dia kat SgWang ... time ni sempat gak aku singgah kat Daiso beli barang baik hahahahha ;))

setelah selesai ... tetiba si Hadek ajak lepak kat Jalan Alor ... dan aku pun mula mengatakan kat ner sebenarnya Jalan Alor tu ... [serius jakun dowhhh ... since aku ada FM Jalan Alor sampai laa ni aku duk pikir kat mana Jalan Alor ni vollehhh :-SS ]


akhirnya sampai gak aku kat Jalan Alor ni ... rupanya sini merupakan port makan ok ... but majoriti Chinese Food lahhh ... but dont worry ada gak masakan HALAL kat situ ... so kitorang dah tawaf hujung ke hujung and then ... cari kedai lepak makan ... dan malam tu lepak makan Nasi Goreng Cina Seafood and Sotong Goreng Tepung untuk 4 orang heheheheh :D


hemmm yang best nyer tu ... time kitorang menikmati hidangan kitorang tup tup ada tarian Naga dan Singa kat Jalan Alor tu ... and tup tup ada GangNamStyle lahhh plakkk ... heheheheh tapi aku tak pasti sempena apa tarian tersebut ... adakah setiap malam minggu memang ada show ini ... tu aku tak tau coz ni baru first time aku jejakan kaki di Jalan Alor :P



so begitulahhh bila dah selesai makan ... kitorang pun pulang ke pangkal jalan ... hahahah so Hadek ... next time kita try lagi lepak sini and try kedai lain yang kita perasan menu dia begitu tertarik menarik gitu ... hahahahha :P

gitulahh kekdahnya untuk entry kali ini ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

jenguk Raif Adheem

.
kembali memblogkan diri ... tadi petang finally sempat gak aku gi jenguk si Raif Adheem yang dah nak masuk 2 bulan 5hb ni nanti ... ohhh Raif Adheem merupakan putera pada Romanoff and Zie ... hehehe 

ini kira nasib si Hadek plan ajak gi ... sembang sembang sampai gambang kat FB ... dan akhirnya hari dinantikan ... aku just roger OK ON ... dan aku pun habis jer kerja [ kerja kawww hari sabtu pun kerja ... what tha life :( ] terus cargon ke rumah Zie ... sorry Zie aku tak bawa apa apa for your baby .. :-SS



tuuu diaaa ... Raif Adheem berada di pangkuan Uncle Kematz ... heheheh dan paling best ... si Raif sempat hadiahkan something kat Uncle Kematz dia ... hahahah nevermind berkat untuk Uncle tu ... 

dan salah satu benda yang aku kagum and jakun ... ialahh cuba nengok bengkung si Raif ... chomelll kan ... tinggal zip jer ... tak perlu berbalut balut bagai ... heheheh sekarang ni semua uptodate kan ... dan senang jer ... :P

so biasalahh aku ngan Hadek kalau jumpa si Zie ... macam macam lahh kitorang sembangkan ... tup tup ... malam dah ... hahah so memang time untuk goTogo lahh kan ... :D

so pada Zie and Manoff tahniah dengan kehadiran Raif Adheem ... nanti if kitorang ada masa lagi kitorang mai jenguk lagi ... hahahahha so boleh lepak lepak pekena Pizza ... ngiarkkkk :-SS

gitulahh kekdahnya untuk entry kali ini ... as usual stayTuned for next entry dari iols ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Sabtu, 29 September 2012

Ketakutan

.
memblogkan diri lagi ... kali ni nak sharing pasal bahan bacaan yang aku baru jer habis telaah ... dan kali ni merupakan buku keluaran Lejen Press yang bertajuk KETAKUTAN ... :-SS


bila aku perhatikan kat TL Twitter ramai yang duk kecoh pasal buku ni ... membuatkan aku pun terjebak dan usha usha Lejen Press ... and tak pasal pasal aku tershopping online ... vollehh :P

bila buku ni dah dapat ... aku duk baca comment pada cover belakang buku tu ... membuatkan rasa ketakutan aku nak membaca buku ni menjadi jadi plak ... bukan takut pasal cerita ... takut cerita dalam buku ni langsung tiada perasaan .. hahahah =))

bermula dengan baik, Pesan Lisa dapat memberikan rasa ngeri baca buku ni nak nak kalau ko dalam keadaan menyendiri kan ... hahahaha nak nak kalau baca time malam kat workstation ko ... maklumlah ko sentiasa mode standby ... tapi masuk jer chapter or entry yang ke 5 aku dah mula rasa .. apakahhh ... dan mula dah rasa hemmm :(

tak pasal pasal aku tutup ... and baca bila ada masa lapang jah .. and akhirnya habis gak aku baca ... ialahh tak baca sampai habis tak feel lahh kan ... walaupun feel takut aku tu dah hilang ... hemmm dan terus aku rasa ntahapapantah comment kat belakang buku sambil tersenyum keji yang mampu aku lakukan :|

but dont worry maybe itu pendapat aku ... mungkin cerita cerita nya tak berapa nak in kot ... almaklumlahhh lagi ni buku gabungan kan ... so tak semestinya semua cerita dalam buku tu best ... dan aku tak mention pun semua tak best ... cuma tengah tengah tu memang bosan ... ending ending ok balik ... tu yang habis gak baca tu :D

so kalau ada yang nak grab buku ni ... gi lahh cari kat event event Lejen Press tak pun beli jer secara online macam aku ... tup tup sampai jer ... hehehehe :D

gitulahh kekdahnya untuk entry kali ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer .. :-t
.

First Experience with JetStar

.
kembali memblogkan diri ... kali ni sekali lagi aku nak sharing pasal citer experience aku ... dan untuk entry ni experience aku menaikki pesawat JetStar yang telah menerbangkan aku ke Singapura baru baru ni ... :D


ok .. bermula dengan keselesaan ... aku rasa still sama juga dengan AirAsia dan FireFly [itupun pesawat boeing kalau ada yang sempat merasa lah :D ] coz aku rasa sit dia memang ngam ngam untuk mereka yang berbadan besar seperti aku ni :P

dari segi service ... well naik dari KLIA ... so service pada mula ok lahh semua ... but time dalam pesawat ... aku rasa ada service dia yang aku kurang berkenan ... untuk pengetahuan ini terjadi untuk flight kitorang ke Singapore ... ada lahh satu pramugari ni ... dammed dengan kekwatnya dia serahkan form nak masuk Singapore tu kat member aku ... :-?

ialah kejadian tu terjadi pada member aku kot ... yang duduk kat row sebelah kan ... apa salahnya ko hulurkan and makesure customer ko tu dah pegang ... ni tak dia past and terus blahhh .. dah jatuh macam tu jer form tu kat customer ... perhhh kalau benda tu terjadi pada aku memang dah keluar carutan dah ... memang sia sia ko kena maki ngan aku dengan service yang bagi aku rude sangat 

ok abaikan citer pasal pramugari tu ... citer pasal makan makan ... makan makan memang tak ada coz kitorang tak order pun ... heheheh coz kebanyakkan nyer dalam Sin Dollar ... and ada rasa was was gitu hehehheh ;))



time penerbangan pulang Alhamdulillah ... tak ada pekara yang tak disenangi berlaku ... even pramugari dan pramugara untuk penerbangan pulang plak semua ala ala ringan senyum ... and polite sangat ... ini macam lahh yang kita mau ... :D

so jika ditanya aku ... adakah aku akan naik lagi JetStar ... bagi aku if ada tiket murah ... akan aku naik lahh ... if mahal sorry to say ... hahahahahha volleh ... pasal service pramugari tu bagi aku nasib bukan aku yang kena lahh ... member aku yang kena ... maybe after this dia lebih polite kot ... and tau etika kerja dia :)

so gitulahh kekdahnya untuk entry kali ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Jumaat, 28 September 2012

Giler FM *010*

.
kembali memblogkan diri ... memandangka baru baru ni aku ada sharing entry pasal MiniFigures kan .. so lupa plak aku nak sharing pasal FM Lego yang aku beli untuk diri sendiri time gi jejalan kat LEGOLAND last time :D

so aku kembali activatekan posting pasal GILER FM aku ... so kat bawah ni FM yang sempat aku grab ... tak banyak ... almaklumlah price dia .. perhhhh jatuh rahang ok bila fikir nak grab banyak banyak ... :P


cool kan ... ni pun aku dah berfikir fikir nak tambah lagi koleksi FM dari LEGOLand ni ... hahahaha so pelan pelan kayuh nanti order yang lain ... nak nak yang special version seperti SuperHero tu .. perhh coz ada juga versi HarryPotter, StarWars dan banyak lagi lahh aku pun lupa dah hahahahah nanti tinggal roger runner aku jer untuk grabkan yang mana aku belum ada :D


opss yang ni aku mushkil jap ... macam mana aku leh ada xtra FM yang ada perkataan LEGOLAND ni ... hemmm tak apa lahhh kira dia ada geng hahahahha ni pun kira beruntung aku ada lebih .. coz bila aku tanya runner aku untuk grab lagi ... dia roger back inform yang ni dah kehabisan stock dah ... tak sure bila LegoLand nak topup balik ... perhhh tetiba rasa macam barang RARE kan :P

so gitulahh kisahnya untuk entry GILER FM ... hopefully akan muncul lagi entry entry GILER FM aku ni ... hahahahah so as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

MyLittleK8 Die

.
memblogkan diri kali ni dengan citer sadis ... hari ni dengan rasminya aku akan memasukkan MyLittleK8 ke muzium ... dammed bila aku belek belek MyLittleK8 ni ... jangka hayat dia dengan aku hanya bertahan 5 tahun jer ... :(


nak buat macam mana kan ... dah tiba masanya untuk dimasukkan ke muzium ... kira lama gak lahh kan MyLittleK8 ni menjadi peneman diri aku ni ... actually banyak detail penting yang dia simpan ... aku plak bijak tak buat backup ... now ... apa pun tak bleh ... tak apalahhh :|

kalau ikutkan ... MyLittleK8 ni merupakan 3rd hphone yang aku guna since aku bermula berphonecell kira kira pada tahun 2000 gituuu ... bermula dengan Nokia 3310 dan kemudian Nokia 6510 ... :P perhhh around 12 tahun ni aku baru 4 jer phone aku ... nampak sangat aku ni bukan seorang yang uptodate pada phonecell ni hahahaha =))

jadinya ... gitulahh kekdahnya ... so as usual stayTuned for next entry dari aku ye ... ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Khamis, 27 September 2012

Mini Figures Series 7

.
kembali memblogkan diri ... dan kali ni nak sharing pasal hobi baru aku ... hehehehe :D ni semua bermula lepas aku mengunjungi LEGOLAND dan tup tup dapat idea pasal mini figures ni ... so since dari hari tu ... dengan bantuan anak buah aku mula lahh aktiviti mengumpul Mini Figures Lego ni :)

   
memandangkan tadi aku gi jejalan kat Toys R Us tup tup aku ternampak mini figures ni ... dan yang series 7 punya ... so aku pun apa lagi grab dalam 6 packet ... heheheh sebagai permulaan ... dan hasilnya seperti di bawah :D

 

hemmmm ni yang aku tak sabar sabar menanti stock dari anak buah aku plak ni ... hehehehe dan tadi time kat Toy R Us aku ternampak satu Lego ni .. perhhh kalau ikutkan hati memang nak grab dah ... tapi bila nengok price dia ... fikir 4 5 kali gak ... takut tak pasal pasal after that aku makan pasir .... :(

tak apa .. tu merupakan target aku nanti ... ini macam kena OT lebih ni .. hahahaha ... untuk dapatkannya ... itu pun kalau ada lagi ... ntah ntah SOLD OUT ... dammed :((

so gitulahh kekdahnya untuk entry kali ini ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Rabu, 26 September 2012

Thanx 4 Tha FM #17

.
kembali memblogkan diri ... setelah bercuti beberapa hari ... wahh gitu ... dan kali ni time aku mai jer ke workstation aku tup tup aku dapat FM ... :D


tuuu dia ... Colmar Tropicale punya FM .... dah lahh Glow In The Dark gituuuu ... terima kasih pada yang memberi ... I Likeeee ;))

so gitulahhh kisah untuk entry kali ni ... nanti aku akan sharing kisah kisah lain yek ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Sabtu, 22 September 2012

Cuti Cuti Riangkan Hati

.

di kala entry ni terpublish
aku sudah berada di KLIA
menanti pesawat JetStar
untuk membawaku pergi
Cuti Cuti Riangkan Hati

so dengan itu
Hampeh Dot Com Zone
akan bercuti dari entry entry
yang hampeh
untuk seketika

insyaALLAH
sekembalinya aku nanti
ruangan ini akan kembali
aktif
sedia kala

terima kasih
pada semua pengunjung
yang masih lagi
menjenguk
ke ruangan ini

MAAF, TERIMA KASIH, SELAMAT
diucapakan
buat kalian
:D


TakSangkaYer ... :-t
.

Jumaat, 21 September 2012

Cerpen by Nadia Khan

.
kembali memblogkan diri ... kali ni kita kembali dengan citer pasal bahan bacaan yang aku baru selesai telaah ... kali ni merupakan sebuah buku koleksi cerita pendek yang diberi nama CERPEN keluar buku FIXI ... :D


CERPEN merupakan buah tangan dari penulis buku FIXI yang bagi aku paling aku suka dalam banyak banyak buku FIXI yang telah aku baca iaitu KELABU .. Nadia Khan ... :)

setelah selesai aku baca ... serius ... aku memang jatuh cinta lahh dengan penulisan si Nadia ni ... aku macam rasa ... ehh dia ni memang ada cara tersendiri ... nak nak part penerangan tentang setiap cerpen yang dia tulis ... ehhh dia berbual ngan aku ke :-?

bila ko baca setiap cerpen dia pun ko dah tak sabar nak baca another cerpen dia yang lain ... aku tak tau kenapa ... dan dalam banyak banyak cerpen dalam penulisan si Nadia ni ... aku gemar pada cerpen Lara Di Hati dan Nasi Putih Daging Cincang ... ntahlah kenapa ... tetiba touching lahh plak ... hahaha poyo ;))

dan antara ungkapan yang aku gemar dalam CERPEN ni ialah 

" lampu yang terang ini bisa membutakan mata, jangan terpedaya dengan nikmat sementara ... "

style kan .. so pada kalian yang ingin CERPEN hasil penulisan Nadia Khan ... bolehlah dapatkan nyer segera ... confirmed puas hati ... serius ... ni yang membuatkan aku teringin nak jumpa si Nadia Khan ni nak minta dia sign kat buku KELABU dan CERPEN aku nanti .... tetiba jer kan aku ni ... :-SS

so gitulahh kekdahnya untuk entry kali ini ... as usual stayTuned for next entry dari aku ;)

TakSangkaYer .. :-t
.

15th of Ise

.
kembali memblogkan diri ... kali ni aku nak sharing aktiviti yang aku ngan clix aku buat baru baru ni ... pada awalnya planning ni aku ngan si Daus jer ... just sembang sembang ... cam menarik kalau dapatkan kenakan Abe ni ... :P

so if aku berdua memang agak sukar lahh ianya nak menjadi ... so aku ajak sekali si Fateh ngan Din ... baru nampak meriah ... niat hati nak ajak lagi ramai ... tapi takot terkantoi plak ngan owner kan .. so tak jadi surprise lah nanti ... :D

so segalanya bermula dengan chantek sekali ... tapi biasa lahh tetiba ada gak halangan nyer ... hahahaha sampai satu time tu aku sendiri dah mati kutu macam mana nak cover benda ni ... tapi alhamdulillah .. akhirnya apa yang kitorang rancang menjadi ... serius kalau diingatkan kembali sampai laa ni aku tergelak memikirkan nya ... ;))



tuuu dia ... well mesti korang akanb tertanya ... apa sebenarnya event ni kan ... nak kata celebrate bday si Abe ... memang tak lahh bday dia bukan bulan ni ... heheheheh sampai dia sendiri blur blur ... bila tetiba nampak Fateh, Din ngan Daus mai rumah dia siap bawa makanan dan kek ... :-SS

time kotak kek dibuka ... si Fateh menjalankan tugasnya cucuk lilin kat kek tu ... dan time tu si Abe masih blur blur ... Akak lagilahh langsung tak tau apa citer kann ... cuma perhatikan jer gelagat kitorang ... ;)) time tu lahh aku tepuk bahu Abe dan aku salam and wish kat dia ... Selamat Ulang Tahun Ke 15 ... hahahahahah terus dia rasa nak tendang aku .... hahahahahah =))

so .. nak tak nak dia kena tiup lilin and potong kek tu ... heheheh ... bila dah rasmi ... apa lagi ... time for makan makan lahh ... so kitorang pun makan makan ... finally barulahh mereka tahu apa sebenarnya event ni ... Akak siap tersenyum dengan kitorang coz duk suprisedkan Abe ... ;)




hemmm ... bila dah kenyang masing masing ... lepak lepak borak borak ... hahaha sambil gelak gelak ... serius lahhh ... aku sendiri tak caya benda ni boleh berjaya ... hehehehe walaupun aku padamulanya tadi pun agak kalut gak macam mana nak makesure si Abe ni tak kluar rumah gi beli makanan ... hahahahah tapi alhamdulillah ... semuanya settle cuma aku tak sempat nak halang Akak jer dari tanak nasi :| sorry kak ... MAAF

bila dah selesai kitorang pun cargon balik ke pangkal jalan ... well pada Abe ... aku nak wish Selamat ... harap harap ko mampu sampai ke 2O ... if ada insyaALLAH ada lagi lahh kejutan untuk kau ... itu pun kalau aku still ada lahh ... :-SS

so gitulahh kekdahnya untuk entry kali ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

** janganlahhh ada yang sentap kalau terbaca entry ni ... dan janganlahhh entry ni terkantoi ngan Abe ... mau aku kena lenyek ngan Turbo dia ... :-SS

TakSangkaYer ... :-t
.

Khamis, 20 September 2012

Boleh atau Tidak

.
siang tadi ntah apa mimpi aku ... time duk lepak lepak tetiba ada sesuatu pekara yang bermain di minda aku bila ada yang bertanya boleh atau tidak ... mean bagi aku Yes or No ... :D




    
so ... pada aku senang jer nak tau sama ada boleh atau tidak pada sesuatu jawapan itu atau yes or no kan ... if wujudnya perkataan seperti KALAU ... TAPI ... dan pelbagai alasan yang muncul ... apa maksudnya ... pada aku senang jawapan nyer ofcoz lahh TIDAK BOLEH atau NO ... kan .... :-/

kalau Boleh or Yes ... tak perlulah ko nak huraikan panjang lebar bagaikan ... just simple bila ditanya Can or Not ... sekiranya kau rasa tiada apa pun alasan ko nak beri haruslah jawapan Boleh or Yes kan ... tapi kalau dan keluar ayat macam ni Boleh ... tapi kenalahhh dum dam dum dam dum .... Yes but hemmmm bla bla bla bla kan ... so apa sebenarnya yang kau rasakan ... OREN ... ehhh salah apakah aku ni tetiba masuk oren ... so bagi aku jawapannya Cannot or enggak bisa ... :P

ntahlahh aku pun tak tau kenapa tetiba aku nak buat entry ni ... ntahlahh abaikan jer lahh if ada yang tak paham ... tak payah peningkan kepala nak cuba paham ... buat buat paham pun volleh ... heheheh :-SS

so as usual stayTuned for next entry dari aku ;)

** damgemed aku tak suka blogr baru ni punya format ... maybe baru lagi kot kena plan plan kayuh fahamkan ... dammed :(

TakSangakaYer ... :-t
.

Tiket Ke Neraka

.
kembali memblogkan diri ... kali ni aku nak review yang aku baru jer selesai telaahnya ... dari segi tajuk pada buku ni jer dah membuatkan aku untuk terus CLIK untuk membelinya ... memang style lahhh title dia ... ya tajuknya berbunyi Tiket Ke Neraka :D



memeang cool ... actually aku pun tak tahu kewujudan buku ni ... atau lebih betul lagi sebagai himpunan CERPEN yang dibukukan ... aku tahu pun bila ku duk usha usha kat online shopping LejenPress ... heheh time tu aku duk usha buku #Ketakutan yang time tu kecoh kat timeline twitter aku :P

so sambil sambil usha tu tertarik plak ngan buku ni ... terus clik ... dan setelah aku selesai baca ... tak semua dalam citer ni drag ko ke neraka ... mean still juga ada cerita cerita yang endingnya baik ... hemmm benda yang bagi aku terlalu klise kot ... tapi untuk cerpen yang bertitle Tiket Ke Neraka serta Cabang Hitam ... perhhh :D


dalam banyak banyak kata kata dalam buku ni aku tertarik dengan ungkapan 


" Jangan harap bahagia kalau diri sentiasa lupa DIA. Jangan harap syurga kalau sentiasa membeli tiket ke neraka "


so if ada kalian yang ingin buku ni lehh lahh dapatkannya maybe citerasa kalian sama macam aku ... or maybe lain ... kita mana tau kan hihihihih ... bila aku dah baca ni aku tetiba nak cari siri 001 and 002 ... :P


gitulahh kekdahnya untuk kali ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)


TakSangkaYer ... :-t

.

Rabu, 19 September 2012

Thanx

.
Thanx
Terima Kasih
Shukran Gazillan
Merci
Danke Sehr
Xie Xie
Arigato
Salamat
Gracias
Nandri

===================================

tersebut merupakan
satu ungkapan untuk kita
ucapkan pada mereka
yang telah membantu kita
tidak kira lah bantuan dalam bentuk
apa jua sekali pun

mudah untuk kita ungkapkan pada
mereka secara terbuka
kerana mereka sedar
akan tindakan mereka

tapi bagaimana
sekiranya mereka tidak sedar
dalam diam
tanpa disedari
mereka membantu kita
dengan tidak sengaja

hanya kita yang menyedarinya
kerana
hanya kita yang tahu
apa tindakan kita
dan
hanya kita saja
dapat rasakan
pekara itu

pastinya
kita akan risau
andaikata kita tidak sempat
untuk berterima kasih
pada mereka
mungkin juga
kita rasa adakah
segala terjadi pada kita ini
berpunca dari mereka
dan adakah mereka boleh
menerimanya

sukar untuk kita
berterima kasih
secara terang kepada mereka
sekiranya pekara itu
tak disedari oleh mereka

apa yang mampu kita lakukan
hanya doa kesejahteraan mereka
sebagai tanda terima kasih
kita pada mereka

mungkin

INSYAALLAH


Hear You Me

TakSangkaYer ... :-t
.

Man In The Mirror cover by Pesawat

.
dah lama aku tak layan group ni nyer persembahan ... tup tup aku perasan ada satu lagu dorang cover ... jom layan \:D/



I'm Gonna Make A Change,
For Once In My Life
It's Gonna Feel Real Good,
Gonna Make A Difference
Gonna Make It Right . . .

As I, Turn Up The Collar On My
Favourite Winter Coat
This Wind Is Blowin' My Mind
I See The Kids In The Street,
With Not Enough To Eat
Who Am I, To Be Blind?
Pretending Not To See
Their Needs
A Summer's Disregard,
A Broken Bottle Top
And A One Man's Soul
They Follow Each Other On
The Wind Ya' Know
'Cause They Got Nowhere
To Go
That's Why I Want You To
Know

I'm Starting With The Man In
The Mirror
I'm Asking Him To Change
His Ways
And No Message Could Have
Been Any Clearer
If You Wanna Make The World
A Better Place
(If You Wanna Make The
World A Better Place)
Take A Look At Yourself, And
Then Make A Change
(Take A Look At Yourself, And
Then Make A Change)
(Na Na Na, Na Na Na, Na Na,
Na Nah)

I've Been A Victim Of A Selfish
Kind Of Love
It's Time That I Realize
That There Are Some With No
Home, Not A Nickel To Loan
Could It Be Really Me,
Pretending That They're Not
Alone?

A Willow Deeply Scarred,
Somebody's Broken Heart
And A Washed-Out Dream
(Washed-Out Dream)
They Follow The Pattern Of
The Wind, Ya' See
Cause They Got No Place
To Be
That's Why I'm Starting With
Me
(Starting With Me!)

I'm Starting With The Man In
The Mirror
(Ooh!)
I'm Asking Him To Change
His Ways
(Ooh!)
And No Message Could Have
Been Any Clearer
If You Wanna Make The World
A Better Place
(If You Wanna Make The
World A Better Place)
Take A Look At Yourself And
Then Make A Change
(Take A Look At Yourself And
Then Make A Change)

I'm Starting With The Man In
The Mirror
(Ooh!)
I'm Asking Him To Change His
Ways
(Change His Ways-Ooh!)
And No Message Could've
Been Any Clearer
If You Wanna Make The World
A Better Place
(If You Wanna Make The
World A Better Place)
Take A Look At Yourself And
Then Make That . . .
(Take A Look At Yourself And
Then Make That . . .)
Change!

I'm Starting With The Man In
The Mirror,
(Man In The Mirror-Oh
Yeah!)
I'm Asking Him To Change
His Ways
(Better Change!)
No Message Could Have
Been Any Clearer
(If You Wanna Make The
World A Better Place)
(Take A Look At Yourself And
Then Make The Change)
(You Gotta Get It Right, While
You Got The Time)
('Cause When You Close Your
Heart)
You Can't Close Your . . .Your
Mind!
(Then You Close Your . . .
Mind!)
That Man, That Man, That
Man, That Man
With That Man In The Mirror
(Man In The Mirror, Oh Yeah!)
That Man, That Man, That Man
I'm Asking Him To Change
His Ways
(Better Change!)
You Know . . .That Man
No Message Could Have
Been Any Clearer
If You Wanna Make The World
A Better Place
(If You Wanna Make The
World A Better Place)
Take A Look At Yourself And
Then Make A Change
(Take A Look At Yourself And
Then Make A Change)
Hoo! Hoo! Hoo! Hoo! Hoo!
Na Na Na, Na Na Na, Na Na,
Na Nah
(Oh Yeah!)
Gonna Feel Real Good Now!
Yeah Yeah! Yeah Yeah!
Yeah Yeah!
Na Na Na, Na Na Na, Na Na,
Na Nah
(Ooooh . . .)
Oh No, No No . . .
I'm Gonna Make A Change
It's Gonna Feel Real Good!
Come On!
(Change . . .)
Just Lift Yourself
You Know
You've Got To Stop It.
Yourself!
(Yeah!-Make That Change!)
I've Got To Make That Change,
Today!
Hoo!
(Man In The Mirror)
You Got To
You Got To Not Let Yourself . . .
Brother . . .
Hoo!
(Yeah!-Make That Change!)
You Know-I've Got To Get
That Man, That Man . . .
(Man In The Mirror)
You've Got To
You've Got To Move! Come
On! Come On!
You Got To . . .
Stand Up! Stand Up!
Stand Up!
(Yeah-Make That Change)
Stand Up And Lift
Yourself, Now!
(Man In The Mirror)
Hoo! Hoo! Hoo!
Aaow!
(Yeah-Make That Change)
Gonna Make That Change . . .
Come On!
(Man In The Mirror)
You Know It!
You Know It!
You Know It!
You Know . . .
(Change . . .)
Make That Change.

==============
MICHAEL JACKSON
==============

TakSangkaYer ... :-t
.

Selasa, 18 September 2012

Gerimis Malam by Society

.
time aku duk usha usha YT ... tup tup aku terjumpa clip video ni ... dammed ... :-SS



Gerimis malam menyapa bumi
Malu-malu menegur mu
Yang cemburu pada sunyi

Gerimis malam menemanimu
Dibawah cahaya neon
Dikasih yang bersembunyi

Sedang asyik memerhati
Si kunang-kunang
Yang sedang menari-nari
Yang leka menyanyi-menyanyi

Tika asyik melintasi selembar kenangan
Yang datang dari jauh


Merentap nubari

Gerimis malam akhirnya berhenti
Tatkala kau dan kunang-kunang pergi-pergi


TakSangkaYer ... :-t
.

Isnin, 17 September 2012

Gangguan

.
kembali memblogkan diri ... kali ni aku nak sharing pasal buku Gangguan ... erkkk actually buku ni if tak silap aku dah beli lama dahh ... last year kot rasanya time Frinjan24 kot ... tapi baru baru
Linkni time aku duk usha usha buku buku aku yang still tak terusik baru aku perasan buku ni pun aku tak usik lagi :-SS

memandangkan aku rasa macam bersalah plak tak mentelaah buku ni ... so aku layankan jer baru baru ni ... dan Alhamdulillah habis sudah aku telaah ... dan as usual keluaran Sindiket Sol-Jah memang jarang mengecewakan hehehehe :P

setiap penulis yang terlibat dalam menjayakan naskhah Gangguan ni semua ada cara tersendiri dalam penulisan ... hehehe dan antara banyak banyak cerita dalam Gangguan ni aku tertarik dengan citer by Fikri Kacak yang bertajuk PAGAR ... perhhh andaikata ianya benar benar berlaku ... memang scary marry lahh ye :-SS

so aku pun tak sure sama ada Gangguan ni still available lagi or not but apa yang aku usha kat blog Sindiket Sol-Jah belum lagi Sold Out ... so boleh lagilahh if ada kalian yang ingin memilikinya untuk bahan bacaan kalian ... :D

gitulahh kisahnya ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Ahad, 16 September 2012

.. ??

.

Mungkin
Ianya Kedengaran Lucu
Mungkin
Ianya Kelihatan Mencuit Hati
Mungkin
Juga Ianya Kelakar
Tetapi
Itulah Rialitinya

Berubah
Mengikut Rentak Kehidupan Seharian
Berubah
Mengikut Alunan Melodi Tingkah Laku
Berubah
Mengikut Perasaan

Jika Dijaga Dengan Penuh Keikhlasan
Pasti Ianya Akan Bersinar Gemilang
Tetapi
Sekiranya Dipersia-siakan Pastinya
Ianya Akan Malap Dan Tidak Mustahil
Lenyap Lalu Mati Selamanya


I'm Not Like You


TakSangkaYer ... :-t
.

Sabtu, 15 September 2012

Nasi Putih Telur Mata Kicap

.
semalam ntah macam mana time petang petang lepas layan LaksaPenang ... tup tup aku lehh tersembang pasal teringin nak pekena Nasi Putih dengan Telur Mata serta Kicap ... perhhhhh :D antara menu simple yang dah lama aku tak nikmati ... seriuss ... tetiba terasa nak sangat pekena menu ni ...

tup tup entah apa mimpi si Udin leh offer plak ajak makan kat rumah dia ... kebetulan dia tengah bujang ... so dia ajak lahh mai rumah dia dinner ... aku plak memang dalam mode StandBy kat office ... so aku biasalahh ala ala ... ehh tak yah lahh susah susah ... hahahaha poyo :P

around kul 9 si Udin roger suruh mai .. so aku ngan si Fateh pun gerak ke rumah dia ... and menu yang aku teringin nak sangat nikmati ... ada tersedia ... perhhh seriussss TERIMA KASIH diucapkan :D


tapi si Udin ni memang ... aku request benda atas ni ... tapi yang dihidangkan untuk kitorang ... ambikkk kaw ... memang meriah ... so aku ngan Fateh ala ala langkah kanan ... dan terima dengan perut terbuka ... hahahahha =))

meriah kan .... ada telur sambal ... ada ikan goreng ... ada Sambal Ketuk or Sambal Totok or Sambal Gesek ... macam macam nama aku dengar ... pun ada... hahahahha memang malatopp lahh malam tu punya menu untuk bujang bujangan ini ... ;))

bila dah kenyang ... mula lahh mata berat ... tup tup MIB3 layan kitorang hahahah ... nasib aku tak layankan ngantuk aku ... kalau tak mau terus ke siang ... hahaha around 11.30 kitorang pun cargon .. :)

so gitulahhh citernya ... akhirnya dapat gak aku menikmati menu yang aku tetiba teringin ni ... pelik kan ... ntahapapantah ... mesti ada yang kata ekkk elehhh menu tu jer ker ... hemmm lantak lahh kan selera masing masing huhuhuhu :P so abaikan sajhe ye ... as usual stayTuned for next entry dari aku ;)

*
tetiba aku teringin nak pekena nasi putih berlauk ikan kembung serta sisa minyak ikan ditambah sedikit garam ... perhhh ni lagi Nostalgia kalau aku ingat ingat kembali time aku duk ngan parent aku ... ni yang rasa nak balik rumah my2ndMasterChef ni ... itupun kalau cara dia goreng ikan sama ngan style ngan cara my1stMasterChef :D

TakSangkaYer ... :-t
.

Jumaat, 14 September 2012

my birthday cake

.
memblogkan diri lagi ... kali ni citer pasal aku dibelanja KEK BIRTHDAY yang ditunda hampir sebulan ... ialahh time bday aku time tu bulan puasa ... so myHOD promise nak belanja kek after bulan puasa ... so semalam after lunch time tup tup ada KEK kat meja :P

tetiba aku rasa terharu ... volleh ... hahahahha nak tiup and potong kek pun ala ala segan bagai ... hahahaha ... tapi bukan selalu pun lagi pun just dengan geng IT jer kan ... apalahh sangat dengan dorang ni ... heheheheh :P

ohhh lupa nak inform ... myHOD sponsor Kek Chocolate Strawberry ... hehehe nengok tu ... memang marvelous lahhhh kitorang siap makan makan kat workstation masing masing ... memang best cuma tak ada lahhh aktiviti duk baling baling kek ... almaklumlah celebrate bday ni pun 1bulan lambat hahahah =)) lagi pun dari duk buat macam tu baik ngap jer kannn membazir ok kalau duk buat aktiviti macam tu :P

apa apa pun aku nak say Thanks a lot to MyHOD Kak Z ... serta cliq cliq IT ... kerana sudi celebrate my bday ... siap nyanyi bagai ... rasa terharu ... pada geng geng lain yang sesama menghabiskan kek ni ... aku rasa seronok plak ... hopefully next year if aku still kat AntaraBandar ada lagi majlis seperti ini wahhh demand ... ;))

so gitulahh kekdahnya citer untuk kali ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Khamis, 13 September 2012

Somtam Mangga

.
malam tadi ... time aku duk standby kat workstation aku ... tup tup aku dapat sms dari Abe ... kata nanti jumpa dia ambik SomTam ... erkkk dan dan jer Abe ni ... padahal aku just memain jer kata nak pekena SomTam lagi ... tup tup Akak buat untuk aku hahahah aku orang dah beri aku grabbbb jer lahhh :D


cuma kali ni Akak buatkan Somtam Mangga ... kebetulan kat umah Abe ada mangga kan ... so gigihlahh si Abe ni petik mangga tu .. hahahaha memandangkan Akak tau aku ni tak berapa nak in sangat dengan sayuran so dia tak letak lah sayur sangat macam time dia buat Somtam Betik before this ... heheheh :P

rasa ... perhhh pedas memang malatop lahhh ... tapi pedas pedas aku tak reti reti plak nak stop kan ... ngap ngap gak ... heheheh ;)) ni yang tetiba rasa nak request lagi ni ... tapi bukan masa terdekat ni lahh ... bagi lama sikit ... baru kita request lagi hahahah tak pun tunggu after Colek Perut yang direquest berjaya baru kita plan lain hahahha [
ni kalau Abe baca mau dia smack aku ... demand plak dah ;)) ]

so gitulahh kisahnya pada Somtam Mangga ... kalau ada diantara kalian yang nak try buat ... korang google jer rasanya ada cara cara nak buat ... hehehehe nanti lehh lahh past kat aku sikit ... hahahah dan dan jer kann =)) so as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Rabu, 12 September 2012

Hari Makan Makan

.
kembali memblogkan diri ... kali ni nak citer pasal makan makan ... tapi bukan citer pasal aku gi jejalan cari makan pun ... makan makan kali ni more pada ala ala beraya gitu ... heheheh ;))

bermula bila aku ni yang jenis orang kata memang suka duk menyakat ... so ntah apa mimpi aku gi nyakat AbgRazi ... hahahah sajhe jer cakap aku nak mai rumah dia nak beraya ... sekali dia cakap ... kalau nak mai boleh tapi roger awal ... kalau aku main redah jerr confirm dia sediakan biskut raya jer :P

tapi kalau inform awal ... hehehehe ada lah menu yang dia sediakan ... so finally aku decide mai umah around lunch time hari ahad ... kebetulan kitorang memang standby time tu ... :) so aku bersama Daus, Fateh, Fiza, Haiza and Afni ... time lunch jer terus menuju ke umah AbgRazi :D

sampai ... seperti abgRazi janjikan ... terhidang RotiJala dengan Nasi Impit ... wow kitorang memang seronoklahh kan ... kena plak kitorang memang sentiasa menantikan RotiJala nak nak yang dijala oleh Fiza ... since si Auni dalam perut sampai lahh si Auni dah pandai berlari ... tak sampai sampai rotiJala si Fiza ni kat bilik IT :P [ matilahh kalau dia baca entry aku ni mau sentap :-SS ]

tapi memang best lahh ... kitorang tak tau lahh berapa round kitorang menambah ... seronok plak ... ini macam aku kata ngan AbgRazi ... boleh jadikan event tahunan ni ... hahahahha gelak jer AbgRazi bila aku sebut next raya aku nak mai lagi hahahaha ;))

bila semua aku rasa dah kekenyangan ... so timing pun dah macam menyuruh untuk kitorang masuk semula ke office ... so cargon ... hahaha tapi aku around kul 3 dah tak lehh handle ... bila nengok timing aku 4jam dah cukup ... terus pulang and flat tertido hahaha :P

kebetulan time tu ... si WanMuhammad ada sms kata malam tu ada kenduri potong jambul anak dia ... so aku pun decide plan ngan si Fateh and Daus untuk gi ... and plan jumpa around kul 8 malam ... so after maghrib aku pun gerak ke office untuk meet dorang and gerak ke umah si WanMuhammad ... :P

rupanya kitorang sampai agak lewat ... ialahh kitorang sampai jer semua dah start baca doa dah ... hahaha jadinya lepak luar jer lahh ... lepas tu terus menikmati makana yang dihidangkan ... heheheh :P

bila kitorang dah lepak tu ... as usual lahh sembang sembang gelak gelak ... kena plak kitorang lepak kat gazebo umah family si WanMuhammad ni ... jadinya agak jauh dari tetamu lain .. hehehe lagi pun tetamu lain kebanyakkan after makan terus cargon ... yang kitorang duk tunggu si Wan ni settle and sempat lagi duk pekena Kopi Panas ... hahahahah so tak pasal pasal around 12 gak baru cargon :)

jadinya begitulahh kisahnya ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Selasa, 11 September 2012

Suami by S.Mara GD

.
memblogkan diri lagi ... and kali ni pasal novel FIXI again ... heheheh well kalau before this aku ada sharing pasal novel keluaran FIXI yang dialihbahasakan ke bahasa malaysia dari novel S.Mara GD bertajuk ISTERI ... and now another one bertajuk SUAMI :D


untuk SUAMI ni plak tajuk asalnya ialah Misteri Rahsia Seorang Suami .. oh before aku citer lebih lanjut apa yang aku leh katakan novel SUAMI dan ISTERI ni memang tiada kaitan langsung kecuali pasangan penyiasat Ketua Polis Kosasih dan rakannya Gozali yang merupakan seorang bekas perompak .. dan sebab itu aku pun kurang pasti which one yang lebih dahulu diterbitkan samaada SUAMI or ISTERI ... :P

tapi seperti kalian semua tahu aku baca ISTERI dulu baru SUAMI ... :) so setelah selesai aku telaah SUAMI ni ... apa yang aku leh katakan SUAMI ni more best lahh dari ISTERI ... dari segi jalan cerita dia ... kalau nak diikutkan sama juga dah separuh baru watak 2 penyiasat ni wujud ... memang cara penulisan si S.Mara GD kot ... maybe

ending dia memang unexpected lahhh ... dari mula sampai ada time kau rasa ehhh siapa sebenar yang membunuh ni ... dan tup tup time ending .... danggg .... erkkk dia yang bunuh ... perhhh memang serius unexpected ... hahahhaha sampai time aku endingkan bacaan aku tu ... lehh aku kata SIOOTTT lahhhh :-SS

serius ... bagi akulah SUAMI more better dari ISTERI ... so if korang nak tau sendiri macam jalan cerita dia ... korang lehh lahh gi cari kat kedai kedai buku berhampiran dengan korang ye untuk dapatkan novel ni ... ohh seperti biasa nak diingatkan ... tak yahh lah korang gi usha kat POPULAR ... coz risau tak ada buku buku keluar FIXI kot kat sana ... heheheheh [
sempat lagi aku duk lahar issue ni kan choiii sangat =)) ]

oh lupa bila tanya pada rating dari 5 bintang berapa aku lehh bagi ... aku bagi 3.6 lahhh heheheh ... ni pada pendapat aku lah ... tak tau citarasa korang macam mana kan ... bab tak ada hal lahhh janji if korang nak tau how jalan citernya ... korang kenalahh dapatkan novel SUAMI ni dipasaran segera ... wahhh takut kehabisan ... :P

bila dah baca 2 keluaran S.Mara GD ni ... tetiba aku minat plak dengan pasangan penyiasat si Kosasih dan Gozali ni ... hahahha nak nak bila baca perbualan dorang yang ada kalanya membuatkan ko tersenyum dan ... ehhh lucu gak 2 penyiasat ni ... serius ... ni yang rasa nak request pada FIXI untuk terjemahkan lagi another buku buku S.Mara GD yang lain tu ... boleh tak ... PLEASE :D

so gitulahh untuk entry kali ni ... hope FIXI akan terjemahkan another buku S.Mara GD untuk kitorang semua ... ehehehhe well as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Isnin, 10 September 2012

MenyaTey Turbo

.
kembali memblogkan diri ... kali ni citer pasal makan makan ... wahh tetiba plak ... :P seperti dirancang sehari sebelum tu Abe ada sembang kata nak buat makan makan ... and invite aku mai join sekali ... but dia belum sure what time ... hahaha volleh :D

so on hari kejadian aku seperti biasa mai office standby ... biasalahh just standby for 4 jam jer ... tak leh lebih ... tup tup time aku nak balik Abe roger suruh mai around kul 5 siap ada pesanan penaja lagi ada tugasan menanti aku ... apakah :-SS

around kul 5 aku beru gerak dari rumah ... hahahah sajhe jer mai lambat lambat ... sampai jer umah Abe ... rupa rupanya .... SateyTurbo dah tersedia tinggal nak dibakar jer ... aku dah agak dahhh ... akulah kena ni ... hemmm :((


tuu diaa konon just 20 cucuk jah sekali nengok ambikk aku pun tak tau berapa ... betul kata Akak ... caya sangatlahh kata Abe tu ... so aku pun bila api semua dah menyala ... aku pun mulakan tugasan aku ... :D

bila fikir fikir balik dah lama rasanya aku tak berBBQ satay ni ... last time aku rasa time kecik dulu kot ... time raya ... hahahah bila Abah aku beria nak sediakan satay bagai time raya ... tapi finally dia kata tu last lahh dia penat ... hahahha so after that terus main order jer ... hahaha aku pun time tu budak budak aku ingat duk kacau time bakar and time cucuk cucuk jer ... selebihnya tak tau hahahha :P

after maghrib beberapa kawan kawan Abe dah sampai ... satay pun dah separuh siap dihantar ke depan ... tup tup MatLe mai plak ... so aku biasalahh bila dah jumpa MatLe mula lah past baton kat dia ... so dia pun take over kerja aku ... hahahah time ni memang kelakar ... bakar bakar kitorang ngap hahahha =))

oh actually bukan sajhe Satay jer yang ada malam tu ... Capati, Pulut Kuning dan Mee Goreng antara menu yang Akak sedia kan ... dan benda yang aku baru first time tahu dan rasa ialah SomTam ... :-?

ko rasa aku makan tak ... hahahahha pada mulanya aku nengok pun ala ala scary nak mamam ... tapi bila Akak kata tu betik sebenarnya so aku pun apa lagi macam biasalahhh asing asingkan ... hahahahha not bad gak ala ala jeruk betik ... pedas ... ni tetiba rasa nak request ngan Akak lagi ni ... :P [ padahal hari tu dah request colek perut aduhhh ko ni kematz makan jah kau tau :D]

so lepak lepak makan makan ... borak borak bagai gelak gelak around kul 11 gak baru kitorang semua cargon itu pun aku rasa sebab Abe nak masuk kerja ... kalau malam tu dia tak kerja confirm kitorang lepak borak lagi sampai ntah pukul berapa ... ditambah dengan adanya si Fateh ngan Daus makin menjadi jadi macam makan twisties ... =))

so gitulahh kisahnya makan makan kat umah Abe ... so stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin