Khamis, 31 Mei 2012

Farewell TZ

.
siang tadi ... kitorang team IT & System AntaraBandar telah adakan satu majlis makan makan for our big boss nyer farewell Tuan Zuber ... :|

well finally our backup person tender juga akhirnya ... dammed apa nak buat ... terima dengan redha jer ... :( tak sure lahh lepas ni siapa yang bakal backup our team lagi ...

apa apa pun ... aku nak wish GoodLuck pada TZ and thanks a lot kerana selama ini membackup kitorang semua dalam hadapi kerja kerja harian ... nak mintak maap kalau ada salah dan silap and andai kata ada terlawan kata or tunjuk perasaan selama ini :P

apa apa pun JASA TUAN ZUBER AKAN DI KENANG SETIASA .... :D

*
terngiang ngiang kata kata akhir beliau ... kita lihat 6 month nanti ... ngiarkkkkkk :-SS

TakSangkaYer ... :-t
.

Rabu, 30 Mei 2012

i have no idea

.
serius
aku no idea
apa yang aku tau
aku ikutkan
sahaja rentak

yes
diam lebih baik
dari berkata kata
tunggu dan lihat

biarkan
biarkan
biarkan
dengan cara
itu

mungkin

ah
abaikan
saja
as dibilang
tadi
tunggu dan lihat

LETIH SUDAH
BAH



TakSangkaYer ... :-t
.

Selasa, 29 Mei 2012

Thanx for tha FM #010

.
kembali memblogkan diri ... dan kali ni nak sharing citer pasal Thanx for Tha FM .... :D dan kali ni nak ucapkan berbanyak banyak banyak terima kasih buat member blog ni ... si Miss Gee kerana sudi memberi FM sebagai ole ole time dia gi jejalan round the world .... terharu enKematz dibuatnya ;))

FM Sarawak

FM Philippines

FM Korea

FM Australia

heheheheheh ... memang terkejut gak lahh siang tadi ... tup tup dapat parcel dan bila nengok nama pengirimnya terus tahu apa isi kandungannya ... cuma lebih terkejut bukan sajhe 2 seperti dikatakan sebelum ini ... rupanya dapat 4 FM .... seronoknya :D

opss actually bukan sajhe FM ok sajhe turut ada dalam parcel tu ialah KoalaBear Australia & Keychain Korea ... perhhhh tetiba terharu sangat ;)

terima kasih ye pada MissGee ... kerana sudi membelikan kita ole ole ... segan pun ada gak heheheheh tapi kalau FM tak ada maknanya nak segankan ... ;))

begitulah kekdahnya untuk kisah thanx a lot for tha FM ... dan as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

* sedih tak dapat nak baca ruangan MissGee kerana ianya diprivatekan :(

TakSangkaYer ... :-t
.

Sunan Musafir

.
kembali memblogkan diri ... kali nak citer pasal novel plak ... hehehe semalam time rehat aku gigihlah ke Karangkraft untuk mencari Sunan Musafir penulisan si Ramlee Awang Murshid yang terkini ... well kata ko memang follow novel si RAM ni kan ... cuma still lagi tak dapat nak kumpul semua novel beliau :(

so dari apa yang aku leh katakan selepas selesai mentelaah Sunan Musafir ni ... perhhh tak sangka plak aku lehhh habiskan membaca novel ni begitu cepat ... maybe sebab aku ingin tahu apa endingnya kisah si Laksamana Sunan ni ... :D

tapi tu lahh untuk keluaran ni terlalu banyak flash back ... tapi bagus gak atleast ko lehhh remind balik ... ialahh aku pun ada part yang kadang kadang terlupa ... nanti aku akan pikir ... ehhh itu citer yang mana yek ... hahahahha :))

so apa apa pun pada mereka yang memang meminati keluaran RAM ... jangan berlengah lagi ... silalah cepat cepat gi grab sebelum ianya kehabisan ... hehehehhe ;))

gitulahh kekdahnya untuk entry kali ini ok ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

*
rasanya tercapai tak untuk aku miliki kesemua keluaran Ramlee Awang Murshid ... :-?

TakSangkaYer ... :-t
.

Isnin, 28 Mei 2012

Baju FIXI

.
memblogkan diri kali ni untuk sharing benda yang aku baru jer terima ... benda yang aku order last week ... tup tup finally sampai gak kat genggaman aku ... tuuuu diaaa 2 helai baju FIXI ... telah ku terima :D

dan paling tak sangka ... aku dapat gak free gift dari FIXI ... tu dia bag FIXI versi MERAH ... hehehehe terima kasih FIXI ... cukup sudah koleksi beg FIXI aku ... hehehehe cam seronok plak duk kumpul barangan or product FIXI ni :P

gitulahh untuk entry kali ni ... so as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

* tetiba terpikir patutkah aku grab another version baju FIXI tu ... walaupun :-?

TakSangkaYer ... :-t
.

Ahad, 27 Mei 2012

Terima Kasih ....

.
hemmm kembali memblogkan diri ... ehh kenapa plak tetiba enKematz ni nak berterima kasih bagai ni ... dan pada siapa nak berterima kasihnya tu ... :-?

oklahh aku ceritakan yek ... actually aku nak say THANKS A LOT to OWNER NASI LEMAK CIKGU .... tapi kenapa yek :-/


opsss boleh plak buat iklan tepek FM Nasi Lemak Cikgu yang aku beli dulu ... hahahah actually siang tadi ... time aku ngan housemate aku si enKhai lepak pekena breakfast kat Nasi Lemak Cikgu ... ntah time nak bayar ... tup tup owner NLC kata tak payah bayar .... katanya hari ni dia nak belanja ... wow ... :-SS

bila kitorang tanya kenapa ... rupa rupanya ... pasal aku ada update citer pasal Nasi Lemak Cikgu kat blog aku ni ... wow ... tak sangka gak aku rupanya owner ni dapat detect ... naik segan jadinya ... serius tak sangka ... nasib aku update baik punya ... tapi ialahh aku mana pernah update yang merepek pun pasal NLC ... heheheheh tu lahh yang dinamakan REZEKI ... :P


ehhh ada lagi FM Nasi Lemak Cikgu ... jangan jelous yek ... aku tak sure lahh skrang ni ada lagi ke tak dorang jual ... tapi apa yang aku perhatikan memang tak ada dah heheheh kira ni benda rare ok ... hahahahha :P

jadi gitulahh citer nye pasal title Terima Kasih aku ... sekali lagi aku nak ucapkan berbanyak terima kasih pada Abang and Kakak [
owner NLC] sebab sudi belanja kitorang tadi ... hehehe lupa nak tanya nama tadi hehehehhe ... kalau tak sure leh tepek kat sini ;))

so as usual stayTuned for next entry dari aku ok pada yang nak cuba try test pekena Nasi Lemak Cikgu ... apa lagi ... gi jer serang kat Dataran Glomac Kelana Jaya ... ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Sabtu, 26 Mei 2012

Malaki Paul

.
Malaki Paul ... apakahh ... motip tetiba aku duk buat entry pasal dia ni ... siapa dia ni ... hahahah ntahlahh baru baru ni time aku duk surfing YT ... tup tup aku terbuka clip Britain Got Talent ... and budak kecik ni perform ... :D



apa yang aku leh katakan ... serius AWESOME dan TOUCHING ok ... serius ... meremang jer segala bulu yang ada pada diri aku ni ... termasuk bulu kaki aku ... wakakakkaka dan memang patut pun dia dapat 4 YES dari juri termasuk dari Simon Cowell :)

giler lahh bawa lagu LISTEN tu ... kalau aku mau dah tercirit bawa lagu tu hahahaha choiii =))

ok lahh cukuplah untuk entry kali ini ... as usual stayTuned for next entry ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Jumaat, 25 Mei 2012

Burger Resepi YB

.
kembali memblogkan diri ... kali ni citer pasal benda yang tidak dirancang finally berlaku ... hahahha serius walaupun actually memang benda pun selalu ajhe jadi bualan aku ngan colleague aku untuk try pekana burger Resipi YB atau orang kata Burger 1KG :P

tapi ntah macam mana ... siang tadi time aku duk lepak ngeTeh time jejalan production ... tup tup idea mai dari AbeIse nak try pekena ... aku pada mulanya kurang pasti kedai ni buka kul berapa but aku just jawab no prob ... Redah Jerrr ;)

so finally aku, AbeIse ngan Wahida pun decide after ngeTeh kat Ameer terus shoot ke seksyen 7 ... tak yah nak masuk office sangat ... walaupun belum habis waktu office hour ... tapi mushkil plak macam mana si Wahida ni lehh terjebak dalam jejalan production aku ... hahahah choii :-?

so sampai seksyen 7 ... first cabaran nak cari kat mana sebenarnya lokasi kedai Burger YB ni ... google google katanya belakang UniSel so aku assume kawasan food court baru tu jer lahh tup tup betul apa nama dia Anjung 7 ke apa ... dulu zaman zaman aku di Shah Alam tak wujud lagi kawasan ni :P

sampai ... tak yah fikir lama sangat ... terus order ... burger 1Kg ... kebetulan AbeIse pun nak tapau bawa balik so order 2 ... satu untuk makan satu untuk take away ... :D

selepas ajhe around 30 minit selepas order [
selepas order ok tak termasuk beratur nak amik order ;)) ] finally siap ... terhidang tuuuuuuuu diaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-SS

amacam .... jemput makan ... hahahahha kalau ikutkan hati aku nak jer aku ngap style macam makan burger biasa kan ... tapi memandangkan aku tengah mengalami kesakitan untuk menganga besar ... so terpaksalah aku makan ala ala sopan potong dan suap ke mulut .... :P

amikk ... so finally kami bertiga berjaya juga menghabisan burger 1kg ni ... dammed ... lepas tu masing masing telengar kekenyangan ... ahhahahahahha aku dah naik lenguh duk ngunyah burger tu ... rasa not bad memang menarik .... :P

tapi tu lahhh masalahnya ... nak menunggu tu ... perhhhh memang betul betul menguji kesabaran ... walaupun aku memang jenis tak suka menunggu nyer part ni ... tapi memandangkan INGIN CUBA TRY TEST lahh katakan ... so apaNakBuat ... tunggu jer lahhh ... :P

so if kalian ingin mencuba ... apa lagi ... sila ke sana yek ... ala cari jer foodcourt belakang UNISEL .... sama ada nak masuk dari Shell yang ada Khulafah tu pun bolehhh or betul betul simpang nak masuk ke UniSel tu ... ingat UniSel Seksyen 7 ok ... bukan yang kat mana Batang Berjuntai yek ... ehhh bukan dah tukar nama ker ... Bestari Jaya kan hehehehe ;))

gitulahh kekdahnya untuk entry kali ini .... so as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Khamis, 24 Mei 2012

Thanx for tha FM #009

.
opsss ... baru jer aku buat entry Giler FM ... tup tup aku kena buat entry Thanx For Tha FM plak dah ... hehehehe apa nak buat bila tiba tiba osmate aku tup tup belikan aku FM Tanjung Piai Johor ... :D


heheheh aku as Johorian pun tak pernah lagi sampai ke sini ... tapi dont worry one day confirm aku aku ke sini ... coz Tanjung Piai kan penghujung benua asia ... hehehehe so apa apa pun thanx a lot to EnKhai coz berikan FM ini .... :)

so gitulah entry untuk kali ini ... as usual stayTuned for next entry ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Rabu, 23 Mei 2012

Giler FM *007*

.
wallawehhh dah lama rasanya tak memblogkan diri pasal issue giler FM aku ... huhuhuhu ;))

ntah macam mana tadi time aku kebosanan ntah apa nak buat dan kebetulan member aku si WanTaShiro ... ehhh betul ker nama dia WanTaShiro macam mee Wantan plak [ matilahh kalau dia baca entry aku ni mau dia smack aku ... :-SS ] telah berikan aku sticker Apple ... :D

so aku apa lagi terus menjadikan sticker itu menjadi Fridge Magnet ... Giler FM sunggu :P

selain Apple tu ... yang AirAsia tu pun aku duk jadikan Fridge Magnet hahahahah memang dasar GILER FM sungguh si enKematz ni semua dia nak FMkan hahahaha :P

so gitulahh kekdahnya untuk entry kali ini ... as usual stayTuned for next entry dari aku yek ... ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Selasa, 22 Mei 2012

kenapa perlu

.
kenapa kita perlu
sokong kalau sebenarnya
bukan naluri kita

kenapa kita perlu
terima kata kata tersebut
sedangkan kita sebaliknya

mungkinkah
mereka ini

POPULAR

sehingga semua yang dikatakan

kita kagumi
kita sanjungi
kita contohi
kita turuti
kita mempersetujui

walaupun

:-?

TakSangkaYer ... :-t
.

Isnin, 21 Mei 2012

lucu

.


apakah yang aku cuba nak bercerita di entryku kali ni ... hemmm lucu ... dan apakaitan lucu dengan gambar di atas ni ... hemmm ntahlah aku sendiri pun tak sure kenapa dan apa kaitan ini gambar dengan title entry aku kali iaitu LUCU ... :-?

ehhh enKeMatZ ni dah kenapa ... tintong ker apa .... :D

oklahhh actually baru baru something happened ... so aku as usual sentiasa OSCAR ala ala tidak tau apa yang terjadi ... hahahah DIVA sangatkan ... then aku aku try tanya balik ... so bila aku dengan that story sometimes aku akan tergelak sendiri dan serius akan rasa LUCU ok ...

dengan tokok tambah cerita ... kadang kadang membuatkan ko akan terpikir ... perhhh sungguh dasyat penyebaran maklumat ini ... tapi itu lahh siapa sebenarnya yang menyebarkan maklumat ini ... sehingga begitu jadinya jalan cerita dia ...

well apa apa pun ... aku terpaksalahh maintain OSCAR ... tak pun IIFA kan ... curtlassttt .... ;))

so apa apa pun kita dengarkan sajha ... oklahh itu jer kot untuk kali ini ... apa apa pun as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Ahad, 20 Mei 2012

Cinta by Stacy & Fiq

.
serius ... aku tak tau kenapa ... time aku layan Konsert Mania [
yang telah didload] clip video ni aku duk ulang ulang layan .... :D

video

so layankan jah ... \:D/

TakSangkaYer ... :-t
.

Sabtu, 19 Mei 2012

pesawat Angry Bird

.
kembali memblogkan diri ... kali ni tak tau nak buat entry pasal apa ... tup tup time duk duk bosan ... terlihat plak barang koleksi yang baru baru ni aku mula kumpul ... hehehe so now aku nak sharing kat sini :D

if korang nengok title aku pun korang dah tau kan pasal kapal terbang Angry Bird ... heheheh dan kat bawah ni ialah koleksi yang aku miliki :P

Kapal Terbang Merah

Kapal Terbang Biru

Kapal Terbang Kuning

hemmm ... tapi aku still tertanya tanya ... flight negara mana yang mengAngryBirdkan dorang punya pesawat ... dan apa memang ada ker pesawat ni ... heheheh :-/

tapi apa apa pun aku jumpa satu video ni ... so jom layan :D



bila nengok video kat atas ni ... dammed aku kena find anohter one pesawat as my collection ... hemmmm ni yang kena gigih mencari ni ... rasanya ada ke jual yek :-?

so gitulahh kekdahnya untuk entry kali ini ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Jumaat, 18 Mei 2012

oh no !!

.
well sajhe nak sharing citer siang tadi ... hahaha actually tak ada citer menarik pun ... cuma siang tadi time aku duk jejalan production [
jejalan production lah sangatkan padahal kluar lepak ngeteh ngan budak production :P ]

dan nak dijadikan citer ... siang tadi agak meriahlah plak ... biasanya aku akan kluar satu kereta jah ... paling tidak pun bertiga jah ... tapi tadi ... amik kaw sampai 2 kereta ... dan yang paling unexpected .... our big boss pun ada lah plak ... :-SS

syed hang jangan nak jeling sangatlah duk sebelah boss :P

tuuuu dia ... macam mana our boss pun boleh ada ni ... hahahahha production team oklah memang time rehat dorang ... aku ni hahahah rehat celah mana ... tapi nasib aku ngan boss ni memang tak pernah nak berselindung ... so no big deal :D

so melepak dan yang best kali ni boss lahh yang bayar ... hihihihi walaupun pada mulanya rasa macam aku yang nak bayar ... bodek sangatkan hahahahha ... tapi serius tadi lelepak dah macam reunion dahhh hahahahah ;))

gitulahh kekdahnya untuk citer kali ni ... hahaha as usual stayTuned for next entry dari aku ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Khamis, 17 Mei 2012

Cebu Dancing InMates

.
baru baru ni ... time aku bosan bosan kat opis aku ... tak tau nak buat apa ... kerja pun tak berlambak lagi ... so aku duklahh surfing ... tup tup kecoh pasal tarian punggung ... :-SS

pada mulanya aku duk pikir apakahlah yang ramai benar member FB aku duk citer pasal tarian punggung ni ... tup tup bila aku surf baru aku tau ... terus aku kata ... APAKEJADAHNYA dorang ni ... tetiba aku teringat last year aku ada layan geng banduan menari kat Philipines ... dan aku rasa ni more berfaedah dan lebih dikagumi dari duk menari punggung depan umah orang tu ... ntahApaApantah ... sedih :(



cuba korang layan ... mesti korang kagumkan ... if korang search kat Youtube bersepah video dorang menari ramai ramai ... dan ianya aku nengok dah macam satu tarikan pelancong untuk melihat sendiri secara live ... serius ... ramai foreigner yang mai menonton secara live ... :D

dan yang paling aku tak sangka ... time aku duk search search tu ... tup aku jumpa ni plak ... Prison Dancer perhhhh serius ... tak sangka dorang dah buat Muzikal ok ... sungguh kagum aku ... =D>

jom layan satu video yang aku sharing ni ... \:D/



gitulahh entry untuk kali ini ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ... tetiba aku teringin nak ke Manila untuk menonton secara live Cebu Dancing ni ... macam satu pengalaman menarik jer ... itupun kalau dorang still open untuk public saksikan persembahan dorang lahh kan .... hehehehe ;)

rasanya ada ke sesiapa yang ingin ke Manila kalau ada roger roger aku yek ... ;))

TakSangkaYer ... :-t
.

Rabu, 16 Mei 2012

Langgaq Bihun Sup Utara

.
kembali memblogkan diri ... as aku mention kat entry aku yang sebelum ni ... after jer kitorang settle uruskan AbeIse nyer tix bola tu ... terus kitorang cari port makan ... dan si Udin telah suggest kat Langgaq Bihun Sup Utara ni ... :D

kedai ni pun kat area Au2 jah ... dan kebetulan owner kedai ni member pada Udin so ... bila tanya kat mana sebenarnya kedudukan kedai ni and finally dapat gak jumpa ... kalau dah bilang belakan petronas hemmm cari jer lahh bukan besar mana pun Au2 ni ... huhuhuhu :P

so kitorang pun order lahhh Bihun Sup ... almaklumlah memang itu menu istimewa dia ... tapi aku tak plak order Bihun Sup ... aku order MOY Sup ... atau lebih dikenali nasi bubur ... or pada aku ala ala Soto jahhh hehehe cuma nasi dia besar semangkuk and ala ala bubur tapi berkuah sup ...

rasa ... pada aku ok ... not bad ... isi dia pun macam macam ada ... daging perut bagai ... memang seronok dan yang peting tiada sampah sarap macam taugeh ker sayur ker ... so senang jer aku selesaikannya hahahaha :P

dan another benda yang menarik kat situ ... ada juga jual nasi ganja ... tapi kitorang tak order lahh heheh maybe next time kot ... itupun kalau tersesat ke sana lagi lahhh :D

gitulahh kekdahnya untuk entry kali ini ... so kalau ada kalian yang ingin try ... gi lahh serbu ... mana tau kena dengan citarasa kalian heheheh tapi kalau tak kena ngan nafsu makan korang jangan salahkan aku ya ... ;))

so as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

cari tix

.
time aku duk focus membuatkan kerja ku ... tup tup phone kat workstation aku berbunyi ... tup tup member aku si AbeIse ni tanya aku tau tak kat ner Jalan Jelatek ... :-?

pada mulanya aku ala ala blur ... macam pernah dengar tapi di mana ya :P tapi aku slumber jawab tau ... then dia minta tolong aku untuk bawa dia ke sana after working hour itupun kalau aku tak busy lahh ... so kebetulan memang tak busy ... aku pun ON jah .. set OK

then baru aku terpikir Jalan Jelatek ... hahahah google amikau baru aku sedar Station LRT Jelatek ofcoz lahh kat Au2 Keramat ... jammed tu ... ngiarkkkk tapi nasib juga bukan Jumaat ... :P

so after seperti dirancang ... after office hour kitorang cargon terus selain dia si Udin pun follow ... so memandangkan time tu si Udin ada spoil sikit so sebagai denda ... dia kena drive ... =)) [
matilahh aku kena smacklah kalau dia baca statement aku ni :P ]

apa purpose AbeIse sebenarnya nak ke Jalan Jelatek ni ... nak angkat lori baru lagi ker ... itu pada mulanya apa yang aku sangkakan ... almaklumlahh AbeIse ni partime dia broker jualan ... ko cakap jer nak beli kereta ke apa ker ... confirm dia boleh tolong cari and dealkan ... hahaha :)) [
ni pun kalau dia baca matilahh aku kena hempok duk propa jahhh :-SS ]

in the end aku tau apa sebenar yang dia nak sangat ke Jelatek ni ... tuuuu diaaaa ...

untuk dapatkan tiket free tu ... perhhh dia ni memang betullah diehard Red Warrior lahhh ... perhhh so sampai teruslah dia berurusan untuk mendapatkan tix ... aku ngan Udin lepak jer kat luar duk snap gambar boleh ... almaklumlahh kitorang ni IC number 01 tengah tengah tu ... dah lahh tix free ni open just untuk warge Tanah Rata ... ehhh salah Tanah Merah ... :P

tuuu dia ... bukan main gembira dia dah dapat tiket ... tercapailahh sudah matlamat dia nak ke Jelatek tu ... hahahah so confirmlahh dia ni akan turun stadium nanti ... so kalau korang yang nak beli tiket jangan risau aku rasa ada lagi dijual dengan harga RM40 seperti tercatat kat tix di bawah ini :)

so begitulahhh kisahnya cerita mencari tix ni ... dasyat jugakan dorang ni siap sponsor tiket percuma bagai ... perhhh beruntunglahh dah lah aku dengar dorang semua ni dah dapat cuti umum nanti 20hb ni sempena cuti peristiwa ... perhhh :D

selesai dapat tix ... kitorang pun gerak mencari tempat makan ... so nak tau mana kitorang lepak ... stayTuned for next entry ok ... ni tempat yang disuggest oleh Udin ... kena cuba nengok menarik atau tidak ... ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Selasa, 15 Mei 2012

Konsert Mania SemiFinal

.
kembali berblogkan diri ... kali ni nak citer pasal SemiFinal Konsert Mania yang berlangsung last Saturday kat Kompleks Sukan Negara Panasonic Shah Alam ... actually aku pada mulanya tak plan pun nak turun layan secara live ... tapi bila dapat tahu ada yang aku suka terus roger kak Lisa tanya pasal Pas Masuk :D

dan seperti biasa ... sememangnya ada PasMasuk untuk aku ... terima kasih KakLisa ... tapi biasalah mai duk under groupie ... hehehehe that day si Hadek tak ada lah plak ... so hambar plak ni kalau dia tau sebab ada artist yang kitorang follow ada perform sure dia pun rasa meroyan nak turun tapi apakandaya dia tengah bercuti cuti ... ;))


so another yang aku tak sangk
a malam konsert tu ... ada juga si Elfira Loy dengan sapa pelakon citer Biar Mimpi Sampai Ke Bintang ... hehehehe siapa nama dia tu ... Randy Pangalila ... hehehe tapi kenapa tak si Sakinah tu yek ... ke aku jer tak perasan ... ehhh aku ni nak nengok konsert Mania ke nak nengok sinetron ... :P

actually yang membuatkan aku ke Konsert Mania minggu ini ialah ... kerana ada YUNA :D

ni dia ... the real SUPERSTAR ... bak kata member aku si NoraChoii tak perlu nak terkinja kinja ... diri tegak jer ... keluar jer lontaran suara dia ... semua terpegun meremang bagai ... hahahahah gilerr lahh statement ko Nora ... hahahah :D

tapi memang pun ... malam tu persembahan ni yang aku nanti nantikan ... rasa nak naik stage jer menari time lagu Live Your Life .... =)) tapi gilerr apa aku nak naik stage ... mau kena campak keluar lain lahh kalau ko tengah stone ker ... oppsssss :P

oklahh kembali citer pada Konsert Mania ... seperti kita semua tahu ... finally 5 finalist terlah dipilih oleh rakyat Malaysia hemmm ye ker ntahlahhh tapi apa apa pun tahniah pada mereka berlima ... :P

Hazama, Stacy, Hafiz, Jaclyn Victor dan Aril ... tahniah pada kalian semua kerana telah berjaya ke peringkat akhir ... dan pada Adira, Ebi dan Shila Amzah ... jangan berduka ... maybe rezeki kamu bukan di sini ... but jangan putus asa dan teruskan perjuangan kalian di luar nanti :)

tapi jika ditanya pada pendapat aku lahhh ... tentang finalist dan siapakah bakal Juara MANIA .. pada aku ... offcoz lahh pada aku berharap si Jac atau Hafiz yang sememangnya mempunyai mutu nyanyian yang terbaik ... tapi memandangkan ini adalah 100% juri SMS ... so aku tidak terkejut kalau mereka kecundang ... :|

dan jika kelihatan itu yang terjadi peluang agak terbuka luas untuk Hazama yang pada aku masih lagi baru dan offcoz peminat peminat dia masih lagi ramai ... compare other yang dah lama bertapak di dunia seni ini ... tapi tidak juga ketinggalan pada Aril yang sememangnya semakin meningkat dan hot ... maklumlah yang undi ni ramainya perempuan heheheh :P

Stacy ... boleh menang if satu Sabah duk pulun undi beliau dan tiada sebarang sekatan pada undian beliau ... almaklumlahhh benda ni boleh dicontrolkan ... tup tup SMS tak masuk ... macam zaman zaman Akademi Fantasia ... no comment ... :-?

apa apa pun tahniah pada semua yang akan berentap di Final dan hope korang akan memberi satu persembahan yang terbaik dan akan dikenang nanti di konsert FINAL ...

opss sebelum aku habiskan entry ni ... aku nak say terima kasih pada BuahMulut.Com kerana aku telah guna gambar dorang hehehehe :P ... so begitulahh citer untuk entry kali ini ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

* siapa bakal Juara .... JUARA AKADEMI FANTASIA ATAU JUARA MALAYSIAN IDOL ... MALAYSIA keputusan ditangan anda ... :D

TakSangkaYer ... :-t
.

Isnin, 14 Mei 2012

Fixi Retro - Sitora Harimau Jadian

.
kembali semula memblogkan diri ... cerita kali ni nak sharing pasal Fixi Retro ... novel Sitora Harimau Jadian yang dihasilkan berdasarkan Filem lama arahan P Ramlee yang ditayangkan pada tahun 1964 ... maybe kalian boleh rujuk di sini ... :D

setelah aku baca ... sukar untuk aku ratekan hehehehhe vollehhh tapi apa apa pun aku berterima kasih kepada FIXI kerana telah menghasilkan novel tersebut ialahh atleast dapat juga kita tau jalan cerita Sitora Harimau Jadian ni ... hehehe nak nengok filemnya katanya sudah hilang or ghaib begitu saja ... no comment ... :P

mungkin kalau kita tanya orang tua kita mesti mereka tahu akan kewujudan cerita ini ... dan mungkin juga mereka pernah menonton filem ini ... maybe heheheheh ... tu lahh sayang sekali kalau ianya benar sudah hilang ... tetiba teringin pulak untuk melihat filem Sitora Harimau Jadian ini ... so pada sesiapa yang ada apa kata sharing sharing vollehhh :D

so gitulahh untuk kali ini ... so pada sesiapa yang masih belum memiliki Sitora Harimau Jadian ni ... cepat cepat lahhh dapatkannya takut takut Novel ini plak ghaib entah ke mana ... huuhuhuhuhuhu =))

as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Ahad, 13 Mei 2012

Go Your Own Way by Tony Lucca & Jordis Unga

.
Layankan Sajha ... \:D/



======================================

Loving you
Isn't the right thing to do
How can I ever change things
That I feel
If I could
Maybe I'd give you my world
How can I
When you won't take it from me
You can go your own way
Go your own way
You an call it
Another lonely day
You can go your own way
Go your own way
Tell me why
Everything turned around
Packing up
Shacking up is all you wanna do
If I could
Baby I'd give you my world
Open up
Everything's waiting for you
You can go your own way
Go your own way
You an call it
Another lonely day
You can go your own way
go your own way

========================================

TakSangkaYer ... :-t
.

Dosa by Nuril Basri

.
memblogkan diri ... kali ni nak citer pasal novel keluaran FIXI plak ... actually aku baru jer habis menyelami DOSA hingga ke akhir muka suratnya ... wow tak bleh blah ayat tu kan ... so DOSA ni actually merupakan sebuah novel yang penulisnya berasal dari seberang iaitu dari Indonesia ... dan untuk keluaran FIXI ini ianya telah ditranslatorkan oleh Nabila Najwa ... :D

hemmm setelah aku selesai membaca keseluruhan apa yang aku leh katakan OKlah dan andai ditanya rate yang aku beri maybe pada aku just 2.8 jer kot ... dan ini adalah pendapat aku ok ... so if ada yang mungkin rasa macam kurang pasti dengan apa yang aku bilang ini boleh lahh miliki novel ini dan cuba selaminya ... heheheh :P

maybe pada aku jalan cerita dia terlalu mendatar tak ada part yang klimaks ... wow ehhh bukankah ini novel bukannya movie or teater yang perlu part klimaks dan da bomb heheheheh ... ntahlahh pada aku sama jer ... aku umpama macam still tertanya tanya adakah lepas ni akan terjadi seperti ini agar ianya lebih thrill tapi kesudahannya ala ala biasa jer ... itu jer ... hemmm ntahlahhh :-/

tapi apa apa pun tak rugi pun miliki novel ini maybe sebab aku baru selesai membaca LICIK yang more better pada aku ... so bila ko mengharapkan buku yang lebih akhirnya tak dapat itu yang rasa macam ... hemmm :-? tapi apa apa pun pada aku KELABU still the best among all FIXI punya keluaran lah ... dan sekali lagi aku mention ini pada pendapat aku ok ;))

so gitulahh untuk kali ini punya entry ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Sabtu, 12 Mei 2012

Short Eyes DVD

.
lupa nak sharing cerita pasal time aku layan movie JALAN PINTAS aku ada membeli DVD ... heheheh dan DVD itu ialah dvd pementasan teater bertajuk Short Eyes ... :D


memandangkan dvd player aku di rumah ni dah jahanam maka aku membawa dvd ni ke opis untuk try test nengok boleh play or not ... sekali pasang tak pasal pasal aku terus layan sampai habis ... hahahahah boleh ...

actually bukannya aku tak pernah nengok pementasan ni ... aku tengok dah pun time pementasan dia last time ... maybe korang boleh jenguk kat entry sini ... cuma dalam dvd ni ada 3 kot watak yang dilakonkan oleh orang lain compare time pementasan secara live yang aku tonton ... heheheh tapi apa apa pun jalan cerita tetap sama ... maybe cara penyampaian jer berbeda ..

so if korang inginkan dvd ini ... silalah dapatkannya di RAT kot ... or tempat di mana ada pementasan teater or event yang dianjurkan oleh RAT ... :D aku masih mengharap kalau kalau ada dvd
Tylckoouns and Jalan Pintas ... sebagai koleksi peribadiku hhihihihihi :)

gitulah entry untuk kali ini ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Jumaat, 11 Mei 2012

kedegilan diri

.
tadi aku gi lahhh settlekan kompaun yang aku kena baru baru ni ... itu pun aku belek belek yang aku sangkakan before bulan 6 ... rupanya bila aku baca betul betul ... tarikh bulan 6 tu aku kena mengadap mahkamah ... tapi kalau kompaun aku kena before 8/5 ... :-SS

amikkaw ... terus kelam kelibut aku dibuatnya ... so tadi gi ke balik kasi settle ... and tup tup melayang duit aku ... :(

tu lahhh kedegilan diri sendirikan ... tak pasal pasal aku rugi beratus bagai ... padahal if aku dengar nasihat member aku ... tak sampai 50 hinggit pun aku rugi ... dan aku rasa tak rugi kot coz aku memang kena tukar ...

so apa nak buat ... DEGIL ... PADAN MUKA AKU ... :( so ini akan ku jadikan teladan dan sememangnya if ianya berlaku agar cepat cepat kasi settle dan kalau boleh mengelaklah dari terperangkap dalam roadblock ... :P

apa nak buat ... nasib badan ... so as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Khamis, 10 Mei 2012

ReNew Sudah

.
kali ni aku just nak sembang kosong ... well kenalahh dengan label yang aku akan set pada entry kali ini KoSonG ... hehehehe ... siang tadi aku finally renew aku punya passport ... ni pun sebab aku memang tiket ke Jakarta bulan depan ... kalau tidak ntah bila lahhh aku nak renew ... :P

dah lahh aku lupa nak bawa aku punya passport lama ... ialahh sajhe jer nak buat backup kot kot dia minta ... and akhirnya memang betul dia mintak ... and dia mintak yang International punya ... so nasib baik ada aku bersama ... hehehehe :P

urusan semua tak lahh lama ... cuma nak tunggu passport ni siap jer ambil masa 2 jam ... so bila aku pun tak tau nak buat apa so aku kembali masuk office and plan time lunch hour gi amik ... dan akhirnya siap ... :D


perhhh akhirnya siap juga ... dan passport lama aku tu pun dikembalikan ... heheheh amikkau last passport aku tu 1990 tu ... muka pun suci murni jer ... hahahahahha skrang amik kaww ... dah macam taliban pun ada :P

tetiba aku teringat kata kata akak kat imigresen tadi .... pasal passport aku ... actually tadi aku bawa 2 passport lama aku ... satu International satu Terhad punya ... heheheh ala Passport Terhad ni just boleh ke Singapore jer ... dulu lahhhh :)


tuu dia ... ada lagi ok ... yang kelakar time aku tanya akak tu yang mana satu aku kena serahkan ... so dia cakap yang merah ... biru ni boleh framekan coz sekarang memang dah tak guna ... hahahha gilerrr lahh bila pikir balik dah macam rare plak Passport Terhad ni kan ... ni pun dah xpired tahun 1999 ... :D

gitulahhh citernya now aku tengah pikir nak gi mana ye ... PASSPORT dah ada ... tetiba terpikir nak ke Singapore ... ke Brunei ... hahahahhaha berangan ... macam ada pulusnya ... BATAM pun cara gak :P

so as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin