Selasa, 31 Mei 2011

tanda soal ?

.

pelbagai persoalan
bermain di minda ku ini
pekara yang membuatkan
tertanya tanya
pada diri sendiri
di mana silapku

tersalah kata
tersalah laku

serius
tidak pasti
dan
mengerti

sukar
untuk menjaga hati
semua pihak
sukar
untuk menyelami
perasaan
semua pihak

biarkan
be professional
ya
be professional

noted

TakSangkaYer ... :-t
.

Isnin, 30 Mei 2011

kisah di hari sabtu with AB Clix

.
citer pasal last saturday ... that time aku punya giliran untuk standby ... rite now kitorang decide untuk standby by week tak lagi sabtu orang ni ahad orang tu ... kalau minggu tu dia standby maknanya sabtu ahad dia kena standby ... so that time its my time .. :D

tapi on that saturday ... lain sikit ... ntah apa mimpi si AbgMie, Fitri and Aidil pun ada mai office ... hahaha masing masing ada task for tender new projek ... so ada geng ... ahahha so bila time rehat ... roger si CikNor and Wahida if depa mau join ... dan seperti dijangka 2 perut stokin itu join kitorang ... :P

tempat makan belum decide ... tapi si Aidil tiba tiba ajak pekena Ayam Penyet ... so kitorang decide kat Summit ... alang alang leh duk usha usha apa yang patutkan hahahahhaha :D


sampai terus menuju ke Ayam Penyet Ria sebelah McD ... so masing masing order menu masing masing ... aku time tu order Ayam Penyet ... dan Bakso .. coz aku agak janggal sikit makan tanpa kuah ... hahahhaha dan dan jer aku kan .... and order Teh Botol tapi aku dapat Teh dalam Kotak ... hehehehhe nama ajhe bah Teh Botol ... :P

lepas melantak ... kitorang ronda ronda ... niat di hati nak usha FM ... coz AbgMie kata memang ada FM cantik menarik lagi kababooo kat situ ... tapi sayang seribu kali sayang kedai tu tutup plak on that day ... hampa ... hahahha dan dan jer hampa ... ;))

then kitorang kembali ke office semula ... lepak lepak around kul 4 lebih gak nak kul 5 sorang demi sorang gerak pulang ... CikNor offcoz mau pulang awal coz dia kerja malam tu ... si Aidil terus balik umah ... Abg Mie dia ada hal ... Aku ngan si Kerengger Serati and Kayu balak gi Nagoya ... coz mau cari kain hahahha motip kan ... tapi aku grab gak kain nak buat baju melayu akhirnya ... warna ... RAHSIA ... tunggu raya nanti :P

then selesai bershopping di Nagoya ... kitorang lepak ngeTEH kat port biasa ... try roger AbgMie either dia still kat office or dah pulang ... rupanya ada lagi ... motip lama lama kat office ... skandal ke apa wakakkaka matilah aku kalau AbgMie baca statement aku ni ... mau dia langgar aku berkali kali ngan WAJA dia ... :-SS

time lepak ngeTEH ni lahh tetiba keluar idea idea carut nak merayap ... dari nak ke Uptown ... DownTown ... Jeram bagai .... dan sampai ke Melaka kisahnyer ... masing masing ala ala sembang najis ... tapi tidak pada aku ... bila semua rasa tak ada masalah ... finally start enjin Mybooku and terus gerak ... dan finally kitorang sampai ke destinasi ... :D

amik ... Teluk Kemang Port Dickson ... hahahha memang kerja giler ... sampai sana kebetulan ada konsert retro apa ntah ... tapi ala ala suam suam kuku gitu sambutan dia ... maybe kerana yang main perform pun ala ala suam suam kuku gak kot ... or memang dah retro ... hahahahh dan dan jer aku kan ... :P

so kitorang just jenguk jenguk jer ... and mission aku harus cari FM PD volleh ... finally jumpa gak ... hahahha si Kerengger Serati ngan Kayu Balak gigih sibuk membeli FM gak ... lepas beli FM kitorang pun gerak ala ala nak cari ATM Machine ... kebetulan area pantai mana ntah dekat ngan Petronas ada Pasar malam ... so jejalan ronda ronda ...

then ke pantai duk main pasir and snap snap gambar ... lepas dah bosan kitorang plan nak cari makan ... kebetulan area situ ada satu kedai makan ... ya berhampirna dengan Baden Bundle .... ntah ni pun idea si Kayu Balak beria ajak lepak makan situ ... finally amik kau ... hazab ok ... and aku terus decide tak akan mai makan situ lagi ... ingat jangan lahh ke kedai makan sebelah Bundle tu ... :(

lepas tu singgah kat Bundle ... hahahah kat sini aku lehh sempat gak grab 2 helai seluar and baju basahan ... wakakkaka giler aaa ... tetiba aku rasa nak kembali membeli barangan bundle ... bukan apa ... barangan bundle ni confirm ada size besar ... ;))

so selepas dah beli semua ... kitorang pun dah no idea ... finally gerak pulang ... sebelum tu si Kerengger Serati dah nangis nangis nak bergambar kat roundabout yang ada tulis Port Dickson ... so berhenti and snap snap gambar ... then terus balik ke Kota Kemuning ... gitulah kerja gilernyer kitorang ... wakakkakak :)

so as usual stayTuned for next entry dari aku yek ... ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Jumaat, 27 Mei 2011

nonton KaRaK

.
continue memblogkan diri ... kali ni nak sharing pasal citer yang aku nonton di pawagam baru baru ni ... citernya ialah Karak ... citer yang memang aku tunggu bukan kerana pelakonnyer si Shahir yek ... tapi nak tau jalan cerita yang bakan KRU Production cuba sampaikan pada kita semua .... :D


so selepas aku selesai menonton ... apa yang aku leh katakan ... citer ni not bad ... OK lahhh boleh layan ... pada pendapat aku watak Shahir rasanya tak lahh segah mana pun ... sampai perlu diup as watak utama ... coz rasanya Shera Ayob watak utama coz dia jer tinggal ... ntahlahh maybe sebab market purpose kot .... maybe ... ;-)

dari segi jalan cerita ... serius scene before depa semua accident aku rasa lebih menarik dan mendebarkan ... nak nak scene kat area pekan dammed scary ... dengan pekan nyer pun ala ala kelihatan horror jerr ... tapi bila masuk babak lepas accident aku dah rasa macam normal nyer kisah hantu ... biasa jerr ... nothing special ... :|

segi lakonan ... aku rasa hanya Along Eyzandy jer yang sememangnyer nampak otai ... lain semua ala ala suam suam jer ... barulah katakan ... rasanya if watak si Shahir tu ganti ngan pelakon lain more better kot ... [
hal ni memang dari awal lagi aku dah dapat rasakan sure spoil] i mean pelakon yang lebih lama lebih berpengalaman ... just pendapat aku jer lahhh matilahh ada die hard Shahir yang sentap ngan aku :P

so pada kalian yang belum nengok ... aku rasa tak menjadi halangan if kalian memang minat genre horror ... better layan citer ni lahh dari korang duk layan filem Nur Kasih yang pada aku ala ala standard Telemovie Astro or Cerekarama jer aku rasa ... wakakkaka ni another statement berani mati aku ... mau ada follower NKTM sentap ngan aku ...

tapi jangan salahkan aku yek ... coz bila aku tanya mereka yang follow series NK ni ramai yang upset dengan NKTM ... ni plak aku yang memang tak layan tapi tup tup mau nengok the movie ... apakah :D

ehh apakah tiba tiba masuk filem lain ... so abaikan kisah NKTM ... if kalian mau layan Karak ... silalah serang pawagam berhampiran dengan anda .... tapi seperti biasa jangan terlalu mengharap satu cerita yang terlalu hebat ... coz apa yang aku leh katakan from 5 aku bagi 3.5 lah .... :)

gitulahh kekdahnyer ... so as usual stayTuned for the next entry dari aku ;)

TakSangkaYer .. :-t
.

Selasa, 24 Mei 2011

Isabella

.
wow ... apakah entry aku kali ni ... adakah pasal lagu Isabella :-? hahahah tak lahh kali ni sekali lagi aku nak sharing pasal buku yang telah habis aku baca ... buku time aku beli waktu pesta buku baru baru ni ... wow ... ada lagi buku yang belum terbaca masih dalam que ... itupun ada gak beberapa buku yang aku dah order tapi belum sampai ke pangkuan diriku ... hahahha :P

so apa yang aku leh katakan mengenai buku or novel inspirasi bertajuk Isabella ini TERBAIK ... serius ... kisah Isabella ni membuatkan aku rasa begitu hebatnyer dan teguhnyer iman si Isabella ini menghadapi segala rintangan beliau selama ini ...

dari segi kebijaksanaan beliau turut aku kagumi ... almaklumlah beliau benar benar mengetahui dan ingin tahu serta berani untuk lebih mendalami mengenai apa jua yang ingin diketahui sehinggalah beliau ke arah jalan yang benar ...

tiba tiba bila aku selesai baca novel ni insaf dibuatnya ... diharap aku tidak lahh melencong jauh akidah dan pegangan hidupku ini ... amin ...

TakSangkaYer ... :-t
.

Isnin, 23 Mei 2011

nonton TylckoounS

.
semalam ... aku telah meluangkan masa untuk menonton Pementasan Teater Tylckoouns di Auditorium Dewan Bahasa dan Pustaka bersama CikSue ... actually aku pun tak perasan adanya pementasan teater ni ... nasib CikSue invite kat FB hahahha ... planning dengan dia and kitorang pun gi layan ... :D


actually ni first time ok aku layan pementasan teater ni kat Auditorium DBP ... not bad gak auditorium ni ... selesa ... pementasan bermula around kul 9 malam walaupun pada jadualnyer mengatakan 8.30mlm ... biasalah tu ... pekara biasa ... :D

jadi kitorang layan lah pementasan ini yang berlangsung around 1 jam setengah gitu ...

so apa yang aku boleh katakan ... pementasan ni amat menarik ... tidak salah kalau aku katakan ianya lebih best dari aku layan Filem NurKasih ... bolehhh ... matilahh ada yang sentap ngan statement aku ni .... :P

kisah pementasan kali ini more pada kisah ala ala kongsi gelap macam tu ... or diberi nama Tycoon ... tiba tiba teringat game tycoon plak boleh :-? kisah ketua dibunuh dan amukan anak buah yang finally akhirnya mereka yang bijak membuat percaturan yang berjaya kekal menjadi ketua ... wow ....

dari segi lakonan ... dan persembahan pada mulanya memang agak slow lahh ... mungkin para pelakon yang baru mungkin membuatkan tak berapa nak in sangat ... muzik dari band yang mengiring pun pada mulanya ala ala tenggelam dont know why maybe mic tak on or maybe dorang memang set macam tu ...

tapi bila part otai otai sudah masuk seperti Namron, Zahiril, Amerul dan Mardiana .... barulahh rasa feel tu ada ... mungkin penghayatan mereka ni lebih in ok ... maybe lagipun depa ni memang boleh dikatakan otai otai teater ... tu kalau geng geng dorang yang lain pun ada seperti time pementasan SHORT EYES mesti lagi gempak ... opss ... lari topik plak ... :)

tapi apa apa pun keseluruhan pementasan ni aku memang seronok layan ... dengan konsep memukul cara slow motion pada awalnyer memang menarik ... dan konsep muzik band pun agak menarik ... cuma ending nyer tu aku kurang ngerti apa yang cuba disampaikan dengan persembahan band sambil watak watak tambahan duk head banging bagai ... :-?

tahniah pada semua Crew dan Pelakon Pelakon pementasan Tylckoouns ni ... dan pada kalian yang ingin tahu lebih lanjut rasanya boleh ke Pementasan Teater Tylckoouns ni ... coz pementasan ni masih lagi berlangsung sehingga 29hb ni ... mana tau ingin cuba menonton teater ... aku kalau ada yang ajak aku lagi layan maybe aku akan gi nengok kot ... nak nak kalau ada yag nak belanja ... lagi lahhh hahahahha dan dan jer aku kan ... opss sempat plak aku duk buat promo yek ... :P

so gitulahh citernye entry aku kali ini ... so as usual stayTUned for next entry dari aku ok ;)

*
sedih bila lihat kehadiran penonton kurang sambutan ... tak tau kenapa ... maybe kurang promosi kot ... ntahlahh :-?

TakSangkaYer ... :-t
.

Ahad, 22 Mei 2011

Pesawat Landing at AKAR ...

.
continue memblogkan diri ... after jer aku amik mybooku ... aku terus menuju ke area Tasik Shah Alam coz ada event AKAR kat Galeri Shah Alam ... so aku gerak solo jer ke sana ... sampai jer .. cari farking and then terus jalan menuju ke area depa semua perform ... :)

time aku sampai aku perasan si Camel baru jer sampai ... so aku pikir confirm depa belum perform lagi ... coz aku lupa nengok tentative AKAR time perform depa semua ... so ni main gamble jer mai ni ... serius sampai jer Monoloque tengah perform lagu terakhir ... dammed ... missed persembahan Monoloque ... :(

settle Monoloque perform then Pesawat nyer turn plak ... kebetulan aku mai tepat pada masanya ... coz aku memang mai nak nengok dorang perform secara akustik ... hehehhe ;)) so apa lagi ... aku cari port and jalankan tugasku ... :P


seperti biasalahkan ... kalau aku dah turun padang confirm aku akan keluarkan mybabyG9 untuk menjalankan tugasnyer ... hahahhah layan gak depa semua ni perform akustik ... heheheh ... settle ajhe depa perform ... seorang pemuisi aku lupa nama dia siapa ... plak melontarkan puisi beliau .. dan kebetulan lepas tu depa akan break sebentar dan akan continue pada sebelah malam plak around kul 8 malam ... :)

tapi time tu aku macam ala ala malas plak nak tunggu sampai malam ... dengan cuaca hujan plak tu ... sorang sorang ... keras beb ... finally decide balik umah jer ... so kali ni aku tak layan sampai habis pun AKAR ni ....
so kali ni aku turun AKAR just nak layan PESAWAT perform jer volleh ... :D cuma time tu apa yang aku perhatikan memang ramai photographer beb ... semua dengan dslr masing masing tergantung di leher masing masing ... coz time tu KUKUBESI pun ada buat Pameran and Forum ...

aku ala ala segan jer nak kluarkan babyG9 aku yang dah oldskoll ni .... tapi tak apa ... aku still sayangkan babyG9 aku ni .... hahahha ;)) so gitulah kekdahnyer citer entry kali ni ... seperti biasa stayTuned for next entry dari aku yek ;)

oklahh sebelum tu ... kalian mau tengok persembahan band Pesawat perform kat AKAR sila clik di bawah pada tajuk lagu depa ... aku link kan ke video mereka ... \:D/

Sabtu, 21 Mei 2011

Kenduri + Jejalan Cari Pau ....

.
tadi siang ... aku bersama AbgMie, CikNor & Fitri ke rumah si Wahida untuk attend kenduri akikah anak dia ehhh salah anak buah dia .... actually planning nak gi kenduri ni last minutes ... coz masing masing ala ala sembang najis jer nak gi ke tak ...

tapi malam semalam time ngeteh kitorang berempat finally decide ke umah si Wahida ni if kenderaan ke sana menaiki CikWun ... hahahah :) and akhirnyer si Fitri pun setuju untuk menjadikan CikWun nyer sebagai pengangkutan ke umah Wahida ... so berkumpullah kitorang semua kat Tropik seawal kul 9 pagi ...

sarapan dulu .. then gerak ... masuk highway dan terus menuju ke Kuala Kubu ... aku lupa lahh kluar exit mana ... cuma apa yang aku ingat ... tol tu baru jer open ... coz before this kawasan situ tempat pembuangan sampah ... perhhh aku tak tau macam mana juru tol situ leh tahan bau aroma sampah kat situ ... :-?

serius time kitorang bayar tol pun boleh plak ada sebuah lori sampah leh berhenti parking baik jer sebelah tol nyer kauter tu ... perhhh aroma dia usah dibilanglah ... memang harum semerbak aku rasa satu tong minyak wangi kalah beb ... hampir mabuk kitorang dibuatnya .. :-&

then terus jer mencari arah ke felda Suhaizi ... ehh salahhh Felda Soeharto .... suhaizi tu skandel si kerengger buat apa ... wakakkaka matilahh kalau si kerengger baca statement aku ... mau dia langgar aku ngan CikWun dia ... =)) perjalanan memang sunyi sepi beb ... ini kalau malam memang gelap gulita lahh ...

no wonder lahh si Wahida laju jer nak balik kalau dia balik kg ... mau tak nyer kena dia balik lewat ada yang menumpang tak ke naya ... tiba tiba tahan mintak minyak Petrol sebotol boleh dik ... :-SS

finally sampai gak umah si Wahida ... dengan CikNor sebagai TourGuide coz dia pernah mai umah si Wahida ni ... biasalahh bila dah sampai ... sembang sembang ngan orang Tua si Wahida ni ... boleh plak abah si Wahida ni jenis Talkative Person ... perhh nasib ada AbgMie coz dia pun sama jer Talkative gak ... kalau aku mati kutu lahh coz no idea nak sembang apa ... sembang najis boleh lahhh :P

sesampai jer ... kitorang dihidangkan dengan kuih muih bagai ... so biasalah bila dah berkumpul macam macam topic lahh naik ... choii sama jer baik kat Tropik mahupun kat majlis orang ... perangai kitorang tetap sama .... hahahha tak sekolah masing masing :))

aku tak sure jam kul berapa tapi time tu ... tup tup Si Wahida dah sediakan makan tengah hari ... erkkk kendurinyer pun belum start ... tapi memang purposely si Wahida jemput untuk mai makan tengah hari ... memandangkan kenduri lepas Asar ... tapi kitorang masing masing ada hal and tak dapat nak stay sampai lepas Asar ... :D


perrhhh masakan kampung sememangnyer menyelerakan ... opsss salah masakan Felda ... erkkkk .... kena plak ada sambal ikan keli ... amik kau ... sampai 2 round aku makan time tu ... AbgMie lagi lahh ... kena ngan Abah si Wahida sampai tak mampu nak menolak tambahan nasi ke pinggan ... Si Fitri and CikNor tak habaq lahhh depa makan lemak pisang dengan penuh selera ok ... :)

selesai makan ... lepak lepak jap ... time lepak lepak ni lahh boleh aku terlelap ... hahaha tu lahh masalahnyer ... bila kenyang ... mata pun mengantuk ... wakakka apa nak buat ... bila cukup time ... kitorang pun minta diri dulu ... coz masing masing ada hal katanya ... so bergerak pulang lah kami berempat ... :)

time on the way nak balik ... tiba tiba idea untuk singgah Tj Malim pun tercetus ... dah alang alang MOJ ajhe masing masing ... so meronda ronda kat pekan Tj Malim ... nothing yang menarik ... depa kata membeli belah kain baju heaven kat sini tapi bagi aku ... kat Jalan TAR lagi Heaven .... :P

finally kitorang decide gi cari Pau Yik Mun yang katanya sedap dan lazat berkrim di sini ... tu pun idea tercetur bila si Fitri roger member dia tanya apa tempat best kat Tj Malim ... ;)

tapi apa yang aku leh katakan ... dan bukan aku jer lahh ... kitorang leh katakan ... Pau Yik Mun ni ... tak adalah best mana pun ... biasa jer ... cuma dia lembut jer ... tapi inti dia ... hemmmm rasanya sama jer ngan standard pau frozen kat CarreFour or GIANT ... serius ... dan rasanya tak adalah gigih aku nak turun lagi ... melainkan memenuhi permintaan mungkin lah .... :P

so selesai ngeTeh ... then kitorang pun terus shoot pulang ke Shah Alam ... sampai jer Tropik ... masing masing amik kereta masing masing and masing masing membawa hala tuju masing masing .... so nak tau apa next story ... as usual stayTuned for next entry dari aku yek .... ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Jumaat, 20 Mei 2011

layan Setan Facebook ...

.
hari ni aku memang tak ada mood nak buat kerja ... choii ntah lah dalam 2 weeks ni memang aku dalam keadaan demotivated untuk membuat kerja ... tapi setelah aku faham akan watikah yang aku terima ... ada juga yang dapat meredakan mood aku ... tapi mungkin sebab dah seminggu kan ... so tadi still same sama ja ... tak ada mood :P

lalu apa aku bikin ... aku duk mendowload and menonton filem dari seberang ... dan actually citer ni dah lama aku cuba cari untuk download ... sampai satu tahap aku siap memesan pada member aku yang ke seberang tu untuk membeli dvd citer ni ... tapi biasalah hampa ... finally aku jumpa linknya juga ... time for nonton ...

ops lupa ... tajuk filem yang aku katakan ini ialah ... Setan Facebook ... :D


hemm apa yang aku leh katakan citer ni memang menarik jalan cerita boleh dikatakan not bad gak seramnyer ... imagine lahh kan korang suka bermain facebook ni ... nak nak mereka yang suka benor memenuhkan friendlist dia dengan main approved jer siapa yang nak add depa ... memang lahh bahaya ... coz setan facebook ni bukan sajhe kacau malah terus akan membunuh kalian ... gilerrr scary ... :-SS

tapi itu cuma dalam filem ok ... tapi serius ... memang menarik cuma ada juga yang tak bestnyer ... ending dia aku tak berapa faham ... coz habis macam tu jer ... mungkin ada Setan Facebook 2 ... mana tau kan ... sebab rasanya Setannya telah mula menganggu mereka yang bermain Twitter ... oh maybe next episod mungkin tajuknya Setan Twitter nahh .. :P

so pada kalian yang ingin tahu citer ni rasanya kalian leh layan di YouTube or maybe kalian boleh juga mendowloadnyer ... :)

so gitulah ... bila aku dah bosan ... dload and nonton filem lah kekdahnyer aku di office ... wakakka so as usual stayTuned for next entry dari aku ... tiba tiba aku rasa mahu add FB si Mira Anindhita volleh .... ;)

TakSangkaYer .... :-t
.

Khamis, 19 Mei 2011

nonton Kongsi

.
baru baru ni ... after office hour .. abgMie ajak aku gi layan movie Kongsi ... as usual memandangkan aku memang tak ada apa apa plan ... aku ON ajhe ... selain aku ngan abgMie ... 3ladies pun turut menyentil join kitorang ... so decide layan kat Bukit Tinggi ... :D


apa yang aku boleh katakan ... citer ni nak katakan terlalu best tak ada lah best sangat ... tapi ianya tetap membuatkan ko tergelak sakan dengan aksi lawak si Sam ... serius nasib lahh citer ni memang dah dilabelkan sebagai filem Aksi + Komedi ... so memang tak boleh comment apa lah kan ... wakakkaka ;))

aksi gaduh memang menarik ... layan jer ... sambil gelak gelak ... dah macam layan citer aksi Jackie Chan or Stephen Chow pun ada ... jenis gaduh gaduh sempat melawak ... gitulahh lebih kurang ... but good job ... memang lain dari yang lain ... :)

tapi dalam banyak banyak since ni ... ada satu jer yang tiba tiba aku leh terkeluar mengatakan ... WHAT THA F**K ... serius ... ending macam palat ... ntah apa apa ending dia ... tapi bila aku pikir pikir balik ... dan memang nak selitkan unsur lawak ... so memang palat lahh ending dia ... serius ni pendapat aku lah ... ending memang sakai ... :(

so gitulahh ... pada kalian yang belum nengok if mau gelak gelak sambil layan aksi ala ala Kungfu Hustle or citer citer aksi Jackie Chan lehh lahh layan ... tak pun beli jer dvd or subscribe jer Astro First ... ;))

so as usual stayTuned for next entry dari aku ... ;)

*
tak sabar menanti tayangan KL GANGSTER ... :D

TakSangkYer ... :-t
.

Rabu, 18 Mei 2011

something wrong somewhere ...

.


hari ni aku dapat
sepucuk watikah
seperti biasa
aku memang tidak terus
membukanya
walaupun colleague aku
paksa

sabar
relax dulu

so bila di rumah
aku pun buka
alangkah terkejut
bila apa yang tercatat
pada watikah itu

dua situation
confuse and syukur

syukur
alhamdulillah
apa yang aku dapat
THANK YOU VERY MUCH

confuse
looks like
ada
SOMETHING WRONG
yang tak kena

serius
aku malas nak mengadap
tapi terpaksa
mungkin
kesilapan teknikal
apa apa pun
aku kena lengkapkan
diri dengan evidence
if benar
kita ngadap
if tidak maybe
aku yang tersilap

serabut nate berhuk sungguh
depa langsi depa mati

KOMA

TakSangkaYer... :-t
.

Selasa, 17 Mei 2011

kentang ..

.
continue memblogkan diri ... kali ni sekali lagi aku nak sharing buku yang aku miliki dan telah habis aku baca ... :D [wah semakin kerap plak aku duk citer pasal buku yang aku telah baca ... gitue ... :P ]

KENTANG ... merupakan sebuah buku yang telah mengumpul segal contengan blog saudara SAHARIL ... yang sememangnyer popular dengan blog bergambar ... dan untuk buku KENTANG ini sememangnya penuh dengan ilustrasi dan lukisan yang diconteng oleh beliau ... :D

ternyata apa yang cuba disampaikan amat kreatif dan mempunya style tersendiri ... walaupun ada juga beberapa entry yang aku sendiri kurang mengerti ... hemmm maybe aku belum sampai tahap yang tinggi untuk mentafsir apa yang cuba beliau sampaikan ...

entry yang paling aku gemar yang membuatkan aku gelak sendiri ialah entry INTERVIEW dengan binatang ... memang sarkas ajhe jawapan or jalan cerita yang disampaikan ... :P

so gitulahh pada aku buku ni memang sesuai dibaca di masa lapang kerana ianya tidak memerlukan ko focus terlampau ... dan tidak seperti novel ... yang memerlukan mood membaca tu kena ada ... ;))

for the info actually buku ni ada pasangan dia .. iaitu TENTANG yang aku perhatikan more pada penulisan [
untuk TENTANG ni aku belum sentuh lagi ... masih mencari mood untuk membaca or maybe tunggu que ... coz ada buku lain yang aku nak baca terlebih dahulu .. ;)) ]

if ada kalian yang berminat nak memilik buku tersebut ... rasanya masih ada lagi stock kot ... apa apa pun sila lahh rujuk di sini Blog Bro Sinaganaga atau di laman Sindiket Sol-Jah ... mana tau masih ada ... kerana dikhabarkan buku ini hanya dipublish dalam quantiti yang terhad ... ayuhhh lekas .. milikinya ... berbaloi .... :P [
wah sempat promote lagi ...:D ]

so gitulah ... as usual stayTUned for next entry dari aku ... ;)

TakSangkaYEr ... :-t
.

Isnin, 16 Mei 2011

Ziana Zain Purplelicios Party ..

.
baru baru on 15hb May yang lalu ... aku ngan si Mally berkesempatan meluangkan masa join event Purplelicios Party sempena menyambut ulang tahun kelahiran Diva Ziana Zain gitu ... :D actually pada mulanya si Mally yang sms and roger mau join event ni ke tak .. coz only 100 yang terawal jer data join ... EXCLUSIVE gitu ... mampooo ... :)

so aku as usual lahh jarang menolak ... nak nak plak if ada orang nak belanja ... wakakak giler statement berani mati ... [
padahal si Mally dahulukan aje ... tapi mana tau if benar benar dia belanja kan ... rejeki gitu ... :P ]

so on that Sunday ... around kul 2 kitorang dah berada kat Vistana Hotel ... perhh ramai not bad ... masih gah lagi ok Kak Ziana walaupun orang kata dah season gitu di arena seni ... al maklumlah dah hampir 20 tahun gitu berkecimpong ... tapi still mempunyai follower or peminat yang ramai ... tu nasib depa dah set only 100 person kalau tak ... mau satu stadium tak muat ... wahhh curtlast ko Mariana ;))


event bermula around 2.30 petang ... bermula dengan kata kata awal dari emcee, pengarah event tersebut dan beberapa persembahan khas sebelum menjemput our Diva Kak Ziana naik pentas untuk potong kek ... selesai upacara potong kek bagai ... Kak Ziana memberi sepatah dua kata ucapan terharu beliau kepada mereka yang hadir pada kali ini dan yang still support beliau sepanjang begelar artist ... tiba tiba ada part TOUCHING plak .. :(

then bila dah settle ... time for makan ... hahaha ini memang best ... well memandangkan event ni aku memang tak kenal sorang pun kecuali si Mally ngan si emcee jer ... tu pun si Kharl ni aku kenal gitu gitu thru blog dia jer ... so apa nak buat ... makan jer lahhh ... sampai 2 round aku balun ... :P

tup tup tengah duk ngunyah ... group meja aku dah kena naik stage untuk membuat persembahan ... serius benda ni memang menarik lahh lain dari yang lain ... di mana setiap meja akan diberi sebuah tajuk lagu dari album album kak Ziana ... dan kitorang ditugaskan untuk mempersembahkan bahagian chorus ... :-?

amik kau ... group aku dapat lagu TUDUHAN .... sumpah ok .. hari tu lahh first day aku baru tau kak Ziana ada tajuk lagu ni ... wakakka nampak sangat aku bukan die hard fans Kak Ziana ... just tau lagu yang TOP jer ... :P but nasib ada si Mally ... gilerr kau dia tau tu lagu ni ... da dia nyanyi solo sambil kitorang yang lain tepuk tangan ala ala acapella jer hahahahha Good Job Mally ... :D

finally bila semua group dah perform ... Kak Ziana sempat gak menghiburkan kitorang satu lagu ... lagu PAWANA ... then bila semua settle ... sessi PC pun diadakan ... haaa time ni agak sengal ... serius lama ok ... sampai semua nyer dalam mood bosan menunggu untuk sessi photo bersama Kak Ziana ... :-SS


akhirnya bila sessi PC dah settle ... bergambar ngan Kak Ziana dimulakan ... so snap snap ... and then aku ngan Mally duk snap beberapa keping lagi gambar dalam hall ... finally bila everything settle ... kitorang pun cargon ... coz sessi bergambar merupakan aktiviti terakhir untuk event tersebut ...

so pada Kharl dan semua crew yang menjayakan Purplelicious Party ini ... aku nak say Thanks kerana sudi invite kitorang ... dan GREAT JOB kerana berjaya menganjurkan sebuah majlis yang meriah ... if ada apa apa lagi event jangan segan segan untuk invite kitorang lagi ... sekiranya tiada sebarang masalah pastinya kitorang akan turun memeriahan majlis kalian .... dan dan jer aku kan ... :P

so gitulahh kekdahnyer ... as usual stayTuned for next entry dari aku ... ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Ahad, 15 Mei 2011

sutera bidadari ....

.
sekali lagi aku memblogkan diri dengan entry pasal buku or novel yang aku baru saje selesai membacanya ... dan kali ni Novel dari penulis yang amat aku follow dan suka cara penulisan beliau iaitu Saudara Ramlee Awang Murshid .... first novel penulisan beliau yang aku baca ialah Mandatori dan bermula dari situ aku mula meminati penulisan beliau ... :)

time pesta buku baru baru ni ada beli 3 buah novel beliau ... dan salah satunya ialah sambungan novel novel bersiri beliau iaitu Sutera Bidadari ... :D

sebelum membaca novel ni ... seharusnya kita kena membaca novel sebelumnya iaitu Bagaikan Puteri, Cinta Sang Ratu, Hijab Sang Pencita dan Cinta Sufi terlebih dahulu ... kalau tidak pasti akan timbul persoalan demi persoalan ... heheheh dan dan jer aku ... ;))

pandangan terhadap Sutera Bidadari pada aku ... yang pada mulanya agak slow wahh dah macam movie plak ... serius pada 4 bab terawal memang bagi aku ala ala mengantuk membaca nyer sampai pernah aku terlelap ... hahahha tapi bila dah masuk bab pertengahan dan mula menceritakan kisah zaman abad 21 dan kisah Saifudin maka seronok plak aku membacannye ... :P

dan seperti biasalahh buku penulisan RAM memang sentiasa bertukar tukar zaman heheheh dan rasanya itulah style beliau ... dan dalam cerita ini sememangnya masih lagi ada tergantungnyer cerita nye ... dan maybe ada sequence seterusnya mungkin ... coz banyak lagi yang boleh diperkembangkan ... just pendapat aku lah ... :)

aku ada juga terbaca yang kononnya novel series ni akan difilemkan or didramakan ... wow sememangnyer menarik ... tapi itulahh pastinya ianya tidak akan sama seperti mana yang kita baca ... coz kebiasaan nyer feel director ni jarang nyer dapat memuaskan hati penonton xpecially mereka yang benar benar peminat or pembaca sesebuah novel tersebut ...

tapi andai kata ianya benar ... sudah tentu aku tidak sabar menanti untuk melihat bagaimana novel ini akan difilem kan mahupun didramakan ... imagine lahh ada beberapa zaman ... beberapa jenis puak ... perhhh pastinya ianya menarik dan kebaaboommmm :P

so pada pembaca series sebelum ini harus lah membeli untuk mengetahui cerita selanjutnya mengenai Sutera Bidadari ... :)

so gitulah kekdahnya ... as usual stayTuned for next entry dari aku ... ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Sabtu, 14 Mei 2011

ayah kita bos ...

.
continue memblogkan diri ... actually aku malas nak buat review pasal buku buku yang aku beli time di pesta buku baru baru ni ... coz bukan apa ... aku tiada kepakaran dalam mengreview buku ni ... wakakkaka :D tapi ada member yang nak juga tau apa citer pasal buku yang aku beli dan baca ... maka aku buat jer lahh ... :)

buku atas ni ... actually dah lama dah dipublishkan ... dan tak silap aku around 2006 kot ... aku mengetahui pasal buku ni pun time aku usha usha blog bro Sinaganaga ... dan entah macam mana .. time aku ronda ronda second time tu aku nampak buku ni ... terus grab .... :D

so buku ini mengandungi kisah kisah penulisan Tok Rimau dan Sinaganaga yang biasanya berada diblog mereka tapi kali ni mereka bukukan penulisan mereka ... mungkin pada mereka yang terlepas membaca penulisan mereka pada tahun 2005 macam tu ... boleh baca buku ni ... maybe ... :P

di sini cara penulisan mereka berdua pun agak berbeza ... di mana penulisan Sinaganaga lebih ringkas dan melucukan ... compare dengan TokRimau yang majoriti more pada kehidupan ... tapi masih berisi ... :)

so kalau mereka yang minat bacaan yang santai memang best lah baca buku ni ... time time tak ada kerja kan ... lagi pun confirm kejap jer dah habis ... leh gelak gelak sorang sorang gitu ... macam member aku yang pinjam buku aku ni ... time dia tak ada kerja dia duk baca buku ni ... heheheh ;))

tapi tu lahh aku pun tak pasti ada lagi ke buku ni di pasaran ... sebab tu bila aku nampak kat Pesta Buku hari tu aku tak lepaskan ... grabbb terus ... dah lah price pun ala ala murah jer kan ... hehehehe so why not ... boleh dikatakan barang RARE tu hahahahha ... :P

so gitulahh ... nanti if ada lagu buku yang aku dah habis baca ... akan ku sharing pada kalian yek ... as usual stayTuned for next entry dari aku ... ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Jumaat, 13 Mei 2011

on friday the 13th ....

.
friday the 13th
mambuatkan aku begitu upset
ya
tipu kalau aku say
aku tak terkilan

bila mengetahui
pekara itu
bagai rasa diri
ini tidak memberi apa apa
sumbangan

ya
memang bukan caraku
to show off what you do
caraku
what my task
itu lah task ku
tidak akan sibuk sibuk
terhegeh hegeh
ngan task orang
yang finally akan
membebankan
diri

great
tahniah pada
mereka
xpecially yang memang
yang MEMANG
banyak contribute
energy skill on that project
[in backward]
korang memang awesome
the best OSCAR
that i can say to you

for others
yang layak
enjoy your time with
that celebration

kadang kadang
aku terpikir juga
kesian pada mereka
bukan salah mereka
kelayakan mereka memang nyata
tapi mereka sendiri
rasa teraniaya

aku perasan
ada yang rasa tidak selesa
aku tau
ada yang tidak
gemar dengan kata kata pujian
yang golongan tersingkir perkata

ya
kerana pemilihan itu
mereka rasa terasing
mereka terasa diri umpama
pentingkan diri

but dont worry
its only jokes
just to makes our happy
walaupun sukar untuk
diterima dek hati ini

ya Friday the 13th
13 May
2 puak akan terbentuk
hahahahah
jangan ada yang tak elok
tercetus udah
diharap dapat
hadapi semua ini dengan senyuman
walaupun hanya di luaran
di hati
disimpan diam diam

:)

TakSangkaYer .... :-t
.

Khamis, 12 Mei 2011

bowling Amal Kota Kemuning ....

.
baru baru ni after ajhe selesai The Pinkerz Bowling Tournament AntaraBandar berakhir semangat membowlingkan diri masih lagi berada pada mereka warga AntaraBandar ... satu hari tu ... time aku nak turun ke Cafe ... AbgRazi ajak membowlingkan diri sempena Bowling Amal untuk mendapatkan dana for Surau Flat Kota Kemuning ... :)

aku as usual ... bila citer bowling katanya ... jarang menolak ... just say ... MOJ hahahah dan dan jer aku sebut MOJ kat AbgRazi :P then ntah macam mana kekdahnya finally Sport Club AntaraBandar sudi untuk sponsor kitorang membowlingkan diri ini ... maka top 4 bowlers time Bowling Tournament baru baru ni telah automatiok dihantar untuk berentap membawa nama AntaraBandar :D


so event ni berlangsung last Sunday 8hb ... kat Ole Ole Shah Alam ... event dinyatakan start kul 9.45 pagi ... tapi normallah ... mana ada event bowling punctual beb ... aku dah biasa lalui benda ni ... so aku mai pun around 10 pagi baru aku tunjuk muka ... hahahah dah macam Starz plak ... =))

sampai team aku semua dah mai ... AbgRazi, EnMat dan Azizi ... selain kitorang yang bertanding ... si Afni, AbgMie, Fitri dan Wady turut mai untuk beri support pada kitorang ... but si Wady lebih bertuah kerana dia dapat gak bertanding coz kebetulan team EDARAN kekurangan bowlers ... so untuk mencukupkan Wady dengan rela hati berentap sekali tapi mewakili company lain ... :D

seperti event event bowling lain ... kitorang berentap sebanyak 25 team ... dan bermain sebanyak 3 frame ... jadi bermula misi memecahkan pin bowling dan membersihkan longkang lane .... ;)) pada mula nyer aku mai berbaju black ... tapi memandangkan AbgRazi dah memakai baju sport club ... so aku ngan azizi decide change baju and pakai baju club ... maka The Pinkerz Bowlers pun beraksi ... =))

well ... games aku kali ni tak berapa nak menjadi ... but kalau ikutkan point agak konsisten ... cuma tak macam time before this lah ... dont know why ... maybe environment kot dengan putaran lagu nyer maybe ... hahahah just kidding ... kitorang 4 4 bermain ala ala graph turun naik gitu ... tapi kitorang just say ... dah cuba Sehabis Baik ... wah tiba tiba masuk title lagu Cik Ana Raffali plak ... motip :-?


setelah berakhirnya event ni ... AbgMie telah menjalankan tugasnyer dengan mengira setiap team nyer markah ... and have a good news untuk kitorang ... coz kitorang dapat no 2 ... wow ... unexpected main tak berapa nak menjadi dapat gak no 2 ... gitttuuu :D tapi tup tup bila diannounced ... kitorang dapat no 4 ... apakah ...

hemmm ... bila kitorang fikirkan hadiah yang kitorang dapat sama ... kecuali Juara ajhe depa akan dapat Piala Pusingan ... dan ditambah event ni event AMAL JARIAH ... maka kami redha jer dapat no 4 ... walaupun sebenarnya kami di NO 2 ... ;)) maybe ni ada masalah teknikal pada pengurusan bowling kot ... coz aku rasa depa tak ada printout kot tak macam kat Ampang Superbowl IoI baru baru ni .... MAYBE :P

apa apa pun tahniah diucapkan pada team SA KARGO A yang telah berjaya menjadi Juara Bowling Amal Kota Kemuning kali ni .... TAHNIAH ... =D>

so bila hadiah dah dapat ... perut pun dah bekeroncong ... so kitorang pun beramai ramai lepak makan kat gerai berhampiran kat seksyen18 ... hehehe ... so gitulah kekdahnyer citer kali ni ... aku nak say CONGRATS and GREAT pada team member aku ... AbgRazi, EnMat dan Azizi ... tak apa next time kita cuba lagi ....=D>

pada Abg Mie, Fitri dan Wadi thanks sebab sudi mai di pagi hari minggu bagi support kat kitorang ... amat aku hargai kehadiran kalian ... opss lupa pada CikNor ... thanks kerana mai dan jadi photographer untuk The Pinkerz Bowlers AntaraBandar kali ni ... THANK YOU VERY MUCH .... :)

so as usual stayTuned for next entry dari aku yek ... ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Rabu, 11 Mei 2011

sejarah mungkin berulang ....

.
Sejauh mana mampu bertahan
Sampai bila harusku kekal
Setiap kali mereka bercerita
Tiada keputusan

Terasa diri disakiti
Meleburkan semangat diri
Bila aku kenangkan janji janji manisnya
Semua itu kusematkan

Andaiku turut rasa hati
Telah ku hantar surat berhenti
Tapi kesabaran lahir dari hati… mengatasi

Sejarah mungkin berulang
Kita tiada ganjaran
Oh sedihnya
terasa diri bagai dimainkan
oleh mereka yang tak berperasaan .....

Bekerja hingga larut malam
Tak pernah ku hiraukan
Asal dapat memenuhi
kehendakan pelanggan company

Ku bina semangat diri
untuk melupakan segalanya
senyuman hanya pada luaran
Tapi penuh dendam kesumat

Bila kita tiada
Baru mereka rasa
Betapa kita penting pada mereka ...

Sejarah mungkin berulang


- SENTAP -



* nak lebih feel kalau baca or nyanyi with alunan muzik lagu Sejarah Mungkin Berulan - NewBoyz ...
:D


TakSangkaYer ... :-t
.

Isnin, 9 Mei 2011

Pesawat Landing at FEYST 2011, Pavilion Mall

.
ok ... seperti biasa aku nak sharing persembahan band Pesawat time FYEST 2011 kat Pavilion Mall ... so jom layan \:D/


Excuse Me


Hitam


Mirage


Pasti Mau

layanzzzz \:D/

TakSangkaYer .. :-t
.

Ahad, 8 Mei 2011

outing di area bukit bintang ...

.
continue memblogkan diri ... as aku mention previous entry ... lepas ajhe lepak kat Tirai Ratus ... aku ngan si Mally terus shoot ke area bukit bintang ... Yes aku dapat gak ajak mamat ni turun area Sg Wang yang akan membuatkan wang kitorang mengalir seperti air ... :-ss

yes ... kitorang ajhe direct ke Sg Wang ... meronda tanpa purpose sebenar ... selain aku yang memang ada tujuan mahu datang ke situ coz ada event di area Pavilion tapi masih awal ... so jejalan di dalam bangunan Sg Wang itu ...

hahahahah ... si Mally tidak dapat control ... dia telah berbelanja ... aku ... aku masih dapat mengawal lagi nafsu shopping ... coz tujuan utama aku mahu ke event IndieFest layan Band Pesawat launching depa nyer clip video yang baru ... Excuse Me :D


kebetulan ... si Hadek turun join sekali ... mau lihat apa yang ada di IndieFest tersebut ... setelah halo halo .. around 5.30 kitorang menuju ke Pavilion ... jalan kaka jer ke sana ... bila aku sampai ... apa yang kelihatan looks like macam tak ada apa apa jer ... giler hambar ... :-?

but abaikan ... around kul 6 memang time for band Pesawat landing and perform for us .. so aku as usual ... menjalankan tugas seperti biasa ...;))


depa perform 4 buah lagu ... dan 4 buah lagu tersebut ialah Excuse Me, Hitam, Mirage and Pasti Mau ... dan yang best kali ni ... aku dapat stick drum dari bro Kudux ... padahal aku just memain jer jokes ngan dia nak drum stick tu ... unexpected plak dapat ... thankx bro ... :D

lepas depa perform ... kitorang dah tak tau nak buat apa ... nak tunggu band lain rasa macam hambar jer ... ntah tak macam dulu dulu .. aku boleh gigih tunggu sampai ntah siapa siapa perform aku layan ... kali ni ... hemmm dah penat kot ... so just follow yang memang aku dah follow jer lahh .... ;))

so bila tak tau hala tuju ... idea paling bernas ialah lepak Makan ... hahahah dan tempat pilihan kali ni si Hadek yang decide ... kitorang feel pak arab gitu ... lepak kat RoofCafe yang berhadapan dengan KFC bukit bintang ... memang feel lahh duduk atas rooftop layan hidangan arab ... :P

biasalah ... sambil sambil tu ... duk posse bagai ... hahahah ntah apa apa kan ... nama pun kluar dengan photographer ... camera canggih harus lah dengan automatik beraksi bila lensa di ON ... :)

so bila selesai dinner ... kitorang jejelan lagi kat dalam bangunan BB tu ... dan kali ni aku plak tewas mengawal nafsu ku ... bila masuk MetroJaya ... amikkau duitku mengalir seperti air ok ... choiii ... ni yang malas bila outing area BB ni ... nak nak ngan Mally matilahh confirm ada ajhe yang dibelinya ... :P

hahahahha dan dan jer nak salahkan orang kan ... tapi apa ada hal .. bukan selalu ... sekali skala ... so gitulah citernya untuk entry kali ni ... as usual ... stayTuned for next entry dari aku ... ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

lunchie at Tirai Ratus ...

.
semalam lepas tamat waktu bekerja [for your info semalam sabtu bekerja bagi warga AntaraBandar :( ] aku terus shoot ke umah si Mally ... coz mau pinjam barang baik punya ... so dah alang alang timing aku mai tu adalah waktu untuk lunch ... so kitorang decide mahu lunchie kat Tirai Ratus yang terletak kat seksyen 3 ... :D


aku biasalah tempat baru ni ... ala ala blur gitu .. so just order Mocha Blanded ngan Nasi Goreng Kampung ... si Mally order Air Jagung ngan Mee Singapore ... kebetulan aku ternampak Kacang Pool ... so dengan nafsu makan yang suddenly menyerang diriku ntah kenapa ... aku turut order one set ... :P

hemm tapi apa yang aku leh kata Kacang Pool ni tak leh lawan Kacang Pool Haji kat damansara ... ni just pendapat akulah ... ehehhe untuk nasi goreng kampung dia biasa jer lahh ... dan untuk mocha blended dia pun ala ala ada something missing ... hemm ... environment oklahh ... selesa ... :)

so lepak makan ... dah kenyang then aku sajhe pancing ajak si Mally follow aku ke Pavilion ... sambil duk jejalan kat Sg Wang ... ehehehh ;)) so nak tau apa citer kat Pavilion ... as usual stayTuned for next entry dari au ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Sabtu, 7 Mei 2011

Ana Raffali - Tak Cukup

.
opss ... aku nak sharing lagu yang first time dipersembahkan oleh Cik Ana Raffali kita time pementasan beliau di Malam Puisi Riong Berita Harian di Laman Budaya Shah Alam ... yok kita layan ... :)





layanzzz ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Malam Puisi Riong ... Shah Alam

.
kembali memblogkan diri ... malam aku telah meluangkan masaku untuk turun ke shah alam untuk menonton Malam Puisi Riong di Laman Budaya Shah Alam ... kebetulan haritu ramai yang not in mood ... so membolehkan aku pulang sharp on 5.30 petang ... volleh ... :P

pulang rumah ... then around 8 aku bergegas ... bila sampai ingatkan everything dah bermula ... almaklumlah di poster mengatakan kul 8 malam ... tapi biasalah apa yang aku tahu event di Shah Alam ni jarang akan start kul 8 malam ni paling koman sure lepas berkumandangnyer Azan Isyak ...

rupa rupanya ianya bermula kul 9 malam ... tak tau kenapa di poster mengatakan kul 8 malam biasalah ... benda ni actually boleh mengelirukan orang ... don't know why ... abaikan ... actually this Malam Puisi Riong merupakan kali kedua aku gi layan ... first time if tak silap aku time kat Laman Budaya IB kot ...:D

so event dibahagikan kepada 3 sesion ... so bermula persembahan demi persembahan ... ;)


persembahan malam tu ... memang manarik ... masing masing begitu bersemangat dan menghayati apa yang mereka lontarkan dan bicarakan buat hadirin yang datang mai menonton ... serius ... mereka sememang nyer pemuisi yang boleh dibanggakan ... wahh gitu ..

actually purpose aku mai ... of coz lah mau support si Aweks Berbaju Kurung ni ... siapa lagi kalau bukan Cik Ana Raffali ... ;)) ditambah pula malam tersebut juga ada menampilkan persembahan ratu freestyler dalam pementasan ni siapa lagi kalau bukan Fynn Jamal ... lagi membuatkan aku rasa rugi kalau tak turun padang ...

dan yang unexpected ... Amylea turut juga membuat persembahan pada malam itu ... wow kira ada beberapa orang yang selama ni aku follow career mereka beraksi ... dan seperti biasa lahh aku akan menjalan tugasku dengan mencapture persembahan mereka ... if korang nak tau ... boleh jer clik pada link yang aku telah sediakan ... \:D/

tapi tak semua aku capture ok ... just yang aku mahu ajhe .. :D

hemm ... bila dah selesai persembahan ... aku ngan Topek & Aweks dia [tak sangka plak aweks Topek ni budak 221 hahaha junior kekdahnyer ...:P ] meet Cik Ana ... and finally tak sangka Cik Ana ajak lepak lepak ngeTeh kat PakLi Seksyen 7 ... bila Topek and Aweks dia no hal ... so decide on aja ... :P

so melepak ngan Cik Ana kat PakLi ... turut join sekali ialah team team teater yang telah membantu Cik Ana kita perform time finalist AJL hari tu ... hehehe aku lupa lah nama team Teater ni ... but last time kat MASKARA depa ada perform ... yang aku cam si Aloi jer ... hahha lain tak cam sangat .. coz Aloi yang duk perform Be Professional ... [please check back kat YT aku nyer list kalau anda mau tahu lebih lanjut :P ]

lepak lepak ... sambil sembang sembang kitorang semua ... bila semua dah kenyang and sorang sorang dah mula berangkat pulang ... finally aku ngan Topek pun decide cargon ... so gerak lah kitorang pulang ... ops lupa ... Thanks Ana coz sudi belanja kitorang ngeTeh ... next time if nak belanja lagi ... jangan segan segan invite kitorang :D

so gitulah kesudahan cerita malam tersebut ... so as usual stayTuned for next entry dari aku ;)

TakSangkaYer .. :-t
.

Jumaat, 6 Mei 2011

not in mood

.

tiba tiba siang tadi
di office
hampir semua
not in mood

perhh
aku
aku biasa jer
kondisi yang kekurangan
tido
membuatkan
aku lemau

but
lemau mana aku pun
task aku tetap kena
proceed

others
ntah
no comment
yang ku lihat
rungutan sana sini
mulalah
pelbagai sumpahan

nak buat
macam mana
harapan terlalu
tinggi

betul
ada kata pepatah
mengatakan
jangan terlalu
mengharap
kerana
HARAPAN umpama
senjata yang paling berbahaya untuk
kita semua

ntahlah
apa apa pun
kita berdoa
mungkin
bulan akan mengambang
juga suata
hari nanti

:D

** entry ngarut **

TakSangkaYer :-t
.

Khamis, 5 Mei 2011

travelog si Bob Lokman, Isabella & Tok Kenali ...

.
baru baru ni kan aku duk citer pasal aku gi borong buku kat pwtc ... so now ntah kenapa aku tiba tiba sajhe nak sharing padangan aku terhadap buku yang aku beli last time ... so memandangkan dalam banyak banyak buku yang aku beli ... aku pilih buku Aku, Issabella & Tok Kenali untuk dibaca terlebih dahulu ... :)

apa tajuk entry ku lain ... biarkan memang sengaja aku letak begitu ... eheheh aku cuba juga try google kot kot ada yang mengreview pasal buku ini ... sajhe jer nak nengok pendapat mereka ... tapi kebanyakkan nyer hampir sama ... aikk ... lain blog tapi entry dah isi nyer sama ... motip COPY PASTE ke apa ... ke owner yang sama ... :P


abaikan issue tersebut ... so setelah aku habis membaca isi kandungan buku ini ... apa yang aku leh share ialah buku ini ada juga pengisian dia ... mean ada juga sedikit sebanyak pengajaran yang kita boleh belajar ... banyak pekara yang aku suka dalam buku tersebut ...

ya ... memang dalam buku tersebut mengisahkan kisah BOB LOKMAN selama ini ... kisah beliau dari kecil sehinggalah ke sekarang di mana beliau telah berkecimpung ke alam politik ...

secara keseluruhan buku ini boleh dijadikan sebagai bahan bacaan dan sebagai satu iktibar dari apa yang pernah dilalui oleh BOB LOKMAN ... lagi pun buku ni bukan bertujuan untuk kita involve dalam dunia politik pun ... just cerita pasal kehidupan dia dari dunia artist hinggalah sekrang dia berkecimpung dalam dunia politik ...

mana yang kita boleh jadikan iktibar kita ambil ... mana yang rasanya tidak perlu kita just abaikan sahaja ... ni just pendapat aku ... lagi pun aku ni memang fail dalam nak mengreview buku ni ... dulu pun nak buat description buku or jurnal pun malas ... wakakkaka ni kan skrang ... so apa yang aku mampu nak sharing aku share ..

if ada yang juga yang ingin mengetahui lebih buku ini ... apa lagi sila ke kedai kedai buku yang berhampiran kot kot ada jual buku ni mana tau kan ... pendapat orang lain lain ... heheheh maybe pada aku buku ni OK ... ada yang kata bosan ... mana kita tau .. taste lain lain maa ... :P

so gitulah ... insyaALLAH if aku ada masa ... akan aku share pasal buku lain plak ... actually aku dah habis gak baca buku lain ... tapi buku yang aku baca ni dah lama .. so nak review pun rasa macam ala ala jer ... another one aku skip .. sebab aku dah nengok movie dia ... wakakkaka but movie dia oklahh boleh layan ... :D

so as usual stayTuned for next entry dari aku ok ... ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Rabu, 4 Mei 2011

nonton KL Sempit

.
continue memblogkan diri ... as aku mention on previous entry after jer aku selesai grab beberapa buah buku untuk kali keduanya di PWtc ... terus menuju ke Sentul AlAzmi untuk meet si CikSuka & Shahril ... :)

actually depa ajak aku layan pementasan Teater KL Sempit ... well aku pun tak ada buat apa why not kan ... lagi pun memang before this ada member aku invite ajak layan pementasan ni ... so lepas lepak relax pekena NesCafe panas selepas dibasahi hujan .. sambil borak borak finally kitorang gerak menuju panggung bandaraya ...

memandangkan awal sampai ... parking pun senang nak cari ... area dataran ... ni kali kedua aku nonton pementasan di Panggung Bandaraya ni ... before this aku layan pementasan bangsawan kot ... lupa kisah apa ... Tun Mamat kot is not mistaken ... :D

so sampai ... biasalah katanya free ... so sajhe jer tanya either kitorang leh masuk awal almaklumlah nak find seat yang menarik ... tapi depa kata yang masuk awal kena book dulu ... erkkk :-? tapi depa kata boleh jer sebab seat banyak kosong so leh book time tu juga ... so kitorang book dan terus masuk ... ;))

so bila pementasan bermula ... kitorang pun mula lah menonton pementasan KL Sempit ... :-B


hemmm apa yang aku boleh katakan ... pementasan tersebut OK ... ada isi ... kisah kehidupan 3 sahabat yang tinggal di kotaraya ni ... dengan menghadapi pelbagai masalah malah bukan saja masalah mereka ... turut mengambil berat masalah jiran tetangga ...

actually banyak benda yang kita boleh pelajari dari pementasan ini ... yang kita tidak sedar ... maybe ... kira pada aku keseluruhan nyer berjalan lancar lahh walaupun pada mulanya agak slow mellow gitu ... sampai aku pun hampir hampir menguap ... tapi bila dah start kehadiran Nur Ain aku baru terasa seronok menonton ...

turut mencuit hati dengan watak MakCik Kiah ... amat menggamatkan panggung ... serta latahan Ieda Moin yang aku rasa ada timenyer ianya memang melatah dan bukan lakonan ok ... ialah siapa tidak tahu yang Ieda Moin ni memang orang nyer melatah ... :P

dari segi lontaran suara semua ni memang superb lahh ... cuma maybe Dato' Jalaludin ada kekurangan sikit dari lontaran bila kita leh dengar keserakan suaranya ... maybe ini pementasan ke 3 kot ... so suaranya Dato' dah hilang or maybe Dato' tidak berapa sihat maybe ... just pendapat aku jer ni ... ;)

untuk scene nyanyian yang pelakon miming if andaikatalahh depa dapat menghayati dan dapat melontarkan suara mereka dengan tidak miming rasanya lagi da boom rasanya ... tidak kisahlah walaupun tone nyanyia tak berapa OK ... coz orang tau depa bukan penyanyi tapi tulah kan ianya pasti lebih berkesan ... dan dan jer au kan comment :-SS

dalam aku mai menonton pementasan ini ... ada juga beberapa pekara yang memberi kurang selesanya aku bila duk menonton ... antaranya mereka yang mai lambat ... ok find ko dah book one row tu semua ... but please lahh boleh tak mai awal ... dah tau pementasan tu kul 8.30 malam motip ko sampai kul 9.30 malam ... apa yang hang nak nengok if pementasan dah berlangsung lebih dari 45 minit berlalu ... kalau aku sure tak paham ... :-?

ni benda yang aku tak paham kenapa dan mengapa ada orang macam ni ... coz depa telah mengganggu focus orang yang menonton dengan terhegeh hegeh nak masuk dan cari seat ... dah block pemandangan penonton seketika ... itu belum lagi mereka yang bawa anak anak kecil yang tiba tiba menangis ... ntahlahh no comment ... :(

hemmmm abaikan lahh benda seperti atas ni memang selalu aku hadapi dan lihat ketika aku hadiri pementasan yang orang kata PERCUMA ... nak buat macam mana kan ... nama pun PERCUMA so boleh lahh mai suka suki hati ... coz tak rugi apa apa pun ... maybe :D

so apapapun ... tahniah pada semua pelakon dan crew yang telah menjayakan pementasan KL Sempit ini ... korang telah lakukan a GREAT JOB dan seronok kitorang yang mai menontonnyer walaupun ada lah sedikit minor minor ... tak apa itu semua boleh diabaikan betul tak :P

gitulah kekdahnyer tentang KL Sempit ... as usual stayTuned for my next entry ok ... ;)

TakSangkaYer... :-t
.

Isnin, 2 Mei 2011

2nd time ke pestabook

.
sembang pasal 2nd time aku ke pestabuku kat pwtc ... memandang semalam 1hb May merupakan last day ... dan time aku gi first time tu poket aku agak kureng mengizinkan untuk mengrab beberapa buku yang ingin digrab ... finally lepas habis task aku di office aku decide mau ke pestabook ni untuk mengrab apa yang tak dapat ... :P

lagipun secara kebetulan CikSue dan Shahril ajak layan menonton pementasan KL Sempit kat panggung Bandaraya malam tu ... oklah tu ... before aku meet dorang leh aku singgah jap ke pwtc nak grab buku yang dah bermain diminda ini ... wahh gitttuuuu ayat .... ;)

niat dihati just nak grab 2 buah buku jer ... buku Aku, Isabella dan Tok Kenali dan buku Isabella ... tapi seperti biasalah kan ... yang diplan pasti berubah ... wahh kena plak ko kat sebuah pameran buku yang sememangnyer dipenuhi dengan pelbagai buku ... in the end amikk kau .... sampai 7 buah dah aku grab ... tu pun aku tak sedar ... ingatkan just 5 jer .. wakakakka :D


itu nasib lah aku just terus ke Hall Tun Razak 3 ... coz aku dah tau 2 buku tu terletak kat situ ... if andai kata aku masih lagi duk ronda ronda ke hall hall lain ... mau lebih dari atas ni aku grab ... almaklumlah buku dijual dengan harga yang murah compare biasa ... tapi ada gak buku yang price dia sama jer dengan ko beli secara online ... :P

selesai jer aku beli ... aku pun decide mau cargon ... roger CikSue tanya lokasi ... then jawapannya Sentul Al Azmi ... berita terima ... tengah best aku sampai kat rooftop carpark hujan pun turun membasahi bumi dengan lebatnya .... :|

so melepak lahh aku stuck kat atas ... coz kalau aku redah hujan ke mybooku mau lencun dibuatnya ... so lepak lepak ... snap snap gambar ... wakakkaka nak buat macam mana ... tak tau nak buat apa ... takkan aku nak baca buku yang aku beli kot ... ishh please lahh aku bukan type orang yang membaca di merata tempat ... wakakkaka :D

citer pasal membaca ni ... ada benda aku nak sharing ... bukan apa ... bukan salah pun cuma pada aku macam what for ... kisahnyer dalam pameran tu gak lah ... if korang leh perhatikan ramai yang duk beli then terus melepak tepi tepi laluan baca bahan bacaaan yang depa beli ... please lahhh dalam event yang sememangnyer penuh manusia ni ... korang buat macam tu akan menyebabkan kesesakan dan ketidakselesaan pengunjung lain yang mai ok ... :(

tak ada nyer orang nak puji ko ni ... wah bagus dia ni beli beli terus baca kat situ gak ... malah orang akan kata macam ni adalah ... apa kah bangang budak ni duk baca kat sini kat rumah tak leh baca ke ... lepas tu duk halang laluan orang ... karang tersepak mula ko meradang .... CHOIIIII kuasa lapan ..... :-SS

ok tutup citer selingan pasal gelagat manusia di atas tu ... bila aku rasa hujan dah reda sikit ... aku pun redah jer ... nak tunggu berhenti ada yang sampai malam aku stuck kat rooftop carpark tu ... hahahha :D

so start kereta then terus berdezup meet CikSue dan Shahril yang dah berada di Sentul Al Azmi ... gitulah kisahnyer ... nak tau apa citer pasal pementasan KL Sempit ... as usual stayTuned for next entry dari aku yek ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Ahad, 1 Mei 2011

selamat hari buruh ...

.
today 1hb May ... merupakan hari untuk meraihkan semua mereka mereka yang bergelar sebagai seorang pekerja ... tak kira lah apa jua jenis perkerjaan yang depa lakukan ... hari ni kira celebration kalian semua ... so aku nak wish Selamat Hari Buruh pada kalian semua ... semoga masing masing have a good rest and can continue ur work lepas ni dengan semangat yang baru ... wahhh ;))

tapi pada aku ... hari ni sama jer macam biasa ... aku tetap kena mai office jadi buruh kasar ... dah rasa macam cambodia nepal plak ... orang lain semua duk relax cuti jejalan shopping and melepak tepi laut ... aku kena mai office ... apakah ... ntah ntah nepal cambodia pun bercuti hari ni ... :(

tapi apa nak buat ... dan nama tugas kan ... tanggungjawab ... wahh ... walaupun boleh jer kalau ikut kepala batu aku tak nak mai ... heheheheh ;)) nengoklahhh if aku rajin aku gi ... if aku malas aku gi melantak nasi lemak cikgu ... :P [for your info time aku menaip ni aku masih lagi dirumah yek :D ]

oklah ... apapapun kepada kalian yang sentiasa membaca ruangan ni .. secara sengaja or tidak sengaja ... selama bercuti yek ... as usual stayTuned for next entry dari aku ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin