Selasa, 30 November 2010

senyum .....

.
ntah kenapa
hari ni aku tersenyum jer
handle job pun
relax jer

walaupun ada time aku tension
tapi bila aku dah carut
kat pc aku
aku kembali senyum

kadang kadang
aku tersenyum
bila ingat kembali
aku duk mencarut bagai
ntah

ntah kenapa
pc aku yang
jadi mangsa

senyum

hari ni rasa macam
berat jer hati
nak tinggalkan
workstation aku
job daily aku
hahahaha
tak bleh blah
padahal
gumbira nak tinggalkan
job semua

senyum

entahlah
harap harap
di hari ketiadaan aku ni
team mate aku
dapat handle
semuanya
aku yakin
depa boleh

senyum

tak ada aku pun
tak ada hal lah
kan
kan
kan

senyum

apa aku mengarut ni
ntahlahkan
aku dah biol kot
hahaha

:) senyum :)

TakSangkaYer :-t
.

Isnin, 29 November 2010

S.O.R.R.Y

.


JUST WANNA SAY
SORRY

:):):)

TakSangkaYer...:-t
.

Ahad, 28 November 2010

bad day ...... dammed ...

.
last friday, aku ngan Adam plan balik SouthParkz.. coz ada wedding kat batu pahat... si Khan nyer majlis.. so pada mulanya si Adam ajak gi pada hari majlis... mean sabtunyer... but balik hari.... memandangkan.. aku rasa batu pahat ngan SouthParkz bukan lahh jauh mana... so why not gerak jumaat malam and lepak umah aku... then esok pagi nyer gerak ke BatuPahat then habis majlis cargon balik KL...

so tiba tiba si Joker ajak lepak William... so deal ngan Adam coz kitorang balik SouthParkz naik Arjuna... so Adam ON.. around 9mlm kitorang lepak dinner kat William... so dalam perancangan habis dinner gerak terus ke SouthParkz.... so.. bila dah melepak kat William ni... kalau tak sampai order 3 gelas air.. memang tak sah... so sedar sedar dah around 11.40mlm...

so duit tak withdraw lagi... so aku pun gi lahh ke PakCikHarimau berdekatan.... settle semua.. aku kembali ke William balik... and park semula Arjuna kat tempat parking... tak sampai 20 minit kot... kitorang lepak... then terus niat nak gerak dah... so bayar semua.. and gerak balik...

sampai ajhe kat kereta.. aku perasan... Arjuna dah kena pecah.... dammed...:(

hemm depa kasi pecah cermin kecik yang kat belakang tu.... ntahlahh tak ada rezeki on memang malang malam tu... ntah apa mimpi si Adam lehh letak bag laptop dia kat belakang.... dan aku pelik bag aku still ada... nampak sangat si cilaka tu memang buka and cek first apa ada dalam bag... coz bag aku just ada baju jer....

so si Adam dah down... so kitorang pun mood dah tak ada dah.... nak gerak ke Southparkz... finally decide cancel... so gi buat report polis...

bila buat report semua... semua settle... around kul 2 gak lahhh settle kitorang pun balik umah... coz cadangan esok nak settle kan.... cermin si Arjuna.....

ntahlahh apalahh nasib malam tu kan.... sabar jer... padal si bangsat cilaka yang duk pecahkan kereta orang dan kerja nyer nak mencopet jer tu... diharap kalian akan dilanggar lori suatu hari nanti..... bangsat sangat....

so untuk peringatan pada diri sendiri dan kawan kawan... if kalian ingin park kereta kalian... makesurelahh tidak tinggalkan apa jua beg di dalam kereta... better letak dalam bonet belakang... coz... si bangsat durjana ni... bukan kisah pun if dia nampak bag dia akan pecahkan tingkap... and akan cuba untuk nengok apa yang mereka akan dapat...

coz member aku punya kawan pernah juga kena... barang tak hilang.... tapi cermin pecah... coz bila dia cek bag yang ada semua baju jer.... tapi ialah.. cermin tetap kena pecah... bangsat kan mereka ni....

so gitulahh bad day nyer... pada Adam.... sabar ye... maybe ada hikmah di sebalik kejadian yang menimpa ini..... COOL ok...

TakSangkaYer... :-t
.

Sabtu, 27 November 2010

Natrah Season 2 .....

.
baru baru ni aku berkesempatan layan Teater Natrah, Cinta Perjuangan dan AirMata hasil buah tangan Erma Fatimah..... kali ni aku menonton teater ni bersama CikSueKaHati bersama kawan kawan dia... Elza Leena & Iszuanie dan Syahril... and
Syahrilpun ada gak bawa member dia...:)

kitorang menonton pada first day tayangan... so bila first day ni.. berlangsung kena plak pada weekdays.... so dewan IB tu ala ala kosong jer... tak penuh seperti menonton ketika weekand.... :P

hemmm... so... pendapat aku pada pementasan kali ni.... hemmm..... apa yang aku lehh katakan.... maybe sebab aku dah pernah layan first season nyer kan..... so this time tak adalah apa yang menarik.... maybe aku dah tahu semua jalan cerita... maybe....

cuma ialah kali ni... ada lahh scene di mana Mansor dan Natrah menari ala ala hidustan gitu..... dan rasanya ending citer ni pun ada ubah.... hemmmmm lain pada aku sama jer lahh.... cuma ialah this time pun banyak line up baru.... macam fizz fairuz, aaron aziz, nabila huda, liyana jasmay....

biasalahh bila dah habis pementasan... lepak kejap.... duk snap snap gambar yang mana dan... hehehehhe niat di hati mahu beli CD lagu..... seperti yang pernah diwar warkan.. ada jualan CD... tapi bila aku perhatikan... nan hado... sedih... :(

tapi insyaALLAH... if ada duit lebih... aku mahu beli itu buku Natrah.... heheheh tapi mana tau ada orang sudi nak belikan... apa salahnyer... wakakakkaka ko ingat ko star Kematz... ada orang nak belikan kau buku bagai.... ;))

so gitulah kekdahnyer pementasan Natrah season 2... pada sesiapa yang mahu menonton gi lahh serang IB.... pementasan ni berlangsung sampai 5 Disember.... so stayTuned for next entry ok ;)

TakSangkaYer...:-t
.

Rabu, 24 November 2010

Muzik² - SemiFinal 3

.
continue citer pasal muzik muzik... so as semua tahu... isnin lepas berlangsungnye SemiFinal terakhir untuk pemilihan lagu yang akan berentap untuk Anugerah Juara Lagu yang ke 25 ....... so untuk melengkapkan jadual cehhh wahhh... so aku pun turun untuk menyaksikan semifinal terakhir ni secara live di Plaza Alam Sentral...;))

as korang semua tahu 6 buah lagu yang berentap untuk semifinal ketiga ini... dan lagu lagu tersebut seperti di bawah.... ;)


Realiti Dewi - Aliyah
Pelita - A.P.I
Extravaganza - Bunkface

Selamat Malam - Faizal Tahir
Berlari - Tomok
Bersamamu - Joe Flizzow

pada semifinal terakhir ni juga seperti semua tahu.... akan diumumkan juga 14 buah lagu yang akan berentap di Anugerah Juara Lagu.... so as usual sementara tunggu keputusan diumumkan.... persembahan selingan kali ni dihiburkan oleh persembahan dari kumpulan Spider.... hemmmm apa yang aku leh cakap.. persembahan Spider ni agak hambar ok.... borring dan mengantuk... tak tahu kenapa.... :-?

if compare ngan persembahan Kak Melah dan Rahmat Mega sememangnya jauh ok.. crowd pun ala ala semua macam tak ada mood nak join nanyi bersama if compare time ngan Kak Melah and Rahmat Mega... ontahlahhh abaikan lahhh citer ni.... hahahhaha :))

so seperti semua tahu.... 14 buah lagu yang terpilih adalahhh seperti di bawah.... \:D/

Drama King - Meet Uncle Hussin
Hanyut - Faizal Tahir
Noktah Cinta - Hafiz
Pelita - A.P.I
Kebahagian Dalam Perpisahan - Shahir

Ku Ada Kamu - Adira
Sofea Jane - Black
Berlari - Tomok
Mencari Konklusi - Hujan
Selamat Malam - Faizal Tahir

Cinta Sempurna - Yuna
Jahat - Stacy
Tolong Ingatkan Aku - Ana Raffali
Extravaganza - Bunkface

perhhh.... so tahniah pada semua yang telah berjaya ke Anugerah Juara Lagu 25 yang akan di adakan pada 9hb Januari 2011..... erkkk... 9hb... dammmed lahhh tak dapat aku nak layan secara live... coz on that date.... aku tiada di semenanjung lah plak.... hampehh sungguh.... ni yang rasa sedih ni :(

apa nak buatkan... hope depa postpone lahh ke tarikh lain... hahahha walaupun aku tahu itu hanyalah sekadar angan mat jenin ajhe.... apakahh depa nak postpone bagai... bak kata NoraChoii... ko ingat ni HITZ 1 ..... postpone berkali kali.... and finally nan hado konsertnyer.... choiii sangat kan hahahhaha :))

oklahh gitulahh cerita kali ni ... so seperti biasa... stayTuned for next entry ok ;)

TakSangkaYer...:-t
.

Selasa, 23 November 2010

Ana Raffali - Sayangi Aku

.
memandanglah baru baru ni time aku gi layan persembahan Malam Puisi Riong kat Laman Beringin ada lahhh satu persembahan Ana Raffali yang aku mention aku ada capturekan.... but aku tak sharekan... :p

so now aku sharingkan buat kalian semua..... and kat bawah tu aku ada tepek lirik sekali.... tapi aku pun tak sure tepat ke tak lirik tu.... hahahha if ada salah lirik sorry ye.... ;)

apa apa pun jom layan .... \:D/

video

sayangi aku
itu saja yang ku pinta
dari mu

bukan harta yang menggunung
hanya waktu temani aku
jangan sesekali kau
bertanya kan mengapa

tuhan berikan
apa yang kita ada
apa yang kita ada
kita hajatkan

hidupku tak bermakna
jika kau tiada
usah kau belakangi aku
jangan tinggalkan aku

mana ada yang sempurna
dalam dunia kau dan aku
masing masing punya beban
dari kesilapan terdahulu

jangan sesekali kau
menambahkan beratnya
kita belajar
jadi lebih baik
jadi lebih baik
dari yang ada

kasih mu
mengubat segala sakitku
harap kau sayangi aku
tolong lindungi aku

haruskah aku hadapi hari ku
sendirian
tunjukkan aku
ajarkan aku
apa itu belas kasihan

kasih mu...

sayangi aku...
tolong lindungi aku....

- :) ANA RAFFALI :) -


TakSangkaYer...:-t

.

Ahad, 21 November 2010

mari menjawab soalan ...... :P

.
memandangkan kesengalan telah melanda diri ini hingga membuatkan aku mahu ajhe betukar menjadi zombie... tiba tiba aku mendapat idea mengarut untuk entry aku kali ni.... hahahhaha :))


memandangkan tak lama lagi pun... musim exam kan.... so apa kata pada sesiapa yang berminat sila menjawab soalan soalan dari aku... tak susah pun... jawapan semua ada dalam Hampeh Dot Com Zone... heheheheh... :P

pada mereka yang dah lama tinggalkan dunia peperiksaan... aku rasa ini lahh masanya untuk kalian cuba try test.... mengingat kembali cara cara menjawab soalan.... hehehehe... ntah apa apa jer aku ni kan.... apa jer... tak ada paksaan pun.... :)

di sini disertakan soalan soalan Peperiksaan Hampeh Dot Com Zone :

1. sudah berapa lama blog ini wujud ?

2. berapa hb aku mula begelar seorang pekerja ?

3. sampai sekarang ni aku dah bekerja di berapa company ?

4. siapakah yang aku minat ketika af 3 selain dari Amylea ? berikan 2 sajhe... :P

5. di manakah pertama kali aku mula tertarik dengan pernampilan Ana Raffali.... ?

6. berapa kali sudah aku ke event MASKARA anjuran Sindiket Soljah? tak kisah lahh MASKARA SHORTIES KE janji MASKARA ...:))

7. ketika AF 6 berlangsung .... berapa kali aku turun padang gi layan konsert secara LIVE ?

8. ketika event apa aku mula mengenali band PESAWAT ?

9. before aku join berblog under blogspot .... di manakah aku berblog ?

10. di event bowling siapakah team bowling aku menjadi juara ?

11. aku sokong siapa di OIAM 3 hahahahahah ?

12. JANDAKU yang selalu dicanang oleh diriku bermaksud ..... ?

13. siapakah president GIGIH FC ?

14. bila aku dapat bergambar ngan Yuna ?

15. siapakah pemenang² dalam cuba cari Aku ?

16. tournament bowling manakah first time aku mewakili EBIFC?

17. dalam entry cuba try test .... apakah yang aku cuba maksudkan dan entry tersebut ? ada 3 entry so jawapan ada 3 .... ;))

18. di manakah first time aku layan persembahan NIDJI ?

19. aku ke mana bersama mereka ini .... EnFaizal, CikLolly dan CikNano ?

20. soalan terakhir ..... Sila berikan Nama Penuh Aku seperti dalam MY KAD ... :P ?



:) Selamat Menjawab :)


look senang jer kan soalan soalan yang aku berikan.... cuba lahh jawab.... don't worry jawapan semua ada dalam blog ni.... maybe ada yang kena memerah otak .... membuat calculation .... buka buku rujukan ke .... hahahahha ;)) so amacam .. selamat menjawab ... sebelum tu ada tips... kat bawah ni... ni pun aku tanya pakcik google ... and finally jumpa macam menarik jer .... ;)

so seperti biasa.... stayTuned for next entry yang sememangnya hampeh dari Hampeh Dot Com Zone..... selamat semua...:)

KALAU ADA YANG INGIN MENJAWAB THRU EMAIL PUN BOLEH :

EMAILKAN JAWAPAN KE ......... KEMATZ@GMAIL.COM



* cubalah jawab... insyaALLAH ada hadiah menanti mereka yang menjawab semua soalan dengan tepat... nak tahu apa hadiah dia.... haruslahh SURPRISE...... :)

TakSangkaYer...:-t
.

Sabtu, 20 November 2010

3 tahun sudey ......

.
3 tahun sudah
wow
blog aku sudah bertapak
selama 3 tahun
tak sangka aku

pada kalian yang selalu
berkunjung ke sini
melayan cerita cerita
HampeH dari aku

aku nak say
THANKS A LOT
and hope
kalian still
stayTuned
dengan entry entry
HampeH
dari aku

Tak Sangka Yer
Terima Kasih Dari
Aku

KematZ
HampeH DoT CoM ZonE


.

Jumaat, 19 November 2010

macam macam ......

.
hemmm today aku EL... ya... EL... mesti pelik kan kenapa tak amik AL jer... leceh nak kena apply seminggu awal... hahaha... aku pun baru jer rasa nak EL before raya haji tu... tapi memandangka semalam ada benda aku nak buat.. so aku postponed EL... volleh EL postponed bagai... :)) lantaklah cuti aku pun banyak lagi... ni pun dah nak ending of the year dah ni apa ada hal... :)

oklahhh so bila dah EL... duk umah.... tapi aku dah ada rancangan... ada
benda aku nak uruskan hari ni.... so seperti biasa... bangun tetap macam bangun nak gi kerja... duk baca paper online dule... sambil berFB..... tiba tiba ada one of kawan aku ni... buzz aku... :-?

tak pernah pernah dia buzz aku.... well ni pun kawan atas dasar nama satu course time buat degree.... nak kata rapat... memang tidak lahhh.... coz dia nia aliran lain... maksud aku... aku tak lehh go lahh ngan dia.... coz dia ni baik... aku ni setan sikit... huhuhuhuhuhu :P

jadi ku sangkakan dia nak tanya khabar ke... apa ke kan.. almaklumlahhh dah lama tak jumpa or berborak...(kata tak pernah berborak... itulah pascalnyer...) sekali nak tau... rupanya... nak buat SALES....

perhhh.... tak sangka dah jadi agent dah.... oklahh tu... tapi seperti aku katakan.... dia ni perangai masih tak berubah.... ayat tak bleh blah.... main hembus jer cakap kalau nak menjual sesuatu tu.... hahahah.... duuhhhhhh sedih jer bila aku baca tapi bila aku pikirkan dah perangai dia macam tu... nak buat macam mana kan....

nasiblahh aku hari ni agak malas nak melazer.... so aku jawab pun ala ala baik jer... ala ala umat lindungan kaabah... gitu... serius beb.... maybe sempena Raya Qurban kot... so aku pun ala ala qurbankan lahh mulut longkang aku.... hahahah :))


ntahlahh bila aku duduk fikir fikir..... hemmm nilahh yang dinamakan kawan... ianya hanya hadir kalau time depa terdesak jer.... time nak jual barang.. time nak cari pelanggan... kalau tak... haraaammmmm nak buzz tanya khabar pun tidak..... well... ntahlahhh layankan jer lahhh..... xpecially yang tak pernah pernah muncul... tiba tiba muncul... tu ko bersedialahhh... sama ada nak ajak ko join MLM... tak pun jual product..... or maybe jual Insurance... :P

good job my pren.... hahahhaa..... oklahh tutup citer tu.... then around kul 1030 aku out ke Seksyen 14.... coz aku ada urusan kat PakCik Harimau di sana.... bila segala urusan dah settle.... aku pun blur tak tau nak buat apa.... so bila dah berada di 14... aku decide ke klinik.... nak buat mini check up.... erkk ada ke mini check up... aku tak tau nak bagi term apa actually... :P

so ada lahh benda yang aku duk tanya kan pada pn doktor... and syukur nothing serius... cuma aku kena perlu banyak rehat .... no lahh aku just worried penyakit lama aku mai balik jer... coz lately ni aku selalu rasa mengah dan sakit dada... but.. oklahh nothing serius.... maybe dia nampak muka aku ni agak letih sangat kot... tu ada beberapa nasihat dia bagi...

antaranya rehat secukupnyer... tido ikut waktu.... erkkk aku ni dah lah tido selalu berapa jam jer... ahahah... dan paling best... ayat dia... banyakkan makan buah buahan dan sayur sayuran.... erkkk... Sayur tu fail lahhh....
serta merta muka ku berubah menjadi kelat jer... bila dengar benda tu... ntahlahh kan... alergik sangat aku ni kat sayur... huhuhuhuh..... tiba tiba aku teringat kat sorang kawan aku... time aku belajar kat Cosmo.... dia pun tak makan sayur... tapi dia ada minum satu air... katanya... untuk menggantikan sayur... erkkk air apakah itu..... tiba tiba aku nak menggoogle kot kot ada benda lain yang leh ganti sama itu sayur... :P

ntahlahh kan... macam macam lahh aku ni.... ada ada jer..... malas aku nak layankan semua tu..... bak kata pepatah Usah Diladenkan Semua itu..... :))

so stayTuned for next entry... ;)

TakSangkaYer...:-t
.

Khamis, 18 November 2010

Muzik² - SemiFinal 2

.
welcome back to may blog... hahahah... so kali ni nak sharing pasal Muzik Muzik nyer semiFinal 2 plak... dan kali ni aku sekali lagi mengigihkan diri untuk ke Sri Pentas layan secara live.... huhuhuh ;))

so seperti kalian semua tahu lagu lagu yang berentap malam tu adalahh seperti kat bawah ni... :)

Tika Masanya - Miwarna & Noh
Sofea Jane - Black
Kau Harus Ada - Hujan
Adrenalin - Faizal Tahir

Jahat - Stacy
Tolong Ingatkan Aku - Ana Raffali
Ku Ada Kamu - Adira
Susun SilangKata - Aizat

Menggegar Dunia - Stacy & Adam
Cinta Kosmik - Fabulous Cat
Manifestasi Cinta - Fiq & Miwarna
Drama King - Black & Meet Uncle Hussin

Artis Undangan
Rahmat Mega

dan seperti kalian semua sudah ketahui.... yang dapat top 6 untuk semifinal 2 tu adalahh seperti berikut....

Jahat - Stacy
Sofea Jane - Black
Tolong Ingatkan Aku - Ana Raffali
Ku Ada Kamu - Adira
Susun SilangKata - Aizat
Drama King - Black & Meet Uncle Hussin

so... amacam.... apa pendapat kalian... dengan top 6.... hemmm ntahlahh kan.. pilihan juri... tapi aku satu jer tak puas hati... kenapa Manifestasi Cinta tak dapat..... persembahan Fiq & Miwarna dah superb dah malam tu.... lirik pun pada aku kuat... tapi tak tahu lahh kan... juri kan lebih arif... sembang lebih nanti kata tu bidang depa... so biarkan ajhe...

persembahan Rahmat Mega pun malam tu mantap... serius... mengimbau kembali zaman sekolah dahulu... huhuhuhu ;)) kalau Rahmat masuk confirm dia juara .... vollehhhh :P

ntahlahh hope Manifestasi Cinta ni dapat no 7 dalam top list this week... and hope dapat beat top 6 minggu pertama dan 6 lagu lagi dari minggu 3.... mana tau kan... tapi apa apa Fiq & Miwarna dah buat terbaik.... :)

so gitulahh citer kali ni... stayTuned for next entry.... tak sabar nak tunggu full line up untuk finalist Juara Lagu 25 nanti...

TakSangkaYer...:-t
.

Rabu, 17 November 2010

cikcur with groupie di QBistro

.
continue memblogkan diri.... time aku on the way balik ke rumah selepas selasai mengira anak tangga.... tiba tiba phone aku didatangi satu sms.... bila ku lihat... terkeluar nama Lolly.... then aku baca... ajak lepak di QBistro..... erkkkk :-?

terus aku reply... aku baru jer balik dari kira anak tangga... awat tak roger awal.. skali dia kata... malam kul 8malam.... so aku pun ok.. set.... :) so balik umah relax jap... coz around 2 aku nak masuk office... ada kerja sikit nak kena buat.... :(

memandangkan janji kul 8mlm kat QBistro... so after maghrib aku shoot terus dari office ke QBistro.... sampai jer.. si Hadek and Lolly dah sampai... so order apa yang patut... and berborak borak kosong bertiga...:)


selain kitorang bertiga si Zie pun ada gak join kitorang... nama pun melepak kat QBistro bukan jauh pun kedai tu dari rumah si Zie... tapi dia gak yang antara terawal sampai... vollehhh :P ... actually purpose nak melepak ni.... ialah.... that day ialah bday si Ebi.... walaupun dia tak ada kat sini... kitorang groupie ni still ingat bday si Ebi ni...

so tu tengah tunggu si KakLisa membawa cupcake.... tunggu si KakLisa ni... dari kul 7 tak sampai sampai... bila sms tanya kat ner... kat sgBesi... tapi tak muncul muncul sure si KakLisa ni tido kat Traffic Light mana mana ni... hahahhha slumber jer aku duk lahar dia... tak apa... KakLisa bukan nyer baca entry aku ni.... :P

so bila KakLisa sampai... cupcake pun tersedia.... seperti di bawah.... :)

snap snap gambar.... cake... then lepas tu... ngap lahh apa lagi... hemmm rasanya memang terbaik... ni membuatkan aku tak tahan nak try pekena Chocolate Snowy Cupcakes.... nyumnyum....

so bila dah melepak ngan KakLisa... bohonglahh tak ada issue nak dihanyam kan... kan... selain citer pasal cake... macam macam ketupat kitorang duk hanyam.... huuhuhu so around 11.30 nak dekat 12malam gak baru kitorang selesai....

so pada Ebi Kornelis... yang kini berada di Kota Kinabalu Sabah.... Selamat Menyambut Ulang Tahun semoga kamu success dan sentiasa sihat dalam menghadapi segala yang kamu lakukan..... RELAXXX.... ehh salah... PERAAANGGGG...... huhuhuhu :P

so gitulah citer entry kali ni... stayTuned for next entry ok ;)

TakSangkaYer...:-t
.

Selasa, 16 November 2010

xpdc mengira anak tangga ...

.
ahad lepas.... seperti dalam perancangan.... aku join CikSue, CikHanany & Shahril dalam xpdc mengira anak tangga batu caves.... hehehehhe depa ni purpose nak training untuk program menakluki everest tak lama lagi.... yang aku plak purpose nak snap snap gambar jer.... volleh :P

so xpdc mengira dimulakan around kul 8.... ya... kalian kena mai awal... coz... cuaca masih redup... dan yang penting... parking kereta masih lagi free... :)) so bila semua dah ada... kami mulakan.... pengiraan... hahahha ehhh padahal aku yang duk mengira.... depa semua mana ada... depa start jer terus lari menuju puncak... dasyat... ;)


aku... kira kira... separuh jalan lupa... then turun balik... start kira.... hahahha dammed asyik lupa jer... ntah apa apa... tak ada... kidding jer... tak ada maknanya aku nak turun balik bagai... hahahaha... so sampai atas... aku tak kira pun... tapi aku dah tau jawapan dia... ada 272 anak tangga.... vollehhh.. tu pun sebab layan Amazing Race... :P

hemmm.... kemudian aku duk melepak kat atas amik gambar.... depa bertiga... aku tak sure berapa kali depa lari naik turun naik turun tangga tu.... giler kentang... ini... depa lehh buat record dunia ni... lari panjang tangga.... non stop selama 24jam... macam cita cita pakcik Md Noor ..... :)

selesai... lepak di atas... kitorang turun plak..... dan duk mengira burung merpati... (erkkk merpati ke merbok... tak sure) kat bawah plak.... yang ni lagi lahhhh tak tau nak kira mcam mana... time duk kira... time tu lahh CikHanany gi kacau ketenteraman burung burung tersebut.... hahahhahaha :))

so selesai jer... kitorang gi lepak breakfast kat PappaRich.... duk breakfast sambil duk borak borak sampai lahh tak ada idea nak borak apa dah.... kemudia bersurai..... so gitulahhh cerita entry kali ini..... kisah mengira anak tangga....

tapi kan... betul ke 272 anak tangga... sebab kat dalam ada lagi beberapa anak tangga menuju ke atas lagi... hahahahhah kalau itu dikira ambill harulahhh 300 ++ anak tangga.... hehehehhe abaikan... :P

so as usual stayTuned for next entry ok ;)

TakSangkaYer..:-t
.

Isnin, 15 November 2010

video Malam Puisi Riong ....

.
as aku mention kat entry sebelum ni.... so here aku sharing video yang aku capture malam tu..... so kalian layan ye .... \:D/


Taheera Rosheena - Khazanah


Taheera Rosheena - Rindu Ibu


Ana Raffali - Ketika Aku Kecil


Ana Raffali, Sohaimi Meor Hassan & Altimet
Kalau Berpacaran


Sohaimi Meor Hassan - Cinta Misteri


so gitulahh as usual stayTuned for next entry... ;)

* actually ada lagi video yang aku capture.... heheheh tapi nantilahhh aku sharekan if dapat permission.... heheheheh :P

TakSangkaYer...:-t
.

Ahad, 14 November 2010

Malam Puisi Riong....

.
last friday... around kul 5.45 aku dah cargon dari office.... hahahha... coz pada malamnya aku sudah ada plan.... jadi aku tidak peduli dah.... sharp ajhe 5.30 aku dah kemas meja and shutdown pc.... if ada issue sila bawa ke hari esoknyer.... ye... :P

so malam tu... around kul 7.45mlm aku shoot ke KL.... but before that aku ke Setapak dulu amik CikSue kita.... aku boleh lupa... hari tu Jumaat.. so sendiri mau ingatlahh kalau jumaat KL jammed cam lahanat.... pelbagai jalan pintas aku guna... siap ada satu jalan tu... ada pasar malam lagi dammed.. :(

so bila dah pickup CikSue... kitorang shoot ke IB... Laman Beringin.... untuk melayan Malam Puisi Riong.... unexpected si CikHanany pun ada.... oh lupa... coz ustaz dia ada menyampaikan puisi malam tu... so tu yang dia nak mai.... ;)


aku... kalian tanya aku... y aku ke situ... haruslahh aku katakan.. sebab ada Aweks berbaju kebaya perform malam tu.... heheheh siapa lagi kalau bukan CikAnaRaffali kita... hehehehe.... CikSue kita mai sebab dia mahu lihat persembahan Taheera Rosheena... dan luckly kitorang sempat sampai... ngam ngam si Taheera baru naik stage and mulakan petikan guitar dia.... ;)

aku ngan CikSue lepak sampai ending... si CikHanany dia kul 10 macam tu dia dah cargon... coz katanya mahu menonton Fast 2 Furious katanya.... citt.... dan dan jer kan.... macam tak ada DVD ke apa... hahahahha ;))

so seperti biasa... habis persembahan.. lepak lepak... and jumpa say hi hi kat Aweks Berbaju Kebaya itu... and snap snap gambar bersama... hehehhehe ;)

bila dah semua selesai... kitorang pun gi dinner... coz perut belum diisi lahh.. perut dah mula melakukan konsert linkin park bagai... so port makan... kat Al-Azmi Garden kat area Sentul.....

so gitulahh kekdahnyer entry kali ini... so nanti akan disharing video yang dicapture di next entry ok... so stayTuned for the video... ;)

TakSangkaYer.... :-t
.

Sabtu, 13 November 2010

lepaking kat burger king .....

.
selasa lepas.... tiba tiba si Adam ajak lepak... aku time tu pun memang baru jer habis kerja... terus ke umah dia... ku sangkakan just lepak dinner.. rupanya mamat ni lehh bawa aku sampai ke sg buluh... nak cari buluh betong katanya.... :))

so selesai urusan di sg buluh... kitorang kembali ke shah alam... and decide lepak kat burger king..... dah alang alang lepak kat area seksyen 13.... roger lahh si Nora... ajak lepak... well time muzik muzik aku agak mushkil si minah choii ni tak ada... tak tau kenapa.... :-?

so si Nora pun ON.... dia mai ngan adik dia si KTCat.... so kitorang melepak berempat.. sembang sembang issue semasa.... wahhh dan dan jer issue semasa.... hahahha :P sambil duk berborak... mr Photographer duk snap snap gambar... hemmm apa lagi kitorang bertiga pun mula lahh posse ala ala ANTM.... :P


lama gak kitorang melepak time tu.... sambil sambil online... sambil sambil snap snap gambar... sambil sambil makan.... sambil sambil chat... sambil sambil hanyam ketupat... semua ada lahhh cukup package.... hahahahha...

bila dah nak subuh baru kitorang cargon.... subuh... dan dan jer aku.... kitorang beredar before 12... coz Nora ada curfue.... before 12 kalau dia tak balik umah dia akan berubah menjadi bibik... :P matilahh aku kena langgar ngan myviHot dia.... =))

so gitulahhh kekdahnyerr entry kali ni... as usual.. stayTuned for next entry.... ;)

*credit photo to enAdamArjuna..... opss sorry lahh mukanya tiada... so aku just tepek gadjet dia jer..... :P

TakSangkaYer...:-t
.

Jumaat, 12 November 2010

Muzik² - SemiFinal 1

.
continue memblogkan diri... aku nak continue sharing cerita aku... ok kita abaikan royaaan pada entry sebelum ni ok... so kita kembali citer pasal event plak... huhuhuhu ;))

so last monday... seperti semua satu malaysia tau.... separuh akhir muzik muzik pertama telah berlangsung di PAS shah alam... so aku as usual... tak lepaskan peluang untuk layan secara live... so aku ngan Adam... gi ke sana.... Adam dapat 4 tix... walaupun time tu aku ada only 1 tix jer... coz aku pun duk mencari dan finally dapat dari KakCharm... :)

so seperti kalian semua tahu.... this first semifinal ni yang berentap adalah seperti mereka ini :



Azlan & The Typewriter
Hujan
Shahir
Akim
Mohamad


Hafiz
Ana Raffali
Yuna
Nubhan
Sabhi Saddi


Adibah Noor
Faizal Tahir

selain dari mereka yang berentap.... turut menghiburkan ialah Kak Melah kita.... wow... tetap dapat tepukkan gemuruh... tiba tiba aku rasa macam layan Hitz Satu dulu.. time Kak Melah menang memang ramai yang sokong... otailah katakan... walaupun malam tu ada lahh juga sedikit tergelincir.... ;) apa apa pun Kak Melah tetap Malatop..... :P

so seperti korang semua tahu... this first semifinal depa hanya 6 lagu ajhe akan terpilih untuk ke final... tapi ni pun belum pasti ke enam enam ni akan layak ke final... ianya tetap bergantung pada kehebatan lagu pada semi kedua dan semi ketiga... :)

so lagu yang mendapat ranking 6 terbaik adalahh seperti berikut :

Hujan - Mencari Konklusi
Hafiz - Noktah Cinta
Shahir - Kebahagian Dalam Perpisahan
Faizal Tahir - Hanyut
Yuna - Cinta Sempurna
Adibah Noor -
Sejujur Hatimu

amacam... anda puas hati.... hehehehhe.... pada aku... well seperti dijangkakan... walaupun pada aku ada yang lebih better dari 6 lagu tu... tapi nak buat macam mana pilihan juri professional gitu.... ok... so tak boleh nak dipertikaikan.... :P

oklahh so begitulahh ceritanya.... as usual stayTuned for next entry ok...;)

* thanx for the tix pada KakCharm..... thanx gak pada Adam... coz join sama gi layan and actually dia pun ada gak provide tix.... eheheh aku nak framekan tix yang lebih itu... volleh..... :P

TakSangkaYer...:-t
.

Khamis, 11 November 2010

hangin satu badan....

.
hemmmm hari ni aku tak tau kenapa..... satu persatu benda membuatkan aku hangin satu badan.... ntahlahhh mungkin hari satu cabaran untuk menguji kesabaran aku selama ini....

11/11/10 ada orang kata nombor ni nice... nice bendanyer tak nice langsung.... dan today membuatkan aku rasa... nak mencarut ajhe dari siang sampai ke malam.... astaga... kenapa ngan aku ni.... :-?

bermula dengan... issue kepanasan pada tempat workstation aku... dammed... dah nak masuk 3 hari dah ni... aku tak paham... kenapa lahh lembab sangat depa nak repair aircond tu... bila panggil contractor.... lepas tu... nak kluar PO and Quotation berminggu kekdahnyer....

hello... cilaka... dalam bab macam ni pun ko nak ikut birokrasi ke... cilaka sungguh... kalau semua data dah corrupt baru korang tau.... yang korang tak ada kerja... bangang.... apa yang ko nak process.... tarak otak... otak letak kat lutut ke apa...??

ntahlahh kitorang sampai dah slumber mai pakai tshirt berkola... ok fine... maybe kalian mahu lihat kitorang mai office pakai t-shirt round neck maybe... ok karang ada yang mai pakai baju pagoda karang.... bongok...


enough lahh wehh.... satu satu ko buat hal... ni ko nak citer pasal REST and OFF day plak dah.... apa kejadahnyer aku ada REST day plak... bila masa dalam perjanjian hari sabtu tu REST DAY untuk aku.... ayoyo..... sabtu tu aku punya OFF DAY... ko dulu belajar HRM kat mana.... sekolah pondok ke...? atau ko belajar kat kolej yang tak diiktiraf...? macam mana ko lehh jadi HOD ni.....

ko ingat kitorang mai on saturday tu just mai nak jual tupperware, jual tudung ke apa..... ingat kitorang datang tu suka suki..... come on lahhh oiii..... sebelum buat sesuatu tu... thinking first ok... hang tu HOD.... tugas hang uruskan kebajikan kitorang semua.... jangan sampai hal ni pun kitorang plak nak ajar kau....

tu lahh benda yang penting korang buat sambil lewa jer.... tapi kalau benda remeh temeh... pandai plak korang bersungguh sungguh... apa yang korang pikirkan ni....

OK..!! FINE... ENOUGH.....

just wait and see.... maybe before this ko thinking kitorang semua akan diam ajhe apa kau buat ye.... ok... BRING IT..... tiba masanya tahu lahh apa akan jadi... NO BIG DEAL.....

TakSangkaYer....:-t
.

Rabu, 10 November 2010

breakfast with Adeeb Jr...

.
last sunday... as usual... bila aku tak ke AntaraBandar.... dan housemate aku semua ada di rumah... kitorang akan kluar breakfast bersama... and tempat breakfast kitorang tak lain tempat.... kalau tak ke Nasi Lemak Cikgu.... rasa nya dah 3 minggu kot kitorang ke sana untuk breakfast every sunday.... ;)

seperti biasa bila aku ke mana mana normally aku akan hapdet status FB aku... ntah macam mana si Adib member kitorang time kat AccP... comment... dan nak join... kitorang pun kata... jom lahh.. if nak mai kitorang tunggu....

so si Adib memang confirm nak mai.. so kitorang duduk lahh melepak kat situ... sampai si Adib and Family dia sampai dari Sri Kembangan.... gigih kan.. dari sana ke mari semata mata mau pekena nasi lemak... tapi apa adahal... kitorang pernah buat.. just ke RnR Seremban untuk pekena nasi lemak... ni kan pula just kelana jaya.... :))

well bila dah jumpa si Adib ni yang aku rasa last aku jumpa dia time lepak makan makan ketam kat umah si Khai... dammed bapa lama.. time tu dia pun bujang... skrang dah ada Adeeb Jr. lagi.... so comel ok... Adeeb Jr. ;)

dan yang menariknyer tak cerewet si Adeeb Jr ni... parent dia tengah makan.. dia relax jer baring baring... main purse mama dia... so comel... :P so lepak lepak... berborak sampai dah nak masuk tengah hari... finally... kitorang pun cargon.... :)

time balik.... singgah cari cendol... amik ko cendol pulut kitorang beli..... memang cukup package untuk tido selepas itu.... tapi memang pun.... sampai umah... lepak 30minit... lepas tu terus.... lelap.... ;))

so gitulahh kekdahnya cerita entry kali ni... as usual stayTuned for next entry ok ;)

TakSangkaYer...:-t
.

gi ke Honey Honey Grill

.
kali ni nak bercerita pasal tempat makan... actually aku memang dah lama plan nak gi try test makan kat sini.... kalau tak silap aku time bulan puasa lagi.... ntah macam mana time aku duk layan jalan jalan cari makan... ada plak pasal Honey Honey Grill.... so time raya hari tu ada gak plan... tapi hampa coz aku mai... kedainya tutup... cuti raya katakan.. ;))


so sabtu lepas... dinner no idea nak makan kat mana... kebetulan aku just berdua ngan housemate aku si Wahab.... so.. finally aku decide... nak try kat sini.... si Wahab ni dia jenis tak kisah.. so ON jer.... so kitorang pun gi lahh... tempat ni pun tak jauh dari umah kitorang... coz tempatnya kat Glenmerie jer... :)

time tu.. mai... tak berapa ramai... maybe ramai balik kampung... almaklumlah cuti deepavali..... so apa adahal... kitorang sampai terus nengok menu... sambil duk tanya dia punya pelayan yang mesra.... tanya apa yang menarik... setelah di cakap cakap... last last aku pilih set nasi bersama Ayam + Daging yang di masak secara grill within madu... nyum nyum.... bersama air epal asam kasturi if aku tak silap namanya.... :P

looks... as aku mention kat atas.. aku duk tau restoran ni bila layan jalan jalan cari makan... hahahha.... so pada aku... nice gak tempat dan masakan depa ni... ni pada rasa lidah aku lahh... hahahha.... kira if kalian nak try... lehhh jer gi serang restoran ni... kat glenmarie shah alam.... harga pun berpatutan...:)

so gitulahhh finally tercapai gak nak try kat sini.... so macam biasalahhh stayTuned for next entry ok.... ;)

TakSangkaYer...:-t
.

Selasa, 9 November 2010

jantung mybooku koma......

.
sabtu lepas... aku kena Standby kat AntaraBandar..... so around kul 9.15 mcm tu aku pun gerak lahh ke office... well nama pun sabtu and mode standby.. so no need to terkejar nak punch awal awal... janji lepak 4hour.... :P

so seperti biasa rutin ku ketika gi office... biasa mesti akan duk nyinggah kat Petronas KESAS arah ke Pulau Indah sana.... untuk membeli sarapan pagi... so selesai ajhe membeli... aku kembali ke mybooku.... tetiba.. ketika mahu menghidupkan enjin.... berbunyik klik klik klik.... dammed tak lehh hidup..... :-?

erkkk..... battery kong.... kenapa aku kata battery aku kong... coz battery tu dah around 2tahun lebih... lagi pun member aku si Adam.... arjuna dia punya jantung pun dah kong... walhal before this... dia nyer lebih baru seminggu dari aku.... (if kalian pernah baca ntry lama ni lahhh.... sure kalian tau beza hayat jantung arjuna compare ngan mybooku..)

so... aku tak pikir panjang... terus calling si Adam... mintak rescue.... but dia ada hal.. mau hantar arjunanye gi service.... so try calling housemate aku... luckily dia mai membantu.... so find lahh battery kat area shah alam... well bukan kat petronas tak ada... harga... bapa mahal... ok.... :(

so finally dapat..... so kembali balik ke mybooku... and tukar jantungnyer dengan jantung baru..... ;)


amik ko... berpeluh peluh gak lahh.... ahahhaha nasib peralatan ada.... so berjayalahh menukar jantung mybooku dengan yang baru nyer..... :)

so begitulahh... hopefully jantung ni pun dapat bertahan selama more than 2 years kan... hahahhaha.... :)) thanx pada housemateku si Wahab... coz may rescue aku.... ahahha sorry lahh kacau ko tengah membuta... hahahhaha ;))

so as usual... stayTuned... for next entry ;)

TakSangkaYer...:-t
.

Isnin, 8 November 2010

pekena sup dalam roti ......

.
last week.... time aku duk melepak kat office.... time otak dah sengal ngadap program.... ngadap data.. so aku duk mengexplore balik entry entry lama... aku... ;)) motif sangatkan.... ala... just nengok and click kat 5 entry yang selalu ada kat bawah selepas one entry ni....

so bila click dari entry ke satu entry... tetiba terbuka satu entry pasal bigPlate... ntah bila lahh kali terakhir aku gi... if not mistaken aku gi ngan budak budak hostel setapak... time tu ngan Shah...Asin... Daus semua tu belum kahwin.... lama kan....;))

so bila dah nengok entry tu... tetiba terasa ingin pekena Sup Mushroom yang dalam roti... tu.... perhhhhhh ;)


so jumaat lepas... aku gi lah dinner kat sana..... with someone special... hahahha :P duk pekena sup mushroom ni..... and sekali ngan pekena Cheezy Chicken..... dan si dia pekena Chicken Picatta ... if tak silap spell lahh... hehehe.... ;))

so finally dapat gak pekena sup dalam roti ni.... hehehehhe tak lahh kenapa ngan aku lately ni... if terbuka jer... gambar makanan... mesti nak cuba try test.... pekena.... hahahha dasyat seh..... so gitulahh kekdahnya... nak tau next entry as usual.. stayTuned.... ;)

TakSangkaYer...:-t
.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin