Jumaat, 30 April 2010

TAHNIAH pada KakKunyeeT........

.
memandangkan aku pernah buat entry pasal KakKunyeet before this.... pasal event keep slim yang dia masuk tu... so seperti kita tahu dalam entry aku before this... KakKunyeeT layak ke final...

so.. time final kitorang semua tak dapat join.. coz pihak penganjur tidak menyediakan place for supporter... wahh dan dan jer... so dengan berkat doa weols semua... finally.. kakKunyeeT dapat 1st Runner Up..... CONGRATS...


memandangkan... aku tak ada ditempat kejadian.. so aku just rembat jer gambar yang ada dalam KakKunyeeT nyer FB... huhuhuhu.... so... tak tahu nak citer panjang.. sebab tak ada kat tempat kejadian..

so just... nak say CONGRATULATION.... pada KAK KUNYEET..... hehehe... kalau open table tu jangan lupa weols ok... hahahha....:p

* opss.... terkena badi AbeRob nampak.... ;)

TakSangkaYer.... :-t
.

Khamis, 29 April 2010

terjebak gi layan Kelly Clarkson......

.
serius.... memang tak ada dalam plan pun ini event.... serius... memang before this... PnZie... ada ajak weols semua tuk layan concert ni... but time tu semua ala ala malas nak layan... but... ntahlahh apa mimpi...:-?

benda terjadi... time kitorang duk layan KakKunyeet nyer event... tu... then ntahlahh bila semua dah no idea tak tau nak buat apa after event tu.... tu yang tiba tiba si CikLolly... ajak layan concert ni...

tup tup tup.... last last... tanpa diduga.... semua on... kebetulan counter tiket ada kat area situ.... terus masing masing terjebak... roger PnZie... dia pun on.. dia memang lahh sebab dia memang fans Kelly... kalau kat Karok... sure dia akan pilih lagu Kelly... wehh groupie lama tak karok... bila mau karok....\:D/

so finally kitorang berlima... aku.. CikLolly... EnFaizal... Cik Arina dan PnZie.... gi layan Kelly Clarkson at KL...


memandangkan beli tix pun yang paling murah.... so amik ko... nampak si Kelly tu macam semut jer.... hahahaha... apa nak buat.... konsert ni actually pada aku.. memang best... selute pada Kelly walaupun agak berisi... but stamina dia.. mantop beb... non stop... berhenti pun just bebel bebel sekejap.. then continue nyanyi... serius best...

tapi ada gak yang tak best nyer... environment nyer plak.. apa barang beb.. layan konsert duduk... wakakka.. dah macam layan AF plak... hahaha... tapi nak buat macam mana kan... lepas tu stage ingat kat tengah padang... boleh plakk dia kat atas track... perhhh sakit kepala menunduk ke bawah.... :( nasib ada screen besar... so layankan jer....

tapi dalam keadaan dah tak lehh tahan.. finally lagu terakhir aku ngan PnZie... bangun gak... layan... hahha lantokk pi lahh apa orang nak cakap.. wakakkak serius feel habis time berdiri.. wakakka.. :P

settle concert biasalahh lepak mengeTEH dulu.. sebelum pulang... so gitulahh kekdahnyer... ntahlahh boleh plak last minutes nyer plan... just sembang... terus ON... serius... memang giler... hahahah :))

so as usual... stayTuned for next entry... wokkeh....

TakSangkaYer....:-t
.

Rabu, 28 April 2010

Keep Slim Amba Hunt........

.
last sunday..... aku dah plan mahu turun bagi support kan one of member groupie aku... KakKunyeet..... dia ni masuk event Keep Slim Amba Hunt... so as a groupie... kitorang pun plan tuk mai bagi support....


selain aku... CikLolly... CikArina bersama adiknyer... dan EnFaizal... join sekali turun bagi support... perhhh dah macam AF dah... nasib tak ada banner jer... wakakka... apa aku merapu ni... abaikan... :P

so event diadakan di SungaiWang.... cara event ni... if aku tak silap... bak kata or penerangan dari KakKunyeet.... kena joi dorang nyer package.... so dari besar... ke mengecil... konsep lebih kurang BiggerLoser lahhh... wakakakka... :P

so bawah ni gambar..... top 15 yang bertanding.... yang bawahnyer tu... top10.... yang layak ke finalist.... :)


perhhh tak sia sia kitorang gigihkan diri mai ke sungai wang seawal pagi nak bagi support.... and KakKunyeet dapat masuk top 10.... congrates...=D>

selesai event... sempat melepak... cikcur bersama... so macam macam dibincangkan.... hahahha dari segi cara jalan... sampailahh confident level nak posse.... wakakkaka beria.... jer kan... :P

final rasanya akan diadakan pada Jumaat 30hbApril... not sure KakKunyeet dapat jadi Duta KeepSlim or not... heheheheh but kita doakan dia berjaya.....

so kat bawah ni ada aku tepek video time KakKunyeet Catwalk dan memperkenalkan diri beliau... layan.... huhuuhuh :)

video

gitulahhh kekdahnyer.... so... as usual.... stayTuned... for next entry.... kita lihat... apa terjadi... selepas event ini... wakkakak... so nanti next entry.... :))

TakSangkaYer... :-t
.

Selasa, 27 April 2010

hooperz......

.
sabtu lepas.... planning asal gagal akibat aku kesiangan hari tu... pada mulanya planning mau bangun dah terus menuju ke Imegresen.... tapi bila sedar mata terbuka.... dah kul 11 pagi.... apakah... :(

so melepak surfing... tup tup sajhe buzz.. member... ajak melepak... finally ntah macam mana... decide mahu menonton.... so decide ini cerita.... hahahah :))


hemm.... setelah selesai menonton... not bad... aku suka movie macam ni... cerita pasal sport... rasanya malaysia kurang pasal cerita sport sport ni....

selain tu... kat sini kita leh nampak... walaupun dorang ni dari pelbagai latarbelakang.... tapi if dorang bersatu dorang boleh mencapai kejayaan... perhhh....

lakonan pelakon dalam cerita ni semua nyer ok... masing masing memainkan peranan masing masing... syabas.... memang layan cerita dia....

tapi kenapa cerita macam ni rasa mcam kurang dapat sambutan yek.... kenapa yek.... serius beb... panggung kurang penuh... ntahlah... adakah kurang promosi... or.... maybe ntah tak tahu kenapa...

apa apa pun aku suka... so pada mereka yang nak gi nengok gi lahh... kat sini aku nak sharing clip video lagu PELITA.... yang ada dalam movie tu.. so layan....\:D/




as usual... stayTuned for next entry.... ok....

TakSangkaYer.... :-t
.

Isnin, 26 April 2010

Outing with Nadif.......

.
dah lama aku tak menghapdet blog aku ni... aku dah rasa macam rumah puaka dah blog aku ni... tak bercerita... hahhaha.... so aku sharing citer last week.... ok :P

after balik dari teman member aku gi casting.... aku melepak jer di rumah... tiba tiba dapat calling dari BukitAman... ajak melepak... so set time.... and aku gerak ke BukitAman...

sampai... jer terus melihat si Nadif ni baru nak bersiap untuk bersiar siar.... hehehe so sambil tu waiting lahhh dia bersiap... bila dia dah siap.. tunggu mak dia plak... abah si Nadif duk prepare barang nak dibawa... macam nak gi jauh jer kan macam macam bekalan disediakan... ;)


tempat dituju... tak jauh... area bukit aman jer.... melepak di LakeGarden.... hahahha.. serius... ni lahh first time aku duk menular ker situ... ialahh motif aku nak ke sana.. tanpa sebab... wakakka... but tempat dia agak menarik... untuk mereka yang sudah bekeluarga membawa anak anak kecil... :P

membawa si Nadif... bermain buai.... erkk.. iake si Nadif yang nak main buai... ke Maknyer.... hahah Ana... ko motif nak naik buai jer... time wedding pun photoshoot kat buai... wakakka :P

kemudian kitorang meronda ala ala evening walk bersama si Nadif... sambil snap snap gambar... dammed... PakTam dah pakai DSLR.... oh man... tercabar.... Tam... nanti nak pinjam boleh... haaahha.... Tam lu study kasi expert... nanti gua punya wedding lu snap ok.. wakakka.. dammed apa aku mencarut ni... :))

memandangkan dah penat... tiba tiba nampak kereta apa yang dorang panggil tu.... trams... kot... hantam ajhe lahh... so bayar berapa hinggit so pusing pusing area BukitAman.. siap sampai ke Masjid Negara gitu... ahahha ;)

si Nadif dah kehausan nampak... cehh macam lahh dia berjalan pun... hehehehe... tu dia... beria dia menyusu... serius dia memang haus... eheheh kesian Nadif... hehehehe :)

lorr... selesai menyusu... Tidoq..... erkkk... so bila si Nadif dah tido.. apa lagi.. kitorang pun beransur pulang... hantar jap ke umah... pass si Nadif kat atuk dan nenek dia.... then kitorang gi mengeTEH sambil pekena mee Sup.... :)

hemm... mee sup kat sini memang terbaik... biasa aku pekena mee kari... mee kari dia pun terbaik gak.... heheheh... selesai makan... kitorang tak ada plan... finally decide... ke MidValley....

kat MidValley.... membuatkan aku telah berbelanja lebih ok... so aku malas nak cerita... ni semua si PakTam dan Ana.. yang duk beria ajak ke MidValley... nengok aku dah beli kasut... :( bankrupt aku dibuatnya..... tapi memang kena beli pun.. kasut kerja ku dah rabak... :P

so gitulahh kisahnyer.... outing ku bersama si Nadif... maybe next time nak outing lagi... hhuhuhuhu tapi tak tau ke mana... huhuhu tunggu dan lihat... heheheh :P

tiba tiba rasa kelakar melihat gelagat si Nadif yang suka main janggutku.... ;))

so as usual stayTuned for next entry....

TakSangkaYer.... :-t
.

Isnin, 12 April 2010

menonton Ju & Meo......

.
rabu lepas.... time aku duk mengadap kerja harian ku sambil berfasbuking... tup tup... CikSue... comment... jaditak malam tu... aku pun macam ingat ingat lupa.... and nengok situation kerja ku... mengizinkan... and finally decide ON....

tu pun lepas CikSue... duk kompang kata teater ni ala ala sedih and touching.... and kebetulan malam tu... last tayangan... so aku decide gi jer.. lagi pun tix agak murah... just 10bugs.... hemmmm :)

sampai kat IB... around 8malam macam tu... then meet CikSue.. kat parking area... kemudian... gerak membeli tiket.... :P

tiket sudah dibeli... kemudian terus ke panggung... cari sit.. and bersedia menonton.... start agak lewat... bukan kul 8.30malam.. tak tahu kenapa... maybe nak bagi penuh dewan kot... but still tak penuh... so finally start gak...:P

apa yang aku leh katakan.... ternyata aku tertipu... bila masa lahh ada bab bab sedih... aku duk lahhh tunggu.... sampai ending... tak ada pun sedih.... lucu adalahh... tapi tak lahh lucu sangat pun... looks like simple lawak jer...

dari segi lontaran suara.... 2 pelakon yang bawa watak Ju dan Meo sememangnya mantap... aku suka... jelas.... cuma maybe jalan cerita dia agak macam hambar... kadang kdang membuatkan aku menguap berkali kali.... (:|

muzik yang digunakan pun kira menarik.... pada aku... maybe pelakon.. muzik semua dah menarik.... cuma jalan cerita jer kot... to simple kot... ntahlahh.. maybe sebab student buat kot.. nama pun project final katanya... so maybe bolehlahh dimaafkan....;)

selesai ajhe kitorang cargon... and lepak pekena CharKueyTeow... sambil duk bercerita balik... apa lahh yang kitorang tonton tadi... huhuhuhu.... pada aku.. nasib just 10bugs.... kalau lahh harga 30bugs ke 50bugs... mahu aku mencarut kat dalam hall tu... huhuhuhu :P

so gitulahh citernya... ni just pada pandangan aku jer.... nak cakap lebih pun siapalahh aku kan... so layankan jer.... but cuma satu jer aku pelik... kenapa nak guna CINTA AGUNG MELAYU... motif... padahal mati bunuh diri... if aku tak silap citer tu... hemmm ntahlahh... abaikan benda pun dah habis.... :))

so as usual.... stayTuned for next entry ok...

TakSangkaYer...:-t
.

Sabtu, 10 April 2010

Frinjan X.....

.
perhhh.... rasanya dah terlambat untuk aku citer aktiviti aku last week... heheh ialahhh lately busy and tak berapa nak sihat... tu yang tak sempat nak menghapdate zone ni.....:P

so continue cerita last saturday.... after event make over tu... kitorang terus cargon pulang ke ShahAlam... so memandangkan perut lapar... so melepak di PakLi.... so around kul 8.30malam... kitorang pun gerak ke dataran....


sampai jer... terus jer cari port.... heheheh time ni kitorang just melepak jer kat area belakang... tak lahh depan sangat... tak tahu kenapa... hehehhe....

so as usual... Frinjan sememangnya menyediakan persembahan persembahan yang unik dan banyak gak kelainan... hehehhe.... aku malam tu mai pun... sebab ada Joana and Co... huhuhuhu ;)

nengok EnAdam... terus gigih update blog dia on the spot... tapi dia update pasal citer apa... pasal citer FrinjanX ke... pasal make over dirinya.... erkkk... :-? nak tau sila clik ke blognyer.... sini... EnADAM punyer Blog

cerita pasal keunikan dan kelainan.... kali ni Frinjan telah membawa satu kumpulan dari golongan peribumi untuk menunjukkan persembahn mereka... serius beb... memang seronok bab ni... siap ada beberapa penonton yang turut sama join dorang menari menari.... cool.. aku ada capture video... korang lehh layan.... :)




hemmm.... amacam.. layan tak... hhehe... tapi memang enjoy malam tu... so selesai ajhe persembahan atas... tu.... finally persembahan penutup... pun berlangsung..... Joana & Co.... aku ada gak capture persembahan minah ni so korang lehh layan...

korang lehhh clik kat link yang aku sediakan untuk layan video yang capture persembahan Joana and Co ni....

Lutsinar
Huru Hara
Aku Pelangi


actually bukan yang diatas ni jer persembahan yang ada kat Frinjan kali ni... actually banyak... cuma atas ni yang aku capture lahhh heheheh... banyak gak band band baru yang perform malam tu... ada yang dari Johor Bahru.... ada juga beberapa pembaca puisi mereka... dan ada gak yang mendendangkan alunan bunyi serunai... dammed cool beb.... =D>

ops sebelum aku terlupa aku ada gak capture one video.... persembahan Beeha... dia perform 2 lagu dalam satu.... lagu Pari Pari Kertas Romantikalasofa.... huhuhuh... so korang lehh layan kat sini..... PARI PARI KERTAS ROMANTIKALASOFA...... :P

so macam tulahhh ceritanya.... actually aku dah tak tau nak mengarut apa... ialahh event ni dah seminggu berlalu... hahaha ni pun aku just update simple jer... maybe next time... but apa apa pun... Frinjan sentiasa mempersembahkan keunikan mereka.... bravo pada Frinjan Team..... =D>

so as usual.... stayTuned for next entry yang bakal muncul ok...

TakSangkaYer....:-t
.

Selasa, 6 April 2010

makeover.....

.
sabtu lepas merupakan sabtu berkerja pada diriku... hemmm tapi apa adahal... rasanya lately ni... weekand aku memang selalu diisi dengan menghadirkan diri ke office.... untuk menyelesaikan segala task yang tertunggak.... so abaikan citer kerja :P

tiba tiba si EnAdam kita ni.. buzz aku dan ajak gi even apa kata MrM.... hemmm...:-? dan actually event ni ialah event make over... hehehhe.. tapi aku tak masuk pun.. just teman EnAdam aje....:)

so bergerak menuju bangunan MURAI... erkk MURAI ada bangunan ke... hahhaa... rupanya ke pejabat dia.. area Technology Park... sampai ajhe melepak lepak dulu... sambil menanti si NoraJoey yang choii.. tak muncul muncul... bukan nak reply sms ke apa... diam jer.. memang CHOII....


so event pun bermula... pada mulanya aku ingat memang ada sessi make over jer... rupanya tak... actually MURAI tengah buat rakaman untuk sessi temubual ngan family Adira dan Iwan AF8.... heheheh :)

so sambil sambil dorang buat rakaman tu... mereka pun beri peluang kepada family 2 pelajar AF8 tu untuk dimakeoverkan dengan menggunakan product maybelline....:P

EnAdam plak... masuk bahagian lelaki... kerana agak blur macam mana nak makeover sendiri guna Maybelline nyer product... so finally MURAI team invite untuk dorang tolong makeoverkan oleh makeup artist yang dijemput khas dari Maybelline nyer team kot... maybe... ;)

so kira tak yah pening pening kan.. just tadah jer muka... dorang makeoverkan muka anda.... dan setahu aku event ni dilanjutkan lagi.. tak sure.. rasanya sampai 15 April... so... if kalian ada yang ingin join event ni.. si layari web MURAI.COM.... untuk maklumat lanjut...

if tak tau nak makeover... rasanya lehh ajhe mai ke tempat mereka.. dan mereka akan makeoverkan anda... seperti berlaku pada kawan saya.. EnAdam... heheh... so settle ajhe event ni.. kitorang pulang ke Shah Alam melepak di PakLi....

so as usual.. stayTuned for next entry ok.... untuk aku terus merapu aje... wakakkaka =))

TakSangkaYer...:-t
.

Isnin, 5 April 2010

lepaking di Kajang....

.
minggu lepas.... tiba tiba kitorang diinvite oleh KakJay... untuk hadir ke Restoran KakIta di kajang... katanya ada makan makan so as a groupie... kitorang jarang menolak pelawaan makan makan ni... walaupun that day tu banyak kerja ke apa... wakakka :P

mcam aku... pada mulanya plan 5.30pm sharp nak cabut.. tapi apakan daya ada sajhe kerenah yang terpaksa diturutkan.. but 6.30 gak aku baru cabut...:)

so around kul 8mlm gerak menuju ke Kajang... sebelum tu pickup CikArina dulu kat TamanJaya.... then tempuh jammed menuju ke bandar Tasik selatan pickup PuanZie pla... then terus menuju ke Kajang...

bila sampai... CikLolly... CikKunyeet... CikLisa... EnFaizal dan KakGie serta tuan rumah KakJay and KakIta dah menunggu... hehehe dan makanan pun telah terhidang.... nyum nyum...;)


antara menu malam tu.... ayam panggang dan daging kambing... pasta rasanyer memang terbaik... cukup rasa.. pedas dia ngam ngam gitu... udang bakar... serta kentang goreng... turut ada beberapa salad... huhuhu..... pencuci mulut buah anggur dan tembikai...:)

malam tu... selain makan makan... hanyam ketupat.... kitorang juga turut melontarkan vocal masing masing... ahah aku.. aku memang tak lontarkanlahh... sebab segan.. hhahha... tapi finally ending terpaksa gak nyanyi one song... hahahha giler lari tune... :P

melepak... makan makan.. sembang sembang... menyanyi sampai ke lewat malam.... hilang gak stress kerja... stress ke kerja aku.. wakakka... ada time stress gak... wakakka... so aroun kul 12 gak kedai pun mahu tutupkan.. so kitorang pun cargon pulang ke rumah masing masing...

so gitulahh citernyer.... actually aku tak tau nak kompang apa... sebab event ni last week kan.. aku plak dah lama tak update... hahaha... so as usual.. stayTuned... for next entry.... ok

TakSangkaYer...:-t
.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin