Ahad, 30 November 2008

Mission Complete....

.
Allahamdulillah... finally... aku dan abgLong aku berjaya juga bertemu dengan pakcik kami.. yang rasanya.... dah lama tak berjumpa... selepas pakcikku ni dipindahkan bertugas di Pulau Pinang...

so seperti planning aku dan abgLong aku... on 28hb.. malam.. kami bertolak ke SungaiPetani.... aku pickup abgLong aku di Sungai Besi around kul 1030malam gitu... then gerak ke Sentul untuk pickUp cousin aku si Ezan... dia pun mau join....

then kami pun gerak.... bertiga kami... berehat kejap di RnR SungaiBuluh untuk makan malam.. coz abgLong aku belum makan lagi... so kitorang lepak.. but yang tak best nye kebanyakkan kedai kat RnR tu banyak dah tutup pelik kan... tinggal FastFood ajhe.. nasib baik ada satu kedai buka lagi... so lepak makanlah..

duk lepak makan.. sambil berborak bertiga... duk cerita... pasal pakcik aku ni.. bila dia last day berada di sabah... bak kata cousin aku... rasanya time kakak nye yang second kahwin... pakcik ku ni still ada di sabah... hemm... kira aku ajhe lahh yang masih tak dapat bayangkan macam mana pakcik aku ni....

so... settle... aku nengok kul tepat kul 12malam... kitorang gerak dari sgBuluhnye RnR.... singgah kejap isi minyak... dan abgLong aku nak merokok dulu.... kat rnR Tapah.... then continue lagi.... terus ke Sungai Petani...

ya... tepat kul 4.30 petang.... kami sampai di susur keluar tol Sungai Petani Selatan.... hemmm.. so relax jap kat tepi.... buang apa yang patut... abgLong aku sempat membakar 2 batang rokok.. aku pun sempat snap snap gambar... ntah apa apa ntah... hehehe.. then continue... mencari.... rumah pakcikku pulak...

pusing pusing.. nak mencari Hospital Sultan Abdul Halim nyer pasal... ajhe.. mau sampai sejam... hehehhe... siap tanya orang bagai... hehehehe... apa nakbuatkan... then dah jumpa Hospital masalah nak cari taman AmanJaya plak... finally... around kul 6 gak.. kitorang sampai di rumah pakcikku ni.. dimana anak sulungnya... AbgZul... duk tunggu kitorang di Trafficlight AmanJaya...

ni dia rumah pakcikku.. kawasan baru rupanya... kalau ikut plan aku nak ajhe redah... tapi apakan daya.. aku rasa.... memang kena call gak... coz tempat ni memang baru.. dan kawasan umah ni pun baru ada 3 keluarga yang duk.. lainnya masih kosong.... so sampai ajhe... aku ngan abgLong aku agak confuse pada mulanya....

siapa yang ambil kitorang... adakah pakcikku atau anaknya... aku lagi memang tak tau.... tak tau pun rupa pakcikku tu.... tp abgLong aku peliklah kan.. kata baru operation kaki.. takkan dah lehh bawa motor... bila sampai rumah.. nasib baik adai si Ezan.. bila si AbgZul buka helmet... Ezan kata tu bukan paman Wedd... so bila masuk ke rumah.. baru kitorang jumpa pamanku... di dalam bilik.. tengah menanti kehadiran anakbuah nya ini...

ya atas ni lahh paman ku... Paman Weddty.... adik kepada ibuku... hemmm... then si Ezan dan abgLong aku kata memang sudah susut badan pamanku ni.... ialah rupanya bila tau cerita.. sudah 3 bulan lebih di hospital... akibat sakit diabetis.... ni pun baru ajhe keluar.. lepas operation kakinya.... terdiam gak aku melihat kaki paman ku... walaupun hanya dipotong 2 jari ajhe... tapi di atas pergelangan kaki... tu.. siap dibuang dagingnya... ditampal dengan dari baru.. yang diambil dari pehanya....

ada actually gambar aku snap... tapi tak nak lahh aku tepek diblog ni... hemmm.. just buat simpanan peribadi... hehehehe.... so bila dah sampai... seperti biasalah... berboraklahh... pelbagai... cerita.... dari pasal penyakit... pasal kerja yang dah 7tahun kot... di Penang..... citer pasal abgLong aku kecik kecik... semua lahh... sampai lahhh ke pagi....

ya... disana... kami tak ada pun jalan jalan... just banyak membuang masa dengan duk berbual dengan pakcikku ini.... sempat gak lahh keluar ke bandar SungaiPetani tu... ke Tesco.. untuk cari sedikit lauk untuk makan tengahhari.... dan petangnya... lepak ngan Abg Zul di NasiKandar Pelita Sungai Petani... tak sangka kat SP pun ada Pelita.... tapi sini tak ada artist lahh.. tak macam Pelita Bangsar... hehehehhe... artis bersepah.... wakkakaka...

memang puas hatiku... sebab finally dapat juga aku jumpa pakcikku ini yang selama ni aku memang tak dapat bayangkan dia yang mana.. hehehhe... pelikkan... maybe aku jumpa tapi kenal... or tak dapat ingat.. ialahh aku pun kecil lagi kan... heheheh... ya penting puas hati... dapat juga aku past phone kat pamanku ni.. untuk berbual ngan kakak dia.. iaitu mak aku.. hehehhe... itupun aku suruh anak buah aku call dari rumahku ke phone aku.. wakkaka....

kami di SungaiPetani just sampai ahad... coz masing masing isnin kerjakan... so ahad.. kul 10pagi.. kami dah gerak pulang... coz ingat mahu singgah sebentar di Ipoh... pekenar ikan siakap sweet sour..... heheheh sambil jenguk anak buah ku si Kyra.... sebelum gerak sempat snap gambar kenangan bersama pamanku....

diharap... penyakitnya cepatlahh sembuh... agak dia boleh bergerak... dan maybe lehh ke johor untuk bertemu kakaknya... hehehehe..... ya... sepanjang... duk 2 hari.... bersama pamanku... banyak juga cerita... ketika zaman zaman abg² ku kecil dia cerita... hehehe bila dengar aku ngan si Ezan hanya gelak ajhe lah.... memang karektor kelucuan pakcikku ni tidak hilang lagi.... bak kata abgLong aku.. yang sememangnya... dari kecil.. orang kata apa.. kamcing dengan pakcikku ini....

InsyaALLAH... kalau ada masa lagi... tiada masalah untuk kami kembali ke SungaiPetani jenguk pamanku ini.... rumah semua dah tau dah dimanakan... diharap penyakitnya cepat sembuh insyaALLAH....

so gitulahh citernya... ala ala jejak kasih kan... heheheh.. apa apapu mision aku dan AbgLong aku berjaya.... mission complete... tulahh tinggal satu pakcikku yang polis ni ajhe belum... lagi kitorang nak cari... tapi yang ni nanti nantilahh... bila bila lehh cari... lagipun tak berapa penting pun pada diriku... sioot ajhe statement aku ni kan.. wakakka.... oklahh stayTuned... untuk cerita aku di Ipoh bersama Kyra.... ehh adake... entah..

TakSangkaYe...
.

Jumaat, 28 November 2008

Project Pop - MaraMaraMara

.
hemmmm.... hari ni agak blur sikit... tiba tiba aku duk dengar lagu ni... memang unik.. heheheh yok layani yok.... hehehehe.... layanz...



Ape lo..

Lo klo mencak-mencak mencak kayak kocak
Lo klo mencak-mencak mencak kayak cicak
Maca gitu aja kamu kok bolo kokok
Kamu yang gitu aku jadi bolo kokok

Napa mestinya mata melotot nge nge nge eh biasa aja dong
Ga usah pake otot
Napa mestinya lotot lotot wee wee wee eh biasa aja tahu
Ga usah pake otot

Maramaramara itu ga perlu udahan marahnya
Cepetan dong cepetan dong
Maramaramara itu ga perlu udahan marahnya
Cepetan dong cepetan dong

Salahmu.. salahmu
Enak aja salahmu.. enak aja salahmu

Lo klo mencak-mencak mencak kayak kocak
Lo klo mencak-mencak mencak kayak cicak
Maca githu aja kamu kok bolo kokok
Kamu yang gitu aku jadi bolo kokok

Napa mesti mata melotot nge nge nge biasa aja bude
Ga usah pake otot
Napa mestinya lotot lotot wee wee wee nyante aja lagi
Ga usah pake otot
Lo dulu minta maaf…

Napa mestinya lotot lotot nge nge nge biasa aja deh
Ga usah pake otot
Napa mestinya lotot lotot wee wee wee lo yang nyante aje
Ga usah pake otot

heheheheh kelakar kan...

TakSangkaYe...
.

Mebowlingkan Diri....

.
hemmm tadi kebetulan aku balik awal... dan kebetulan housemate aku ajak bermain bowling... hemm... so bila dipikirkan balik... aku pun tengah bosan.. dan dah lama gak aku tak membowlingkan diri... dan rasanya last time open puasa ngan member aku kat shah alam... so apa salahnya kan...

so... around kul 9 malam macam tu gerak... ke Summit... kenapa kat sana ye... sajhe ajhe.. coz kebetulan housemate aku nanti ada tournament kat situ... kira dia ni ala ala nak traininglahh.. hehehhe.. aku just main main ajhe... lepas gian... wakakka...

kali ni kitorang pada mulanya bermain 3 games... hehehhe biasalahh kan... damm... permainan aku.... tak begitu bagus lahh... tapi aku rasa memang tak pernah bagus pun... tak tau kenapa... macam shial ajhe... tapi seronok gak.... hehehhe... biasalah masih diperingkat belajar... belum pro pun... hehehhe....

hehehhe... seperti biasalahh kan.... sambil bermain bowling.. sempat lagi duk capture gambar bagai... dan antara pic yang aku suka ialah ni... hehehhe turutan sebenarnya ni... hehehhe... dan kebetulan plak strike kan.. wakakkaka.... heheheh.... setelah main 3 games.. rasa still ok lahh kitorang tambah another one games.. so.. kitorang main 4 games....

gambar atas ni abaikan ye... just hiasan ajhe... wakaaak... time tak tau nak buat apa... so selesai bermain 4 games.... dan markah aku agak cilaka sangat.... macam baru belajar ajhe main bowling... kan... hehehhe... serius beb.... macam mana ni.. sesiapa lehh tolong... this my result....

Game 1 = 88
Game 2 = 147
Game 3 = 167
Game 4 = 90

macam cilaka kan..... padahal biasa kalau aku main kat lane pc aku ni... biasa averrage aku selalu 270 jatuhan pin ok.... hehehhe.... dan dan kerap gak lahh aku buat perfect game.... hehehhe... kenapa ye.. lane pc aku ni senang ke.... ntah...

oklahh gitulahh citernya... opss lupa... dan tadi buat pertama kalinya... aku bermain bowling pakai short.... lehhhh... normally dan biasanya aku akan pakai seluar panjang gitu... heheheh.... TakSangkakan... so nantikan for next thread ok... stayTuned....

TakSangkaYe...
.

Khamis, 27 November 2008

BunkFace - Situasi

.


Diskriminasi menjatuhkan aku
Reputasi kini menjadi bisu
dan aku
ku layu
disitu
Mengharapkan sesuatu yang baru
itulah impian aku

Dan bila kau menghilang
Musnah la, musnah impian
tuk menggapai bintang
terangi hidup ku
Ku mahu kau tahu
engkaulah, destinasiku
dalam ingatanku .. oh oh oh…

Kerana diri ini tak daya lagi
menempuh hidup yang ku temui
dan aku
ku tunggu
oh oh oh
disitu

Mengharapkan sesuatu yang baru
itulah impian aku

TakSangkaYe.
.

Tag by si NDR....

.
hemm... hampeh sungguh si NDR ni.. aku tag dia... dia boleh balas balik tag aku... hehehehhe balas dendam ye... tak per... heheh.. kira aku on mood occay so aku jawab tag mu itu... layani ya...

*Here are the rules*

1. List these rules on your blog.
2. Share 7 facts about yourself on your blog.
3. Tell 6 unspectacular quirks of yours.
4. Tag 7 people at the end of your postby leaving their names as well as links to their blogs.
5. Link the person who tagged you.
6. Leave a comment for each blogger.


7 facts about me

berkaca mata
berbadan besar
still single but not availble
senantiasa ditemani oleh my belovely... G9
obses terhadap product COKE
minat bermain bowling... tapi tak terror mana pun
johorian

6 unspectacular quirks (hebbit)

suka gigit kuku tampa disedari
memang pantang nampak COKE
suka drive laju laju bila stress... bahaya benda ni
suka mengomel.... kalau tersekat dalam jammed
suka merosakkan lagu.. dengan tukar lirik ikut sukahati aku
rasa tak lengkap kalau tak ada internet seharian

7 orang yang perlu ditag

7 orang nak ditag... aku tak ada mood nak tag orang
so tag ni berakhir di sini....


so puas hati...hehehehhe.... stayTuned....

TakSangkaYe...
.

Rabu, 26 November 2008

Aku Menonton Movie.....

.
ya... aku sudah pun melihat ini wayang... aku menonto ahad lepas tapi sampai la ni... aku tak berkesempatan nak share ngan korang pasal cerita ni... dan rasanya dah lambat kot... maybe korang semua ada yang dah nengokkan... tapi aku tetap nak sharing dan memberi pendapat tentang cerita ini.... hemmm....

well pada aku jalan cerita dia ni ada.. tapi tak tau nak cakap macam mana ya... mana silap nyer... coz adakala nya membuatkan aku mula mengantuk melayan cerita ini... seriusly.. kalau aku layan dvd sure aku dah main forward foward cari scene yang ada Sharifah Amani.. boleh... hemmmm....

walaupun citer ni seperti kita tau bukan happy ending... tapi kira oklah cuma aku pun kurang pasti... sama ada aku terlepas pandang ke.. coz seperti aku kata tadi kan.. cerita ni agak macam... slow sangat... sampai ke ending aku tak tau apa sebenarnya penyakit si Pierre Andre tu.... but member aku kata pun memang tak ada mention pun....

hemmm tapi kalau ikutkan jalan cerita not bad lahh... boleh dikembangkan lagi.. hemmm... tapi pada akulahh kan.. yang sememangnya tak berapa expert nak review filem ni... seperti bloger bloger tegar or filem lain.... oklahh... maybe citer ni ada sambungan kot... maybe ada Selamat Petang Cinta maybe siapa tahu kan... cinta diantara Que Haidar dan Fazura..... heheheh....

memandai ajhe aku... ntahlahh.. so pada sesiapa yang ingin tengok... aku nak suruh or paksa nengok pun tak berani beb... depand lahh korang semua masing masing ada hak nak gi... hehehehe... tul tak... eheheheh.... mungkin korang lehh feel more dari aku ke.. mana tau kan... hehehehe.....

so gitulahh citernya... so stayTuned...

p/s: Suka Nengok Amani dengan baju pengantin purple lengkap bertudung.... cute bangat.... I LIKE..... Suka Suka Suka....


TakSangkaYe...
.

Selasa, 25 November 2008

Tagged oleh Mazwani Ayu Again....

.
hemmm.... sekali dia tag aku sampai 2 kali.... apakah... tapi memandangkan aku pun agak borring tak tau nak buat apa... so aku jawab ajhe lahhh tag ko ni yu... walaupun mata ini dah mengantuk.... coz baru balik..... banyak kerja tadi kan... so layani ye... sorry lahhye... aku still menjawab dalam malay... hehehehe...

================================================================

..TAG 1..

1. Do you think you are HOT?
Apa... korang ingat aku HOT FM.... ntah lahhh aku rasa tak kot... perluke HOT ni...???

2. Upload a fav pic of you

3. Why do you like this picture?
Nampak cool ajhe....

4. When was the last time you ate pizza?
Baru tadi... coz stayback kat office... then boss belanja... roto bulat... DOMINO Pizza...

5. The last song you listen to?
Azlina Aziz - Esok Untuk Siapa.... aku tak tau kenapa aku suka dengar lagu ni lately...

6. What are you doing right now besides this?
Surfing... sambil memikirkan untuk menjawab tag ini...

7. What name u prefer besides yours?
Whats mean... nama lain... ntah.. no idea... maybe for nick.... kematz.. mox.. zam.. abam...

8. People to tag

a. Romie...
b. Ndr.....
c. MommyKyra...
d. Hudd...
e. Kunyeet

9. Who is no.1
Star... Merupakan orang kuat IKA FC AND NADIA FC..... Jejaka terhangat di RIA FC.... kata RIANZ...

10. No.3 is having relationship with?
Haruslahh ada... with my brother... so dia ni akak ipar aku lahh...

11. Say something about no.5
Hemm.... awek yang berhati waja... tapi tak pakai proton waja.. dia pakai Gen2.... dan merupakan orang kuat EBI FC....

12. How about no.4?
Aku kenal dia ni kat NadiaFC... orang kuat HelizaFC.... terror main bowling aweks ni... berani.. cabarlahh dia...

13. Who is no.2
Programmer Oracle yang terhandal di ACCP satu ketika dulu... siap ada certificate... OCM lagi beb.. hebat...

Doing tag is fun!
Fun.. apa nye fun... jawab pun coz aku borring... dan tak nak mengecewakan kawan aku.. karang sentap plak dia...

=============================================================

..TAG 2..

RULES :
Snap work station anda then... taruk link blog anda kat bawah gambar work station anda...iaitu bersebelahan dengan link-link blog yang ada..tengok contoh yang dibuat nih...begitulah seterusnya sampai bila-bila, ok...sekiranya tag ini berkembang... pasti akan ada banyak link-link di bawahnya...kalau tak... terencat la dia... ha ha ha...lastly...tolong pass tag ini pada tujuh (7) blogger lain...pass la pada siapa-siapa..


jadi di atas ini adalah gambar workstation aku.so oleh kerana before this actually aku dah kena tag ni but aku tepek homestation aku... so kali ni aku tepek lahh WORKSTATION aku... so... how... memang tak ada apa apa kan...normallah.. nak letak apa lagi... hehehehehhe... so pada mereka 7 blogger yang aku nak tag dan ingin melihat workstation dia ialah......

SUKAHATI
NANY
PZA
MOMMYKYRA
HUDD
ROMIE
EFFA

Layan.... hehehhe stayTuned...

TakSangkaYe...
.

Isnin, 24 November 2008

Wedding Ana & Nazri

.
ya.. seperti aku janjikan... kini aku sharing beberapa gambar yang aku snap dari camera aku yang tak berapa canggih sangat tu... al maklumlahh kalau nak compare ngan dslr kan... heheh so bawah ni ada antara gambar yang disnap menggunakan camera compact aku ni... so gambar ni memang aku tak edit tak apa.. just tepek link blog aku ajhe... hehehehe... layan kan ajhe lah ye...

hemmm... dan ni semua aku yang snap... dan ada beberapa yang member aku snap... but still guna camera aku... dan gaya ni.. semua adalah idea kitorang bertiga.... wahh... memang mengarut sangat idea... tapi oklahh gak kan.... kalau ikutkan idea aku... aku dah suggest dah bergambar kat UiTM..... tapi memandangkan hari dah nak malam.. so tak dapat ditunaikan hehehhe.....

oklahh lahh selamat melayan..... stayTuned...

TakSangkaYe..
.

Sabtu, 22 November 2008

Majlis Perkahwinan Muhd Nazri dan Nur Zuliyana

.
occay kali continue berbloging... so siang tadi... another kawan aku dah selamat pun melangsungkan perkahwinan mereka... ya satu satunya couple class time aku zaman diploma yang berakhir di jinjang pelamin... so aku sebagai member tidak melepaskan peluang untuk turut hadir di hari pernikahan yang bermula pada pukul 9 pagi di rumah pengantin perempuan di sungai buluh...

aku ke sana ngan sorang lagi member aku.. si Mally atau nama glamour dia si Adam Arjuna... hehehhe.. biasalahh artist kan... rebranding lahh katakan nama pun nak change... hehehhe... opss... so dia mai pickup aku around kul 8 pagi macam tu.. so terus direct ke sana... sampai sana melepak menunggu pengantin lelaki... tup tup rupanya.. dia lehh terus direct ke rumah pengantin perempuan... hampeh sungguh...

so bila sampai jer... rupanya semua dah ready kat dalam.. but pengantin lelaki still di luar... maybe nervous kot... so aku ngan si Mally ni pun duk melepak... nengok si Aleng as photographer pun dah ada dah... hehehhehe... ok lahh... so kini tunggu tok kadi ajhe... hehehehe... selang 10 minit macam tu.. tok kadi pun sampai... so bermulalah majlis pernikahan...

hemmm... tapi yang best kali ni ayah pada si pengantin perempuan ni sendiri yang menikahkan si pengantin.... dengan sekali lafaz ajhe... akhirnya... Muhd Nazri dan Nur Zuliyana sudah pun selamat diijabkabul kan...

hehehehhe ni dia... PakTam and Ana... nama yang biasa kitorang panggil dorang ni... akhirnya selamat juga mereka ni.... seperti biasalah.. lepas majlis akad nikah... ada sessi jamuan... dan sessi photography kan... hehehehe.....

ni adalahh gambar pengantin bersama keluarga masing masing.... hehehhe.. selepas tu.. kitorang duk melepak kat situ.... sementara menunggu masa untuk bersanding.... so duk lah melepak kitorang kat situ... berborak... bergambar... bergossip bagai.. wahh.. boleh...

around kul 12 macam tu kitorang pun bersiap untuk majlis persandingan.. yang diadakan di dewan MBSA Paya Jaras... hemm... aku pun mula lahh tukar pakaian aku... juga... ehhh kenapa aku plak yang sibuk nak tukar pakaian bagai.... hehehhe... bukan apa... kali ni... aku jadi pengapit pada pengantin lelaki.. si PakTam... ni pun permintaan dorang ni... memandangkan... member sejak diploma hingga kini kan.. agak keberatan nak tolak.. wah....

bila semua dah ready... kitorang pun bergerak ke Dewan.... sampai ajhe... dapat hint... team kompang semua dah mai.... team flower gurlz pun semua dah bersiap sedia... apa lagi... mula perarakan pengantin.....

agak meriah gak lahh perarakan ni.. dengan siap ada liputan dari KLFM lagi bagai... wow... memang meletup... dan dan ajhe aku... so berjalan lahh masuk ke dewan.. dan terus ke atas stage... hehehhe....

ya... time ni lah bermula tugas aku... sebagai tukang lap kan peluh si paktam... padan muka aku tenyeh tenyeh muka ko.... sampai hilang touchup muka ko... hehehhee... dan dan ajhe aku ni... bila semua majlis salam menyalam bersama keluarga pihak lelaki... pihak perempuan semua selesai..... apa lagi makan time.....

so bila semua dah settle.... kitorang pun duk melepak sambil makan makan... borak borak.. sambil duk snap snap gambar bagai... kemudian majlis dicontinue... dengan majlis potong kek...

settle ajhe acara potong kek... bergambar bersama family semua bagai... kitorang continue duk melepak bagai.... kali turut serta ngan aku, Mally dan Aleng... ialah si Haris... dia ni pun rupanya baru lepas jadi pengapit member dia.. kira dia cabut lari mai kenduri sini... dan yang bestnya.. boleh plak warna baju dia pun sama macam aku... memang trend ke apa... warna ni.. dah lahh tadi tok kadi pun baju warna ni... hehehhe...

look.. kitorang berlima bergambar.... tapi rasanya macam tak cukup corum plak.. budak budak dip kitorang ni... mana yang lain ye.. maybe semua ada urusan lain kot... tak... hehehehhe... so continue ngan bergambar bagai.... around kul 4 lebih macam tu.. orang pun dah kurang.. kitorang pun bawa lari si pengantin ni... untuk tujuan photoshoot outdoor.... selepas puas kitorang dera meraka poss di pelamin... hehehhee...

apa.. nak gambar... nantilahh.. kalau aku ada mood... aku sharing... ye.. tapi di lain thread lahh... hehehhe.. aku pun ingat nak sharing... gambar gambar bukan pengantin... yang boleh tahan gak poss kan.. heheeh... but depand on my mood lahh... ok..

so gitulahh cerita.. kisah cinta... Muhd Nazri Muhammad Noor dan Nur Zuliyana Zulkifli atau lebih dikenali... PakTam dan Ana.... diharap... ikatan perkahwinan ini akan berkekalan hingga akhir hayat.... Tahniah dari aku... opss lupa plak... say thank pada Mally.... coz today jadi PA aku ok.. hehehhe.. terharu beb...

TakSangkaYe...
.

Supper Bersama Pikacun Team....

.
time aku duk melepak surfing tadi... tiba tiba dapat msg dari si Romie ajak lepak supper bersama si Dzarip and WanNomot.... so aku pun agak lama gak tak lepak ngan dorang ni so... on ajhe..

tempat lepak pilihan kitorang ialah william... hehehhe selain kitorang turut ada member member pikacun yang lain... kira dorang ni semua player futsal pikacun nanti... heheheh....

bila sampai kat situ antara menu yang diorder ialah... fish N chip.. pasta seafood... chicken mozarella spegetthi (betul ke nama menu ni.. aku main hembus ajhe...) dan cheese nan... serta chicken chop... mee bandung and lambchop.... heheheh...

lama gak lahh kitorang lepak sampai ke kul 1pagi... bila semua dah lepak kekenyangan.... so puas lepak... sembang pelbagai isu... kitorang pun bersurai... heheheh.... walaupun si dzarip dah mengundur diri terlebih awal lagi dari kitorang....

so gitulahh citer supper bersama Pikacun Team.... nantikan next thread ok.. stayTuned.

TakSangkaYe..
.

Jumaat, 21 November 2008

Superdupper Tag from Mazwani Ayu

.
For the first time aku ditag oleh si Ayu ni...
damm tag dia ni pun superb highlevel... sampai aku tak tau
nak jawab apa.... so... sorry lahh ye.. if aku jawab in malay..
do i need to know that... who cares kaan....


5 most CRAZIEST things accomplished in your life

ambik ko... sekali nak 5 benda giler... giler ke apa...
ntahlahh... rasanya nak cari good job....
wannabe a good person....
wannabe a good son...
wannabe a superhero.... apa dah... ntah merapu lahh aku.. giler ke...

5 words you wish to hear all time

words.... hemmm...
ambillah satu blok pangsapuri ini.. anda punya..
sejumlah 5 juta telah dibank in ke dalam account anda...
anda boleh naik penerbangan MAS airlines ke mana mana anda suka... pada bila bila masa...
aku tak ada idea bab ni... eheheh so itu ajhe kot...

5 things u love in ur room

in my romm....
my pc with internet line...
my prop..
my dvd...
tilam dan toto ku...
serta aircond...

5 last speech you wish to say in your last breath

hemmm no idea lahh bab ni.. soalan mencabar... but...
hopefully.... mengucap 2 kalimah syahadah....
and kenang daku dalam doa mu...

5 things u do when get bored

bawa keta laju laju...
surfing...
hangout with my pren...
bowling...
makan...

5 persons u LOVE MOST

ibuku semestinya...
abahku...
abang² ku...
kakak² iparku...
anak buah ku... yang ada 8 orang...
kenalanku...

5 silly things that u dont want people know but u have to let people know

hemm... apa ye... ntahlahh no idea about this...
coz people leh judge kita sesuka hati dia ajhe...
lepas tu dengan mudah say sorry... betul tak..
so no idea about this... malas nak jawab....
ada aku kisah...

Choose 1 and tell why:

Shoe or handbag
shoe lahh... handbag nak buat apa... lainlah wallet....

Lipstick or mascara
2 2 tak nak... aku nak buat apa....

Jeans or skirt
Jeans lahh.. skirt nak buat apa...

Chocolate or ice-cream
2 2 ni perisa apa ye.... boleh... depand on perisa lahh kan...

Singapore or Indonesia
Indonesia.. coz aku tak pernah pergi....

Fork or chop stick
tangan boleh.... depand situation lahh...

January or February
kenapa dengan 2 bulan ni.. kalau aku pilih Ogos.. ada aku kisah...

Abdullah Badawi or Anwar Ibrahim
Kalau aku pilih Dato Onn boleh tak...

So next the tag goes out to this 5 lucky person..
Kalau aku tak nak tag... ada aku kisah...


TakSangkaYe...
.

Clip Video Ebi Kornelis at Bora Ombak

.
seperti dijanjikan.... aku share untuk korang clip video yang aku capture pada malam majlis bday si Ebi kat Bora Ombak.... layankan ya...


Ebi Kornelis - Ketahuan


Medley
Mentera Kasih, Musafir Dunia dan Pahlawan Cinta

TakSangkaYe...
.

Somebody Help Me....

.


Can somebody help me?

I'm being haunted by a whisper
A chill comes over me
I've been trapped inside this moment
I'm not a victim
I'm not a freak

Free me, before I slip away
Heal me, wake me from this day
Can somebody help me?

I've seen the face of my affliction
Of my reality
I'm being tortured by the future
Of things that yet to be
I'm being haunted by a vision
It's like the moment never comes
I feel the burden of confusion
Always searching, on the run

Free me, before I slip away
Heal me, wake me from this day
Can somebody help me?
Somebody help me

Now, I'm not a hero, no
But the weight of the world on my soul
These images burn in my eyes
They're burning me up inside

Somebody help me
Somebody help me
Somebody help me

TakSangkaYe.
.

Khamis, 20 November 2008

Celebrate Bday Ebi Kornelis..

.
oklahhh walaupun badan aku tak berapa nak stable lagi... but aku still gigihkan diri memblogkan diri ini... ialahh aku dah puas membuta siang tadi hingga nai migrain... karang ada yang tak lehh tido ini malam...

so cerita pasal celebrate bday EBI KORNELIS di Bora Bora Ombak Ampang.... hemmm actually planning asal nak buat pada malam 14hb hari tu.... mean lepak pada malam 13 hb lahh... tapi oleh kerana time tu si bday boy masih berada di sabah.. so finally planning dibuat pada 19hb nov....

ya... tempat juga masih ditetapkan di Bora Ombak Ampang.... hemmm so aku walaupun dalam keadaan tak berapa nak stable.... terpaksa gak kuatkan diri ini untuk tidak menghampa geng geng yang turut hadir... heheheh... so aku ngam ngam sampai around 8.30malam... kelihatan geng geng kebanyakkan sudah sampai... so bila dah sampai terus order...

so tengok kat meja ada booklet untuk menu... so just pilih one makanan dan one minuman.... so finally aku order... sizzling yee mee dan vanilla shake... memang bijak kan.. dah tau batuk bagai nak gak minum sejuk sejuk bagai... finally flat....

around kul 8.45 macam tu.. si bday boy pun masuk... so dia masuk.. so bila dia dah masuk.. dia pun duk and order.. tapi kitorang dah mulakan dah melantak menu kitorang... hehehe lapar beb... heheheh... so beberapa minit kemudian kek pun dibawa masuk....

hemmm turut bertuah time tu AuntyRuby... yang turut menyambut ulangtahunnya pada bulan yang sama... wahhh meriah gitu.. so majlis tiup lilin... potong kek pun berlangsung....

so bila dah kat bora ombak tu.. sememangnya kita tau ada stage live band... so tipulahh kan kalau si Bday Boy ni tak kena melakukan persembahan.... hehehe so Ebi pun tak mengecewakan hadirin dengan berduet dengan penyanyi di situ dengan lagu Ketahuan... serta turut menyampai 3 buah lagu medley.... Mentera Kasih.. Musafir Dunia... dan Pahlawan Cinta....

hemm habis ajhe persembahan... kembali duk melepak makan makan..sambil sambil.. chat... berborak bagai... dan kebetulan... malam tu memang ada tarian poco poco... tak kira apa lagu pun.. mereka tetap akan menari poco poco...

dan Ebi pun turut serta.. bersama sama hadirin berpoco poco... heheheh yang ni aku tak sempat nak capture video.. so just gambar ajhe... hehehhehe... selesai berpoco poco untuk satu lagu... ebi pun duk kembali melayan peminat peminat nya... bergambar... bagai semua lahh....

selain tu.. turut diadakan sessi autograph.... pada sesiapa yang ingin kan sign si ebi ni... pun mula memberi gambar yang pihak penganjur berikan sebagai tanda terima kasih join event ni....

dan... finally bergambar ramai ramai lahh... apa lagi... heheheh pelik kali ni aku tak join bergambar... coz tak berapa nak sihat katakan... tapi gigih mengsnap gambar....

so around kul 12 malam gak lahh kitorang semua bersurai.. walaupun ada diantara kitorag yang awal dah gerak dulu... kira yang tinggal yang bergambar diatas tu lahh... antara orang orang kuat.... dalam EBI FC... hehehehe....

so settle terus balik umah... sampai umah adalahh around kul 12.30 mcam tu lahh gak.. badan dah mula rasa tak sedap.. finally pagi.. flat... terus MC.... apaNAKbuat.... so gitulah lahh citernya... stayTuned for next story... ada ke.. ??

TakSangkaYe...
.

Not Feeling Well..

.
ya.. today aku tak berapa sihat
apaNAKbuat... dari semalam lagi aku dah dapat rasakan
diri ini kurang stable
banyak benda bermain dipikiran
dan akhirnya pagi tadi flat

aku dah mula batuk dan selesema
batuk aku pun dah agak teruk gak hingga aku dapat rasakan
sukar untuk bernafas
ya doktor kata dalam badan aku banyak terdapat kahak
dia siap tanya adakah aku merokok
sudah tentu aku katakan pada dia
KATAKAN TIDAK PADA ROKOK

aku actually risau if sakit asma aku kembali semula
ya last aku kena asma rasanya time belajar
time jerebu rasanya time tu
aku kurang pasti
tapi itu lahh kali terakhir aku kena asma
diharap tidak kena lagi occay

tengah aku duk surfing
after take my lunch
sebelum aku makan ubat
aku perasan aku ditag
hemmm oleh kerana tag aku kena ni
kena tunjuk WORKSTATION aku
dan malang sungguh hari ni aku MC
so aku just sharing WORKSTATION aku di rumah ajhe

so inilah workstation aku
yang akan aku spend masa beberapa jam
surfing everything
so pada NDR thanx coz tag aku
but oleh kerana aku tak berana nak well sangat
so tag ni tamat di sini sahaja.
oklah aku nak gi pekena ubat yang diberikan
sure lepas ni aku flat
coz doctor tu kata ubat ni mengantuk
pada sesiapa ingin cerita pasal bday party
nantilah if petang or malam
aku dah ok
aku akan sharing cerita tu ok


TakSangkaYe....
.

Rabu, 19 November 2008

Elyana - Syukur KuSedar

.


Mata ku pejam
Untuk ku tahan
Tangis ku ingin
Berpanjangan

Makin ku lawan
Makin ku ronta
Tangisku luruh
Bercucuran

Berkilau cahaya di ufuk pandangan
Masih ku nampakkan
Wajahmu...yang ku rindu-rindukan

Baru ku sedar kenapa tercipta kesepian
Kenapa hidup harus berpasangan
Kerana Tuhan mahu menyatakan
CintaNya...
Kepada kita insan...

Makin ku lawan
Makin ku sedih
Tangis ku tangis
Berlarutan

Sandaran asmara
Hanyalah harapan
Esok ku dambakan
Di sisimu...
Tak lagi ku angan..

Syukur kusedar sebelum bercerai nyawa badan
Sempatlah diri buat perhitungan
Janganlah pulang dengan kekesalan
Cintanya...tak pernah ku agungkan

TakSangkaYe...
.

Selasa, 18 November 2008

No Topic.....

.
no topic kali ni... ye kenapa ye... thread aku kali ni agak pelik...
bukan apa... aku pun tak tau kenapa...
tapi ya.... aku rasa diri ini kurang stable....
what... stable.. table apa.. table kuda ka....
hehehhe ntah lahh tapi memang rasa tak tenteram...
pelbagai macam jenis benda bermain dipikiran ini...
kadangkala macam teringin untuk...
TERJUN DARI TINGKAT 5...

ehhh kenapa tingkat 5....
ialahh dah tentu aku duk tingkat lama...
ehhh do i need to know... why...
aku tak ada jawapan....
but dont worry aku tak sampai tahap itu lagi....

tapi tadi... tiba tiba aku ingin memandu dengan laju...
kenapa.. sebab aku rasa banyak benda main dipikiran aku...
kenapa... adakah itu hanya prasangka aku ajhe....
hemmm but.. pada aku tunggu dan lihat...
what happend nanti....

ya... aku dapat memuaskan hati aku tadi..
memandu dengan laju...
kebetulan aku ingin ke Shah Alam...
ya... dan aku telah melalui lebuhraya Utara Selatan...
untuk susur ke Shah Alam dari Damansara...
hemm ya.. puas....

apa tujuan aku ke Shah Alam...
ya.. untuk mengambil tempahan...
yang telah pun siap....

ya... sudah siap baju melayu ku ini...
first time rasanya aku tempah teluk belanga..
ehhh second coz first time tak silap..
AbgLong aku nye wife jahitkan...
hemm... warna cerah.. apakah...
apaNAKbuat... kain sponser....
hantam ajhe lahhh...

balik rumah rasa borring...
damm rasa memang blur today..
kenapa.... ye.. ntahlahh...
nampak keropok yang diberi oleh AbgLan...
time aku gi Tawau....

hemmm so apa lagi...
goreng lahh.... hemmmm..
tak yah banyak... aku just goreng 4 keping...
ajhe... tu pun bapak besar....

sorry lahh aku tak berapa reti
nak ratakan ianya
tak seperti ibu ku yang goreng
ya... ibuku
tiba tiba rasa rindu plak kat ibuku
kenapa ya... tak pernah aku rasa macam ni
hemmm... terasa ingin pulang kampung
tapi... rasa macam malas nak balik
kenapa... sebab rasa hampeh
kenapa aku rasa hampeh
sebab aku memang rasa borring
nantilah... tunggu semuanya settle down
baru aku pulang

hemm.. ya adakah ini bermain dipikiran ku
mungkin
tapi seperti biasa... aku memang suka
buat buat tak tahu
dan apa yang aku tahu.... ada aku kisah
do i need to know about that
ha... biarkan... tunggu dan lihat ajhe
tu lahh style aku
maybe bila dipikirin agak kurang manis
but... apaNAKbuat
apa apa pun
aku kena hadapinya
Hadapi Dengan Senyuman
YA
HADAPI INI DENGAN PENUH SENYUMAN



TakSangkaYe...
.

Isnin, 17 November 2008

Ipang - Tentang Cinta

.


Sekilas tentang dirimu
Yang lama ku nanti
Memikat hatiku
Jumpamu pertama kali
Janji yang pernah terucap
Tuk satukan hati kita
Namun tak pernah terjadi
Mungkinkah masih ada waktu
Yang tersisa untukku
Mungkinkah masih ada cinta di hatimu

Andaikan saja aku tahu
Kau tak hadirkan cintamu
Inginku melepasmu dengan pelukan

Sesal yang datang selalu
Takkan membuatmu kembali
Maafkan aku yang tak pernah tahu
Hingga semuanya pun kini tlah berlalu

Maafkan aku
Maafkan aku

Mungkinkah masih ada waktu
Yang tersisa untukku
Mungkinkah masih ada cinta di hatimu

Andaikan saja aku tahu
Kau tak hadirkan cintamu

Inginku melepasmu dengan pelukan
Inginku melepasmu dengan pelukan

TakSangkaYe..
.

HangOut Bersama MessyManager....

.
hehehe... apa tajuk aku kali ni agak pelik... hangout bersama MessyManager.... siapa dia... hehehehe suka hati aku lahh aku nak letak apa... ada aku kisah... heheheh.... matilahh aku kalau si tuan punya badan baca blog ni... mau dia mengamuk... heheheheh....

so pada pagi ahad tadi.. aku dapat buzz thru ym... di mana si MessyManager ni ajak lepak... then bila dah deal everything semua... so decide nak lepak kat SunwayPyramid... hemmm... ok lahhh so around kul 1.20petang lahh macam tu dia sampai... selain MessyManager.. si NDR pun turut sama ada... so kitorang keluar bertiga....

lama gak kitorang tak hangout bersama... memandangkan masing masing busy ngan career masing masing.. wah ayat.. tak blehh blahh... so... seperti telah didealkan.. kitorang terus ke Sunway Pyramid... dan dalam planning nak layan... movie... sampai di Pyramid... ada satu event... event jual cokolat.... Cadburry....

so bila dah beli tiket wayang bagai.. oleh kerana perut pun agak lapar.... so kitorang decide nak gi makan dulu.... heheheh.. so tempat makan yang dipilih ialah... Wendy's hemmm oklahh... untuk mengisi perut yang kosong... heheheh....

kemudian... selepas makan.... lepak pusing pusing... around kul 3.30petang naik ke atas.... untuk tontonan movie kul 3.45petang cerita apa aku nengok... heheheh apa lagi cerita JamesBond lahh...

hemmm pada aku cerita ni ok lahh... banyak action.. kira tak mengantuk lahh layan... pelik gak lahh kalau ada yang tertido kalau nengok citer ni... heheheh.... hemmm nak comment lebih pun tak reti coz aku bukan lah penkritik movie tegar.. so layankan ajhe... heheh dan yang best nye... sempat aku membeli combo di bawah ini....

hemmm bila selesai menonton... kitorang pun pusing pusing.... lah satu pyramid tu.. setiap kedai kitorang masuk... biasalahhh just window shopping.... hehehe dan sempat gak aku layan satu performance ni....

hemmm aku pun tak tau dorang ni siapa... but yang best sorang main piano sorang main sexsefon.... dan sorang main apa tu dipanggil ye... tabla ke... ke drum ntah lahh apa lahh nama dia.. ada aku kisah... wakakkaka... sempat gak aku capture video nye.. nanti aku sharingkan ye..

lepas aku layan performance ni... kitorang continue window shopping bagai... heheheh bila dah penat berjalan.. tiba tiba aku teringin nak lepak kat cafe Friendster... heheheh... hello cafe FaceBook, MySpace or Blogger tak ada ke... hehehe ke ada.. aku ajeh yang tak tau... heheheh..
hemmm di cafe Friendster kitorang order set combo lah.. oklahh ada sup... then aku order chicken chop... dapat cake... dan Ice Tea... heheheh si MessyManager and NDR.... order... salad.... then main menu.. like fish and chip dan Pasta.... serta ice cream...

heheheh duk berborak.. sambil menikmati menu yang diorder... banyak gak lahh yang diborakkan... heheh sempat lahh juga kitorang duk anyam ketupat bagai... hehehehe.. biasalahh lama tak melepak macam ni.....

then lepas dah penat duduk.. kitorang continue jejalan... kat dalam pyramid tu... then teringat pasal Cadburry tadi.. apa lagi terus nengok apa yang ada kat situ... heheheh...

hehehhe memang banyak lahh event kat situ.. selain duk jual product cadburry... ada gak games yang diadakan.. duk main warna warna keychain lahh apa lahh semua... kitorang sempat gak lahh berposs di area yang kitorang rasa agak menarik untuk poss.. ehhehehhe....

si MessyManager and NDR siap duk gak main merwarna keychain tu.. so bila dah settle semua kitorang pun gerak... continue jejalan heheheh sambil nengok nengok window shopping... hehehhehe....

hemmm apakaitan gambar kat atas ni aku tepek sekali.. heheh bukan apa cuma aku pelik first time aku nengok JCO agak lengang kalau nak compare biasanya aku lihat.. kalau tak dua 3 baris panjang orang beratur nak membeli bukan Jco lahh... hehehhe maybe ni satu kebetulan kot... tak pun kerana orang lebih tertumpu pada cadburry... heheheh ntahlah...

so bila dah penat berjalan.. dan dah tak tau nak gerak mana lagi... kitorang pun decide nak gerak pulang... so si MessyManager pun hantar lahh aku pulang ke rumah... hehehhe gitulahh citernya aku hari ni.. seharian hangout bersama MessyManager... heheheh... dah lahhh hari fully dia belanja... heheheh belanja aku ngan NDR... heheheh baru dapat bonus ke MessyManager.... matilahh aku ngan slumber aku buat statement ngarut..... wakakkaka...

oklahhh gitulahh citernya.... stayTuned for other story ye... pada MessyManager and NDR... thanx coz today spend time nak hangout bersama.. nanti next time bila kita free time kita hangout lagi ye... hehehehe...

TakSangkaYe..
.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin