Khamis, 28 Februari 2008

YB vs Blogger

..
Ntah kenapa aku tepek video ni..... huhuhuhu layan ajhe lahh ye


Credit video to
y4cmalaysia

Selasa, 26 Februari 2008

Big Jam HotFM.... Part 2

.
hemmm so continue about big jam hot fm.... hemmm so aku mai balik semula around 8mlam.... so konsert pun dah nak start... damm... penuh.... aku just cakap ngan member aku... pergi port tadi... so gerak gerak.. dapat lahh... but the view.... hampeh sungguh coz ada microphone besar terpacak kat depan so menggangu vier if nak capture gambar or video.....


seperti siang tadi gak.. opening malam ni masih team rebana performance... dan pengenalan... dj dj hot fm... menari dengan diiringi music lagu siti... lagu apa ye... SPA Q nye soundtrack.. what ever.... settle ajhe dorang performance mula lahh artist artist...

antara artist yang ada pada malam tu.... Meet Uncle Hussien.... Jaclyn Victor & Lah... Flop Poppy... Adibah Noor.... Ahli Fikir... Elyana.... Fiq.... Jimbara... Mila... Hujan... dan finally artist dari seberang... Ungu.....


citer pasal performance... semua best.. pada aku.... paling aku agak miss ialah performance Jimbara.... coz time tu aku tak capture video... performance dorang memang best.. coz aku kekurangan space memory..... hemmm ini macam ada cara macam mau beli itu memory card ajhe... mampus kopak duit aku.....


manakala band Hujan plak dia main lagu yang aku minat.. tapi aku pun tak capture.. lagu tu.. coz peminat peminat dia over.. dan aku rasa sure tak concentrate aku dan capture... coz aku duk ngan peminat dorang yang layan konsert ni ala ala layan gig.... hampeh sungguh....


so citer pasal video ada gak beberapa artis yang aku capture... antaranya.... Flop Poppy ..... aku capture video Stesyen Terakhir.... aku miss juga lagu Cinta... Andy perform best tu lagu tu... but seperti aku kata nak budget space... huhuhuh... so korang layan ye video dia....


Flop Poppy - Stesyen Terakhir

then sorang lagi penyanyi yang aku minat... yang lahir menerusi rancangan rialiti... Malaysia Idol... heheheh siapa lagi Jaclyn Victor.... perhhh suara dia... memang lantang beb.... aku capture lagu satu harapan.... hehehhe so korang layan lah ye... video dia ni....


Jaclyn Victor - Satu Harapan


then sorang lagi aweks yang aku suka nengok dia perform ialah Elyana... kali ni dia tak buka kasut seh.... hehehehhee performance dia ni dua dua lagu dia nyanyi malam tu aku capture... huhuhuhu... so layan lahh ajhe lahhh ye... video dia ni....


Elyana - Kau Atau Aku


Elyana - Kalis Rindu

ni satu lagi mamat yang lahir dari Rancangan rialiti.... heheheh aku capture lagu ni coz dia nyanyi lagu baru.... "Merangkak Pun Payah" hehehehhehe.... aku suka lagu ni.. what ever lahh kalau ada yang tak suka... negara demokrasi ok... hehehehhe anda ada hak mengundi sesiapa pun (apakah politik plak ni)....


Fiq - Bukti

ops... ada satu lagi minah genit... yang kecik.. comel.... juara AF 5 hehehehe si mila... hehehehe aku capture.. bila dia nyanyi lagu baru dia Mila Bila Cinta.... hehehehe dia ada gak nyanyi lagu Persis Mutiara... tapi coz lagu tu agak voring kan... heheeh so aku tak capture... lagi pun tak space ok... heheheheh


Mila - Mila Bila Cinta


finally dengan battery camera aku dah agak lemah.... dan bila bila masa ajhe dia akan terpadam... tapi sempat gak aku capture... video terakhir ni.... performance kumpulan Ungu... dengan lagu yang aku minat plak tu.... so korang layan ajhe lah clip ni... heheheheh ok...


Ungu - Cinta Dalam Hati

habis ajhe performance tu... aku dah rasa nak pengsan pun ada... dari siang bediri ajhe... gigih sangat ok... so snap gambar pakai another camera member aku... thanx khai coz bagi pinjam camera kau.. hehehehhe..... then around 11.45 malam kitorang gerak beransur pulang... but lepak jap kat A&W... si Mally order makan... aku just layan root beer ajhe... coz tak larat nak makan....

settle ajhe aku ngan mally balik... ke rumah masing masing... perhh apa apa pun tahniah diucapkan buat Stesyen Radion HoT FM coz berjaya menganjurkan Konsert Big Jam ni... so next year buat lagi ok... heheheheh kalau dekat PJ harus aku mai... itu pun kalau aku duk sini dan masih ada lagi di muka bumi ni... heheheheh.....InsyaALLAH...

gitu lahhhh penangan nye... big jam... aku balik terus tido flat... sampai member ajak nengok Press Conference Pelakon Dunia Baru pun aku tak larat nak pergi ok... hehehhe penat sangat.... heheheh ok lahhh tunggu next cerita dari aku... tapi aku tak tau nak citer apa... so... thanx kerana membaca dan mengunjungi blog aku ni... jangan lupa comment... untuk memperbaiki kelemahan... heheheh

zaijian....
.

Big Jam HotFM.... Part 1

.
Hemmm nak citer pasal big jam HotFM ni.... sorry lahh ye lambat update letih dan banyak plak benda perlu dilakukan.... hehehehh... so aku ingat nak buat dua part... siang dan malam... volehh...

hemmm aku kat situ around kul 2 lebih lahh... lepak jap kat amcorp mall layan barang barang lama... sambil tunggu member aku yang mai agak lambat almaklumlahhh artist wannabe... hehehehhe... dah jumpa dia.... lepak makan plak kat restorang bawah amcorp tu....

habis makan terus gerak... duk lepak beli baju hotfm... dan cari port.... around kul 4 start konsert dengan dimulakan dengan team rebana.. heheheh aku tak tau lahh team apa.... lepas tu diikuti pengenalah dj dj hot fm..... layan clip ni....


{Opening Big Jam}

lepas dj dj ni perform bermula lahh artis artis dimulakan dengan Adam.... lepas tu aku tak ingat siapa... tapi ada lahhh Nurul... Kumpulan Nitrus.... LizaHanim.... Imran Ajmain..... Alif Aziz... Misha Omar.... NewBoyz.... Ramlah Ram... dan Kristal...... ni semua yang terselit kat gambar atas tu....


ada gak beberapa video yang aku capture and share ngan korang... heheheh antaranya band ni... nama dia AKU.... aku dengar lagu band ni sejak tahun lepas..... tapi aku tak pernah tau diorang ni yang mana... so skrang dah kenal so dorang main dua buah lagu... yang mana dua dua lagu tu aku suka... so layan clip dorang ok...

- Band Aku -


{Aku - Aku}


{Aku - Tentang Kita}


selain band AKU tu... aku pun ada gak capture video si gadis sarawak ni.... DAYANG NURFAIZAH.... performance dia memang mantap tu joe.... hehehehhe so layan lahhh dia nyanyi lagi Ingin Ku Miliki...Dayang Sayang Kamu..... heheheheh kenapa dia tanya nyanyi lagu Hilang... suka sangat lagu tu.... hhuhuhuhuh

- Dayang Nurfaizah -


{Dayang Nurfaizah - Ingin Ku Miliki...Dayang Sayang Kamu}


ni another band yang aku minat... performance dia memang superb.... aku capture time dorang nyanyi lagu baru dorang aje.. Bukan Di Sini.... coz aku nye space memory tak mencukupi... hehehhe so layan lah ye... heheheh Sofaz....


- Sofaz -


{Sofaz - Bukan Di Sini}

so gitulahhh part 1 nye citer..... around kul 7 dorang break jap.. aku pun apa lagi balik rumah dulu sebab nak transfer bagai memory aku tak cukup..... malam nak capture video lagi.... so balik... sempat charge battery lagi... dan aku pun sempat mandi lagi... then around 7.45 malam aku ke sana balik....

so cerita malam nye... event nanti aku continue di Big Jam HotFM part 2 ok... coz ada banyak clip aku tak upload.... ingat nak share ngan korang ok... tapi video yang aku capture semua yang aku minat ok... so jangan nak ngengengada demand ok.. wakakkaka....

layanz..... to be continue....
.

Jumaat, 22 Februari 2008

Filem : Anak

.


Tiba tiba member aku ajak layan aku pun on ajhe... sebab citer ni ala ala seram pada mulanya so memang sesuai nengok time malam... malam jumaat... huhuhuh.... so suruh dorang book... then gi nengok... kat sunway pyramid... hehehehhe... movie start kul 1130 malam...

citer ni pada aku... pada aku ok.... pada pandangan aku... tak lahh sekuat citer seram like Jangan Pandang Belakang... hemmm just biasa ajhe.... dan tak lahh seram mana... dan ada time aku hampir hampir ngantuk coz ada timenye more cakap dari action... so nengok midnight kan... heheheheh tapi cerita dia not bad...

banyak isu yang diketengahkan... so pandai pandai lahhh fikirkan mana yang positive mana yang negative kan... hemmmm... so kalau korang nak tanya pandangan aku apa yang aku leh cakap... citer ni boleh nengok lahhh... tapi tak mungkin membuatkan ko nak nengok sampai more than one time.... hehehehe... so siapa nak layan... layanz.... sini ada promo dia aku tepek dari Youtube...

aku dah ngantuk nak tido....

"Tepuk amai amai belalang kupu kupu tepuk biar pandai mama upah susu".......



Credit video to
ampangbear

Khamis, 21 Februari 2008

Memories Akademi Fantasia 5

.
Citer pasal Akademi Fantasia 5 ni.... apa yang aku lehh citer ye... pada mulanya.... kecoh ngan kontreversi..... ntah apa apa ntah... dan ramai yang duk pertikaikan credibiliti Mr Roslan Aziz... hemmmm pada aku what ever.... lantak lahh korang nak pertikaikan apa pun.... aku still akan follow AF... wakakakak


cuma AF5 ni agak diluar jangkaan benda yang aku lakukan.... ialahhh tak sangka aku active bagai.... just mula mula nye minat ngan performance pelajar ni... bila dia nyanyi lagu Kasihnya Laila... hemmm memang style... dan aku tak teragak agak join fc dia... just register ajhe.... itu pun one of member aku duk tanya tak nak join ke... fc mana mana... coz dia dah join....


so minggu ke minggu aku just follow... then final day... benda yang aku tak sangka aku buat... layan final live kat bukit jalil.... planning awal just mai ke bukit jalil nak nengok member aku ni berniaga kat booth fc dia... sebelah fc aku plak tu.... then tiba tiba one of gang fc dia offer ticket apa lagi... layan lahhh... time kat situ aku just scodeng ajhe EbiFc ni.... hehehhe tak tegur pun... heheheh nengok dari jauh... sambil aku duk snap persembahan Gempak Selebriti Astro.....

Aku & Ebi Kornelis

Then layan final live... lepas tu aku mula active kat chat room fc ni.... hemmmm hampehh sungguh... then time tu ada ZilaFC open... aku teringin nak main tapi tak ada gang... so kebetulan EBi FC buat bowling tournament... then aku join.... dari situ mula lahh aku active sebagai bowlers EBI FC..... wakil Ebi Fc ke segala Bowling open yang ada... hehehhehe macam terror sangat aku ni.... heheheheh....


so bila dah kerap lepak... hang out ngan member member fc ni lama kelamaan jadi like one family plak.... rasa ada kemesraan each other.... walaupun ada pelbagai krisis or what ever lahh kan.... aku tak ambil port pun... janji aku buat hal aku... siapa yang aku nak join aku join ajhe... siapa nak kawan ngan aku aku on ajhe... hehehehehe...... small metter benda ni... coz tak ada effect pun pada gaji aku..... wakakkakaka....

Team Ebi Kornelis Fans Club

tu lahh sampai la ni aku still lagi keep in touch... join the event... walaupun ada kalanya member member fc aku ni suruh aku jadi on of moderator.... ajk ke.... tapi aku tolak.... coz aku takut tak dapat bagi comitment.... hehehehhe actually aku just nak join freelance ajhe... hehehehhehe... tapi jangan risau if ada apa apa event ke insyaALLAH iols akan membantu uols ok.... hehehehhe......

kira AF5 banyak benda gila aku buat... ada yang ambil halfday kerja semata mata nak bersama member fc layan rat race lahhh..... naik ke genting layan anugerah era lahh..... layan performance kat Planet Hollywood.. Layan rumah terbuka AF5.... cuma nasib one time tu penyerahan vios kat penang... memang aku tak dapat join... sebab ada hal... heheheh... dan reunion kat kedah.. tak join coz aku ke perak.... kalau tak memang dah gi... gigih sangat...

so pada aku... AF5 ni membawa aku mengenali lebih ramai gelagat manusia.... mempunyai member member yang pelbagai peringkat umur... pelbagai career.... hehehehhe dan yang best nye semua sporting... dan enjoy...... gitulahh citer nye... so layan lahh clip video kat bawah ni yang aku capture time Gempak Selebriti Astro di Subang Parade..... hehehhe baru skrang aku upload... boleh....

layanz....



Ebi Kornelis - Kasihnya Laila
Gempak Selebriti Astro at Subang Parade

Memories Akademi Fantasia 4

.
Hemm citer plak AF4 pada pandangan aku yang kabur ni... hehehhe tak ada lahh apa yang best pun... cuma aku still mengikuti AF ni.. walaupun time tu clash ngan bola world cup.... hahahaha... sebab ada gak member aku kaki bola tapi time kat warung mata duk nengok AF gak... heheehhehe......


time ni aku duk kat hostel lagi... ada kursus apa ntah 3 bulan... so pada mula nya aku tak dapat follow sangat.... so just gitu gitu ajhe lahhh..... AF 4 seperti biasa ada gak pelajar yang aku minat... dia memang superb... suara dia memang unik... aku paling suka time dia nyanyi lagu Still Got The Blues.... memang superb...

Aku & Farhan at ZilaFC Bowling Tournament MidValley

Well... hopefully dia ni success dengar album baru dia... dua lagu dia not bad.. Kelmarin ngan Moga... hehehehhehe... promote nampak... hehehehehhe... Time Af4 ni tak banyak yang aku lehhh citer... cuma yang aku kagum ada sorang budak kampung aku masuk.... junior aku plak tu... sama skolah menengah..... hehehehhe.. tapi yang best nye aku tak ambil kisah pun pasal dia...

event time final aku ada kat rumah aku... aku nengok kat dataran ada banner afundi si Haziq ni.... siap buat besar besaran... tapi aku lalu ajhe lahh coz aku ada kerja nak gi rumah yB mintak cop pengesahan untuk sijil aku.. time tu busy cari kerja ok... siap Yb tanya aku lagi... tak gi join ke Fc kat dataran tu.. untuk final malam ni... heheheh aku senyum ajhe... hehehehhe

tp Af4 ni aku suka sikit coz dia ada non bumiputra... hehehe coz ada chinese girl... ahmoi chantek.... hehehehhe ada kelainan sikit... hehehehhe..... cuma yang aku kureng berkenan still ada afundi masuk lagi... walaupun time tu aku ingat si Rich leh masuk... but nasib dia tak menyebelahi dia... tapi tak apa skrang ko pun dah berjaya... ITU KAMU... hhehehehehe

ok lahh apa apa pun korang layan lah clip yang aku letak ni... aku ambik di youtube.... just credit to owner video ni....
wai2006

layanz.....



Farhan - Still Got The Blues

Memories Akademi Fantasia 3

.
Hemmmm... thread yang ni lagi lahhh... aku pun pelik tapi benar ianya terjadi pada aku... tak tau kenapa hehehhehehe..... banyak banyak AF af ni yang aku rasa paling menyampah aku nengok..... tapi masalahnya dalam AF ni gak yang lebih dari seorang yang aku minat kalau compare AF lain.... pelik kan.. tapi itulah hakikatnya.....


AF kali ni juga lahh bertambah menyampahnye aku melihat diary AF.... tapi pada aku... aku still aka sokong mereka kerana bakat... so no wonder time AF ni more than one aku sokong... tapi yang benar benar aku sokong.... ialah Amylea.... memang sejak time audition lagi aku dah mula nak sokong dia... budak langkawi ni....

Aku dan Amylea
at Underneath Pokok Kelapak Bowling Tournament Berjaya TimeSquare

hemmmm dia memang superb... bagi ajhe lagu apa... jalan.... tak kisah lahh apa kes pasal dalam diary tu aku tak ambil port janji ko nyanyi best... pada pendapat aku lahhh.... korang yang tak sependapat ngan aku simpan ajhe pendapat korang... wakakkakaka.... hehehehhe apa apa pun budak ni memang Amazing.... heheehhe

Other pelajar AF yang aku suka ialah.... Idayu dan Fuad... Talented tapi terkeluar awal... why... tanya pada pengafundi... hehehehhe kesian kan... aku pun minat kat marsha and ekin... comel dan sweet suara dorang.... hehehehhe.... sorang lagi yang aku kagum... bagi lahh apa jua jenis lagu.... lagu english pun agak sukar dia dapat.. tapi dia try juga... selute to yo bro Felix.... well done... xpecially lagu Anak.. memang style....

Aku dan Marsha
at Underneath Pokok Kelapak Bowling Tournament Berjaya TimeSquare


story yang AF3 yang akan aku ingat apa aku buat... rasanya time minggu idayu tersingkir.. aku berada di rumah member kepada member aku... kat Sepitang Sabah.... slumber ajhe layan AF kat rumah dia.. parent aku kat hotel di KK... coz esoknya aku nakbalik semenanjung...

lain aku perhatikan banyak banner time aku naik bas dari sepanjang perjalanan dari Sandakan Ke KK.... Afundi Marsha ada.. Afundi Felix pun ada... AF3 kan buat kat shah alam.. tapi aku tak ada niat langsung nak gi nengok live... seperti aku cakap AF3 ni pada aku hampeh... tapi peliknya more than one tu aku minat pelajar dia... pelik tapi benar... abaikan ajhe lahh ye.... pendapat aku...

Hemm.... tak ada apa nak story pasal AF3 ni... then aku share kat korang clip video yang ada aku upload sendiri (hasil koleksi yang aku download dari jiwang dulu... jiwangvip ok) ke Youtube... dan ada yang aku pinjam link orang lain punya.... clip video pelajar yang aku suka performance dorang.... pada mata aku ok.. bukan pada korang... hehehehehhehe

layanz.....


Amylea - Ku Berserah



Marsha - Cobalah Untuk Setia
Credit Video to
koolombus


Felix - Anak
Credit Video to
sbh6479


Idayu - Tiada Lagi Tangisan
Credit Video to
klubbkidd


Fuad - Puteri


Ekin - Maafkan Kepergian Ku



so tunggu next story.....
.

Memories Akademi Fantasia 2

.
ok kali ni nak citer pasal Akademi Fantasia Musim 2 plak... siapa yang aku sokong ye... hehehehehe..... time ni aku dah buat degree dah.. so more time aku layan AF ni kat bilik tv asrama aku... wakakak ramai gak student lain layan.... kalau nengok bilik tv budak perempuan sampai keluar keluar orang duk layan.... wakakak


tapi ada time aku duk layan kat mamak... xpecially area seksyen13.... hehehehhe nak citer pasal juara semua bagai korang semua dah tau... cuma kat sini aku nak citer pasal aku sokong siapa... AF2 aku minat kat minah yang cun ni... si Linda... hemmm suara dia memang superb.... aku bertambah minat bila konsert ke 3 kot.... yang dia duk nyanyi lagu "Leaving On A Jet Plane" sambil memetik gitar....

[Aku Dan Linda at Bowling Alamorhosis Open Berjaya TimeSquare]

benda yang aku tak lehh lupa time AF 2 ni... ada sekali tu aku balik kg... jaga kedai abah aku.. (time tu lahh) ada satu family ni... anak beranak mata bengkak... gurlz... coz nangis.. tak puas hati si zarina tekeluar... ishh ishhh dasyat.... satu lagi yang best.. pasal member aku sorang... dia barulah nak minat si linda ni... sekali join aku nengok kat warung area 13.... sekali malam tu linda terkeluar... hangin ajhe mamat ni...

hemm apa lagi ye.... hemmm time tu gak baru aku perasan.. tiba tiba ada satu penyanyi ni(perempuan) tiba tiba teringin gak nak buat performance sambil main guitar(betul ke dia petik coz ada pengiring)... ala ala tergugat gitu...huhuhuhu tapi dia still maintain sampai la ni....

so pada aku pada pendapat aku... Akademi Fantasia 2 ni memang the best among Akademi Fantasia yang lain... yang dah sampai 5 ni kan... hopefully AF6 dapat menandingin AF2... coz pengetua dia sama... hehehehhe.... so layan video Linda - Leaving On A Jet Plane... yang aku pinjam dari Youtube... Credit to
klubbkidd


Memories Akademi Fantasia 1

.
hemmm.... apa benda aku nak tulis ye.... pasal AF 1... benda ni time 2003... time tu tak silap aku, aku masih belajar lagi buat dip... kat shah alam... hemmm then time kat kelas... aku duk dengar beberapa kawan aku duk citer pasal benda ni... aku agak agak blur... maklumlah duk rumah sewa mana ada astro....


then.... aku sajhe ajhe tanya dorang.... then dorang pun citer.. pasal AF ni.... so weekand tu... kebetulan aku balik... then layan kat rumah.... hemmm konsert kedua.... tapi first time si Azza keluar... baru lahh aku tau pasal AF ni.... dan dari situ lahh aku mula mengikuti perkembangan AF ni... tapi just tau dorang nyanyi lagu apa... siapa keluar itu ajhe... huhuhuhuh


time aku balik aku layan lahh kat rumah... kalau minggu tu aku tak balik... normally aku just tanya member aku ajhe siapa kluar... tapi time final AF1 aku gi rumah member aku kat klang... aku ngan member aku sorang lagi... gigih nengok kat rumah dia... heheheh.... and finally korang tau lahh siapa juarakan.... heheheh

[Aku & Nija - Bowling ZilaFC Open MidValley]


so time AF 1 ni... aku minat kat si Nija... sebab dia unique... rock... rambut panjang.... hehehhehhe kira dia lain dari yang lain... well nak buat macam mana kan dia dapat no 4 ajhe... then AF 1 ni gak aku gigih gi layan konsert reunion... ngan member aku 2 orang ngan adik member aku sorang....

dan yang best nye... tu... member aku sorang tu.... tak tau apa apa pun pasal AF ni... event tak kenal pun siapa pelajar dia.... tapi skrang member aku tu... over plak dari aku... siap naib president fc lagi.... hebat tak... wakakka aku pun tak segigih dia... wakakka....

so tak tau nak citer apa lagi... layan lahh clip video NIJA... aku record time konsert reunion... hemmm sorry lahh quality kurang baik... coz dah lama aku simpan .... wakakkakak..... AFUNDI NIJA....

layanz.....



[Nija - Kenagan Pahit at Konsert Reunion AF1]


Selasa, 19 Februari 2008

Akademi Fantasia 6... Kehangatan Kian Terasa.....

.
Apakah thread ini.... hemmmm sajhe ajhe nak share cerita ngan uols semua... huhuhuhu almaklumlahhh tak lama lagi mulalah demam AF kembali.... Tak sangkakan dah nak masuk 6 tahun dah umur AF ni... huhuhuhuhu....... well aku pun tak ingin membohong diri ini dimana aku pun follow reality show ni since AF1 lagi... huhuhuhu gigih.... sebab pada aku best lain dari yang lain.... cuma aku tak ada lahh follow sampai tahap diary bagai.... wakakakkaka...

sebab pada aku, aku nak nengok dorang perform ajhe... diary ni.... pada aku tak penting sangat.... pada aku lahhh.... so baru baru ni aku ada lahh gi ke tempat audition yang terakhir untuk AF 6 ni kat pnb darby park..... well seperti korang tau kan.... kali ni kelayakan nak masuk dari umur 18-45 tahun..... hemmmm mesti ramai makcik pakcik yang try cuba nasib dorang... well mana tau ada luck kan.... tuah dorang siapa tau kan.....


aku pun teringin gak nak tau siapa lahh yang dah agak matured ni masuk nanti... tapi pada aku for sure dorang tu still bujang coz.... tak mungkin kot Astro nak ambil orang yang dah kahwin... huhuhuh contoh kita nengok time AF3.... Rina... suara power... tapi sayang... tersingkir.... Mas pun nasib baik dia janda... hemm... ntah lahh komen banyak apa aku peduli... so kita tunggu ajhe lahh siapa yang masuk dan terpilih..... hopefully kali ni betul lahh talented kan... hehehehhehe...... dan hopefully kali ni ada lahhh non malay yang masuk.... baru nampak variety......


Kali ni seperti anda semua tahu pengetua... Mr Ramli MS..... hemmm dia ni memang bagus pun.... nengok ajhe lahh AF2.... cemerlang dibuatnya.... hehehehehe banyak banyak AF... AF 2 paling aku suka.... huhuhuhuh ...... pengacara aku dengar AC Mizal... hopefully dia mampu menjalankan tugas yang aku rasa agak sukar untuk menandingi Aznil... tak apa.... cuba try test... mana tau ok..... hemmmm... so tak sabar gak nak tunggu kehangatan, kedemaman akademi fantasia ni.... siapa lahh yang akan aku sokong kan.... huhuhuhuhuh.....


so gambar yang aku tepek ni merupakan gambar time aku berada kat tempat audition.... last audition hari tu tak silap aku on 2 february kot.... so layan ajhe lahh... kalau ada pic korang terselit jangan marah nye.... sajhe ajhe aku nak sharekan.... hehehehhe

so apakah kelaianan yang akan berlaku kat AF6 ni kan... hehehehe ok lahh geng aku pun dah tak tau nak citer pasal apa lagi.... so tunggu next thread aku nak citer pasal pelajar AF yang aku sokong since Akademi Fantasia 1 lagi... ok....

Layanz.....
.

Isnin, 18 Februari 2008

Movie : Jumper....

.Hemmm... just nak share ngan korang.... aku tadi gi One Utama.... ngan member aku duk layan citer peloncat ni... apakah peloncat.... huhuhuhuh JUMPER..... hemmm pada aku citer ni kira ok lahhh tak membosankan... hehehehhe agak menarik walaupun pada logic nye citer ni ngarut... tapi best... hehehehhe so pada aku citer ni sesuai ditonton... waakkakakaka so layan lahh ye.... ni kat bawah ni aku ada bagi dianye trailer....




Credit to FoxMovie

Ahad, 17 Februari 2008

Karaoke Bersama Ebi Kornelis....

.
Nak citer pasal thread Karaoke bersama Ebi... hemmm pihak EbiFc telah anjurkan event ni di RedBox Sogo dan bermula pada pukul 9 malam..... kehadiran amat menggalakan kerana space yang dikhaskan pun just for 30 orang... maklumlahh ni kan just karaoke bukan gig ok... huhuhuhu....

Selain si Ebi turut hadir kali ni bekas pelajar AF 1 Sahri. Sahri turut meluangkan masa beliau untuk bersama EbiFC dalam menjayakan event Karaoke ni.. thanx di ucapkan pada Sahri kerana sudi mai. heheheheh.... Selain event karaoke satu kejutan telah dibuat... dimana tiba tiba terpasang lagu Selamat Hari Jadi dan kemasukkan Cake Happy birthday..... khas buat anak Kakgie... Farah..... yang ke berapa ye.... 16 tahun..... hehehehhe.....

{ Action !!! }

So kitorang pun berkaraoke lahhh.... selain berkaraoke.... makan cake.... kitorang sempat juga melihat persembahan Ebi menari poco poco hasil tunjuk ajar.... NenekEbi (KakNon), Shark dan kawan shark... hemmmm memang best gak lahh time tu.... hehehehhehe cuma time tu aku tak nyanyi lahhh... just jadi backup singer... rosakkan lagu boleh... hhuhuhuuh...... so event habis around kul 12..... ada beberapa peminat yang dah balik awal... so yang tinggal sempat lahh bergambar ramai ramai.... sebelum tamat event ni.....

So aku pun tak tau nak citer apa lagi... so apa apa pun credit photo to Mr Aleng... coz ada juga guna gambar dari dia untuk aku tepek kat sini hehehhe.....

{ Mereka Yang hadir !!! }

{ Happy Birthday... Sweet 16th....Farah }

{ Poco Poco... }

{ Tag apakah dia ni pakai... orang lain tak ada pun....???? }

{ Duet Bersama Ebi }

{ Relax...!! }

{EBI FC }

dan tak nak ketinggalan.... nak wish happy birthday pada Aleng..... yang birthday dia on that day... heheheheh.... (terpaksa diam... coz last karaoke dia dah cover bday aku time tu... huhuhuhu).... Happy Birthday bro.... oh lupa.... nak tau apakah next event anjuran EbiFc.... so rajin rajin lahh jenguk di WEBSITE EBI KORNELIS

So layanz
.

Jumaat, 15 Februari 2008

Stress..... Apakah....

.
What lahh thread aku try nak buat ni.... hemmmm actually aku nak tulisni.... ala bukan apa... cuma tadi kat tempat kerja aku ni... ada benda aku nak kena troubleshoot... hemmm so aku try lahhh benda ni kena guna command prompt.... aku ni mana lahh arif pasal command prompt ni... almaklumlahhh aku bukan pure IT graduate ok....

dulu pun time kat ACCP.... aku antara mereka yang angkat tangan bila sir tanya siapa tak tau command prompt... maybe kerana yang angkat minority.. so dia pun abaikan.... ialahh aku masuk kelas... ngan sue... pza... nany... azarul... adib.... shahiran.... dorang ni semua expert in IT... memang padan muka aku...

So nak dijadikan citer... expert dari company aku tu pun troubleshoot lahh kira dia remote ke laptop aku dan aku pun nengoklah apa dia buat... then aku tau lahh kat mana silap aku.. kenapa aku tak jumpa.... wakakkakaka tergelak sendiri... tapi silap dia gak... bukan aku tak screenshot masalah aku tu.. takkan lahh dia tak perasan aku nye command prompt tu silap... apa dah... biasalahh.. so aku sekarang kenalah explore benda ni lagi... lain lahh sue, pza and nany.... dorang developer tegar.... huhuhuhu...

dah lah aku nak keluar gi karaoke lagi bagus... nak mandi... and bersiap....calloooo nanti aku tulis lagi ye....

layanz...
.

Anak Or BMW........ Mana Penting......

.
Tengah aku duk check email aku... tiba tiba aku ternampak satu email ni..... tajuk Anak atau BMW....... bila aku baca..... aku rasa tertarik dan teringin nak share ngan korang mana tau korang tak dapat email ni.... menurut pengirim email ni.... ni kisah benar.... so korang baca ajhe lahh ye.....

"Ini adalah sketsa keluarga seperti yang dilaporkan oleh wife aku tadi.Berlaku hari ini (1 Feb 2008). Masa rehat jumaat tadi, wife aku pegiShah Alam Mall.
Setelah lunch kat situ dengan member dia, depa berjalan menuju ke car park.
Car park yang mengadap DEMC tu..


Kelihatan lebih kurang 50 orang manusia sedang mengerumuni sebuah BMW.Kelihatan di sebelah BMW seorang perempuan sedang menangis...alahaikesiannya...

Wife aku mendekati kumpulan orang ramai dan mendapati ada seorangbudak lelaki berumur 1 tahun sedang menangis meronta-ronta dalam carseat kat belakang (dalam BMW tu).

Perempuan yang menangis di tepi kereta adalah mak budak tu. Depa lakibini terkunci anak dalam kereta rupanya ...

Terdengar orang sekeliling sedang memarahi perempuan tu...

Pompuan A: umpil aje la pintu kereta ni

Mak Budak tu: tak boleh ...(sambil menangis)...nanti suami saya on the way balikambil kunci spare...

Pompuan C : Isk tengok tu, sengsaranya baby tu menangis, u sanggup biar anak u matike?

Mak budak tu: (sambil menangis)...nanti suami saya marah...

Pakcik B: isk kalau saya punya anak, kalau tertinggal kunci, saya takkan patahbalik rumah, saya pecahkan aje cermin kereta ni...

Pakcik C: "Mana bapaknya???"

Mak Budak tu: "Dia balik Meru ambil kunci"

Semua orang: "Apa! Meru!!!"

Suasana menjadi kelam kabut sebab orang ramai menjerit-jerit memaksauntuk pecahkan cermin kereta tu. suasana gamat macam perhimpunanharam...
Tapi mak budak tu tak berani buat keputusan.


Dia asyik kata..."sayatakut suami saya marah" "Tunggu suami saya datang"...

Tetiba ade sorangakak tampil dan jerit: pegi ambil kapak, pecahkan cermin kereta ni...biar saya yang jawab dengan suami awak. Awak tak sayang nyawa anak ke?

Sambil beberapa orang pergi mencari tools utk pecahkan cermin keta,beberapa orang pengawal keselamatan sibuk ambil beberapa baldi air danmenyiram kereta BMW tu kerana kasihankan anak yang sedang kepanasandan kelemasan dalam kereta tu...

Seorang mekanik cina dari bengkel berdekatan dipanggil untuk umpilpintu. Cina mekanik memberi komen " aiya ini keleta tak boleh umpil,kena kasik picah cermin juga baru boleh masuk!"

Tak lama kemudian seorang mamat tiba dengan kapak keselamatan, makadikapak cermin tepi sebelah pemandu...praannng....!!!! Selesaimasalah...
Tak lama selepas itu baby tersebut berjaya dikeluarkan...kesian babytu..berpeluh-peluh dengan kulit pun pucat dah naik biru....

Seorang lagi lelaki menjerit "biar saya periksa dia.... saya doktor".Si doktor mendukung bayi dan bergegas ke DEMC untuk memeriksa bayitu...
Sehingga bayi tersebut dibawa ke DEMC...bapak dia masih takmuncul-muncul ...ye la Meru tu kan jauh.... mungkin bapak dia singgahmakan sate kambing dulu...


P/S:Untuk makluman pasangan tersebut adalah pasangan Melayu. Ye betul..orang melayu Islam yang diwar-warkan penuh budaya ketimuran, lebihcompassionate berbanding orang KAFIR. Kononnya lebih mulia daripadabangsa-bangsa lain yang tak Islam.

Syabas Malaysia Boleh! "

Entahlah kan.... macam macam perangai.... kerana sayang kan BMW... sanggup biarkan bayi dia hampir hampir...... hemmm tak tau nak cakap apa....

Layanz..

.

Khamis, 14 Februari 2008

Cuti Chinese New Year....

.
Hemmmm thread ni aku just nak compile activity yang aku buat time aku balik Johor.... Hemmm sampai kluang around kul 3 pagi... after aku drop 2 member aku kat jb....sampai rumah tak ada orang.. coz my mom kat umah abang second aku.... so bangun around kul 10 coz penat drive semalaman..... then my mom and abang and family dia sampai... coz dorang pada mulanya nak ke kenduri kahwin... then check balik card... bukan hari tu.. but sabtu....

so aku sajhe ajhe buat planning.. ajak lepak makan kat senibung johor bahru.... saja ajak abang first aku... dia pun set... so petang around kul 5 kitorang gerak.... 2 kereta.... MyBoo and Cintra.... hemmm... Sampai senibung..... order makanan.... kat situ benda yang best... Nasi Lemak.... terpulang lahh nak makan nasi lemak apa pun.... order saja..... sambil tu kitorang pun order satay... After makan... gerak ke KipMart.... nak cari DVD..... nasib baik ada kedai buka... so aku angkat 6 dvd.... heheheh biasalahh aku.... after beli around kul 1030 malam... kitorang gerak balik....

Second day aku kat kluang.... tak ada apa yang aku buat just lepak rumah... nak beraya rumah member aku dia balik kampung.... then abang aku plan nak suruh my mom masak untuk malam coz nak celebrate bday anak dia yang sulung Sabrina... Happy Birthday yang ke 14...... dia ni anak buah aku yang ketiga.... so aku just buy a cake... kakak ipar aku plak buat cake sendiri..... dan my mom.... hemmm sediakan ayam masak roast... nyum nyum.... my favorite..... tapi time tu kitorang pun ala ala celebrate bday anak buah aku yang ke 5 si Norfarahezreen dia plak Birhday yang ke 12.

Third Day.... (Sabtu) aku call member aku Pijul.... then lepak ngan dia.... kluar rumah around kul 1030.... jumpa dia... then plan ingat nak beraya ke rumah housemate aku... si GAN.... sekali call dia dah ondeway ke Penang..... cehh hampeh sungguh... kata ahad baru nak gi.... so aku ngan Pijul plan nengok wayang..... sampai Kluang Mall pergi MBO... hemmmm itu ajhe yang ada.... so beli ticket.... kitorang terus beli 2 citer terus.... wakakka... tahap kesengalan dah melanda....

so First Movie.... layan Dunia Baru.... hemmmm ok lahh jalan citer dia.... walaupun aku ni tak lahh follow siries dia... tapi oleh kerana Elyana yang berlakon... tu yang aku suka nengok carector dia tu... ala ala comel ajhe... hehehehe walaupun nampak brutal... wakakakakka..... paling kelakar senyum tak ikhlas dia... keji sangat.... huhuhuhuhu...... so pada korang yang nak layan ..... di persilakan... habis layan... ada gap 1 jam..... nak tunggu next movie.... so menular lahh aku dalam mall tu yang tak ada apa apa ..... hhuhuhuhuhuh.....

second movie plak kitorang layan Cj7.... lakonan stephen chow sin chi...... ye ke aku spell... what else.... huhuhuhu but citer ni..... nak kata best tak lahh sangat... coz citer ni more kisah pasal budak kecik tu.... pasal stephen chow ye tak banyak.... hemmmm aku ni ingat lawak semua stephen chow maklum lahh dia tu memang lawak... teringat citer Shaolin Soccer... lawak tahap dewa nye.... tapi pada aku.. citer Cj7 boleh lahh... not bad... so sapa nak layan layan....

lepas layan movie.... aku dah blur ngan member aku tak tau nak ke mana... so aku sajhe ajhe plan nak gi nengok kebun ayah aku yang dah lama aku tak gi jenguk..... sekali nengok banyak perubahan.... nak ke kebun tu... dahulu nya ladang teh... dah jadi ladang sawit.... huhuhuhuhu..... jalan dia plak... tak yah nak cakap lahh lubang sana sini... tak apa nak kan pilihan raya... nanti elok lahh tu jalan..... hehehehhe..... dah lepak nengok kebun... gerak balik...

tak tau nak buat apa... gi melepak jap kat rest house.... bosan... tak ada apa menarik.... then baru teringat ada EURO PARK... funfair... kat jalan Batu Pahat.... so pergi.... masuk dalam... bayar 3 hinggit..... bukan main apa apa pun... just nengok nengok sambil snap gambar.... huhuhuhuhu......

dah bosan gerak lepak minum kat tempat biasa kitorang minum... cawangan HalimHaris... kat ChongHwa.... so around kul 11 macam tu gerak balik... coz si pijul nak balik KL malam tu gak... aku plak esok nye... gitulahh activity aku time aku balik kluang.... nothing.... tido makan... tido makan.... dan jalan jalan.... wakakkaka...

layanz...
.

Rabu, 13 Februari 2008

Kenangan ..........

.
Banyak kenangan aku bersama arwah yang pasti tak dapat aku lupakan.... sukar untuk aku gambarkan segala kenangan bersama... bila ku lihat kembali potret lama bersama arwah membuatkan hati ini kadang kala tergelak teringat pelbagai gelagat kami dan kadangkala tiba tiba sebak bila memikirkan arwah sudah tiada...

Tapi nak buat macam mana kan. Terima takdir ini dengan hati terbuka mungkin satu hari nanti giliran kita pula. Kita yang masih di dunia ini hanya mampu berdoa agar arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan digolongan mereka yang soleh.
Amin.....

Al-Fatihah....



Sahabatku - Allahyarham Firdaus Mohd Samsuddin
.

Selasa, 12 Februari 2008

Al-Fatihah......

.......

Al-Fatihah buat sahabatku Firdaus Samsuddin yang telah pergi selamanya meninggalkan kita semua.... Salam takziah buat keluarga beliau.... Kenangan bersama beliau tak akan aku lupakan..... Semoga Allah SWT mencucuri rahmat ke atas rohnya, Amin...

Al-Fatihah...
.

Ahad, 10 Februari 2008

Perjalanan Dari Johor Ke KualaLumpur...

.
Hemmm apakah thread kali ni... well sajhe ajhe nak citer sikit pasal perjalanan aku siang tadi.... baru balik dari Johor lahh katakan... nak ke Kuala Lumpur... hemmm normally just take 3hours ajhe dari Dari Air Hitam ke Kuala Lumpur... but tadi... hemmmm aku gerak keluar tol around kul 2 petang sampai Sunway around 8.45 malam... bolehh..

Pada mula nye aku mushkil coz sepanjang perjalanan aku dari Air Hitam ke Melaka... arah ke Utara not bad... lancar ajhe... but nak ke Selatan.... damm jammed.... tak tau mana dorang nak gi... maybe ramai singaporean balik ke negara dorang kot... hemmm... so sampai Ayer Keroh aku melepak relax jap....

Suka aku pada mulanya nak ke KL clear ajhe tapi Ke Selatan Jammed...

Memang pun ramai giler singaporean time tu.... nak ke Selatan... ngan aku nengok one team Motor Besar... heheheheh semuanya Singaporean... hehehehhe... then lepak makan about 1 hour lepak kat situ aku pun continue perjalanan aku tu....

Bermula lah Jammed...

Jammed bermula bila hampir ke area Pedas Linggi...

sampai ajhe area nak sampai Pedas Linggi.... aku dah mula memasukki area Jammed ke Kuala Lumpur plak... memang pening... hemmmmm so nak buat macam mana kan... terjah ajhe lahh... sambil menyanyi, borak ngan member aku, buat lawak bagai.... and snap snap pic.. sambil dengar HOT FM..

Accident plak...

Susur keluar ke Pedas Linggi pun Jammed..

Saman dia En Polis... siapa suruh ikut lorong kecemasan... padan....

ada gak info traffic yang disiarkan oleh dj HotFM... tak ingat siapa ye time tu... Mun kot... dan dan ajhe aku... then dia inform jalan jammed di Highway UTARA SELATAN ke Arah Kuala Lumpur.... dari Pedas Linggi hingga ke Nilai..... memang betul pun sampai nilai ajhe jalan clear... tak tau kenapa... aku just perasan ada sebuah bas rosak ajhe... tak kan pasal tu kot... tu pun dia dah kat tepi bukan tengah jalan... tak paham....

so lepas tu jalan clear... dan sampai sunway around 8.45mlam... duk makan malam.. then drop member aku kat mentari court.... aku pun cargon... gitu lahh citer nye pejalanan aku dari Johor Kuala Lumpur.... (JKL) heheheheh apakah.....

Layanz....
.

Rabu, 6 Februari 2008

Hujan - Pagi Yang Gelap.....

.
Ni another clip aku capture time showcase sunburst kl08 at pavilion.... so layan ok.....




Hujan - Pagi Yang Gelap


Hujan - Lonely Soldier Boy...

.
Ni pulak another clip video yang aku capture time sunburst showcase at pavilion.... Band Hujan...... so layan ok..... nanti aku tepek another one clip video... coz aku tak sempat upload lagi kat YouTube.... huhuhuhuu




Hujan - Lonely Soldier Boy

.....................
.

Selasa, 5 Februari 2008

Band Reza Salleh

.
Video ni aku capture time aku duk layan showcase sunburst KL08 sempena last day jualan ticket EARLY BIRD.... tajuk lagu aku tak tau... heheeh sesiapa tahu..... bagi tau aku ok.... so layan....



.........................


Permintaan Terakhir.......

.
Tiba tiba aku teringin nak tepek clip video ni kat blog aku... mungkin ianya dapat memberi pengajaran kepada kita semua.... lagu ni memang sadis.... hemmm aku pun terdiam.... ialah itulah namanya penangan cinta kan.... hemmm kalau terlalu ikut perasaan marah apa apa boleh berlaku... tapi ialah siapa tak marah beb... lagi seminggu... well... apa apa pun kita berserah saja ok... so layan lahh lagu ni...

hehehehehhe...... pada mereka yang sudah ingin bertunang or berkahwin... fikir fikirkan lahh ye... jangan baru sebulan ajhe bertunang dah mintak break.... jangan lagi seminggu nak kahwin minta putus kerana ada kekasih lain ok... so fikir fikir kan... renung renung kan.....



Credit video to : Molexguy

..

Isnin, 4 Februari 2008

SunBurst KL08 ShowCase at Pavilion......

.
Ahad semalam (ahad) aku duk layan showcase ni.... actually aku pun tak tau ni sebenarnya showcase Sunburst KL08 yang akan berlangsung 15March2008 akan datang ni.... hehehehehhe sebab aku mai ke pavilion just nak nengok band Hujan...

So sampai Pavilion baru aku tau... rupanya ni showcase sempena hari terakhir.... jualan ticket for EarlyBird.... heheheh kalau beli time ni harga event ni rm143.... kalau tak... mahal lagi lahhh... hehehehehhe...

So planning jumpa kat Pavilion.... around kul 3.... but aku lambat coz aku dari ShahAlam ada urusan sikit... so aku sampai around kul 3.40 macam tu lahh... so call Lolly... tanya kat mana.. then jumpa.... selang 5 minit... Ins plak sampai... hehehhe then yang lain tak jadi join... si Hadek tido kekdah nye... si Zie plak... tak tau kena ketumbit matanya... balik kg skodeng siapa lahh tu.... huhuhuhuhh...

So si Lolly and Ins ni lapar... then gi makan dulu... venue bersantap....TGI Friday... wahhh tak pernah aku lepak sini... huhuhuhu.... after makan.... around kul 4.20 macam tu... kitorang pun gi ke stage tempat showcase ni.... hemmmmm nengok nengok band RezaSalleh tengah perform.... hehehe sempat lahh kitorang dengar 3 buah lagu dan aku tak tau tajuk lagu dia... wakkakakaka.....

Then lepas band RezaSalleh perform pengacara dia.. aku pun tak kenal.... pun bagi lahh speech before menunggu band Hujan setup instrument dorang... hehehehhehe aku ada tepek gambar minah ni... kalau korang kenal bagitau aku ok... heheheheh.... sambil tu dia ada bagi ticket wayan free.... goodie bag.... sponsor by converse kalau tak silap aku... tapi yang dapat yang duk depan lahh.....

So bila semua dah ready.. everything semua ok... band Hujan pun perform.... diorang perform 3 ke 4 buah lagu aku kurang pasti.... dan antara lagu yang dorang perform.... Amoi Cantik.... Kuala Lumpur..... Lonely Soldier Boy dan Pagi Yang Gelap.... hemmm lagu yang aku suka dia tak perform plak... maybe tak sesuai ngan majlis... wakakakka... janji lagu Lonely Soldier Boy best... layan....

Tapi satu benda yang aku kurang gemar... ada lahh beberapa group budak budak baru nak naik ni... duk langgar² tolak² ala ala layan gig plak... nasib baik penyanyi band Hujan si NOH ni tegur....

NOH : relax lahhh... ni bukan gig... ni just showcase... kat area public ni...

hehehehe.... bagus bagus.......

hemmmm so habis ajhe si band Hujan ni perform showcase pun tamat... so kitorang bertiga pun masuk balik pavilion.... so aku ni duk lahhh follow dua minah ni shopping... perhhh dasyat pelbagai gaya dorang ni... then kitorang pun lepak minum jap... after minum... kitorang pun balik.... gitu lahh citer nye... thanx lolly and inspire... coz inform au about the showcase..

adios.....
.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin