Jumaat, 30 November 2007

Aku Beraya Di Sabah.......

.
12 hb..... kul 4 pagi.... aku be
rtolak ke rumah Aleng.... coz nak mintak tolong ngan dia hantar aku ke airport...... sambil jaga kereta aku sepanjang aku kat Sabah..... dah lahhh mengantuk... coz before tu aku duk melepak kat shah alam... ngan member fc aku... si Serpico..... duk borak macam gampang masing masing..... sampai lupa jam dah kul 1pagi... dah lah dia esok kerja... aku plak belum packing bagai...... so pick up Aleng... dia dah siap ngan baju kerja... dia kata terus masuk office lepas ni.....

on the way ke airport kitorang singgah kat perhentian dengkil.... nak sahur... hemmmm aku tak ingat aku makan apa ye.... nasi goreng kot.... ehehehehe ala kadar ajhe hari tu aku sahur... tak kisah lahh last puasa pun..... then sampai kat airport around 6..... hemmm flight kul 7.... so aku berangan nak letak bag dalam kargo.... so leh berlenggang naik pesawat nanti... sekali hambek ko.... orang que punya lah panjang..... so nak tak nak aku bawa sendiri tak masuk kargo beg aku... nasib baik aku memang bawa satu beg ajhe.... hehehehehheh

so bila dah lehh masuk aku pun salam ngan aleng.... dan masuk.... heheehe naik ajhe pesawat.... aku terus melelapkan mata aku.... heheheh tup tup aku dengar pramugari dia ni jual makanan and sourvineer... so aku continue tido balik... coz memang aku tak interested nak beli bagai..........tup tup aku dikejutkan sebab kena tegakkan kerusi coz dah nak mendarat.... hemmm around kul 10 lebih lahh aku sampai kat Airport Sandakan.... then turun..... checking apa semua... aku pun kluar dari airport mencari siapa yang mai pick up aku.... hehehehehhe...... tup tup my big boss yang pick up aku.... sorang sorang plak tu... tapi ayah aku ni memang macam tu.. tak suka susahkan orang lain.... hehehehehehe.......

~ Suasana Bandar Sandakan Di Area Hotel Paris ~


then lepas tu kitorang turun bandar sandakan..... ayah aku still lagi nak mencari barang nak bawa masuk ke kampung.... then aku plak duk melepak kat area Hotel Paris belakang tempat kereta or van park... hehehehhee...... then bila semua dah settle bagai..... around kul 2 gaklahh baru nak gerak masuk ke kampung aku tu.... aku ni dah lahh masih ngantuk bagai.... naik kereta (ranger) tu ajhe aku terus tido... punya lahh lama perjalanan macam dari kluang nak ke KL.... hehehehe nak buat macam mana kan.........hehehehe sabar ajhe lahhhhh

sampai ajhe kat rumah atuk aku tu.... aku turun... dan jumpa mak aku... salam bagai... then jumpa makcik dan pakcik aku plak.... hehehehehhe lepas tu aku ke bilik jenguk atuk aku..... hehehehhe salam.. ishh ishhh atuk aku tak ingat aku... wakakkakakaka ialahh cucu dia kat semenanjung mana dia ingat.... wakakakka hehehehehe aku pun tak kisah sangat...... then kul 6 macam tu kitorang berbuka.. aku tak ingat kul berapa tapi mmang dah masuk lahh time berbuka... awal berbuka compare ngan kat semenanjung.......

~ Rumah Atuk Aku Di Kampung Rancangan Cocos Sandakan Sabah ~


so pada first day raya..... hehehhehe bersiap bagai... aku sedondon ngan family aku tahun ni warna biru muda..... memang planning aku nak sedondon ngan mak ayah aku...... then lepas sembahyang semua..... aku pun bermaafan ngan pakcik pakcik aku akt masjid.... aku pun tak tau kenapa kat situ .... ingat kat rumah... hehehehhehe biarkan ajhe lahh yang penting salam bermaafan.... hehehehehehhe balik rumah ajhe... aku dah dengar melodi... ala ala bunyi lebah cam tu.... rupa rupanya team mak mak plak.... duk salam bermaafan sambil menangis bagai......

~ Bersama Ayah Ibu Dan Datuk Ku ~


seronok plak aku nengok suasana raya kali ni... maklum lahhh ni second time dalam hidup aku yang dah 26 tahun ni beraya dia sabah..... last aku beraya kat sabah pun tahun 1994 hemmmmmm 13 tahun dulu kan.... best sebab time tu aku baru ajhe form 1.... hehehehehhehehe.... so makan semua snap snap gambar... duk borak borak...hehehehhehe........ sampai ke malam......

~ Permandangan Dari Depan Kedai Wak Gibson ...
Jalan Ni leh tembus ke KK lalui Pitas (iake) ~

~ Jambatan Sungai Pamol Kalau tak silap ~

~ Keadaan Jalan Di Area Before Sapi Plantation...
VIVA ni slumber ajhe kan kalau aku... Maaf lahh nak lalu ~

~ Jalan Tak Habis Di Tar Amacam Ni... Kata Barisan Dah Pegang Sabah ~


raya kedua..... kitorang planning ke lahad datu.... hemmm..... sedara mara aku sebelah mak aku plak..... hehehehhe time tu kitorang ke sana naik ranger.... pakcik kesayangan abang abang aku.... hehehehhehe..... kira adik kesanyangan ayah aku lahhh... hehehehhehehe so aku lahh yang kena drive... tapi mula mula aku suruh ayah aku drive... sebab aku nak ambil gambar jalan kat area Sapi Plantation tu..... nak tunjuk kat adikberadik aku kat semenanjung yang tak join beraya kat sabah... coz dorang semua dah ada keluarga sendiri......

so sampai ajhe kat shell checkpoint aku plak take over drive...... sampai kat lahad datu... around 1 something.... kitorang singgah rumah wak Ana... abang pada mak aku... hehehhehe kira rumah dia ni wajib untuk aku nginap kalau ke sabah.... hehehehhe kat sana ada juga Wak Lina... and family... Akak mak aku..... hemmmm duk makan tengah hari bagai.... tapi time tu tak sempat nak snap snap gambar..... Wak Lina dah nak balik tawau... sebab cousin au Salisa kat hospital... coz kandungan dia ada pro
b..... hopefully selamat....

then after makan ayah aku pun ajak ke kubur atuk and nenek aku sebelah mak aku.... aku pun tak pernah gi ziarah kubur dorang... boleh tak..... kalau balik aku limpas ajhe kuburan tu... dan lambai ala ala miss world ajhe... tak sekolah nye cucu..... after ziarah kubur atuk and nenek sebelah mak aku... ayah aku ajak gi ziarah kubur nenek aku sebelah ayah aku plak.... ni lagi lahh aku tak pernah tau kat mana lokasi kubur tu..... coz ayah aku pun dah lama tak gi...... jumpa sedara aku... si Abang Selamat.... then dia bawa kitorang gi.... so ziarahlahh.... kat situ... selain kubur nenek aku.... ada gak kubur makcik aku... (kakak ayah aku) atau mak pada abang Selamat.... hehehehhehe aku memang tak pernah pergi... kira tu first time aku gi ziarah... dan first time aku tau kuburan nenek aku kat situ... ingat kat sandakan... after ziarah kubur.... balik rumah pakcik aku Wak Ana.... so semalaman kitorang kat rumah or kat lahad datu.

~ Sekolah Rendah Segama Lahad Datu
sekolah rendah 2 abang aku... si Sabri dan Maarof ~


hari ke 3... dah balik semula kat sandakan.... tension aku tak dapat ke tawau.... rasa tak lengkap aje.... aku balik kampung kalau tak ke umah Wak Lina ...... mandi sungai bagai..... ishhhh ni ada juga aku balik sendiri sendiri... hehehehehhe ialahh sebab ayah aku ni duk risau lama sangat pakai kereta adik dia ni..... so balik lahhh tapi boleh tak... aku tak masuk kampung aku balik aku kira lepak terus kat sandakan umah kakak sedara aku...... MakWilman.... heheheheheheh tapi aku duk ngan anak dia Vizan yang sama umur ngan aku.. coz MakWilman ada kenduri di kampung lakinya.... hehehehhe parent aku mula mula nak masuk balik ke rancangan hari tu... sekali apa problem ntah kereta so esok baru masuk ke rancangan.... malam tu kitorang makan seafood kat mana ntah nama dia aku lupa lahhh tapi memang popular lahhh kat sandakan.......

~ Kenderaan Kepunyaan PakCik Kesayangan Abang Abang Aku ~


esok nye parent aku masuk ke rancangan around kul 10 pagi..... then aku ngan sepupu aku vizan.... kluar ke bandar sandakan... jalan jalan .... tapi aku tak snap snap pic pun.... maybe sebab sendiri kan... hehehehhe kalau jalan jalan ramai ramai dan semua kagi bergambar harus bergambar bagai...... aku pun tak tau nak beli apa... just beli sikit lahh untuk abang abang aku... hehehehhehe then lepas tu kitorang balik.....

on rabu.... 17hb..... merupakan hari terakhir aku di sabah... aku dah kena balik... baru ingat nak postpone sampai jumaat... lehh aku ke KK.... kali ni juga buat pertama kali aku balik sabah tak singgah KK..... tak singgah Pasar Gantung... or Pasar Philipines..... nak buat macam mana kan... AirAsia tak lehh tukar destinasi.... hehehehehhe so kul 5 ptang flight aku.... Vizan antar aku kat airport... sampai kat airport ayah aku pun ada ... dia pun hantar... ntah lahh risau kot kat anak dia ni... hehehehehhehehe....... so dah salam bagai... aku pun masuk ke balai berlepas.... delay gak tapi tak lama... aku sampai kat KLIA....around kul 8... dan yang menunggu aku. si Aleng... hehehehehhe ala ala orang Sabah datang ke semenanjung tu.... hehehehehhehe....

gitulahh citer aku beraya di sabah...
Ada best dan ada tak best.... best sebab jumpa sedara mara..... tak best.... kejap sangat.... dan aku tak dapat beraya di Tawau..... hemmmm sedih sangat... dan lagi tak best.... perlbagai persoalan tentang bila aku nak menamatkan zaman bujang aku.... dengan siapa semua.... dorang tanya.... wahhhh Migrain aku dibuatnya.... hemmmm biasalahhhh apa lagi soalan dorang nak tanya bila ko dah kerja.... kan... hehehehe lain lahh kalau masih belajar.... tapi apa apa pun raya aku kali ni best lahh dan aku pun tak sure... bila aku akan beraya lagi kat Sabah.... adakah next 10 years lagi.... heemmmmm InsyaALLAH.........
.

Khamis, 29 November 2007

Puasa Pada Tahun 2007

.
Cerita pasal puasa.... aku tahun ni Alhamdullillah penuh..... kali ni aku tak sakit tak apa... syukur
aku padaNYA..... well nak citer pasal puasa ni... banyak gak aktiviti aku ni.... bulan puasa bukan penghalang untuk aku membuat pelbagai aktiviti.... bermula dengan first puasa.... hehehehe aku memang tak tau lahh tahun ni apa giler aku lahhh kan...... sejak sejak join FC ni bagai..... aku dapat call dari Lisa... mengatakan ada rakaman Rumah Terbuka AF5.... so dia ajak aku sekali ala ala support Ebi gitu.... so aku pun set ngan other like Idril... and Hadek..... so planning jumpa kat astro on 6..... hehehehe nak dijadikan cerita dah lahh aku sebenarnya time tu kena stayback... nak siapkan sistem.... esok leader aku nak present.... eheeehhe tapi dia kata balik berbuka dulu then lehh mai semula....

so apa lagi.... gerak ajhe lah.... dah lahh aku salin baju melayu kat office... dah semua ingat aku nak berbuka ngan awek aku..
. wakakakkakakaka so first day aku berbuka bersama Idril, Lisa, Hadek and KakCharm bersama kawan dia..... kat Astro...... punya lahhh hangin aku event tu start lambat.... siapalahh ketua program tu sampai Aznil pun hangin satu badan... arrangenment dia hampeh dot com..... dan finally habis kul 1 pagi... perhhhh then aku pun lepas tu terus ke office balik continue buat kerja aku..... memang pening kepala aku time tu.... nasib baik semua settle dan leader aku pergi present keesokan hari... dan aku ngan member aku sahur and tido kat office and kul 9 pagi macam tu kitorang balik rumah... hehehehhehehe......

Aku Dan Ebi Kornelis di Rakaman Rumah Terbuka AF 5

Kbian Dan Ebi Kornelis di Rakaman Rumah Terbuka AF 5

the next event..... berbuka puasa
ngan teman rapat aku... benda ni aku plan.... tapi memang just invite yang rapat ajhe.... dan aku make sure jawapan dia OK.... sebab yang lain tu rapat rapat gak... tapi biasanya ada jawapan.... not sure.... nengok dulu... siapa ada... macam macam lahh persoalannya..... heheehehe so aku plan yang jenis... ajak ajhe ON......

S
o buka puasa di Bagan Lalang...... tempat semua si Mally handle mintak tolong kat Abang Fariz coz dekat ngan rumah dia.... heheheh thanx bang.... heheheheheh....... time kitorang set.... on Saturday..... 15 September..... aku tak ingat puasa ke berapa ye.... jap puasa ke 3 tu... awal sebab biasala nanti last last ada aje bercanggah ngan berbuka ngan yang lain.....

heheheheheh so gi 2 kereta.... with kereta aku and Mal
ly..... mereka yang join.... Rafiz.... Ena.... Ana ... PakTam... Aleng... hehehehe thanx geng sebab sudi join ..... heheheheheh so before berbuka kitorang sempat bergambar berpossing bagai... kerana si Aleng membawa senjata nye... hehehehehehe ala ala Top Model gitu tepi laut.... so tiba time berbuka kitorang pun makan.... sepuasnya... perhhhh kenyang tu..... aku tak larat dah..... dan yang best... berjaya juga planning aku ni...... sekali thanx geng sebab jayakan planning ni..... next time kita buat lagi ye.... huhuhuhuh.......

Aku Aleng Mally Rafiz Paktam Ana and Ena at Bagan Lalang

Bagan Lalang Memories......

So what next event berbuka puasa...... dengan siapa ye..... 27 hb 9 ..... puasa yang keberapa ye... ala abaikan lahhh hehehehe janji aku ada bagi date... korang kira l
ahh sendiri.... member member kelas aku time aku join ACCP program kat Cosmopoint..... hehehehhehe dorang ajak berbuka di KLCENTRAL...... hehehehhe makan KFC.... lama juga tak jumpa dorang semua..... tup tup yang hadir.... tak semua pun... tak sure kenapa... maybe semua ada urusan masing masing..... tapi yang hadir... thanx.... heheheh termasuk lahh aku... sebab benda ni bukan aku yang arrange.... heheheheh.... so yang hadir...... team CMG.... Azarul, Adib, Linda, Mas, Christ (pun ada puasa ke hari tu.... hehehe mana tau belajar puasa.....) team Mutiara I-Tech..... Aku and Usher....... Nany..... and Pza......

hehehehehhe so kitorang pun berbuka.... dan after
berbuka... kitorang still lepak lagi... coz biasalahh dah agak lama tak jumpa selepas masing masing berkerja.... heheehhehe duk gossip lahhh bagai.... kitorang continue... lepak kat STARBUCK.... perhh tau lahh semua Developer.... tak hagak hagak.... so around 9.30 macam tu kitorang semua gerak balik rumah masing masing.... gheheheheheh coz esok kerja.... ok.... hehehehehhe............

ACCP Class 11 Members

next.... on 30 September.... minggu tu aku balik kluang.... and planning with abang abang aku suruh semua balik... coz on 30hb tu... bday bigboss.... huhuhuhuhu s
o adik beradik ni semua planning balik nak celebrate... and berbuka puasa bersama keluarga lahh katakan... sebab normally nak ujung ujung puasa kitorang buat... tapi this year... beraya kat sabah... kan...... so kena buat awal.... coz abang abang aku semua tak balik kluang time raya... coz mak ayah aku dan aku... beraya di sabah.... hehehehehehhe so kitorang plan nak belanja lahhh bigboss ni.... tapi lain plak jadinya... dia plak yang bayar... ni yang aku tak puas hati ni.... nak marah.. dia kata... simpan duit korang....

perhhhh hemmmm tak apa next event tau lahh macam mana aku handle.... hehehehehhee.... so kitor
ang after berbuka... kitorang plan beli kek untuk my belovely dad..... hehehehehe and hadiah untuk dia..... hehehehehhehe..... so malam tu dia balik ajhe dari sembahyang terawikh... kitorang dah siap kan semua kek bagai... untuk dia potong... hehehehe Selamat Hari Jadi Pak... yang keberapa ye.....61 tahun... semoga sihat selalu..... hehehehehehhe memang tak dapat lupa event tu.... kitorang celebrate sekali bday anak abang aku yang sulung Lydia.... yang ke 10 kot... not sure lahh... apa lahh pakcik ni... heheheh and maybe di sabah pun ada celebrate bday Atuk aku.... mean ayah kepada ayah aku.... heheheh dia pun on 30hb..... hehehehhehe yang ke 90++ kot... aku pun tak ingat.... wakakakkakaka seronok time tu.... heheheheh ..............

Happy Birthday Ayahku dan Anak Buahku.....

Happy Birthday......

so balik kl.... member aku planning plak berbuka puasa bersama rakan rakan team Mentari Court.... actually ni kawan kawan aku time kat Hostel Setapak.... so gi ajhe lahhh kan.... hehehehhehehe so event nye on 2hb 10.... hehehehe buat kat chicken Hartz sunway.... perhhh makan sampai tak lehh bang
un.... hehehehehhe tapi kitorang berbuka dulu kat rumah mentari... course menunggu semua balik bagai... dan nak elak jammed semua.... hehehehhehe so Shah... Daus... Wahab... Khai... and Asin..... hehehehhe dapat gak berbuka ngan korang.... hehehehhehe sambil berbuka tipu lahh kalau tak snap snap gambar.... guna kamera baru gitu... si Shah nye... perhhhh mahal tu baru beli.... harus digunakan... hehehehehhehee so after berbuka lepak jap kat rumah diorang... then aku balik lahhh ke rumah aku..... hehehehehhe kekenyang berbuka tu aku bawa ke sahur kira sahur aku just minum air ajhe... hehehehehhehehehe thanx TEAM MENTARI COURT............

Mentari Court Member......

5 hb 10 plak...... hehehehhee berbuka p
uasa bersama budak budak diploma aku.... hemmmm actually benda ni idea member aku si ANA..... dia beria sangat nak buat berbuka puasa ni.... so aku suggest dia arrange..... dia kata boleh tapi dia nak aku guide.... hemmm guide no prob.... hehehehhe so dia contact lahh semua budak budak diploma kitorang hehehehhe dan kitorang set on friday..... 5hb..... so tempat kat Restoran Nelayan..... Titiwangsa.... hemmmm tak sangka on that day gak team HELIZA FC pun buat majlis berbuka kat situ... hehehehehehhehe nak juga ke aku tulis statement ni.... hehehehehheheheh so yang hadir ramai gak..... dan yang best nye Puan Huda pun ada..... hehehehhehe Illayani and suami and baby dia...... Nieda dan En Nizam....... and other lahhh aku nak senarai banyak plak.... hehehhe tapi ada gak yang tak hadir... nak buat mcam manakan tak kesempatan nak hadir...... thanx pada yang hadir..... kira aku turut gembira walaupun benda ni bukan aku yang arrange.... tapi aku ada gak bantu sikit si Ana ni.... heheheh so Ana amacam.... nak try handle lagi ke...... dah tau macam mana pening handle budak budak ni.... hehehehehhe pelbagai kerenah kan..... heheheehhehe tak apa Ana.... good job....... Congrates dari aku.... sebab ko sabar melayan kerenah dorang..... hehehehhehehehhe Good JoB.... ANA.........

IS 110 Diploma UiTM ......

7hb 10 pulak ..... budak budak degree plak invite berbuka puasa bersama.... do
rang arrange kat nailis..... ehehehhe dah lahh time ni aku baru ajhe balik dari kluang.... coz on that day gak aku hantar parent aku ke KLIA..... coz dorang balik SABAH..... kata beraya di sabah kan tahun ni..... tapi aku lama lagi.... malas nak balik awal awal.... kerja lahh katakan..... so lepas hantar parent aku around kul 3 macam tu.... aku balik lepak jap kat rumah... coz nailis tu kat uptown tak lahhh jauh mana pun dari rumah aku.... so around kul 6.45 petang aku gerak.... cis.... something yang tak best berlaku.... aku terlanggar tembok.... uwaaaaaaa habis calar bumper depan kereta aku... nasib baik tak nampak sangat.... apa lahh nasib..... sampai ajhe kat sana...... ketua majlis tak ada... boleh.... dia arrange dia lambat... dia ingat dia diva.... hehehehhe

whateverlahh.... hehehehh
ehe then berbuka lahhh tak ramai pun yang mai... muka sama ajhe... tapi ok lahh janji kita raihkan majlis orang... hehehheheheh berbuka sudah... biasalahh kitorang adakan majlis tukar tukar hadiah.... heheehhe dan aku tak tau lahh apa lahh badi aku ngan si Apai ni..... time berbuka time degree dulu pun kitorang tukar hadiah each other... kali ni pun ngan dia.... hemmmm lepas ni kalau ada lagi... aku nak plan ngan dia dah apa dia nak apa aku nak....wakakakkaka..... habis tu... snap snap gambar.... dan kitorang pun beransur pulang.... esok kerja kan... tapi aku tak... sebab aku habis kan cuti aku..... sebab aku nak berhenti kerja.... hehehehehehhe.......

IS221 Degree UiTM......

8hb 10 plak...... hemmmm merupakan berbuka puasa...... yang aku salah sorang adhoc ajk...... untuk majlis berbuka puasa bersama EBI KORNELIS.... yang kitorang bagi nama SINAR CINTA RAMADHAN...... hehehehehheheh hemmmm time tu aku sebagai usher guide peminat yang mai bersama partner aku si Idril..... hehehehhehe majlis ni bukan sahaja majlis berbuka puasa ajhe... siap ada sebahyang terawikh
bersama.... dan ada lahh beberapa event lain seperti lelongan barangan Ebi...... cabutan bertuah.... best dress lelaki dan perempuan...... dan nyanyian.... heheehehe aku seronok sebab majlis tu berjalan lancar.... walaupun permulaan pelbagai rintangan kitorang hadapi.... namum finally ianya berjaya juga.... syabas.... semua pada groupies..... hehehehehehhehe thanx pada semua yang terlibat.....

Aku Di Sinar Cinta Ramadhan KDE Ampang....

Majlis Berbuka Puasa SINAR CINTA RAMADHAN.....

hemmmm semua citer berbuka puasa aku dah citer.... baik member aku time diploma ... time degree ..... time accp and mahupun member fc...... cuma satu ajhe.... member aku time aku xtand degree aku..... hemmmm nak buat macam mana tak ada rezeki nak berbuka ngan dorang..... mungkin ada baiknya kot tak berbuka.... untuk kebaikan masing masing... ala tak yah lahh diingat tu semua.... benda dah lepas... wakakakkakaka so aku hanya menunggu 12 hb ajhe... skrang coz flight aku pada kul 7 pagi ... dari LCCT terus ke SANDAKAN sabah...... hehehehhehe so Berayalahh aku kat sabah.... citer pasal raya..... next story ok....

so adios.........

.

Rabu, 28 November 2007

PADI BERAS NASIONAL (BERNAS)

.
Bernas... awat aku nak buat story pasal bernas.... hemmmmm tak ada apa pun just nak cerita pasal kerja aku... huhuhu kat sini lahh aku mula kan career aku sebagai developer yang tak beberapa terrror ni.... actually aku start kerja kat sini pada 5 March 2007...... hehehehe dan berakhir lahh sudah project kat sini on 31 August.... thats y aku nak compile cerita pasal a
ku di BERNAS phileo damansara....

sebenarnya aku berkerja kat MUTIARA I-TECH SDN BHD.... kat area seri kembangan.... depan south city tu.... tu lahh first task aku ajhe dah kena kerja kat site.... kat BERNAS..... so around 5 bulan lahh aku berkerja dia BERNAS.... join project eBERNAS...... project ni sebenarnya dihandle oleh Accenture.... tapi Bernas pun letak gak team site dorang... dan kira aku ni site Bernas lahhh.... aku ditugaskan bawah..... team Business Intelligence.... (intelligence lah sangat)...... heheheheh....

Lunch with eBERNAS Team

mula mula aku blank apakah benda ni...... lama lama kelamaan aku kira ok lahh benda ni dan mula minat .... ianya more on warehouse... and more to analysis nye bahagian... untuk sediakan report untuk orang orang high level.... iake... aku ni main hembus ajhe.... aku seronok lahh kerja kat sini... bersama rakan dari Bernas... En Zul (our BI Boss)... Kak Gie.... Murni.... yang sama sama department ngan aku... selain Usher yang memang sama sama ngan aku dari satu company..... Dari team Accenture..... Eliza..... Onn Onn..... SweeLee..... Joyce...... and FookYan...... thanx a lot for knowledge that you all give to me.... to learn more about new environment (for me lahh)........

Last Makan Makan With eBERNAS team....

pelbagai kisah suka duka kat sini.... tension.... stayback.. pelbagai semua merupakan kenangan sepanjang kerja kat BERNAS ni.... seronok and happy sebenarnya kerja kat sini..... kalau boleh ingat nak ajhe kerja terus... tapi tak ada rezeki kan... hehehe pihak Bernas pun bukan nak serap kitorang..... so on 30 August merupakan last day aku kat situ... kiranya on September aku kembali bertugas kat main office aku ni seri kembangan.....

Lunch with Business Intelligence Team

so aku nak wish thanx a lot pada semua warga kerja bernas... yang memberi tunjuk ajar..... dan membantu aku dalam menjaya project eBERNAS.... tak lupa juga pada semua team team member tak kira dari BERNAS site or ACCENTURE site... thanx a lot.... kat bawah ni aku letak beberapa majlis makan.... yang aku join... hehehehhe BERNAS mana lehh lepas dari event makan makan.... wakakakkaka... jadi layan...... 5 March to 30 August 2007

Aku Dan BERNAS........
.

Mila & Friends Showcase at Planet Hollywood....

.
25 Ogos 2007....

Kul 2 petang kalau tak silap aku and beberapa member fc aku telah ke pergi ke Planet Hollywood untuk layan Showcase Mila and Friends... ni pun sebab si Ebi ada perform dalam showcase tu... so thats y kitorang mai untuk bagi support.... so planning awal... 1.30 berjumpa di McD Bukit Bintang..... but aku sampai lambat ngan Aleng.. al maklumlah jalan jammed macam hanjing time tu.... hehehehe kesian Zie... terpaksa tunggu weols... hehehe nasib baik Loly pun dah sampai so dia tak lahh sorang... hehehehe sorry ye Zie.... hehehehhe.......

then dah lepak makan apa semua.... Hadek pun coming.... hemmm then lepas tu kitorang pun gerak ke Planet Hollywood... kat sana kitorang pun jumpa Kak Charm... yang handle pasal ticket masuk ke dalam event tu.... so berkumpulah kitorang.... ada lahh beberapa lagi member seperti Inspire... Dart apa ntah (budak rumah biru) Lisa.... Afza..... and siapa lagi ye ... tak ingat...

around 2.30 tak silap event pun mula..... barisan Artist yang mai... Mila.... Ebi.... Marsha (perhh seksi tu...) Candy... Shahri.... and Faizal..... serta Noni..... hemmmm so kitorang pun layan event ni sampai ke pukul 5 kalau tak silap... sambil snap snap pic bagai.... heheheheh tak sangka gak benda ni pun rupanya dorang buat rakaman.... dan ditayangkan pada hari raya ke 4 kalau tak silap aku.... mak ai...kantoi aku gi ke sana... hehehehehhehe

Suasana di Mila & Friends Showcase At Planet Hollywood

so after event aku pu
n melepak ngan team team member gi makan and then balik ke rumah masing masing... hehehehhe so korang layan lah gambar ye... sorry lahh aku tak ada idea nak citer pasal benda ni sangat coz lupa... dah.... almaklum baru skrang nak post.... dah berapa zaman dah cerita ni... cuma aku nak bagi blog ni... nampak pergerakan dia... hehehe....

so adios.....
.

Isnin, 26 November 2007

wedding si Sharina Yong

.
18 August 2007 Story....


Hari ni merupakan date yang begitu bermakna buat kawan aku si Siti Sharina di mana dia akan menamatkan zaman bujangnya bersama pilihan hati dia.... hehehehhe actually dia nikah 17 August kot.... kira date ni dia nye majlis wedding lahhh.... so aku plan lahh gi ke wedding dia tu kat..... Jasin Melaka..... coz dia dah jemput kan... karang tak gi kata apa plak... kan.... dan kebetulan ko free .... y not tak gi..... dan plan punya plan aku ajak lahh si Mally and Aleng...... coz Mally lehh naik kereta dia... save sikit minyak..... coz time tu aku still pakai kereta kebal beb.... Aleng sebab dia kan ada camera mahal... heheheh lehh mintak dia ambil gambar...

sorang lagi yang join ialahh si Zaid.... dia ni memang nak join lahh... coz dia ni pun rapat ngan Sharina ni..... tapi masalah dia ni satu ajhe.... lambat.. and tak punctual.... walaupun ko dah plan untuk kenakan dia cakap gerak seawal satu jam pun dia still sampai lambat..... thats y kalau nak set dengan mamat ni kalau event ko kul 11 ko kena cakap ngan dia kul 10.... baru dia akan datang kul 11.... aku tak tau kenapa dia ni.... no wonder lahh tak dapat jadi PTD.... huhuhuhuhuhuhu nak tau kenapa korang tanya lahh dia nanti ye.... hehehehhee jangan marah Zaid... nanti aku belanja teh tarik.....


So gerak lahh kitorang ke Jasin... selepas sarapan pagi kat sekyen 8 shah alam.... then kitorang sampai kat melaka tu around 1 tengah hari kot... dengan sesat bagai...... sebab map dia memang tak sekolah..... aku tak tau siapa yang buat map tu.... memang mengong..... so dah sampai... lihat one team dah sampai... iaitu team cosmopoint si sharina ni... dorang mai awal.... coz dorang ni memang best pren sharina time kat ACCP... group paling terkenal kat ACCP....... hehehehehhe then aku pun lepak ngan member uitm aku... sambil makan and borak borak....

then team mentari court pun sampai... one car dorang mai heheheheheh then borak borak..... si ALeng pun menjalan kan tugas dia snap snap pic bagai..... kitorang lepak kat situ lama gak sampai kul 4 kot... coz nak nengok minah ni potong kek bagai... then after that kitorang pun gerak balik KL......

kitorang sempat gak relax kat jejantas Ayer Keroh Melaka.... kat situ kitorang duk melepak minum kat A&W..... lepas minum tu seperti biasalahh kitorang berempat ni... sempat bergambar ala ala model lahh plak... memang tak tau apa giler hari ni... tapi memang happeninglahhh..... berdiri... duduk... melompat perlbagai cara kitorang guna.... guna..... hehehehehhe then lepas tu kitorang pun terus gerak balik...... hemmmm so memang letih....

sebelum akhiri text ni... Selamat Pengantin Baru Pada Sharina ... semoga berkekalan ke anak cucu....... pada zaid.... kali ni aku post gak pic yang aku edit untuk ko tu... so ko memang tak lehh delete.... hhuhuhuhuhuhuhuuhuhu adios.........

.

last hangout with her

.
13 August 2007

Hari ni merupakan hari terakhir aku, zaid, usher and sharina duk gathering before si sharina bertukar status menjadi isteri orang.... emmmmm kitorang buat benda ni on sunday kira dinner lahh.... then planning ke sana naik kereta si Usher... so Usher pick up aku then kitorang terus gerak ke rumah sharina di putrajaya.... sampai kat umah sharina tunggu lahh minah ni turun... then after that .... seperti biasalahh kitorang tunggu anak raja sorang ni..... memang tak punctual... masih mandi lah apa lahh...


so decide... jumpa terus kat tempat makan.... wakakakkakaka hampeh sungguh si zaid ni... bila nak berubah... dah kerja gomen pun still lembab.... wakakakkaka... kitorang lepak makan kat bangi ala aku lupa lahh nama dia apa ye.... jap aku check..... recall back..... hemmmm....... memang tak ingat lahhh nanti lahhhh what ever lahh.... so kitorang duk makan berempat .... kat dalam pondok... environment dia menarik tapi makanan dia... hemmm untuk kenyang kan perut boleh lahh.....


after makan... kitorang decide lepak kat putra jaya.... so melepak di jambatan apa ntah... so kat situ kitorang pun buat kerja giler snap snap gambar dengan pelbagai poss... maklum lahhh tak tau bila lagi kitorang lehh melepak lagi macam ni nak nak si sharina ni dah jadi isteri orang kan... tak kan nak melepak macam orang bujang lagi.... huhuhuhuhh....

dah penat begambar kitorang pun gerak then hantar sharina ke rumah dia dan lepas tu hantar si anak raja ni zaid kat kereta dia... heheheh dan aku ngan usher pun gerak balik ke kl.... hehehehehe thanx lahh geng kerana sudi lepak and bergembira bersama aku... aku tak akan lupa peristiwa ni.... hehehhehe so aku create gambar kat bawah ni agar kita dapat ingat ingat kembali kemesraan persahabatan kita... ok.. so jumpa lagi......

Layaannnnnnnn

.

karaoke with Ebi FC

.
10 August 2007...

Hari ni (onthedate) merupakan ulangtahun ku yang ke 26.... perhh dah tua dah aku ni ..... tapi satu pun aku belum ada... cuma baru nak start kerja macam mana ni.... hehehhehehe so tahun ni bday aku ni jatuh on Friday... time kerja lahh... aku plak tak ada idea nak buat apa for my birthday.....

tapi yang best nye tu dua hari sebelum bday aku ni... si Lisa call... "Kematz... nak join karaoke tak... bersama Ebi.... ni last minute nye event..... Si Ebi nye idea......" then aku tanya bila.... jawapan Lisa "10 August Hari Jumaat kul 8 Malam Kat RedBox Sogo..." then aku pun memang tak pikir panjang... coz on that date is my bday..... tapi aku tak inform lah kat dorang pasal bday aku tu.... so aku On.... then dia suruh aku deal ngan member member bowlers aku.... and also Aleng... then aku calling semua... dan si Idril and Aleng... On.... heheehhehe

so 10hb... hari jumaat selain aku buat kerja bagai... aku balik around 6 lebih... tak apa rumah aku dekat ajhe ngan Bernas... then habis mandi bagai aku terus gerak ke KL.... mula mula ingat nak park kat SOGO... tapi biasalahh KUALA LUMPUR pada hari jumaat.... Jammed macam shial.... finally aku decide park kat Komuter Bank Negara.... so aku kena lahh jalan kaki naik jejantas bagai untuk ke Sogo.... dah lah malam tu tiba tiba exzos kereta aku patah... apa lahh nasib aku ni... tak apa abaikan ajhe.. aku malas nak pikir benda benda remeh temeh ni.... huhuhuhuhuhuhu

then sampai kat Sogo Aleng call aku tanya "Kat Mana" aku kata on the way tunggu kat ground floor... bila jumpa Aleng aku berdua terus naik ke atas... and menuju ke bilik no berapa ye aku tak ingat tapi memang besar lahhh... hehehehhe sampai semua dah ada kecuali si Artist nye lahh si EBI... huhuhhu... so kenal kenal.... yang best tu member chat aku kat eTALK... pun ada dari KK beb... si Putra.... huhuhuhuhuh..... finally jumpa live gak mamat ni... ok lahh dia pun boleh masuk perangai dia ngan aku....


then Ebi pun sampai... dia bawa member AF dia si Farha... dan karaoke pun bermula.... ehehehhehe seperti biasalah artist lahh nyanyi kitorang ni just mai nak jumpa lepak lepak aje.... hehehehhee aku pun just nyanyi satu lagu.... wakakakka suara dah lahh tak best.. ada hati nak bawa lagi Fiq.... 3 Malam ..... memang malam lahhh...... time karaoke tu tengah go on... tup tup si Dafi mai.... dia kebetulan ada press conference kat situ... then dapat tau Ebi ada so dia dah lama tak jumpa si Ebi ni... si Dafi ni pun kena nyanyi gak... dan lagu dia nyanyi Pencinta Wanita.... duet ngan Ebi....

selesai Karaoke ada satu sessi iaitu dorang buat tukar tukar hadiah..... dan hadiah aku... aku nengok si Bloger...SultanMuzaffar yang dapat.... aku plak dapat hadiah dari Putra... ok... hehehehhehe selesai tukar tukar hadiah bermula lahh sessi poss bersama Ebi... so bergambar bagai... around 11 tak silap aku kitorang pun gerak balik..... dan aku ngan aleng sebelum balik sempat lepak kat NZ mengeteh... dulu.....


Gitu lahh citer nye... aku kira happy lahhh buat pertama kali aku celebrate bday aku ngan berkaraoke ngan team team FC... walaupun time tu hanya aku ngan Aleng ajhe tau hari tu bday aku... tapi aku biarkan ajhe.. hehehehhe tak nak lahh nanti ntah apa apa dorang suruh aku buat... maklum lahh bday boy... sure kena dajal nye.... huhuhuhuhuhu tapi best sebenarnya kan... bukan selalu.... tak next time ok..... so tunggu next event nye story plak... wokkehhh....
.

Rat Race 2007 ....

.
7 August 2007

hemmm pada tarikh ni.... aku memang buat kerja giler... aku pun tak macam mana aku lehhh beria buat nye... wakakakaka actually lagi tiga hari dari tarikh tu is my bday.... huhuhuhuh apa kes aku citer pasal bday aku.... 7 hb ni hari selasa... seperti aku kerja..... time ni aku masih lagi kerja kat site.... mean kat bernas..... tapi aku tak tau kenapa hari tu memang borring sangat ngan tak ada apa nak dibuat.....


tiba tiba aku chat ngan member aku si idril.... dan aku teringat yang hari ni (7hbAugust) si Ebi ni ada masuk Rat Race kat KL... larian amal apa ntah.... hehehe means berlari ngan lengkap berpakaian office... biasanya Big Boss Big Boss yang masuk..... tapi si Ebi ni kira dia wakil Astro lahh.... then aku tanya si Idril dia pergi ke tak.... then dia kata dia gi... and lupa nak ajak aku.... huhuhuhuh..... benda tu start kul 3 petang giler apa..... time kerja tu.....

nak dijadikan cerita oleh kerana hari tu memang borring ngan member sebelah tak mai lagi.... si usher.... then aku pun decide untuk ambil half day..... heheheheh hampeh betul aku ni... then aku inform rakan kerja aku si Kak Gie and Murni cakap aku if team Accenture tanya mana aku kata aku half day ada urusan kat main office.... wakakakaka then aku set kat idril aku gi... and jumpa dia kat McD Central Market...

kul 2 kitorang berkumpul... so time tu lahh aku mula kenal Kak Charm... one of orang yang active dalam forum terutamanya kat Cari Dot Com atau dorang gelarkan rumah biru.... selain Kak Charm and Idril.... turun hadir Yun (aku tak sure ejaan dia) pun turun dari KK .... perhh gagah tu dari sabah padahal kebetulan ajhe... hehhehehe si Hadek pun ada.....and Loly.... sorang lagi aku tak ingat nama dia siapa ye... what ever lahh.... then kitorang gi jalan kaki ke BURSA MALAYSIA tempat permulaan....

sampai sana.... ngan panas bagai kitorang sempat jumpa si Ebi ni sebelum dia lari.... and sempat gak snap snap gambar bagai.... sambil tu ada gak budak budak AF lain Mila Candy and other semua ada coz dorang ni masuk CheerLeader nye pertandingan plak... ala comel nye si Mila ngan baju CheerLeader dia.. dah lahhh kecik but cute.... huhuhuhuh dah macam budak sekolah rendah ajhe....

Ebi Kornelis and The Kbian At Rat Race

Sorang lagi team FC yang mai ialah orang kuat EBI FC .... LISA.... dia mai time larian dah mula.... kira ok lahh mai juga... maklum lahh masing masing berkerja.... kitorang lepak kat situ sampai ke petang gak mean sampai ending..... then si Ebi ni tak silap aku dapat no 4 ke berapa tapi kalau katergori yang dia join memang dia juara..... tapi hadiah tu bukan dia dapat coz ni larian amal kan... hehehehh after lepak minum minum semeja ngan si Ebi ni... around 6 kitorang pun semua beransur pulang.....

aku pun baliklahhh.. aku naik putra balik... coz aku park kereta aku kat Taman Jaya nye station malas aku nak drive masuk kl... almaklum lahhh jammed dia macam hanjing...... so aku sampai rumah ajhe... aku terus flat... tertido sampai malam... hehehehe aku pun tak tau lahhh apa lahh giler aku buat siang tadi... tapi seronok..... pengalaman baru.... waakakakakak....
ok so tunggu next story ok.....

adios ......
.

Zila FC Open At MidValley....

.
Ni nak citer pasal bowling ni.... nak disambung lahh citer dari story sebelum ni kan..... so memang aku tido tak sampai 2 jam.... hemmmm then aku ke MidValley untuk main bowling mewakili EBI FC.... punya lahhh mamai ngan bengkak mata ni.... hemmm macam macam berlaku on that day...... benda yang pertama sekali terjadi ialah... kunci kereta aku tertinggal dalam kereta... boleh tak...... arggg geram aku... dah lah ngan bola bowling aku tu semua ada dalam bonet... macam mana ni...


tak apa aku cool ajhe dulu... then aku try call member aku si Mally (Adam) sebab dia ni pun main gak bowling time tu tapi dia main untuk Dafi Fc....... tanya dia kat mana... so dia kata dia ada kat McD.... then aku jumpa dia mintak pinjam kunci kereta dia.... coz aku nak try buka atleast bonet kereta aku... coz bonet kereta aku ni dah rosak dah... apa apa kunci lehhh masuk... lepas kena bukak dek pencuri yang mencuri tayar spare aku..... bengong.....
then berjaya gak aku buka bonet kereta aku tu... so aku ambil bola bowling aku dah aku abaikan dulu pasal kunci kereta aku tu.... pada aku... biar aku focus dulu ngan bowling ni dulu..... then aku pulang balik kunci kat member aku tu dan join dorang minum kat McD.... sementara menunggu registration....

event ni start kul berapa ye 11 kot.... tunggu artist fc tu lagi untuk merasmikan event ni si ZILA AF 4.... perhh cun tu dia skrang ehehehehhehe...... Ebi FC time ni hantar 2 team... dan team aku diwakili oleh Aku, Pojee, Zakee and Idril.... and satu lagi team..... si Hadek, Yus, Pejal and Ika...... hehehehehe dalam event kali banyak gak artist yang turut serta.... hehehehhe macam Yazeer Zahid Nija Farhan Karen... siapa lagi ye... heheheh ntah lahhh.... sempat gak lahh aku bergambar ngan dorang semua ni.... hehehehehhehe

kitorang main seperti biasa 3 games.... aku ngan mata bengkak tak cukup tido ok juga lahh main.... heheheh tak lahh drop sangat average 3 game tu around 160 pin hehehehehhehe...... dah lahh time tu KAK GIE... orang kuat EBI FC... mai bagi support.... hehehehhe cuak gak kalau tak perform... nasib ok lahh on that day.... siap kena tegur kenapa bengkak mata... then slumber ajhe jawab baru ajhe sampai dari JB hehehehehe... duk karaoke kat JB sampai kul 2 pagi boleh....

selain KakGie.... other member EBi Fc pun ada hadir bagi support.... seperti Afza .... Lisa..... siapa lagi ye.... hemmm tak ingat lahhh...... thanx for coming... tak lupa pada Aleng yang sama sama baru sampai dari JB... pun turut mai ambil gambar heheheheheheh untuk aku... thanx a lot... tak apa nanti aku belanja teh tarik kat NZ ok.... hehheheheh dan yang best nye tu Si EBI sendiri turun mai walaupun dah habis pertandingan ..... atleast dia turun lahh tunjuk muka.... hehehehe

oh keputusan..... kitorang kalah.... just tak ada luck no 4 ke 5 lahhh team aku... dan other tu no 11... kira ok lahh dari berapa team ye rasanya 34 team kot... tapi yang aku bangga tu... member aku sorang ni si IKA.... dia dapat no 3 terbaik perempuan tapi dia tak dapat hadiah coz hadiah untuk individu just juara and naib juara ajhe.... tak sia sia aku ajak dia ni join bowling team.... huhuhuhuhuhh

Aku di Bowling Tournament Zila FC Open

selesai ajhe event tu baru lahh aku pikirkan pasal kunci... so aku minta tolong sama daus.... untuk antar aku balik ke PJ ambil kunci spare and antar semula ke MidValley.... heheheh thanx DAUS..... hehehehehhehe kalau tak naik teksi lah jawapan nye.... begitulah story pasal event bowling kali ni..... hehehehhehe letih.... sungguh..... ok lahh tunggu next story ok....

EBI FC TEAM DI ZILA FC OPEN

.

Seharian Di Kluang, JohorBahru..... Johor....

.
4 August 2007....


nak citer pasal hari or date ni memang best... coz one day all out happening..... actually on this date member aku sorang ni menamatkan zaman bujang dia.... dia ni sekampung ngan aku maksud aku dia ni pun budak kluang.... satu diploma ngan aku.... siapa dia... dia lahhh Norazlina Abdullah.... atau kitorang panggil dia KECIK.... coz dia memang kecik.... wakakakak

so sehari sebelum tu aku dan si Aleng ni memang dah plan nak gi gak si Kecik ni wedding .... macam aku harus lahh gi dah lahh sebelah taman ajhe ngan rumah aku kat kluang tu.... so aku pun plan lahh balik.... tup tup other 3 member aku nak join.... and kata nak menginap rumah aku... aku tak ada masalah sangat.... dorang ialah Dida Ail and Sham... so kitorang balik ke kluang naik kereta sham..... kira tong tong lahhh minyak tol bagai.......

kitorang gerak dari kl malam before wedding ni kita 3hb malam... sampai kat umah aku around 2 pagi lahh juga.... hehehehhe so esok nye kitorang plan nak ke rumah Kecik around tengah hari lahh kira ala ala makan tengah hari lahh.... heheheh then family aku pun dapat jemputan gak.... tapi kitorang gi asing asing... hehehehhe kira parent aku ni bawa cucu dia lahhh.....

so time kat majlis tu... kitorang lepak... sambil menunggu member aku yang lain si Ana and Paktam... yang turun dari KL pada hari tu juga.... bila diaorang dah datang kitorang pun dah makan..... tibalah masa nak snap snap...... Aleng seperti biasa menjalankan tugas dia ngan snap pic dengan cara dia.... huhuhuhuhuhuhu so kitorang pun gerak dari majlis tu around 4 petang coz ingat nak gi ke railway station kluang pekena kopi ......

di station kluang tu.... kitorang duk melepak sambil order roti bakar.... and kopi ais.... aku kalau kat sini memang pekena benda ni ajhe.... so pada Aleng finally sampai gak kat tempat pure nye Kluang Railway Station Cafe.... biasa dia ni gi ke cawangan ajhe.... kat kl.... huhuhuhuhu after minum kitorang pun gi nengok nengok railway sambil take a picture.... serius aku cakap..... sepanjang umur aku yang dah 25 tahun ni... ye ke 25 ialahh time tu belum lagi 26.... wakakakka tak pernah lagi aku bergambar bagai kat situ..... ni sebab ada member member lah aku bergambar.... huhuhuhuhuhuhu


after lepak tu... planning kitorang ingat nak balik... coz pada esok hari nya (5hb August) aku ada tournament bowling Zila FC open kat midvalley...... tapi tiba tiba one of member aku ni teringin benor nak ke JB.... hemmm tak nak hampakan dia kitorang pun gerak ke JB.... di JB first tempat kitorang gi ialah Danga Bay.... heheheheheh belum berapa minit sampai si Ana and PakTam terpaksa balik kerana ada urusan... so dorang gerak dulu balik ke KL....

kat Danga Bay.... selain makan and bergambar.... kitorang tiba tiba ternampak kota musik... mean karaoke ...... tapi karaoke kotak tu... yang besar besar jamban ajhe tu.... hehehehhe satu lagi seringgit.... hehehehhe apa lagi terus pilih bilik besar sikit yang lehh muat 5 orang kitorang pun beli lagu untuk 10 lagu kot.... berapa ringgit aku tak ingat lahh.... nyanyi punya nyanyi tup tup nengok jam dah kul 1 pagi boleh..... dah lahh nak balik ke KL.....

lepas karaoke tu kitorang terus gerak balik KL.... dan finally aku sampai kat umah aku selepas member aku si Sham ni hantar ke rumah masing masing...... around 6 pagi.... perhhh aku hanya ada berapa jam nak tido... coz esok nye kul 9 pagi aku kena ke midValley main bowling..... tidak...... hehehehehehhehehe gitu lahh ye... so citer pasal bowling tunggu another story.....

adios.............
.

hangout

.
14 Julai 2007....

Time ni aku memang tak ada apa apa plan..... tapi tiba tiba si zaid and sharina ajak lepak and planning gi jenguk anak iza... dah lama lahir... tapi kitorang still tak gi jenguk.... sambil sambil tu si sharina ni dia busy nak bagi kad kahwin dia... maklumlahhh akan berkahwin nanti..... so pertemuan aku zaid and sharina.... kalau ikutkan planning kul 1.30 kot... tapi biasalahh si zaid ni kan... kul 1.30 baru nak gerak dari bangi.... memang hampeh...

so aku pun duk menunggu dia kat Giant... dan oleh kerana aku dah kenal perangai dia ni... aku pun mai ke Giant shah alam tu around 2 lebih.... hemmmm tapi still kena waiting dia around 15 minit... memang lembab betul dia ni drive.... bila dah jumpa masing masing lapar..... so kitorang gi melantak dulu... perkena ikan bakar kat seksyen 2.... perhhh lama tu tak pekena ikan bakar seksyen tu.... nak nak ikan keli kan... nyum nyum......

after makan kitorang pun gerak lah ke rumah si iza ni... kat seksyen 8 shah alam.... duk lepak kat situ layan kerenah budak kecik tu... si anak iza tu lahh.....aku tak ingat lahh nama dia... tapi ada amelin macam tu lahh... hehehehehhe what ever..... tengah tengah duk borak borak... another member kitorang mai... si Reen.... dia mai ngan tunang dia... huhuhuhu dah tunang dah budak ni.....

tak tau lahh kenapa kan... bila aku dah jumpa si zaid ni... perangai tak pernah berubah.... duk melawak tak sekolah ajhe... perangai memang tak ubah macam zaman universiti lagi... huhuhuhuhu sambil duk nyakat si sharina and reen.... walaupun time tu si reen ni malu malu mioww depan tunang dia .... padahal kalau tak ada tunang dia .... dia yang over.... wakakakkaka
habis lepak kat umah iza tu... kitorang pun plan nak ke puncak perdana... sajhe ajhe... nak nengok kembali tempat kitorang menimba ilmu... yang jauh tercerukk kat hutan mana ntah... tapi walaupun jauh ke ceruk pun ianya tak mematahkan semangat kitorang untuk menimba ilmu..... time tu aku sempat juga jumpa other member aku si Shahril @ Wak and Ajai.... hemmm sebab dorang memang duk menyewa kat puncak tu pun....

tiba tiba aku teringat kat kawan aku sorang ni illyani... dia pun baru ajhe bersalin sebulan kot... hehehehe alang alang dah ke sana kitorang pun plan lahhh gi jenguk anak dia... si Insyirah... nama nye perhh berbelit aku nak nyebut... dah lepak dalam sejam macam tu... sambil berborak ngan orang tua illyani n.... kebetulan plak orang tua dia ada kat situ gak... hehehehe kitorang pun gerak .....

then kitorang plan gi dinner kat seksyen 20 kat kedai thailand sebelah petronas tu.... apa nama dia tak ingat... makan makan udah.... so kitorang pun gerak lah balik umah masing masing.... hehehehehhe thanx pada sharina and zaid... coz still sudi lepak ngan aku time tu... huhuuhuhu perangai korang sama ajhe tak pernah berubah... suka aku....wakakakkakaka

so gitu lahh citernye.... jumpa next story......

.

Birthday Zuliyana.... At Times Square

.
Happy Birthday Zuliyana.....
12 Julai 2007.... actually bday minah ni 10 hb julai.... hari selasa...... hehehehhe tapi dia buat makan makan time ni means 12 Julai.. hari khamis.... kalau tak silap aku planning dia nak buat weekand... tapi dia ada urusan plak on weekand... dah dia memang dah niat nak open table orang kata so dia go on ajhe lah.....

yang mai aku... aleng.... sue and as..... hehehehehhe sebenarnya si ana ni ada jemput budak budak lain... tapi yang lain semua busy tak dapat mai... ada yang kerja malam time tu... so ini ajhe lahh yang ada.... huhuhuhuhu majlis makan makan ni dia buat kat times square.... kat chicken hartz.... wahhh.... memang makan sampai muntah lahhhh...... tapi tak tau kenapa aku time tu tak makan banyak sangat... (iyeke.....huhuhuhu)..... then after makan kitorang ronda ronda sambil bergambar...

then oleh kerana esok nye kerja so kitorang pun balik.... dan begitulah cerita event bday ana.... Ana bila lagi ko nak buat makan makan.... wakakakkaka...... layan pic kat bawah ni ye......

.

Bowling Tournament At Endah Parade

.
8 Julai 2007....

On this day.... merupakan first time aku mewakili EBI FC untuk pertanding bowling anjuran FC lain. Nak tau FC mana yang anjur..... hhuhuhuhuh sure member member aku gelakkan aku.... MAWIFC beb.... wakakakaka... tapi demi EBI FC aku ni gagah diri pergi juga lah kan... almaklum antara highest bowler lelaki time tu.... so.... nak buat macam mana kan... pergi ajhe semua support... ko just datang bertanding ajhe.....

actually aku dapat tahu aku dapat main bowling untuk EBI FC ni 4 hari before that kot... aku tak ingat sebenarnya KAK GIE yang call.... tanya boleh tak main untuk MawiFC Open ni kat Endah Parade... nak reject sebab bowling its one of my favorites things.... so aku jawab tak ada masalah.... heheheheh baling ajhe lahhh........ apa ada hal....

so on the event... aku dan 3 member aku... si idril... jas.... and pojee... kitorang pun berentap mewakili Ebi FC.... heheheh pasukan yang menyertai time tu.... banyak team.. aku rasa ada lahh dalam 30 team ke 28 aku tak sure.... tapi full lane lahh pihak penganjur book untuk tournament ni..... yang tak best nye tu.... just 4 team ajhe daripada pasukan luar kalau tak silap aku.... pasukan AM BANK..... (iake ... whatever) pasukan CAREFOUR..... pasukan DA VOM (Mila FC) dan kitorang...... hemmmmmm other semua MAWIFC nye team.....

so bertanding punya bertanding ok lahh juga point kitorang tapi coz majoriti 4 player kitorang ni buat over 150 jatuhan pin.... tapi yang tak best nye tu.... kitorang finally just dapat no 11..... bayangkan lahhhh mean team mawifc ni memang semua hebat dalam bowling ni.... maklumlah dorang ada sumpliment tambaha... POWER ROOT.... wakakakakka tapi kitorang tak balik tangan kosong... still ada dapat Hamper.... and goodie bag.... dapat baju plak tu..... MAWISPORT... (aku tak tau nak buat apa ngan baju ni..... bagi abang aku kot)....

so other team member fc yang mai.... thanx kerana sudi mai bagi support.... lisa... afza.... kunyeet.... loli..... emma... siapa lagi ye aku tak ingat lahhhh (nama tak tersenarai jangan plak sentap ye...) tak lupa gak ALENG kerana sudi mai.... untuk snap picture kitorang ...... walaupun time tu hujan... ko gagahkan diri gak mai kan.... hehehehehhe thanx sebab sudi luangkan masa uols.... after that... kitorang pun semua berangkat pulang......

Bowling MawiFC Open At Endah Parade

hehehehhe so apa lagi... layan pic kat atas ni (hipokrit sangat muka begambar time tu...nak nak time ngan bawang....) and see you next event or story ...
.

Jumaat, 23 November 2007

Konsert Green Day.... SuriaFM.....

.
7 Julai 2007...


Today hari sabtu (maksud aku 7 Julai tu lahh) aku tak tau nak buat pada mulanya..... memang aku tau on this day ada konsert but not sure konsert apa ntah.... but just tau under suria fm..... actually konsert tu ialah konsert GREEN DAY anjuran SuriaFM hari HIJAU sedunia ..... itu pun bila aku dapat tahu ada konsert tu pun 2 hari before that.... di mana member aku si Adam.... dia kata, dia ada buka booth DafiFC kat konsert tu.... so he sugggest me to comming at look around.... but time tu aku not sure if aku nak gi or not.... then aku try tanya Aleng.... mana tau dia nak join.... lehh dia tembak menembak with dia nye kesayangan SLR.... dan dia pun not sure nak join or not... coz tak silap aku dia ada hal time dia akan confirm back... huhuhuhu ...

Konsert GreenDAY anjuran Suria FM at Bukit Jalil

tapi bila sampai on that day.... aku still tak dapat confirmation from aleng.... then aku rasa malas lah nak ke sana coz tak ada geng... then aku call member aku sorang lagi si Pijul untuk ajak lepak jalan jalan ke bukit bintang..... time kat bukit bintang tiba tiba my phone berbunyi.... aik si Aleng call... then dia tanya.... " Mana Kau... Aku Dah Sampai" aku terus blank... alamak aku lupa.... nak inform aku tak jadi gi.... then jawab... "OK give me 30minutes" then aku inform member aku si Pijul if dia nak join... and dia kata dia tak kisah...

from bukit bintang kitorang naik monorail... and change to Star LRT.... and terus ke bukit jalil.... coz time aku park kereta aku kat Pekeliling.... hehehehhehe sampai ajhe kat sana.... perhhh aku rasa macam bukan kat negara malaysia ajhe... ramai orang seberang..... berkumpulan kumpulan dorang mai..... dengan gaya dorang ala ala rock kapak pun ada... black metal pun ada... but semua dari seberang lahh.... heheheheheh bila survey rupa rupa
nya ada artist dari seberang yang mai... then sampai aku terus cari member aku si Adam.... then asked where Aleng....

Aleng time tu tengah duk scodeng menembak apa saja dia suka.... then aku pun duk borak borak ngan Adam... well suka nengok DafiFC nye team... di mana dorang menjual baju dan macam mcam lahh dorang jual....cuma dorang tak jual Dafi ajhe... heheheh Dafi pun time tu turun padang ke booth dianye FC... coz time tu memang dia ada buat performance time kat konsert tu....


Kitorang lepak time tu sampai ke malam lahh juga.... layan konsert tu.... walaupun kadang kadang pening ngan gelagat peminat dari seberang ni.... hehehehhe... th
en aku ngan Pijul pun gerak awal.... bukan pasal apa takut Star LRT penuh ngan geng geng rock kapak ni bagai..... then aku decide take my car and gerak gi makan kat NZ WangsaMaju... bersama Aleng hehehehhe.... After makan kitorang pun gerak balik..... hehehehehehhe So Kat bawah ni ada lahh picture aku duk compile senang jadikan satu... wakakakakka.... layan... and tunggu for other story........
.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin